jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

4. mjesec 2007. godine


30.04.2007. Čestitka
HNS-liberalni demokrati čestitali 1. svibnja Svim radnicama i radnicima, umirovljenicama i umirovljenicima, braniteljkama i braniteljima te svim ostalim građanima Republike Hrvatske, Hrvatska narodna stranka-Liberalni demokrati, upućuje čestitku povodom 1. svibnja međunarodnog praznika rada.
čitanja | Više >>>

30.04.2007. Aktualnosti
Savez samostalnih sinikata pozvao članstvo i građane u Osijek na lijevu  obalu  Drave  Savez samostalnih sindikata Hrvatske pozvao je članove sindikata građane Virovitičko-podravske županije da zajedno proslave 1. svibnja u Osijeku. Naime, proslava Međunarodnog praznika rada za Regiju Slavonije i Baranje u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, i ove godine će se održati na lijevoj obali Drave (katakombe) gdje će se uz prigodni program koji počinje oko 10 sati građanima besplatno dijeliti sindikalni grah s kobasicom.
čitanja | Više >>>


30.04.2007. Čestitka
čitanja | Više >>>

30.04.2007. Kultura
13. međunarodna slatinska smotra folklora U slatini je jučer održana 13. slatinska smotra folklora, koja je po prvi put imala i međunarodni karakter. Nastupilo je 16 kulturno-umjetničkih društava, među kojima i društva Hrvata iz Bosne i Hervcegovine i Srbije. Nakon svečanog mimohoda središtem grada, zaljubljenici u folklornu tradiciju predstavili su svoje stvaralaštvo na pozornici u Parku 136. brigade.
čitanja | Više >>>

30.04.2007. Sport
Virovitičani na plivačkom mitingu u Osijeku Proteklog vikenda održan je tradicionalni 7. međunarodni plivački miting «Osijek – Zdravi grad». Organizator natjecanja bio je plivački klub Osijek Žito s ciljem popularizacije plivanja kao zdravog života. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 18 klubova s 336 plivača iz raznih dijelova Hrvatske (Crikvenički plivački klub, Dubrava-Zagreb, Đakovo, Osijek Žito, Đakovo, Sisak, Grdelin-Split, Zagrebački plivački klub), kao i susjednih država: BiH i Srbije (Banat, Novi SAD, Vojvodina, Zmaj Alpamm-Tuzla, Zenica, Proleter, Feniks, Aquatech, Bečej). Riječ je o klubovima koji imaju uvijete za rad u zimskim uvjetima, odnosno, imaju zatvoren bazen.
čitanja | Više >>>

30.04.2007. Aktualnosti
Otvorena Knjiga žalostili Jutros je u prostorijama SDP-a. u povodu smrti Ivice Račana, dugogodišnjeg predsjednika Socijaldemokratske partije, otvorena Knjiga žalosti. Članovi stranke, simpatizeri i svi oni koji su voljeli, poštivali i cijenili rad cijeli dan dolaze na Trg kralja Tomislava 5, 1. kat, ne bi li na taj način odali čast i posljednji pozdrav bivšem premijeru Hrvatske i jednom od ključnih osoba novije hrvatske povijesti.
čitanja | Više >>>

30.04.2007. Aktualnosti
SDP odustao od podjele graha i proslave 1. svibnja Virovitički SDP odustao je od proslave i podjele graha na Trgu dr Franje Tuđmana kako su to planirali jer Grad Virovitica nije dozvolio okupljanje pred Robnom kućom. Iz gradske uprave je u SDP stiglo rješenje u kojem se, kao razlog takvoj odluci, navodi nastup Gradske glazbe (!?) te se nudi lokacija Gradske tržnice.
čitanja | Više >>>


30.04.2007. Aktualnosti
Župan čestitao Praznik rada Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, povodom 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, građankama i građanima, Virovitičko – podravske županije, uputio je čestitku u kojoj navodi da je uz značajno smanjenje nezaposlenosti i povećanje zaposlenosti, povećan je standard radnika na području Virovitičko – podravske županije što se očituje u porastu BNP per capitana i znatnom porastu neto osobnih dohodaka...
čitanja | Više >>>

30.04.2007. Zdravstvo
U podne sirene za Dan hitne pomoći U povodu Dana hitne medicinske pomoći u Republici Hrvatskoj danas će se, u 12 sati oglasiti sirene vozila za hitni prijevoz. Točno u podne, sva vozila hitne medicinske pomoći u Virovitičko-podravskoj županiji ma gdje bila, uključit će zvučni signal na nekoliko sekundi kako bi skrenuli vašu pozornost na taj težak i odgovoran posao. Zato, ako ste na cesti, odgovorite im svojim sirenama.
čitanja | Više >>>

30.04.2007. Aktualnosti
U Novoj Bukovici postavljena bista dr. Franje Tuđmama U sklopu obilježavanja 17. obljetnice HDZ-a, saborski zastupnici Josip Đakić i Tomislav Tomić u Novoj Bukovici su otkrili bistu prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, rad akademskog kipara Ante Jurkića. To je prvi spomenik dr. Tuđmanu u Virovitičko-podravskoj županiji.
čitanja | Više >>>

29.04.2007. Aktualnosti
SDP Virovitica: Izgubili smo iskrenog prijatelja i divnog suradnika i vizionara U povodu smrti Ivice Račana oglasili su se Gradski i Županijski odbor SDP-a Viroivtice. U priopćenju za javnost piše: Noćas u 3:05 umro je Ivica Račan. SDP i Hrvatska ostali su bez čovjeka koji je neizbrisivo obilježio naše živote i povijest ove zemlje. Život mu je do kraja bio ispunjen borbom za političke ciljeve koji u svom središtu imaju čovjeka, njegovu sreću i blagostanje. Ivica Račan je bio jedan od najutjecajnijih hrvatskih političara čija je zasluga u transformaciji Hrvatske u modernu demokraciju nemjerljiva.
čitanja | Više >>>

29.04.2007. Priča
Naramak reinkarnacija Koliko smo mi života uopće prošli zajedno? Ponekad imam osjećaj da se vjerno nadopunjujemo stoljećima...sjećam se onog dana kada je vojska Aleksandra Makedonskog prešla sve granice poznatog svijeta i došla do onog malog sela...nisam te mogla ne primijetiti, i nije trebalo puno riječi da me naši pogledi odvedu u tvoj život, daleko od svega onog čemu sam pripadala, da bi se klanjala nekim drugim Bogovima...ne žalim, ipak sam ti na kraju umrla na rukama...voljena ko i prvog dana...
čitanja | Više >>>

29.04.2007. Aktualnosti
Vukušić: Račan nikada nije negativno reagirao na zastupnike SDP-a koji su imali drugačije mišljenje U povodu smrti Ivice Račana, izjavu je za Virovitica.net dao je dugogodišnji čelnik SDP-a Virovitice i Virovitičko-podravske županije Dragutin Vukušić, Račanov stranački prijatelj i suradnik. «Račan je bio jedan od najboljih političara u Hrvatskoj, to danas mogu mnogi potvrditi. Za razliku od jednog dijela političara koji se busaju u prsa kao deklarativni demokrati, Račan je bio istinski demokrata.
čitanja | Više >>>

29.04.2007. Aktualnosti
Antunović: Otišao je naš drug i prijatelj Željka Antunović na Iblerov trg, u središte SDP-a stigla oko 15.30 sati u sjedište SDP-a na Iblerovom trgu. Nakon dolaska prvo se obratila novinarima, a zatim se išla upisati u Knjigu žalosti – objavio je Index "U hrvatsku povijest ulazi kao državnik koji je dao neizbrisiv pečat stvaranju i razvoju samostalne i demokratske države. Bez zadrške je zagovarao poštivanje čovjeka i njegovih sloboda, ljudska prava, rodno-nacionalnu i vjersku ravnopravnost. Bio je istinski socijaldemokrat i nadasve skroman čovjek i pošten političar. Hrvatskoj je otvorio vrata prema Europi i svijetu", rekla je Željka Antunović.
čitanja | Više >>>

29.04.2007. Dossier: Štedno kreditna zadruga
Siniša Prpić večeras u  Latinici Predsjednik Hrvatske stranke prave države Siniša Prpić gostovat će u ponedjeljak (30.svibnja) u talk showu Hrvatske televizije - «Latinica». U popularnoj emisiji koju vodi Denis Latin bit će riječi o ugovorima koji, kao, pravnim instrumentom, već stoljećima funkcionira civilizirani svijet i sva uređena demokratska društva. U emisiji se biti prikazano nekoliko najeklatantnijih primjera kršenja potpisanih ugovora među kojima i slučaj štedno-kreditnih zadruga, virovitičke pljačke desetljeća.
čitanja | Više >>>

29.04.2007. Aktualnosti
Od ponedjeljka u SDP-u Kniga žalosti Povodom smrti Ivice Račana, dugogodišnjeg predsjednika Socijaldemokratske partije Hrvatske građani Virovitice i Virovitičko-podravske županije moći će se upisati u knjigu žalosti. Knjiga žalosti bit će otvorena u prostoru Županijskog SDP-a u Virovitici, Trg Kralja Tomislava 5, 1.kat, u ponedjeljak 30.travnja i utorak 1.svibnja u vremenu od 10 sati do 20 sati te u srijedu 2.svibnja od 8 sati do 11 sati.
čitanja | Više >>>

29.04.2007. Crna kronika
Đakić u Zagrebu srušio motociklista Josip Đakić (47), saborski zastupnik HDZ-a, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i predsjednik Zajednice županijskih udruga Hvidre, izazvao je prometnu nesreću u petak oko 10 sati na raskrižju Vukovarske, Vrančićeve i Koranske ulice u Zagrebu, kada je službenim Golfom Hvidre oduzeo prednost bračnom paru na Yamahi – donose današnji novine.
čitanja | Više >>>

29.04.2007. 112
Naletio na spuštenu rampu Prema izvješću Službe 112 jutros u 4.45 sati na pružnom prijalzu osobno je vozilo nletjelo na spuštenu rampu. Jučer su posla imali vatrogasci - u Otrovancu je izbio manji požar na stambenom objektu, a u Pitomači na otvornemom prostoru.
čitanja | Više >>>

27.04.2007. SDP
Proslavit ćemo 1. svibnja, ali ne s vama Dopisom o zabrani obilježavanja Međunarodnog praznika rada od strane Z.Kožnjaka nismo željeli otvoriti raspravu po temama koje čak i nemaju veze sa 1.svibnjem, pa o tome ovom prilikom nećemo niti posvetiti pozornost. Točno je da je gradonačelnik poslao dopis našoj stranci da ne možemo organizirati obilježavanje praznika rada ispred robne kuće, samo zato što će tu proći gradska glazba, to se jasno može utvrditi iz njegova dopisa. Zatražili smo odobrenje 20.travnja ( obzirom je rok za prijavu skupa najmanje 7 dana ), a on je dopis nama dostavio 25.travnja, što znači nije nam ostavio niti malo vremena da taj eventualni skup uredno prijavimo policijskoj upravi VPŽ, sukladno Zakonu o Javnom okupljanju.
čitanja | Više >>>

27.04.2007. Aktualnosti
Kožnjak: Nisam zabranio proslavu 1. svibnja, SDP-ova namjera je da građanima   pokvare praznik Gradonačelnik Zvonko Kožnjak na današnjoj je izvanrednoj konferenciji za novinare izjavio kako nije istina da je SDP-u zabranio proslavu Praznika rada. Poslali smo im dopis u kojem iz izvještavao da u gradu ne mogu biti dvije proslave, na Ribnjacima i na Trgu dr Franje Tuđmana. U telefonskom razgovoru tajnik SDP-a Marinko Kukić je sam predložio i pristao da svoju stranačku proslavu organiziraju na tržnici i da je to njima odlična lokacija. Mi smo na to pristali i takvo bi im rješenje izdali, ali u međuvremenu su se oni oglasili da namjeri da oblate a mene kao gradonačelnika i sve napore ove gradske vlasti.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net