jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

3. mjesec 2007. godine


31.03.2007. Crna kronika
Teška prometna nesreća – poginuo suvozač, vozač teško ozlijeđen U teškoj prometnoj nesreći koja se u subotu oko 22.30 sati dogodila na državnoj cesti D2 u Špišić Bukovici poginuo je putnik u automobilu «Alfa Romeo» kutinskih tablica Zdenko Tkalčec (26), iz Otrovanca, a teško je ozlijeđen vozač Slavko Tišljar iz istog mjesta. Nesreća se dogodila kada je vozač zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom pa je desni kotač zahvatio bankinu.
čitanja | Više >>>

31.03.2007. SDP
Mirovine se mogu povečati za 10 posto Saborski zastupnik SDP-a Davorko Vidović predstavio je jučer na konferenciji za novinare u Virovitici projekt rješavanja najvažnijih pitanja mirovinskog sustava. «Mi ćemo za deset mjeseci možda preuzeti odgovornost za ovu zemlju i ne želimo davati lažna obećanja. Svi parametri pokazuju da Hrvatska bez problema može osigurati dodatne 2,5 milijarde kuna koliko su teški SDP-ovi programi što bi mirovine odmah u prosjeku povećalo za 10 posto», rekao je Vidović.
čitanja | Više >>>


31.03.2007. Aktualnosti
U županiji pod minama 24 četvorna kilometra Šesnaest godina nakon što su srpski pobunjenici s Papuka, u blizini nekadašnje ratne bojišnice, "posijali" na tisuće komada mina u Virovitičko-podravskoj županiji još su otprilike 24 četvorna metra pod minsko-eksplozivnim sredstvima. Hrvatski centar za razminiranje i županijska vlast lani su dogovorili sedam projekata razminiranja, što će svakako pridonijeti većoj sigurnosti građana koji žive na opasnim područjima.
čitanja | Više >>>

31.03.2007. HSS
Veliki farmeri progutat će male Nakon što je saborski zastupnik Željko Pecek još sredinom rujna prošle godine u Hrvatskom saboru postavio zastupničko pitanje zahtijevajući da mu se dostave podaci o stotinu najvećih korisnika poticaja u poljoprivredi za 2005. i 2006. godinu, odgovor Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva putovao je do Ž. Peceka gotovo pet mjeseci.
čitanja | Više >>>

31.03.2007. Intervju
Iva Mia Erak, glasnogovrnica DC-a:<br>Vrijeme je za smjenu generacija Od kada je u rujnu prošle godine imenovana glasnogovornicom DC-a mlada Zagrepčanaka Iva Mia Erak stalno pobuđuje interes medija. Ne samo zbog «golišavih» fotografije s izbora za Mrs Globe 2007. godine nego i zbog činjenice da je sa samo 29 godina diplomirala ekonomiju u Kini, magistrirala međunarodne odnose na politologiji u Zagrebu, skupila 5 godina radnog staža u uglednim hrvatskim tvrtkama, osnovala vlastitu firmu, udala se, rodila sina…
čitanja | Više >>>

30.03.2007. SDP
Bili smo u pravi kada nismo podržali dodjelu koncesije «Euromarketu» Gradska organizacija SDP-a Virovitica osvrnula se na uspostavu gradskog prijevoza u Virovitici. Esdepeovci pišu: Konačno imamo gradski prijevoz! I prigradski, također. Poduzeće Euromarket kupilo je kombi za javni gradski prijevoz za čak 8 putnika.
čitanja | Više >>>

30.03.2007. Grad
Ove godine počinje izgradnja kružnog toka u Rusanovoj ulici Grad Virovitica ove će godine početi graditi kružni tok na sadašnjem, „crnom“, raskrižju u Rusanovoj ulici u Virovitici. «Ovo je jedan od najvažnijih projekata komunalne infrastrukture i stajat će više od milijun kuna, kada bude dovršen», kaže Branimir Bukvić, gradski pročelnik za graditeljstvo, stambene i komunalne poslove, objašnjavajući kako je lani iz sredstava naplate parkiranja uloženo 17.000 kuna za izradu ijednog rješenja i ishođenje lokacijske dozvole.
čitanja | Više >>>


30.03.2007. Grad
Niti jedan putnik na prvoj gradskoj liniji Mirko Ribić, vozač plavog Peugeota Boxera, mini kombija sa osam sjedala, svoju prvu relaciju nove gradske linije sa prigradskim naseljima Golo Brdo, Sveti Đurađ, Rezovac, Rezovačke Krčevine i Korije jučer je odvozio – sam! Naime, od polaska u osam pa do 9.30 sati, kada se praznim mini kombijem, nakon „odrađene“ rute od pet mjesta, vratio na virovitički autobusni kolodvor, Mirko nije uspio prodati niti jednu kartu.
čitanja | Više >>>

30.03.2007. HSS
S nama nitko nije razgovarao o nositelju liste HSS/HSLS Iznenađen stavom HSLS kojega su na osnovu priopćenja objavili mediji vezano za buduće parlamentarne izbore, reagirao je tajnik Županijske organizacije HSS-a Josip Novogradec. "Za zajedničke liste HSS-a i HSLS-a dogovoreni su određeni kriteriji koji se trebaju poštivati. Najvažniji kriterij su posljednji rezultati stranaka na izborima za Općinska i Gradska vijeća , za Županijsku Skupštinu i naravno, prošli izbori za Sabor", piše Novogradec.
čitanja | Više >>>

30.03.2007. Ekologija
HSS ne govori istinu, učinili smo sve što je u našoj nadležnosti Čelništvo Virovitičko-podravske županije na jučeršnjoj konferenciji za novinare odbacilo je optužbe HSS-a da u slučaju pojave teških metala u mesu i iznutricama divljači «gura glavu u pijesak». Virovitičko-podravski župan dr Stjepan Feketić je naglasio da se Eko stožer sastao čim je bio upoznat sa rezultatima analiza uzoraka mesa i da su odmah nakon sjednica novinarima dostavljena priopćenja u kojima se vidi da su stožer i županijska vlast poduzimali odgovarajuće korake u smislu obavještavanja javnosti i traženja mogućnosti rješavanja ovog problema.
čitanja | Više >>>

30.03.2007. Slatina
Info štand o europskim integracijama Regionalni ured GONG-a u Slavonskom Brodu organizira štandove posvećene europskim integracijama i hrvatskom putu prema tim integracijama. U želji da upoznamo građane s europskim institucijama i s procesom priključenja Republike Hrvatske, na štandovima ćemo dijeliti besplatne promotivne materijale o Europskoj Uniji, pojedinim europskim državama, te također edukativne i informativne materijale koje je izdao GONG. Štand će biti postavljen u petak 30. ožujka 2007., u Slatini, u vremenu od 10:00 – 13:00 sati, na Trgu sv. Josipa (ispred Robne kuće “Slatinka”)
čitanja | Više >>>

29.03.2007. Crna kronika
Maloljetnik kupio automatsku pušku Policijski službenici PU virovitičko – podravske, izvršili su jučer kriminalističku obradu nad malodobnom osobom sa područja općine Gradina u nazočnosti roditelja te utvrdili da posjeduje nelegalno vatreno oružje – automatsku pušku marke „Crvena zastava“. Pušku je 2006. godine kupio od M. R. (1984) iz Rušana koji je policiji priznao trgovinu. Protiv obojice počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave.
čitanja | Više >>>

29.03.2007. 112
Tri nesreće, razminiranje u Balincima, bez struje u Pitomači! Jučer se dogodila prometna nesreća između Orahovice i Čačinaca u kojoj su uslijed slijetanja osobnog automobila s ceste dvije osobe zadobile lake tjelesne ozlijede...
čitanja | Više >>>

28.03.2007. Gospodarstvo
Klaonica prodana "Praji" Da znamenita rubrika «Vjerovali ili ne» rangira događaje onda bi slučaj virovitičke Klaonice ili Proizvodnje i prerade mesa (PPM) bio visoko na ljestvici. Kriminalnim radnjama PPM je doveden u stečaj koji je dva puta prekidan pa nastavljan; 33 bivša radnika sa zateznim kamatama potražuju 4 milijuna kuna pravomoćno priznatih na Općinskom sudu u Virovitici; bivši stopostotni vlasnik PPM-a Juraj Korenika tužio je svoju tvrtku, odnosno sam sebe, kako bi spriječio prodaju «Klaonice» sa pet hektara zemljišta...
čitanja | Više >>>

28.03.2007. Poljoprivreda
Crveni angusi u slavonskoj preriji Prije nego što je radni vihor zahvatio voćinska sela na livadama i pašnjacima pod Papukom seljaci su držali gotovo 10.000 ovaca i goveda. Nakon ratne 1991. godine tisuće hektara pašnjaka zaraslo je u korov i postalo prava slavonska prerija. Slatinčanin Krešo Turk prva je goveda kanadske pasmine crveni angus, kojima osim dobre ispaše i zimske prehrane, ne treba previše brige, dovezao pod Papuk prije pet godina.
čitanja | Više >>>

28.03.2007. Poljoprivreda
Ove godine prvi urod višnje s nove plantaže &quot;Eurovoća&quot; U Eurovoću ove godine planiraju proizvesti približno 5500 tona povrća i 3500 tona voća, a očekuje se i prvi urod višnje od 40 do 50 tona sa 160 hektara nove vlastite plantaže. Sa ukupno 200 hektara višnjika «Eurovoće» je jedan od najvećih proizvođača višnje u Europi. Ove godine zadruga je u zakup uzela još 50 hektara zemlje za sadnju marelica, šljiva, ribiza i borovnice.
čitanja | Više >>>

28.03.2007. Ekologija
Župan s predstavnicima Hrvatskih šuma Hrvatske šume, Uprava šuma Našice trebala bi napisati Ocjenu stanja u Arboretumu Lisičine jer taj dokument kao prilog nedotsaje Stručnoj podlozi koja je dostavljena Ministarstvu kulture, Upravi za zaštitu prirode uz prijedog «Projekt zaštite Arboretuma». To je rečeo na sastanku župana dr. Stjepana u upraitelja našičke Šumarije Davorina Fekete.
čitanja | Više >>>

28.03.2007. Ekologija
Slatinski Mamutovac dobiva novi gromobran Slatinski Mamutovac (posađen 1807. godine), zaštićen kao spomenik prirode i koji nalazi u Upisniku zaštićenih prirodnih vrijednosti Republike Hrvatske od 1967.godine, dobiti će novi, nadograđeni gromobran. Stablo je, naime, preraslo visinu postojećeg gromobrana i trebalo ga je zaštiti od mogućeg udara groma. Župan Virovitičko - podravske županije dr. Stjepan Feketić, podržao je inicijativu Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, i iz Proračuna Virovitičko – podrvske županije, odlučio finanirati nadogradnju gromobrana na Mamutovcu.
čitanja | Više >>>

28.03.2007. Slatina
Nova braniteljska udruga U Slatini je sinoć održana osnivačka skupština Udruge dragovoljaca i vetrena domovinskog rata grada Slatine. 49 hrvatskih branitelja koji su potpisali pristupnicu za članstvo u toj udruzi izabrali su predsjednika, središnji i nadzorni odbor te sud časti. Za predsjednika je izabran Branko Fuček, a središnji odbor na sjednici održanoj odmah poslije skupštine, za dopredsjednika je izabrao Milana Jankovića, tajnik je Željko Šnjarić, a glasnogovornik Josip Kizivat.
čitanja | Više >>>

27.03.2007. Politika
Kramarić nositelj liste HSLS/HSS Uvažavajući sve elemente sporazuma HSLS-a i HSS-a o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore zaključeno je da u 4. izbornoj jedinici za nositelja liste HSLS-HSS predstavnici HSLS-a Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije predlažu dr. Zlatka Kramarić . Uz ravnomjernu zastupljenost kandidata kako po stranačkom (HSLS-HSS) tako i po teritorijalnom principu (dvije županije) očekuje se dobar izborni rezultat uz najmanje 2 izabrana saborska zastupnika s liste HSLS-HSS.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net