jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

2. mjesec 2007. godine


28.02.2007. Blog urednika
Idemo na Karlovačko? Nakon tri ekološka incidenta u veljači i nesnalaženja odgovornih ustanova ne čude ideje o osnivanju Pokreta za zaštitu ljudskih života od krupnog kapitala i njegovih služinčadi.
čitanja | Više >>>

28.02.2007. Politika
Antunović: odvjetništvo i policija u službi prljave HDZ-ove kampanje Općinska državna odvjetnica Marica Šušnić danas nije željela komentirati navode svoga šefa Mladena Bajića da je neprofesionalno odradila posao pravdajući se da ispriku koju je poslao je saborskoj zastupnici Željki Antunović nije vidjela. Gospođa Šušnić nas je uputila na županijsku državnu odvjetnicu u Bjelovaru, Branku Merzić, koja je, hijerarhijski, ovlaštena za davanje izjava o ovom slučaju.
čitanja | Više >>>


28.02.2007. Aktualnosti
Godišnja skupština Udruge branitelja iz Domovinskog rata Općine Suhopolje Na godišnjoj skupštini Udruge branitelja iz Domovinskog rata Općine Suhopolje predsjednik Marijan Brlek podsjetio je na osnivačku skupštinu udruge održanu 5. ožujka 2006. godine na kojoj je bilo nazočno 600 ljudi. «Već tog dana pristupnicu je potpisalo 350 članova. Od tada do danas stanje se mijenjalo iz dana, tako da danas imamo 540 članova. U svojim redovima imamo i članove iz Vukovara, Virovitice, Tovarnika i Zagreba. Sve su to naši prijatelji suborci iz 1991. godine koji imaju status počasnih članova.
čitanja | Više >>>

28.02.2007. Aktualnosti
Međunarodni Sporazum o suradnji  u području zaštite i spašavanja Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, te predsjednik Skupštine županije Somogy, Attila Gelencser, potpisali su danas u Barcsu Sporazum o suradnji u području zaštite i spašavanja. Sporazumom je regulirano zajedničko planiranje i provedbu preventivnih mjera za zaštitu od poplava, potresa, požara, radioloških opasnosti i drugih civilizacijskih katastrofa; međusobno obavješćivanje o opasnostima, nastanku i posljedicama...
čitanja | Više >>>

28.02.2007. Zdravlje
Potrebna kvalitetnija suradnja institucija na području suzbijanja ovisnosti Zbog progresivne naravi problema ovisnosti u našoj zemlji kao i na našemu području, ukazuje se potreba umrežavanja svih institucija koje se u svojemu radu susreću s osobama koje se u doticaju sa sredstvima ovisnosti s ciljem dogovora o protokolu postupanja u situacijama kada pojedina institucija tijekom provedbe aktivnosti iz svoje nadležnosti dođe do saznanja o osobama koje su u doticaju sa sredstvima ovisnosti...
čitanja | Više >>>

28.02.2007. Politika
Isprika Željki Antunović zbog neprofesionalnosti virovitičke državne  odvjetnice  Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić uputio je pismo isprike potpredsjednici SDP-a Željki Antunović u kojem izražava žaljenje zbog postupanja lokalnog odvjetništva u Virovitici – piše današnji Globus.
čitanja | Više >>>

28.02.2007. Politika
Novo vodstvo HSP-a u Suhopolju Izborni zbor Podružnice Hrvatske stranke prava općine Suhopolje za predsjednika je izabrao Silvija Gojevića. Dopredsjednici su Marko Žabčić i Zrinka Sobol. Tajnica je Snježana Rončević, a rizničarka Siniša Ištoković. HSP Suhopolje, rečeno je, ima dobre rezultate na svim dosadašnjim izborima i bilježi stalni rast.
čitanja | Više >>>


27.02.2007. Gospodarstvo
Virovitičko – podravska županija treća po povećanjem izvoza Prema statističkim podacima Državnog zavoda za statistiku, izvoznici Virovitičko – podravska županija u odnosu na 2005. godinu, zabilježili su rast izvoza za 31,4 posto, što je bitno više od hrvatskog prosjeka koji je prošle godine zabilježio porast izvoza od 18,3 posto. Na prvom mjestu je zadarska županija koja je izvezla 39,9 posto više nego li u 2005. godini, dok se na drugom mjestu nalazi Primorsko – goranska županija s povećanjem od 31,5 posto.
čitanja | Više >>>

27.02.2007. Prosvjeta
Školsko natjecanje mladeži i pomlatka Crvenog križa Danas je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održano natjecanje mladeži Hrvatskog Crvenog križa kao priprema za županijsko takmičenje mladeži i pomlatka Crvenog križa. Provjeravalo se je znanje o Pokretu Crvenog križa, Međunarodnom humanitarnom pravu, Pravima djeteta, te iz područja prve pomoći. Svaku ekipu u kategorijama mladeži i pomladaka činilo je pet natjecatelja.
čitanja | Više >>>

27.02.2007. Aktualnosti
Započinje projekt "Europa u razredu" za 18.000 maturanata Krajem veljače 2007. GONG započinje s provođenjem projekta „Europa u razredu“. Riječ je o interaktivnim radionicama namijenjenim maturantima srednjih škola u Republici Hrvatskoj kojima će se na zanimljiv i interaktivan način objasniti konkretni učinci članstva Hrvatske u Europskoj uniji (EU), posebice što ono znači za mlade, njihovu mobilnost, obrazovanje i buduće zapošljavanje.
čitanja | Više >>>

27.02.2007. Poljoprivreda
Bez prilagodbe teško u Europsku uniju Poljoprivrednike čekaju teška vremena i od njih se očekuje prilagodba proizvodnje i obrade zemlje prema europskim standardima, ulaganje u vlastito znanje i tehnologiju, veća samostalnost u odnosu na državne institucije i neprestana borba na tržištu. Zaključak je to Udruge poljoprivrednika Općine Lukač koji su na izvještajnoj Skupštini raspravljali o aktualnom stanju u agraru i problemima s kojima se susreću u poljoprivrednoj proizvodnji.
čitanja | Više >>>

27.02.2007. Priča
Obitelj Strop balona bio je gotovo potpuno skriven bujnim tropskim raslinjem kojem je prijala vlažna i topla mikroklima oko ovalnog bazena. Ležaljke i stolovi velike termalne rivijere, diskretno zaklonjeni zelenilom, čekali su gošće i Tomas je udobno izvaljen zadovoljno gledao kako se njihove klijentice polako okupljaju. Volio ih je takve, vitke i njegovane i - basnoslovno bogate.
čitanja | Više >>>

27.02.2007. Etika svakodnevnice
Sveto ime Dinamo Hrvatskom ne samo da kruže raznorazni međunarodni kriminalci – koji obzirom na veoma razgranatu mrežu sposobnih domaćih suradnika, te šeprtljavost domaće policije i šlampavost domaćeg pravosuđa, našu zemlju posebno bilježe sa štovanjem – već ju posjećuju i kojekakvi provokatori, smutljivci i mutikaše, kojima je u interesu da svojim izjavama upotpunosti destabiliziraju Lijepu našu.
čitanja | Više >>>

27.02.2007. Aktualnosti
Romi u radionicama uče krojiti i šiti Prije 36 godina u slatinsko prigradsko naselje Kozice, s područja Nove Gradiške, doselio je Rom Ivo Jelenić (70) sa suprugom i sedmero djece. Selo ga je dobro prihvatilo, a Ivo je najprije s konjem i kolima, a poslije kamiončićem, za svoju brojnu obitelj zarađivao prikupljajući i prodajući sekundarne sirovine po široj okolici. Uza oca su i djeca naučila ovaj mukotrpan posao, izrasla su, poženila i poudala i osamostalila se. Danas ponosni otac i djed Ivo ima 25 unuka i praunučadi, a njegova djeca su na izlazu iz sela sebi izgradila nove kuće.
čitanja | Više >>>

24.02.2007. Zdravstvo
Đakić više ne može biti predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Josip Đakić više ne može biti predsjednik, a Mojodrag Kovačević član Upravnog vijeća Opće bolnice jer Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti kaže da članovi upravnih vijeća iz reda osnivača moraju imati visoku stručnu spremu. Umjesto njih predloženi su dr Davor Hock za predsjednika i Sanja Vranek za člana.
čitanja | Više >>>

24.02.2007. Prosvjeta
Gong o Bolonjskom procesu GONG organizira tribinu za učenike u ponedjeljak, 26.02.2007. u 13:30h u Slatini, u prostorijama Srednje škole Marka Marulića, Trg Ruđera Boškovića 16. Tema «Građanskog sata» je «Bolonjski proces u praksi», a gosti su Anita Hunjet – načelnica Upravnog odjela za poslovanje i razvoj visokog obrazovanja pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa i Luka Juroš – djelatnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.
čitanja | Više >>>

24.02.2007. Zdravlje
Metali, metaloidi i ljudska prehrana Metali i metaloidi poput kadmija, olova, žive i arsena mogu uzrokovati akutno ili kronično trovanje što ovisi o načinu njihovog unošenja u organizam čovjeka - piše mr.sc. Miroslav Venus, dr.mrd. specijalsit epidemilog na stranicama Zavoda za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije "Sveti Rok" u povodu pojave povećane količine metala u mesu divljači.Ukoliko dolazi do stvaranja njihovih para s posljedičnom inhalacijom (udisanjem), tada nastaje akutno trovanje koje se javlja odmah, jasno izraženim simptomima.
čitanja | Više >>>

24.02.2007. Sport
NK Virovitica preuzima status HNK Suhpolje ? Već duže vrijeme šire se glasine kako se nešto kuha na relaciji Nk Virovitica - HNK Suhopolje - piše blog Borac Virovitica. Prvi glas o tome stigao prije nekoliko mjeseci, tijekom sljedećih nekoliko mjeseci nekoliko puta iz raznih izvora, te u ponovno u zadnjih nekoliko dana. Bit priče je od početka bila kako Renato Romić, predsjednik Nk Virovitice, želi preuzeti status od HNK Suhopolja.
čitanja | Više >>>

24.02.2007. Aktualnosti
Drava Route i kroz Virovitičko-podravsku županiju Turistička zajednice Općine Pitomača pokrenula je projekt "slavonske dionice" biciklističke staze "Drava Route" na relaciji Pitomača- Osijek. Naime, „podravske dionice“ te biciklističke staze uz Dravu završava kod Kižnice. Na inicijativnom sastanku u Donjem Miholjcu, predstavnici slavonskih pridravskih općina, gradova i županija potpisali su zajedničku izjavu o pokretanju projekta.
čitanja | Više >>>

24.02.2007. Aktualnosti
Gong i HND Protiv zakona o tajnosti podataka Gong i Hrvatsko novinarsko društvo protive se Prijedlogu zakona o tajnosti podataka koji je Hrvatski sabor izglasovao u prvom čitanju jer se njime, ustvrdili su na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu, legalizira zatvaranje državnih i ostalih tijela s javnim ovlastima pred građanima i javnosti. Tim se zakonskim prijedlogom tajnost tretira kao pravilo, a ne iznimka, udar je na demokraciju i pravo građana da budu upoznati s radom javnih tijela i istraživanja mogućih nezakonitosti
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net