jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

1. mjesec 2007. godine


31.01.2007. Aktualnosti
Lovci u panici: Divljač na Papuku puna otrova Lovci potpapučkoga kraja ne znaju što je uzrok koncentracije teških metala kadmija, žive, olova i arsena u iznutricama i mesu divljih svinja i jelenske divljači koja je pet do čak 30 puta veća od propisane. Lovci i stanovništvo zahtijevaju žurno otkrivanje izvora tih otrova u tom kraju, u kojem čak ni ispušni plinovi motornih vozila ne stvaraju ekološke probleme. U 2006. broj pozitivnih nalaza na teške metale porastao je na 20 posto u odnosu na 2005. kada je 10 posto odstrijeljenih životinja bilo puno otrova. Otkriveno je da je osim divljih svinja, zatrovana i jelenska divljač.
čitanja | Više >>>

31.01.2007. Grad
Kožnjak oporbi: Mi ispravljamo vaše krive Drine Virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak ustvrdio je danas na sjednici Gradskog vijeća da temama poput izmještanja kolektora o trošku poreznih obveznika možda ne bi trebalo davati značaj (!?), ali je zbog, interesa javnosti te «ružnih objeda i neistina u medijima» ipak odlučio progovoriti.
čitanja | Više >>>


31.01.2007. Poljoprivreda
Hrvatski duhani nagrađuju najbolje proizvođače duhana Uprava Hrvatski duhana na današnjem je prigodnom skupu nagradila najbolje proizvođače duhana na virovitičkom području u 2006. godini. Plaketu «Zlatni list» i 1500 kuna za najuspješnijeg proizvođača duhana na proizvodnom području dobili su Ivica Brlas, Vlado Giba, Ivan Bungula i Jurica Fauković. Plaketu «Veliki zlatni list» i 2000 kuna za najuspješnijeg proizvođača duhana u 2006. godini u Proizvodnom centru dobio je Slavko Maturanec iz Korije.
čitanja | Više >>>

31.01.2007. Grad
Novotny: Devastacija prostora u Virovitici je očigledna Demokratski centar je već više puta upozoravao na devastaciju javnih gradskih prostora u Zagrebu i drugim gardovima. U Virovitici je očit primjer takve devastacije stambeno-poslovna zgrada u Pejačevićevoj ulici koja se gradi na mjestu gdje je donedavno bilo dječje igralište i zelena površina – rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare pod nazivom "Vodi li gradonačelnik brigu o svojim građanima ili o pojedincima" Vladimir Novotny, glavi tajnik DC-a.
čitanja | Više >>>

31.01.2007. Aktualnosti
Priča o Zvjezdarnici na Internetu Navršila se točno godina dana otkako je Zvjezdarnica otvorila svoja vrata svima na Internetu. Kako je teklo njezino odrastanje i tko su ljudi koji su joj udahnuli život, pružili nesebičnu potporu i omogućili da proslavi svoj
prvi rođendan, među kojima ima i Virovitičana, možete pročitati u prigodnom tekstu koje je uredništvo Zvjezdarnice pripremilo za sve vjerne čitatelje i posjetitelje.
čitanja | Više >>>

31.01.2007. Gospodarstvo
Ante Todorić dolazi u Virovitičko – podravsku županiju Ante Todorić, izvršni direktor projekata Agrokora, u petak, 2. veljače, od 10 sati, posjetiti će Virovitičko – podravsku županiju gdje će se na radnom sastanku sastati sa županom dr. Stjepanom Feketićem. Ante Todorić će sa županom Feketićem razgovarati o proizvodnji voća i povrća na području Virovitičko – podravske županije za trgovački lanac Konzum.
čitanja | Više >>>

31.01.2007. Prosvjeta
Šimić obišao osnovnu školu u Vaškoj i sportsku dvoranu Zamjenik župana Zvonimir Šimić, obišao je danas u Vaškoj Područnu osnovnu školu Eugena Kumičića, gdje je Županija sudjelovala u obnovi škole, odnosno u postavljanju nove stolarije. Osim toga, na školi koja je izgrađena 1949. godine, u posljednjih je godinu dana sanirano krovište, stolarija, te nova instalacija. U planu je da se djeci u Vaškoj (u četiri razreda ima ih 23), izgradi školsko igralište, te da se na zgradu škole postavi nova fasada.
čitanja | Više >>>


31.01.2007. Crna kronika
PU Virovitičko-podravska među najboljima u državi Na današnjoj konferenciji za novinara Policijske uprave Virovitičko-podravske podnoseći izvješće o stanju sigurnosti u 2006. godini načelnik Miroslav Lončar istaknuo je da je Policijska uprava Virovitičko-podravska vrlo uspješna u radu i među prvima u Hrvatskoj po rezultatima. «Po suzbijanju kriminaliteta Virovitičko-podravska policijska uprava je među prve dvije, a po nekim segmentima smo najbolji», pohvalio se Lončar dodavši kako je od 1439 kaznenih djela razriješeno 84,9 posto.
čitanja | Više >>>

31.01.2007. Blog urednika
Kabare u vijećnici Riječ je o pitanjima koja neki vijećnici postavljaju po dužnosti pa je tragikomično slušati i gledati kako se pojedinci bore s riječima nemušto čitajući ono što su im drugi napisali. Uglavnom su to pitanja nakon kojih će gradonačelnik ili župan govoriti o svijetlim uspjesima, radnim pobjedama i boljoj budućnosti hvaleće sebe i svoj tim s ministrom i saborskim zastupnikom na čelu
čitanja | Više >>>

31.01.2007. 112
Dvije prometne nezgode, dio općine Pitomača danas bez struje Prema izvješću službe 112dogodilie su se dvije prometne nezgode s materijalnom štetom, jedan u Koriji, a druga između Suhopolja i Borove.
čitanja | Više >>>

30.01.2007. Sport
Dino i Sunčica zlatni u Sisku Dana 27. i 28. siječnja u Sisku je održano Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju Regije IV u svim uzrasnim kategorijama.Na ovom prvensvu sudjelovalo je 316 plivača iz šest klubova: PK Virovitica, Olimp Mihanović, Čakovec, Osijek, Međimurje i Sisak. Konkurencija je bila dosta jaka jer svi klubovi osim Virovitice svakodnevno treniraju u zatvorenim bazenima. Natjecanje je bilo otvoreno za sve uzrasne kategorije, a za prva tri mjesta plivači su dobili medalje. Plivački klub Virovitica nastupio je uspješno s 19 plivača, a predvodio ih je trener Vinko Oršulić.
čitanja | Više >>>

30.01.2007. Politika
SDP: Virovitičko-podravska županija nema viziju razvoja Savjet za gospodarstvo SDP-a Virovitičko-podravske županije analizirao je trenutačno političko-gospodarsko stanje u Županji i zaključilo kako ne postoji vizija razvoja. SDP-ovci pišu:
čitanja | Više >>>

30.01.2007. Gospodarstvo
Skupštine razvojne agencije Virovitičko – podravske županije Danas je održana Prva sjednica Skupštine društva Razvojne agencije Virovitičko – podravske županije na kojoj je usvojeno izvješće o radu Centra za poduzetništvo i razvoj Virovitičko – podravske županije za 2006. godinu. Prošle je godine, naime, promijenjen naziv tvrtke, iz Centar za poduzetništvo u Razvojna agencije Virovitičko – podravske županije. Razvojna agencija biti „naslonjena“ na Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.
čitanja | Više >>>

30.01.2007. Poljoprivreda
Opravdani razlozi za ekološku proizvodnju na tlu Pilot projekta navodnjavanja Na sastanku o izradi Pilot projekta navodnjavanja Kapinci – Vaška Vladimir Sečen je govorio o navodnjavanju na području Virovitičko – podravske županije. Godine 2002. godine navodnjavalo samo 32 hektra, dvije godine poslije 926 hektara, a u Pilot projektu navodnjavanja Kapinci – Vaška, planira navodniti 1280 hektara. Na području Kapinci – Vaška tla nisu zagađena i postoje opravdani razlozi za ekološku proizvodnju, prije svega sjemensku, a potom i proizvodnju industrijskih kultura.
čitanja | Više >>>

30.01.2007. Aktualnosti
GONG oštro prosvjeduje protiv novog Prijedlog zakona o tajnosti podataka GONG ponovo prosvjeduje protiv novog Prijedloga zakona o tajnosti podataka kojeg je Vlada protekloga tjedna uputila u Sabor. Prijedlog zakona izmijenjen je u mnogim dijelovima, ali ključne stvari nisu definirane. Ukoliko se ovaj Prijedlog zakona usvoji, Zakon o pravu na pristup informacijama postat će mrtvo slovo na papiru. Ovakav Zakon o tajnosti podataka protivan je principu otvorenosti i uvida u rad državnih tijela i samo će najuporniji građani ulaziti u borbu za dokazivanje svog prava na informaciju. Zakon svodi građane na Davida, a državu na Golijata.
čitanja | Više >>>

30.01.2007. 112
Dio Pitomače i Turnašice danas bez struje U protekla 24 sata na području Virovitičko-podravske županije dogodila se jedna prometna nesreća sa materijalnom štetom – Suhopolju - izvijestila je jutros služba 112.
Zbog radovi na elektro postrojenjima služba 112 pbbaviještava da struje neće biti u Pitomači od 09.00h do 09.30h dio ulice Vinogradska od broja 23 i 38 do 37 i 62 i Turnašici od 12.00h do 12.30h Podaršanjska ulica. Kozicame i Mikleuš povremeno će biti bez struje od 08.00h do 14.00h.
čitanja | Više >>>

29.01.2007. Aktualnosti
Šimić na svečanosti povodom Dana Republike Indije Danas je u Zagrebu, u hotelu Westin, svečano obilježen Dan republike Indije. Tim povodom je veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj, Rajiv Misra ugostio gotovo cjelokupan diplomatski zbor u Republici Hrvatskoj, a između ostalih, svečanosti je nazočio i zamjenik župana Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić. Tom prigodom je dožupan Šimić razgovarao s veleposlanikom Indije, koji je gostovao na ovogodišnjem Viroexpu.
čitanja | Više >>>

29.01.2007. Priča
Selo moje malo II. Ovaj moj posao skretničara me podsjetio na ljeto kada me otac poslao kod starog majstora, šustera Jože da mu budem ispomoć. Imao sam tad 14 godina. I naravno da mi je otac poremetio sve planove, jer sam baš tog ljeta htio poljubit Jelicu.
čitanja | Više >>>

29.01.2007. Etika svakodnevnice
“Hvala ti za sve!!!” “Ovo je uloga u kojoj uživam!” – “To je uloga u kojoj pronalazi sebe!” – “Ta uloga mi odgovara!” – “U toj se ulozi dobro snalazim”…Vjerujem da nema čovjeka koji se barem jednom nije našao u situaciji kad je izgovorio jednu od navedenih rečenica.
čitanja | Više >>>

29.01.2007. Gospodarstvo
Tvornica "Viro" - zahvaljujući izvozu svake godine 25-postotni rast Pod naslovom "U potrazi za izvoznim lokomotivama bez hrvatskog jala" Privredni vjesnik donosi opširno izvješće sa 2. konvencije Hrvatskih izvoznika održane prošloga tjedna na kojoj je predstavljena prva hrvatska izvozna stratega. Dobar dio članka odnosi se na Tvornicu šećera Viro.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net