jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

12. mjesec 2006. godine


31.12.2006. Aktualnosti
Gdje na doček? Za one koji još nisu odlučili gdje će čekati Novu godinu podsjetit ćemo što im se nudi na gradskim trgovima naše županije. U Virovitice se ovoga puta čeka na Trgu kralja Tomislava, pod satom. Program počinje u 22 sata, vodi ga Trpimir Markotić, a okupljene će zabavljati Gašo band te Draško Zidar i Mijo Pavelko, alijas Mikeš i Prco. Kuhano vino i čaj te pjenušac u ponoć su besplatni. Priprema se i vatromet.
čitanja | Više >>>

30.12.2006. Crna kronika
Za 18 krađa prijavljeno 16 počinitelja Policijska uprava Virovitičko-podravska još nije dobila dopis Vijeća srpske nacionalne manjine u kojem ih izvještava o krađi šuma – piše današnji Večernji list. «Ne prostoje primjedbe da se počinitelji kaznenih djela u svezi krađe drva u Općini Voćin ne procesuiraju. U 2005. godini policija je, po službenoj dužnosti, od 15 prijava za krađu drva vrijednog 133.610 kuna, u 13 slučajeva otkrila počinitelje i podnijela protiv njih kaznene prijave.
čitanja | Više >>>


30.12.2006. Aktualnosti
Novinari na doručku s HSP-om - Pišite objektivno, ne komentirajte događaje Virovitičke novinare, u povodu božićno-novogodišnjih blagdana ugostila je i Hrvatska stranka prava. Predsjednik Zvonimir Šimić izrazio je zadovoljstvo novinarskim radom naglasivši kako su sve stranačke aktivnosti praćene korektno i objektivno.
čitanja | Više >>>

30.12.2006. Aktualnosti
Predsjednik Mesić građanima čestitao Novu godinu Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uputio je čestitku svim hrvatskim građanima, poželjevši im sretnu i uspješnu Novu 2007. godinu, u kojoj će, kako ističe, u prvom planu biti pitanja gospodarskog razvoja i rješavanja problema nezaposlenosti, te rast standarda i socijalne sigurnosti građana.
čitanja | Više >>>

30.12.2006. Gospodarstvo
"Javorović" - prvi pogon u novoj Poduzetničkoj zoni Tvrtka Javorović d.o.o. iz Virovitice specijalizirana za proizvodnju kuhinjskog namještaja i opremanje hotela prvi je investitor koji je počeo graditi proizvodni objekt u ljetos otvorenoj Poduzetničkoj zoni 2, u industrijskom dijelu Virovitice. Bit će to hala za proizvodnju namještaja veličine 850 četvornih metara ukupne vrijednosti 2 milijuna kuna. Objekt se užurbano gradi, izvođačima radova na ruku je išlo toplo vrijeme i vrlo brzo zgrada će biti završena «do pod krov». Proizvodnja bi, prema planovima, mogla početi već početkom svibnja 2007. godine.
čitanja | Više >>>

30.12.2006. Aktualnosti
Majka Lidija: Tako su lijepe moje četiri bebe Izdanja današnjih dnevnih novina i večina drugih medija donosi nastavak priče o obitelji Peterfi iz Grabrovnice i njihovim četvorkama prekjučer rođeni u zagrebačkoj Petrovoj bolnici. Prenosimo članak iz Večernjeg lista Stalno gledam ove narukvice. Ne vjerujem da ih imam četiri – tiho govori Lidija Peterfi dok leži u krevetu u Petrovoj bolnici.
čitanja | Više >>>

30.12.2006. Obavijesti
Pronađeni ključevi na Trgu Ante Starčevića Na parkiralištu, na Trgu Ante Starčevića danas oko 14 sati pronađeni su ključevi. Na privjesku su tri ključa, pretpostavlja se od stana, poštanskog sandučića i lokota. Onaj tko je ključeve izgubio može se javiti na telefon 722-918.
čitanja | Više >>>


29.12.2006. Aktualnosti
Božićni ugođaj na Papuku Božić je prošao u pravom blagdanskom raspoloženju, ali nas je vrijeme iznevjerilo, nije bilo snijega, čak ni pahulje. Tek jutarnja temperatura ispod ništice i mraz koji zabijeli naš grad odaje nam dojam zime, dok poslijepodnevno sivilo magle kvari ugođaj i blagdana i zime kakvu obično očekujemo oko Božića i Nove godine.
čitanja | Više >>>

29.12.2006. Aktualnosti
Mlečani pod Papukom: Svi znaju tko krade šume u vlasništvu Srba, a šute! Vijeće Srpske nacionalne manjine poslalo je danas Ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodnog gospodarstva, Savjetu za nacionalne manjine, Policijskoj upravi Virovitičko-podravskoj, OESC-u i medijima dopis u kojem ih izvještava o desetogodišnjoj devastaciji i krađi privatnih šuma na području općine Voćin u vlasništvu građana srpske nacionalnosti koji se trenutno ne nalaze u Republici Hrvatskoj.
čitanja | Više >>>

29.12.2006. Aktualnosti
Joško Morić: Kirinova očekivanja imaju nedostatak Na izjava ministra unutranjih poslova Ivice Kirina danih Media servisu koju smo pod naslovom "Veliki broj pljački očekivan" prenijeli iz Jutarnjeg lista, reagirao je Joško Morić, zamjenik predsjednice DC-a. U svojoj kolimni, ovaj put naslovljenoj "Očekvanja", koju objavljuje u dnevnom listu "24 sata" Morić poše:Zaredali razbojnički prepadi. Razbojnici pucaju pištoljima i automatskim puškama. Ranjavaju, ubijaju i odnose lovu. Jučer banka i pošta. Danas mjenjačnica i kladionica...
čitanja | Više >>>

29.12.2006. Aktualnosti
Radost bračnog para Peterfi - rođene četvorke Medicinska sestra iz Grabrovnice, zaposlena na dječjem odjelu virovitrčke Opće bolnice, Lidija Peterfi (28) rodila je jučer ujutro u zagrebačkoj Petrovoj bolnici - četvorke. Fran, Roko, Jana i Ivan su dobro, ali su zbog prorođajne težine smješteni na intenzivnu njegu. Otac je Ivica (29), zaposlen određeno vrijeme u virovitičkoj filijali Croatia osiguranja Priča je dobila zavidan medijski prostor, a mi prenosimo onu iz Večernjeg lista.
čitanja | Više >>>

28.12.2006. Aktualnosti
Gradska vlast ostala nijema na vapaje obitelji Pleša, majka Brankica najavljuje samoubojstvo ! Ne mogu više, dođe mi da legnem tamo na prugu pa neka me pregazi vlak – zajecala je gospođa Brankica Pleša (42) kada je izaslanstvu Gradskog odbora SDP-a i novinarima, koji su toj višečlanoj obitelji, u povodu božićnih blagdana, donijeli paket namirnica, pričala o životu u trošnom dvosobnom kućerku u virovitičkoj Gajevoj ulici. Kuća napuklih zidova i stropova u kojoj caruju štakori i miševi nalazi se u gradskom središtu, u jednoj od važnijih virovitičkih ulica, odmah uz pružni prijelaz. Obitelj Pleša dobila ju je na privremeno korištenje prije više od godinu dana uz napomenu da će iz nje vrlo brzo iseliti jer je previđena za rušenje.
čitanja | Više >>>

28.12.2006. Politika
Počela predizborna kampanja u Pitomači U zakonskom roku izborne liste za izvanredne lokalne izbore za Općinsko vijeće u Pitomači predali su HDZ (nositelj liste Željko Grgačić), HSS/SDP/HNS (nositelj liste Zdravko Dijaković), HSLS (Siniša Siladić), HSP (Sanja Vranek) i Hrvatska stranka umirovljenika (Franjo Pankazs). Danas je počela predizborna kampanja, a izbori će biti održani 14. siječnja. Izborne liste možete naći na Blogu Povratak Pitomače
čitanja | Više >>>

28.12.2006. Županija
Ministarstvo turizma pohvalilo županijsko izvješće o  planiranim   aktivnostima za 2007. Na adresu Virovitičko – podravske županije stigao je dopis Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka (u potpisu državni tajnik Zdenko Mičić) u kojem se hvali zvješće o poduzetim i planiranim aktivnostima za pripremu turističke 2007. godine.
čitanja | Više >>>

27.12.2006. Aktualnosti
HDZ i gradonačelnik ugostili novinare Za virovitičke novinare danas je organizirano dva blagdanska primanja - domjenka. Prvo je to učinio Županijski odbor HDZ-gdje ih je u stranačkom sjedištu na Trgu kralja Tomislava došlo pozdraviti cjelokupno čelništvo. U ležernom razgovoru oni su se osvrnuli na medijsko praćenje događaja koje su u gradu i županiji obilježili 2006. godinu. Izrazili su zadovoljstvo izvjestiteljskim poslom i zaželjeli još bolju suradnju na dobrobit građana – s jedne strane kao promociju njihova rada i grada, a s druge strane kao korektiv vlasti.
čitanja | Više >>>

27.12.2006. Aktualnosti
Kirinu zvuk palice najljepša pjesma Da je svijećom tražio, premijer bi teško našao ministra policije koji više pršti energijom i planovima od Ivice Kirina. Prvi policajac, poznat po tome što je brz na jezikovu obaraču pa ga lakomislene izjave kat-kad znaju koštati živaca, dio je predblagdanskog vremena, naravno, posvetio božićnim domjencima, a jedan od njih bio je premijerov party za novinare u Banskim dvorima. No, i to ležereno raspoloženje Kirin koristi za promociju svoga ministarstva. Dogodine će, kaže, policija procvjetati.
čitanja | Više >>>

27.12.2006. Aktualnosti
Kirin: Velik broj pljački očekivan Na brutalne pljačke koje su se zaredale uoči božićnih blagdana ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin reagirao je tvrdnjom da su bile očekivane, odnosno da je normalno da se to događa u predblagdansko vrijeme. U izjavi Media servisu, danoj na Badnjak, Kirin je rekao da policija, unatoč tome što nije otkrila ni jednog razbojnika, uglavnom zna tko su pljačkaši i da će poduzeti sve da ih spriječi.
čitanja | Više >>>

27.12.2006. Crna kronika
Tijekom blagdana sedmero pijanaca maltretiralo svoje obitelji Tijekom božićnih blagdana na području Virovitičko-podravske županije evidentirano je šest prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji – izvijestila je danas Policijska uprava Virovitičko-podravska. Te prekršaje počinilo je sedam osoba koji su svi redom bili pijani. Riječ je nasilničkom ponašanju nad suprugama, roditeljima i djecom. Kako im je u organizmu zabilježeno od 1,23 g/kg do 2,96 g/kg temeljem Zakona o prekršajima zadržani su na trežnjenju u prostorijama policijskih uprava u trajanju do 12 sati.
čitanja | Više >>>

27.12.2006. Viroexpo
Do sada prijavljeno 250 izlagača Već sada je nedvojbeno jasno kako će Viroexpo 2007. biti sajam s najviše izlagača u svojoj 12. godišnjoj povijesti. Do sada je evidentirano 250 sudionika koji su iznajmili oko 2000 četvornih metara natkrivenog prostora, te oko 1500 četvornih metara otkrivenog izložbenog prostora.
čitanja | Više >>>

27.12.2006. Županija
Ugovor  o provođenju katastarske izmjere Danas je župan, Zvonimir Šimić i Sanja Kićinbači, potpisali Ugovore o nabavi o provođenju katastarske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina na području grada Virovitice za dio katastarske općine Virovitica, naselje Požari. Prema tome, Ugovor o nabavi obuhvaća Dopunsku mrežu stalnih geodetskih točaka i izrada elaborata dopunske mreže stalnih geodetskih točaka; Katastarska izmjera i izrade elaborata katastarske izmjere.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net