jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

11. mjesec 2006. godine


30.11.2006. Aktualnosti
Virovitičko-podravska županija najsiromašnija u Hrvatskoj Virovitičko-podravska županija najsiromašnija je županija u Hrvatskoj, a njezini stanovnici žive dvostruko lošije od Zagrepčana. Viroviticu koja stvara samo 67 posto prosječnog hrvatskog dohotka, u stopu prate Karlovac i Sisak, pokazuje jučer predstavljeno istraživanje Ekonomskog instituta o regionalnom siromaštvu u Hrvatskoj.
čitanja | Više >>>

30.11.2006. Politika
Nepravomoćno: SDP nije oklevetao župana Predsjednica SDP-a Nada Čavlović Smiljanec, odnosno Županijski odbor SDP-a, nisu imali namjeru oklevetati virovitičko-podravskog župana Zvonimira Šimića kada su u priopćenju, između ostalog, konstatirali da župan «niti do danas nije državi vratio više od sto tisuća kuna koje si je prigrabio na teret poreznih obveznika a nije na njih imao pravo». Na završnoj raspravi sudac Ilija Samarđija ustvrdio je da su navodi u priopćenju izrečeni u žaru političke borbe i da nisu prešli granicu uobičajene političke komunikacije već je to bio oblik političkog djelovanja.
čitanja | Više >>>


28.11.2006. Viroexpo
Grafiti Becker dobili posao za nabavu reklamnog i propagandnog materijala Danas je u Županijskom centru za poduzetništvo i razvoj održano otvaranje ponuda po pozivu za ograničeno prikupljanje ponuda za nabavu reklamnog i propagandnog materijala za Viroexpo 2007. Pozivi za ograničeno prikupljanje ponuda upućeni su na pet adresa.
čitanja | Više >>>

28.11.2006. Zdravstvo
Zdravstvenim ustanovama 6,4 posto više decentraliziranih sredstava u 2007. godini Održan je sastanak svih ravnatelja zdravstvenih ustanova Virovitičko – podravske županija sa županom Zvonimirom Šimićem na kojem je govoreno o raspodjeli novca za decentralizirane funkcije.
čitanja | Više >>>

28.11.2006. Viroexpo
Do Viroexpa će voditi smeđa turistička signalizacija Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Viroexpo 2007. bilo je riječi o postavljanju smeđe turističke signalizacije koja će pokazivati kako doći do sajma.
čitanja | Više >>>

28.11.2006. Prosvjeta
HNS-liberalni demokrati: Nemamo radnu snagu za pogon autodjelova Ako se engleski investitor i odluči izgraditi pogon auto dijelova u Virovitici sve će zapeti na stručnoj radnoj snazi. Mi ju naprosto nemamo. To smo isto rekli kada je bila aktualna gradnja pogona auto dijelova Škode.
čitanja | Više >>>

28.11.2006. Politika
Održana izborna skupština Gradskog odbora DC-a Orahovica U nazočnosti predsjednice DC-a Vesne Škare Ožbolt, glavnog tajnika Vladimira Novotnyija i povjerenice za županiju Suzane Knežević u Orahovici je pred 21-ijednim članom održana izborna skupština GO DC-a Orahovica na kojoj je izabrano novo gradsko rukovodstvo. Za predsjednika je izabran Pavo Marko, za zamjenika Dragica Pokos i za tajnika Mirko Rihter.
čitanja | Više >>>


27.11.2006. Blog urednika
Mržnja Što se skriva u glavi mladića koji divljački razbija inventar škole manjinske zajednice i još se policajcima predstavlja kao najveći krvnik u svjetskoj povijesti a onda kaže da je to napravio zato što mrzi Židove? Kakav mora biti čovjek da počini antisemitskom incidentu kakav se u Austriji nije dogodio u posljednjih 20 godina?
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Viroexpo
Astro oprema sajam Na današnjem otvaranju ponuda javnog nadmetanja za „Opremanje sajma Viroexpo 2007“, izabrana je ponuda od Astro d.o.o. Orahovica. Od dvije pristigle valjane i potpune ponude, jedna je bila od tvrtke „Štand expo Zagreb“, a druga od „Astro“ d.o.o. Orahovica.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Crna kronika
Policija pronašla 101 šteku krijumčarenih cigareta, drogu i oružje Službenici Policijske uprave Virovitičko-podravske su u kući i drugim prostorijama dvadesettrogodišnjeg J.H. iz Orahovice pronašli su 101 šteku cigareta raznih marki Tvornice duhana Rovinj ukupne vrijednosti 15.400 kuna – rečeno je danas na konferenciji za novinare Policijske uprave Virovitičko-podravske na kojoj su govorili načelnik Miroslav Lončar i suardnici.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Dossier: Štedno kreditna zadruga
Nema novaca ni druge imovine - vjerovnici ostaju bez 105 milijuna kuna Stečajni postupak u Štedno kreditnoj zadruzi Virovitica najvjerojatnije će biti okončan do kraja godine. Na žalost vjerovnici neće moći naplatiti 105 milijuna kuna jer novaca nema, a zadruga nema niti nekretnina koje bi se eventualno mogle prodati.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Crna kronika
Napadač na židovsku školu Alen Furjan iz Lozana?! Hrvat kojeg se sumnjiči da je devastirao židovsku školu u Beču je Alen Furjanuiz Lozana. Njegovi roditelji Ivan i Anka već mjesecima nisu čuli za sina pa su informaciju o provali i demoliranju škole, navodno, čuli od novinara. Iako su prvotno pristali na razgovor kada smo zakucali na varat njihova doma u Gundulićevoj 8 odbili su fotografirati se i razgovarati za novine.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Crna kronika
Virovitičanin devastirao židovsku školu u Beču !? Virovitičanin A.F. (24) sa prebavilištem u Zagrebu navodno je osumnjičen da je željeznom palicom porazbijao prozore, staklene vitrine i sanitarije na sva tri kata škole židovske Lauder Chabad u Beču - objavio je Odjel za ustavnu zaštitu i suzbijanje terorizma bečke policije, a prenosi Hina. Policija je potvrdila da je u ponedjeljak u Beču muškarac, koji je osumnjičen da je u nedjelju provalio i devastirao židovsku školu, Hrvat.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Slatina
Stručna studija o zaštiti područja Turski grad Grad Slatina je donio odluku o financiranju izrade stručne studije za zaštitu područja "Turski grad" u 2007. godini. Šumica "Turski grad sa starim, autohtonim hrastovima je i predviđena za zaštitu u važećem Prostornom planu grada Slatine.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Prosvjeta
Hrvatska lutrija daruje 10 tisuća kuna Dječjem vrtiću „Palčić“ u Orahovici Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, Hrvatska lutrija i ove će godine donirati određena sredstva najpotrebnijima. Tako će Dječji vrtić „Palčić“ iz Orahovice dobiti vrijednu donaciju od 10 tisuća kuna, a ček na navedeni iznos biti će im svečano uručen na blagdan sv. Nikole, 6. prosinca.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Prosvjeta
Strukovna škola dobila računalo, laptop i digitalni projektor Župan Zvonimir Šimić uručio je Rikardu Bakanu, ravnatelju Srednje škole Pitomača digitalni projektor, laptop i računalo s LCD ekranom. Šimić je objasnio kako je oprema koju županija poklanja orijentacija prema «kapitalu znanja». «Ulažući u djecu i školstvo,, ulažemo u budućnost», rekao je Šimić.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Aktualnosti
Indijski veleposlanik dolazi u Viroviticu Indijski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Rajiv Misra posjetiti će Virovitičko – podravsku županiju gdje će sastati sa županom Zvonimirom Šimićem i njegovim suradnicima u petak 1. prosinca.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Kultura
Kulturna baština Slavonije predstavljena u Westinu U zagrebačkom hotelu Westin predstavljen je film Ferdinanda Medera i Eduarda Galića „Kulturna baština Slavonije“. Nakon promocije, hotelom su zamirisali kulen i šljivovica, a među najzanimljivijim detaljima domjenka, nazočni su hvalili „Županovo vino“, Virovitičko – podravske županije.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Aktualnosti
Potpisan ugovor za dalekovod Virje – Virovitica vrijedan 113 milijuna kuna U prostorijama koprivničke Elektre, potpisan je ugovor o projektiranju dalekovoda Virje-Virovitica. Vrijednost ovog projekta je 113 milijuna kuna, projektiranje počinje odmah, a iduće godine slijedi ishođenje svih potrebnih dozvola. Završetak dalekovoda dugog 45 kilometara planiran je za 2009. godinu.
čitanja | Više >>>

26.11.2006. Etika svakodnevnice
Pedagogija  štrajka Atmosferom u školskim hodnicima i razredima, dignitet struke doveden je toliko u pitanje da je ogorčenje prosvjetara na nisku plaču koje iskazuju štrajkom samo ispušni ventil kojim se više nastoje poravnati neki unutarnji psihološki pritisci nego podići vlastiti standard. Pad općih vrijednosti u društvu srozan je na razinu koja učenike navodi na ponašanje bez uvažavanja bilo kakvih autoriteta, te se sva kulturna i moralna destrukcija društva radikalizira kroz njihovo vladanje i pada na leđa nastavnika i profesora koji, objektivno gledajući, takve prilike nisu u stanju kontrolirati, a sve manje sa time se i nositi. Najblaže rečeno, prosvjeta sve više postaje zanimanje rizično po psihičko i fizičko zdravlje.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net