jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

10. mjesec 2006. godine


30.10.2006. Blog urednika
Krađa<br> Prvo bih postavio pitanje zašto bi se ugledni profesor, gradski vijećnik i poznati građanin ovog grada odlučio na krađu nečega što košta trideset kuna?
čitanja | Više >>>

30.10.2006. Politika
HSS: Koncesiju za javni prijevoz dobila tvrtka direktora Flore – tražimo hitno razrješenje HSS je danas medijima poslao priopćenje u kojem navode da dodjeljivanje koncesije tvrtki Euro market u vlasništvu Željka Iharoša, direktora «Flore» klasačan oblik sukoba interesa pa traže ostavku...
čitanja | Više >>>


30.10.2006. Etika svakodnevnice
Selotejp demokracija<br> Kada su u pitanju ratni zločini sa predznakom “hrvatski”, razmjeri ovako masovnog bijega naših građana u racionalizaciju su gotovo nevjerojatna, zaprepašćujuća i zabrinjavajuća pojava koju već možemo nazvati i balkanski sindrom obzirom na njegovu raširenost u cijeloj regiji.
čitanja | Više >>>

29.10.2006. Poljoprivreda
Seljački prosvjed traktorima kroz središte grada Sporom vožnjom traktora na prometnicama u ponedjeljak će Hrvatski seljački savez u vremenu od 10 do 12 sati širom Hrvatske izraziti nezadovoljstvo, kako kažu, podcjenjivačkim odnosom Vlade Republike Hrvatske prema hrvatskom selu, seljacima i seljačkim obiteljima. U Virovitičko-podravskoj županiji prosvjedovat će na dva mjesta – kroz središte Virovitice i na državnoj cesti Slatina – Orahovica.
čitanja | Više >>>

29.10.2006. Aktualnosti
Samo tri župana u Hrvatskoj imaju veću plaću od Šimića Prema podacima Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa plaća virovitičko-podravskog župana Zvonimira Šimić iznosi 14.258 kuna što je nešto manje od one koju je nedavno objavio na sjednici županijske Skupštine - 16.694 kune.
čitanja | Više >>>

29.10.2006. Aktualnosti
Nisam ništa ukrao, na računu su evidentirani svi artikli Ugledni virovitički profesor, gradski vijećnik i član HSS-a Branko Svoboda zgrožen je novinskom viješću i pamfletom na Virovitica.online napisanom na osnovu, kako kaže, neprovjerenih, glasina po kojima je u trgovačkom centru «Kaufland» ukrao dioptrijske naočale.
čitanja | Više >>>

28.10.2006. Humanitarna akcija
«Meta» za Mladost prikupila 504 kune Danas su ispred Hrvatskog doma članovi streljačkog kluba «Mladost» uz pomoć Općine Suhopolje, Slatinske banke i Streljačkog saveza Virovitičko-podravske županije, organizirali humanitarnu akciju pod nazivom «Meta». Cilj akcije je prikupljanja novca za rad kluba. Tom su prilikom članovi kluba prezentirali najsuvremeniju streljačku opremu i zračno oružje, a gostima su ponudili mogućnos da i sami zapucaju.
čitanja | Više >>>


28.10.2006. Zdravstvo
Treći Baby fitness za majku i dijete Danas je u prostorijama Centra za socijalnu skrb u Virovitici nastavljen projekt pod nazivom «Djeca u javnoj skrbi» koji provodi UNICEF i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske. Udanašnjoj radionici, pod nazivom «Baby fitness», sudjelovalo je desetak majki s djecom
čitanja | Više >>>

27.10.2006. Politika
Andreja Horvat Carevski nova predsjednica SDP-a Andreja Horvat Carevski nova je predsjednicu Gradske organizacije SDP Virovitica. Njen zamjenik je Ivan Blažinčić, a članovi gradskog odbora Dražen Jendrašić, Vjekoslav Lukša, Jadranka Bijelić, Željko Hunjet, Vladimir Kiš, Mira Jandriček, Đurđica Ivoš, Saša Oluić, Marinko Kukić, Alojz Silvio Šimunović te Tihomir Bodo.
čitanja | Više >>>

27.10.2006. Prosvjeta
Od 30. listopada “Čudesna šuma” u Virovitičko – podravskoj županiji Sukladno Ugovoru o suradnji o provedbi projekta - Autobus “Čudesna šuma” potpisanog između Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, te Virovitičko -podravske županije, na području Županije od 30. listopada do 10. studenog 2006. godine provodit će se projekt Autobus “Čudesna šuma”.
čitanja | Više >>>

27.10.2006. Europske integracije
Predstavnika Sveučilišta iz Pečuha dolazi u županiju Profesor na Sveučilištu Pečuh, na katedri za prostorno planiranje, Andor Vegh, u ponedjeljak 30. listopada posjetiti će Virovitičko – podravsku županiju. Bit će riječi o Eko regije Hrvatske i Mađarske, nazvane „Podravska eko regija“
čitanja | Više >>>

27.10.2006. Viroexpo
Sajam  predstavljen u Budvi U Budvi se održava 3. Forum asocijacija sajmova jugoistočne Europe, na kojem sudjeluju mnogobrojni promotori iz nekoliko zemlja s područja jugoistočne Europe. Na forumu se govori o značaj sajmova kao moćnog instrumenta u marketinškoj aktivnosti poduzeća i poslovnoj organizaciji svijeta.
čitanja | Više >>>

27.10.2006. Dossier: Štedno kreditna zadruga
Prosvjed štediša ŠKZ-a iz Virovitice u Zagrebu Ministarstvo ističe da je ŠKZ oblik dobrovoljnog udruživanja članova - zadrugara, koji ravnopravno sudjeluju u radu Zadruge na načelu uzajamnosti, pa su vlasnici ŠKZ-a svi članovi koji ravnopravno upravljaju njezinim poslovanjem, a štedni ulozi nisu osigurani kod državne agencije.
čitanja | Više >>>

27.10.2006. Dossier: Štedno kreditna zadruga
Šrediše: Osnivamo stranku obespravljenih Otprilike tristo štediša Štedno-kreditne zadruge Virovitica u stečaju, koji su danas zbog nemorala i korupcije institucija, zbog čega su ostali bez 105 milijuna kuna svojih uloga, prosvjedovali pred Ministarstvom pravosuđa i Ministarstvom financija, otišlo je kući bez ikakva obećanja.
čitanja | Više >>>

27.10.2006. Crna kronika
Udjeličari Veterinarske stanice optužuju direktora za posredovanje u nezakonitoj kupoprodaji Općinski sud u Virovitici zabranio je Mirku Nikolcu iz Zagreba raspolaganje sa 17,24 posto temeljnog kapitala Veterinarske stanice Virovitica d.o.o. koje je 24. srpnja ove godine od Hrvatskog fonda za privatizaciju kupio protivno zakonu za 42.500 kuna iako je nominalna vrijednost 140.300 kuna, a tržišna vrijednost neusporedivo veća. Sud smatra da Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) svoj udio nije mogao prodati bez da omogući ostalim članovima društva da iskoristi pravo prvokupa pa je donio privremenu mjeru raspolaganja što Nikolac nije poštivao već je 23. listopada taj udjel prodao virovitičkom veterinaru Miroslavu Ključecu za 180.000 kuna. Ugovor je ovjerila javni bilježnik
čitanja | Više >>>

27.10.2006. Dossier: Štedno kreditna zadruga
Korupcija i nemoral: Kako su se namirili suci Općinskog suda u Virovitici Donosimo integralni tekst naše suradnice Marije Mikolić objavljen danas u Večernjem listu koji je nastao kao rezultat projekta "Priče o organiziranom kriminalu" Centra za istraživačko novinarstvo iz Zagreba i Media centra Sarajevo.
čitanja | Više >>>

27.10.2006. Crna kronika
Štediše ŠKZ-a za nemoral i korupciju prozivaju suce Blanku Pacaloš i Darka Domšića !? Tristotinjak štediša dviju štednih zadruga u stečaju prosvjedovat će danas ispred zgrade Ministarstva financija u Zagrebu jer ga smatraju suodgovornim za propast zadruga zbog čega je više od tisuću štediša ostalo bez 105 milijuna kuna. Virovitički suci uspjeli dobiti nekretnine kao protuvrijednost za svoju štednju, gotovo šest mjeseci nakon što su voditelji Zadruge štedišama objasnili da novca nema i da ga ne mogu podići.
čitanja | Više >>>

26.10.2006. Aktualnosti
Određene strateške smjernice Vodnogospodarskog plana Virovitičko – podravske županije Govorilo se o strategiji razvoja vodoopskrbe u strateškom pravcu s tendencijom da se cijela Virovitičko – podravska županija poveže u jednu distributivnu cjelinu, s ciljem da svako naselje u županiji dobije pitku vodu.
čitanja | Više >>>

26.10.2006. Aktualnosti
Radionica Projekt socijalno gospodarskog oporavka U organizaciji Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, te ureda Svjetske banke u Hrvatskoj, danas je održana jednodnevna radionica Projekt socijalno gospodarskog oporavka (PSGO) – potkomponenta Socijalna uključenost za područja posebne državne skrbi (PPDS) i Virovitičko – podravske županije.
čitanja | Više >>>

26.10.2006. Gospodarstvo
Održan seminar o franšizi U organizaciji Županijskog centra za poduzetništvo i razvoj Virovitičko – podravske županije, u suradnji s Centrom za franšizu Centra za poduzetništvo Osijek i USAID-ovim projektom Poduzetna Hrvatska, danas je organiziran seminar o franšizi. Polaznici seminara upoznati su s prednostima i nedostacima franšiznog poslovanja s aspekta davatelja i kupca franšize.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net