jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

8. mjesec 2006. godine


31.08.2006. Aktualnosti
Otvorena nova ambulanta u Voćinu Pomoćnik ministra zdravstva dr Renato Mittermayer otvorio je danas u Voćinu novu ambulantu koja djeluje u okviru Doma zdravlja Virovitičko – podravske županije. U sklopu ambulante, nalazi se stomatološka ordinacija, dvije obiteljske ambulante, prostor za patronažne sestre te savjetovalište.
čitanja | Više >>>

31.08.2006. Zabava
Crno perje u Paradisu Konačno jedan pravi pravcati rokerski koncert u Virovitici. U caffe baru «Padadiso» u petak nastupa popularni rock band Crno perje iz Križevaca. Riječ je o kultnoj grupi, osnovanoj 1995. godine, koja je svirala u mnogim klubovima širom Hrvatske, susjednih zemala i Eurpope. No, da mi ovdje ne duljimo i ne pišemo o onome o čemu više možete pročitati na njihovim internets stranicama http://www.crnoperje.com
čitanja | Više >>>


30.08.2006. Gospodarstvo
Ministar Čobanković otvorio nove pogone u Viro tvornici šećera Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković danas je svečano otvorio nova postrojenja za pakiranje i proizvodnju tekućeg šećera. Ulaganja vrijedna oko 45 milijuna kuna obuhvaćaju postavljanje opreme za proizvodnju pasterizirane otopine šećera, nove pakirnice šećera i paletizatora te prilagođavanje objekta pakirnice i skladišta za izdavanje HACCP-certifikata.Ministar poljoprivrede Petar Čobanković je naglasio kako veličina investicije od 45 milijuna kuna govori i značaju i važnosti ne samo za prostor Virovitičko-podravske županije već i za prostor cijele Hrvatske.
čitanja | Više >>>

30.08.2006. Gospodarstvo
Održana Glavna skupština dioničara Vira U Virovitici je danas održana Glavna skupština dioničara Viro tvornice šećera.Na Glavnoj skupštini prihvaćeno je izvješće Uprave o poslovanju u 2005. godini i izvješće o radu Nadzornog odbora u istom razdoblju. Usvojeno je i financijsko izvješće za proteklu godinu kojim je potvrđena dobit nakon oporezivanja u iznosu od 73.567.607,85 kuna te odluka o raspodjeli dobiti. Također je potvrđeno da će dividenda iznositi 10 kuna po dionici te da će se za isplatu koristiti 13.866.670,00 kuna iz ostvarene dobiti.
čitanja | Više >>>

29.08.2006. Aktualnosti
Virovitičanin sudi Petraču, Ademiju i Norcu Sudac Ivan Turudić sudit će, doznajemo od izvora bliskih sudu, u slučaju Rahim Ademi-Mirko Norac, prvom predmetu koji je Haaški sud prepustio Hrvatskoj - piše Večernji list Ivan Turudić rođen je 1962. godine u Virovitici, nakon srednje škole odrađuje vojni rok i 1987. godine diplomira na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1990. godine javlja se u Zbor narodne garde i idućih je 500 dana na ratištu, na području zapadne Slavonije...
čitanja | Više >>>

29.08.2006. Aktualnosti
Beštek posudio novac da Ministarstvu vrati 93 tisuće kuna Hrvatski barnitelj i 90-postotni invalid Darko Beštek podmirio je svoj dug od 93.500 kuna prema Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti koje je primio za njegovatelja na kojeg nije imao pravo - piše Jutarnji list Općinski državni odvjetnik u Slatini, Romeo Valer, tvrdi je da je iz Ministarstva Jadranke Kosor zaprimio potvrdu o Beštekovoj uplati te da neće pokrenuti postupak ovrhe.
čitanja | Više >>>

29.08.2006. Slatina
Prolom oblaka poplavio tvornicu namještaja U posljednja 24 sata na području grada Slatine palo je nešto više od 32 litre vodenog taloga po četvornom metru, a danas ujutro grad je pogodio i prolom oblaka koji je, za samo nekoliko desetaka minuta preplavio ulice - piše Večernji list. Najteže je prošla tvrtka "Inpo" (bivši "Gaj".) u kojoj su već ujutro oko 2 sata primijetili nadiranje oborinskih voda.
čitanja | Više >>>


29.08.2006. Županija
Stigle nove table Virovitičko-podravske županije Danas je započelo je postavljanje tabli dobrodošlice Virovitičko – podravske županije. Postavljene su u okviru projekta turističke, takozvane smeđe signalizacije. Na ulazima u Virovitičko – podravsku županiju postavljeno su četiri table dobrodošlice, a do petka, 1. rujna, biti će postavljeno svih deset planiranih.
čitanja | Više >>>

28.08.2006. Crna kronika
Gospođa koja je ukrala torbicu ne može si oprostiti trenutak nepažnje Žena koja je ukrala torbicu fotoreporterki Jutarnjeg lista, nevjenčana je supruga policajca P. G., a zaposlena je kao spremačica u Osnovnoj glazbenoj školi u Slatini - piše Jutarnji list."Torbicu sam u žurbi slučajno uzela s kupljenim knjigama i uopće nisam bila svjesna da sam uzela tuđu stvar",rekla gospođa A. M. novinaru Jutarnjeg lista.
čitanja | Više >>>

28.08.2006. Aktualnosti
Dožupan Koić kum malom Pavlu iz Voćina Predsjednik HSLS-a Virovitičko podravske županije Zvonimir Koić u nedjelju je u Crkvi Blažene Djevice Marije u Voćinu, bio krsni kum Pavlu, sedmom djetetu Zvonka i Olge Perić. Sakrament krštenja podijelio je velečasni Željko Strnak. Koić je tom prilikom kazao da je kumstvo čast te se obvezao da će obitelji Perić, svome kumčetu Pavlu kao i ostaloj djeci obitelji Perić pomoći u rješavanju svakodnevnih problema u odgoju, obrazovanju i podizanju djece.
čitanja | Više >>>

28.08.2006. HGK-Županijska komora Virovitica
Grupacija pčelarstva podržava poticaje po kilogramu meda Na današnjoj sjednici Grupacije pčelarstva HGK – Županijske komore Virovitica podržana je odluka Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva o izmjenama i dopunama Zakona o državnim potporama u poljoprivredi, u dijelu koji se odnosi na poticaje. Članovi te grupacije smatraju da su poticaji od 4,5 kuna po kilogramu prodanog meda i 15 kuna po proizvedenoj matici pravedni, ali predlažu da se da podzakonskim aktima uredi isplata poticaja, isključivo pčelarima, jer ovakav sustav poticaja stimulira proizvodnju, a osobito plasman meda na domaćem i inozemnom tržištu.
čitanja | Više >>>

28.08.2006. Prosvjeta
Županija prodaje napuštene područne škole Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije dalo je suglasnost na Odluku Školskog odbora Osnovne škole Suhopolje o prodaji napuštenih školskih zgrada u selima Kapan i Gaćište. Riječ je derutnim objektima u kojima se nastava ne odvija već više desetljeća, a prodaja područnih škola u suhopoljskoj općini bit će pilot projekt prodaje i svih ostalih područnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji u kojima se nema nastave.
čitanja | Više >>>

28.08.2006. Blog urednika
Plagijat Boro mi je podvalio, razočaran sam, ali, svatko ima pravo na izražavanje, pa i plagijatom. Time je autor rekao sve o sebi, svojim pogledima na svijet i svojim svjetonazorima.
čitanja | Više >>>

26.08.2006. Aktualnosti
Kastracija pasa i mačaka spašava živote Udruga "Prijatelji životinja" jutros je na Gradskoj tržnici provela edukativnu akciju kojom su građane upoznali o važnosti kastracije kod pasa i mačaka. Informativni štand Udruge posjetili su i skrbnici sa svojim udomljenim kastriranim psima kako bi građane vlastitim primjerom pozvali na udomljavanje napuštenih životinja, a ujedno ukazali i na svrsishodnost i neophodnost kastracije. Detaljne informacije o kastraciji zaineteresiranim građanima pružao je veterinar Nenad Kravaršćan.
čitanja | Više >>>

26.08.2006. Aktualnosti
Prilikom zapošljavanja u Zavodu za mirovinsko osiguranje prekršen zakon Vijeće srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije poslalo je Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje dopis u kojem upozorava na nepoštivanje ustavnog Zakon o pravima nacionalnih manjina ( čl. 22. ) prilikom zapošljavanja radnika u virovitički Područni ured.
čitanja | Više >>>

25.08.2006. Blog urednika
Špancirfest Kad malo bolje razmislim dobro je Kiro rekao. Rokovo je za njih (ali samo za njih, jer i tako ne žive u stvranosti) - Špancirfest. A za nas, to su dvije neusporedive manifestacije.
čitanja | Više >>>

24.08.2006. Kultura
Završena arheološka istraživanja u Suhopolju Danas su na arheološkom nalazištu Kliškovac kod Suhopolja završila arheološka istraživanja provedena u okviru znanstvenog projekta «Srednjovjekovno arheološko nasljeđe Hrvatske ( 5. – 16. st.)». Istraživanje, koje je počelo 7. kolovoza, vodio je prof. dr. sc. Željko Tomičić iz Institut za arheologiju. U arheološkoj ekipi su još bili: mr Kristina Jelinčić, stručni suradnik dokumentarist, mr Mario Novak, arheolog-antropolog, Kristina Turkalj i Gordana Maholić, diplomirane arheologinje i student Denis Blažević. Tim povodom danas je na nalazištu upriličena konferencija za novinare na kojoj je o spoznajama govorio voditelj prof. Tomičić.
čitanja | Više >>>

24.08.2006. Crna kronika
Virovitički policajac sudjelovao u krađi torbice  u zagrebačkoj knjižari !? Muškarac koji je bio u društvu ženske osobe dok je fotoreporterki Jutarnjeg lista u knjižari Alfa u Importane centru prije dva dana ukrala torbicu policajac je iz Virovitice i već je godinu i pol izvan službe - piše Jutarnji list. Neslužbeno doznajemo da virovitički policajac boluje od PTSP-a te da je ratni veteran, ali bi se uskoro trebao vratiti na posao u virovitičku policijsku postaju.
čitanja | Više >>>

24.08.2006. Prosvjeta
Svaka srednja škola treba profesora njemačkog i engleskog Tek nešto više od tjedan dana prije početka nove školske godine, virovitičke srednje škole zahvaća panika zbog nedostatka profesora njemačkog i engleskog jezika, kojeg osim Inudustrijsko-obrtničke škole, jer ondje čekaju treći upisni krug i popunjavanje razreda, trebaju sve druge. Strukovna škola hitno traži dva profesora engleskog i dva njemačkog jezika - piše Večernji list.
čitanja | Više >>>

24.08.2006. Aktualnosti
Pluton izgubio status planeta Pluton više nije planet, a Sunčev sustav će ih od danas imati osam tih svemirskih tijela, odlučili su svjetski astronomi na konferenciji koja se održava u Pragu. Tako su okončana višetjedna nagađanja o broju planeta koje će imati naš Sunčev sustav.Vijest su objavile sve agencije, a među prvima u Hrvatskoj o tome je pisao naš Danijel na stranici Zvjezdarnica.com
čitanja | Više >>>