jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

6. mjesec 2006. godine


30.06.2006. Prosvjeta
Lionsice učenicima poklonile 10 Roma paketa Prilikom podjele učeničkih knjižica u Osnovnoj školi Virovitica koju pohađaju djeca s posebnim potrebama, predstavnica Lions cluba «Vereucha» iz Virovitice, Ljeka Prpić, desetorici učenika poklonila je Roma pakete sa školskim priborom, vrijednosti 700 kuna, koje su svojim humanitarnim radom osigurale članice kluba.
čitanja | Više >>>

30.06.2006. Aktualnosti
Prodano 500 klima uređaja i ventilatora Gdje i kakav kupiti klima uređaj? Kako biste odlučili kakav klima uređaj želite, zanima vas prvenstveno koliki je prostor koji hladite/grijete, kolika vam je plaća, i koliko ste u minusu. Također je bitno i koliku buku pravi takav stroj jer ne želite glasno zujanje iznad glave dok mirno spavate na 20-ak stupnjeva. Posjetili smo nekoloki najvećih trgovina u kojima se kupcima nude i uređaji za rashlađivanje.
čitanja | Više >>>


30.06.2006. Sport
Osnovana Konjički klub "Zlatni klas" Osnovana je još jedna konjička udruga u Virovitičko-podravskoj županiji - u polularnom "Zlatnom klasu" održana je osnivačka skupština Konjičke udruge «Zlatni klas». Osnivači su Branko Tkalčec, Nikola Nemčević, Martina Tišljar, Bernard Tkalčec, Carmen Keber, Damir Keber, Branko Keserica, Svjetlana Šelimber i Goran Smiljanić.
čitanja | Više >>>

30.06.2006. Aktualnosti
Skandalozni slučaj prijevare veterinara! Prijatelji životinja uputili su Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva zahtjev za hitnom inspekcijom rada Veterinarskog zavoda Vinkovci i reviziju obdukcijskog nalaza psa Ane Đonlić iz Slatine, kojeg je potpisao dr.vet.med Zlatko Kovač. Usprkos tome što je psa Ane Đonlić iz Slatine u svibnju ustrijelio njezin susjed Pero Begić iz svojeg ograđenog dvorišta dok je šetala s psom ulicom, usprkos priznanju Pere Begića da je pucao u psa, iskazima svjedoka i izvješću policije koja je Begiću oduzela pušku i streljivo i podnijela odgovarajuće prekršajne prijave, u obdukcijskom nalazu se tvrdi da je uzrok smrti psa trovanje!
čitanja | Više >>>

29.06.2006. Grad
Novac od viših poreza otvara nova radna mjesta i gradi kanalizaciju !? Većinom glasova virovitičko Gradsko vijeće usvojilo je Odluku o povećanjima poreza. Nakon niza primjedbi oporbenih vijećnika i negativne reakcije javnosti i političkih stranaka, na sjednici su detaljno obrazloženi razlozi povećanja prireza porezu na dohodak sa 6 na 10 posto, poreza na kuće za odmor sa 5 na 10 posto, poreza na neiskorištene poduzetničke nekretnine sa 10 na 15 posto i za neizgrađeno građevinsko zemljište sa 1 na 5 posto.Odluka će se primjenjivati od listopada.
čitanja | Više >>>

29.06.2006. Grad
Virovitičke «Ljubičice» osvojile nagradu u akciji Volim Hrvatsku Virovitički dječji vrtić Cvrčak, odnosno njihova skupina „Ljubičice“, osvojila je jednu od tri nagrade Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u akciji «Lijepa naša Hrvatska». HTZ je u suradnji s Ministarstvom turizma akciju pokrenuo početkom lipnja, a cilj je bio ili nacrtati najbolji literalni i likovni rad.
čitanja | Više >>>

29.06.2006. Aktualnosti
U Hitnu zbog komaraca Unatoč visokim temperaturama u zadnjih par dana koje su se kretale od 22 ujutro do 34 po danu, hitna medicinska pomoć u našem gradu, zbog visokih temperatura, ne bilježi veću posječenost od uobičajene u ovo doba godine. Porastao je, međutim, broj posjeta zbog crvenila kože nastale pretjeranim izlaganjem na suncu i alergijske reakcije nastale ubodom komaraca, kojih u Virovitici ima vidljivo više nego proteklih godina.
čitanja | Više >>>


29.06.2006. Sport
Počela škola plivanja U bazenima virovitičkog kupališta , u organizaciji Plivačkog kluba Virovitica 26. lipnja počela je s radom 8. generacija polaznika škole plivanja. Tridesetoro djece krenulo je u prvi turnus, koji traje 20 radnih sati, po 2 sata dnevno, poslije kojih polaznici polažu za diplome: plivača početnika i plivača.
čitanja | Više >>>

28.06.2006. Priča
Ruža Dan je lijep. Vrijeme mirno. Malo je toplije nego inače, što je uobičajeno za ovo doba jer nam se sve više bliže ljetni dani. Nalazim se na balkonu ispred svoje sobe i promatram vrt. Promatrajući ga pogled mi se zaustavio na jednoj ruži neobičnog izgleda, meni je jako lijepa, njen me vatromet boja očarao.
čitanja | Više >>>

28.06.2006. Virovitičanka u Zagrebu
Mikeš pred investicijskim fondovima Ja bih odmah cijelu seriju reklama s našim Mikešom! A reklamu "Vaš novac zaslužuje bolje" spominjem zajedno s tečajem upravljanja osobnim financijama i zato da netko od mojih mladih čitatelja ne bi za nekih dvadeset godina, tako kao ja danas, pisao «e, da mi je to netko tada rekao...»
čitanja | Više >>>

28.06.2006. Dossier: Štedno kreditna zadruga
Muji Ajdinovicu potvrdena kazna uvjetnog zatvora Županijski sud u Virovitici potvrdio je presudu virovitickog Opcinskog suda kojom je Mujo Ajdinović zvani Mišo iz Slatine kažnjen jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine uvjetno na dvije godine zbog kaznenih djela protiv života i tijela – tjelesne ozlijede i teške tjelesne ozlijede u pokušaju te zbog prijetnje.
čitanja | Više >>>

28.06.2006. Crna kronika
Podignute optužnice protiv odgovornih za poslovanje ŠKZ-a Dražen Jerešić, službenik u propaloj Štedno-kreditnoj zadruzi i Martin Domšić, upravitelj Zanatsko štedno-kreditne zadruge u likvidaciji i clan Nadzornog odbora Štedno kreditne zadruge nakon šest mjeseci pušteni su iz pritvora istražnog centra Županijskog suda u Bjelovaru. Tamo su bili provedeni 21. prosinca prošle godine zbog osnovane sumnje da su pocinili kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti i zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju cime je 1617 štediša ošteceno za 115 milijuna kuna. U pritvoru su još zadržani Ivan Jerešic, odvjetnik-opunomocenik Zadruge i Goran Mičić.
čitanja | Više >>>

27.06.2006. Intervju
Dubravko Ivaniš: Sljedeća ploča će za nas značiti biti ili ne biti Nakon nastupa benda Pips, Chips & Videoclips u Londonu (Klub Spitz) i zagrebačkom Purgeraju imali smo priliku gledati njihov koncert u Virovitici, iako zbog određenih poražavajucih propusta u organizaciji nisu svirali u punoj snazi. Tako nismo mogli čuti nove stvari jer je za «delikatnu računalnu tehniku» potrebna ispravna električna instalacija.
čitanja | Više >>>

27.06.2006. Kultura
Viroviticka Ceška beseda na smotri puhackih orkestara Puhački orkestar Češke besede Virovitica nastupila je, po prvi puta, na smotri puhačkih orkestara u Daruvarskom Brestovcu. Od četiri izvedene skladbe, jedna je koračnica Jana Vlašimskog «Za pobjedom» koju je skladao za VeGeŠKu 1923. godine.
čitanja | Više >>>

26.06.2006. Blog urednika
Naši u Austriji Proteklog tjedna boravio sam u Austriji, u području Voralberg u kojem živi približno četiri tisuće Hrvata. Otputovao sam tamo u organizaciji KUD-a Virovitica ciji su plesači i tamburaši uveličali proslavu 20. obljetnice hrvatske plesne grupe «Veseli slavuji» koju čija je umejtnička ravnateljica naša Virovitičanka Sanja Ložnjak Ilija.
čitanja | Više >>>

26.06.2006. Ekologija
HSLS: Grad obveznike treba podsjetiti o Naredbi uklanjanja ambrozije HSLS podržava program akcija uništavanja ambrozije na podrucju grada Virovitice, kao i cjelokupan rad Udruge za borbu protiv ambrozije. Svjesni znacaja sustavne brige o zaštiti okoliša za zdrav život ljudi smatramo da je odgovornost za upravljanje zaštitom okoliša nužno s državne razine postupno prenijeti na lokalnu vlast, uz jacanje ekološke svijesti gradana, pojacanu odgovornost gospodarskih subjekata i povecanje uloge udruga i nevladinih organizacija za zaštitu okoliša.
čitanja | Više >>>

25.06.2006. Aktualnosti
Reci ovisnostima ne U sklopu obilježavanja « Medunarodnog dana protiv zloupotrebe droga «(26. 06. 2006. ) udruga S.O.S telefon-poziv u pomoc u suradnji sa Županijskim povjerenstvom za prevenciju ovisnosti, Zavodom za javno zdravstvo «Sveti Rok»i djecjim vraticem «Cvrcak« organizira ulicnu akciju «RECI OVISNOSTIMA– NE !« – djeca predškolskog uzrasta kroz oslikavanje plocnika ce na temu ovisnosti odaslati svoje poruke, videnje i stavove o negativnim ucincima ovisnosti o nikotinu, alkoholu i opojnim drogama u društvu.
čitanja | Više >>>

25.06.2006. Aktualnosti
Edukativne emisije o službi 112 Pitomi radio i Državna uprava za zaštitu i spašavanje(DUZS), povodom uvodenja jedinstvenog broja za traženje pomoci u slucaju nesrece 112, prije tri mjeseca uveo je seriju edukativnih emisija kako bi slušatelje, gradane Hrvatske, educirali o upotrebi tog broja. Pod pokroviteljstvom Opcine Pitomaca i DUZS otvorena je nagradna igra gdje su slušatelji za svoje tocne odgovore dobivali vrijedne nagrade.
čitanja | Više >>>

25.06.2006. HGK-Županijska komora Virovitica
Kalkukulacija ratarskih kultura za utvrđivanje stvarnih troškova Na sjednici Strukovne grupe agrara HGK-Županijske komore Virovitica koju cine predstavnici svih agrarnih tvrtki s podrucja Viroviticko-podravske županije po prvi puta se pristupilo izradi proizvodnih kalkulacija za pšenicu i ostale najvažnije ratarske kulture. Kalkulacije bi se izradivala na osnovu realnih stavaka: sjeme, mineralna gnojiva, zaštitna sredstva, rad mehanizacije – laki, srednji i teški traktori (od pripreme tla i sjetve do žetve – berbe), sušenje, zakup, osiguranje usjeva, vodni doprinos, osobni dohoci, te ostali zajednicki troškovi (kamate i dugo).
čitanja | Više >>>

24.06.2006. Aktualnosti
Spasimo umiljatog jazavcara od eutanazije Udruga za zaštitu životinja «Šapa» iz Virovitice odaslala je apel svim ljubiteljima životinja i ljudima dobre volje za spas jazavcara bez noge. Nesretni pas odnedavno luta Viroviticom, privremeni je dom našao kod vrtica u Pejacevicevoj ulici gdje ga dobri ljudi hrane. Medutim, neki roditelji koji tamo dovode djecu u vrtic prosvjedovali su u Flori cija je služba najavila hvatanje psa kojega bi na kraju morali eutanazirati.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net