jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

5. mjesec 2006. godine


31.05.2006. HGK-Županijska komora Virovitica
Predstavljeno dobrovoljno mirovinsko i privatno zdravstveno osiguranje HGK – Županijska komora Virovitica u suradnji s Croatia osiguranjem, dobrovoljnim mirovinskim društvom predstavila je «Dobrovoljno mirovinsko osiguranje» i «Privatno zdravstvenog osiguranja». Govorili su Mladen Raguž i Miranda Eror
čitanja | Više >>>

31.05.2006. Blog urednika
In memoriam Kad umru poznati književnici, glumci, slikari, pjevači ili ljudi drugih zvanja i zanimanja u medijima osvane In memoriam što bi značilo – u sjećanje, na spomen ili u spomen. Kaže se da novine moraju biti pripremljene za smrt javnih osoba, a to znači imati jednog ili više novinara koji u svakom trenutku mogu napisati tekst, prikupiti dokumentaciju, zatražiti izjave meritornih… Dobar novinar i redakcija ne smiju biti iznenađeni.
čitanja | Više >>>


31.05.2006. Priča
Draško Zidar - 01 poslije ponoći Subota. Bila je to sasvim obična kazališna večer. Na repertoaru Čehovljev "Ujak Vanja". Predstava odigrana više od pedeset puta pa nije bilo čudno što je dvorana kazališta bila poluprazna...
čitanja | Više >>>

31.05.2006. Rekli su
Ines Giba: Mislila sam da je civiliziranim ljudima isprika dosta "Uplašila sam se da sam možda pustila kakvu koljačku pjesmu, ali nisam. U pjesmi se pjeva o srbijanskim ljepotama, a ja sam se dva puta potom ispričala slušateljima ako se tko uvrijedio. Uvečer me je u teretani dočekao šef lokalne policije Tihomir Kirin raspitujući se o pjesmu...poslije sam, u šetnji, čula prijetnje na ulici..."
čitanja | Više >>>

31.05.2006. Grad
Nakon 50 godina mijenja se ektroinstalacija u crkvi Sv. Roka U Samostanskoj i župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici započeli su radovi na uvođenju novih elektroinstalacija koje su preduvjet uvođenja nove rasvjete. Obnova je nužna zbog dotrajalih elektroinstalacija u starih 50 godina. Postoji, naime, realna opasnost da se zbog toga zapali krovište na crkva, zaštićeni spomenik kulture koja ima vrijedni barokni oltar, najveći takav u Hrvatskoj i propovjedaonicu iz 1759. godine. Projekt rasvjete je izradio ing. Ninoslav Kušter iz zagrebačke tvrtke ORTOFORMA LIGHTENING, koja je specijalizirana za nutarnje i vanjsko rasvjetljavanje sakralnih i drugih povijesnih objekata.
čitanja | Više >>>

30.05.2006. Prosvjeta
Otišle Ljubičice, Potočnice i Bubamarice Tradicionalnom završnom priredbom u Kazalištu Virovitica još jedna generacija polaznika oprostila se od vrtića i rekla zbogom predškolskoj dobi. Pred prepunom dvoranom roditelja, braće i sestara, rodbine i prijatelja od vrtića i dragih teta oprostile su se skupine "Ljubičice", "Potočnice" i "Bubamarice".

čitanja | Više >>>

30.05.2006. Gospodarstvo
Od 43 poduzetničkih zona tek je nekolicina riješila imovinsko-pravne odnose Tri grada i jedanaest općina u Virovitičko-podravskoj županiji planiraju izgradnju 43 poduzetničke zone, a tek se tri mogu realizirati u potpunosti. Na taj je problem upozoreno na Kolegiju načelnika i gradonačelnika, a kao razlog navedeni su neriješeni imovinsko-pravni odnosi, odnosno, zemljište koje se nalazi u državnom vlasništvu. Većina jedinica lokalne uprave i samouprave je dostavila zahtjeve za prijenos vlasništva Središnjem državnom uredu za raspolaganje državnim zemljištem, ali je postupak rješavanja kompliciran i dugotrajan pa pojedine općine čekaju i više od dvije godine.
čitanja | Više >>>


30.05.2006. Aktualnosti
Orahovačko proljeće otvorili sportaši Športskim sadržajima počela je 38. kulturno-turistička manifestacija Orahovačko proljeće. Na jezerima ŠRK Šaran održano je natjecanje osnovnoškolaca u lovu ribe udicom na plovak.Orahovačko proljeće nastavilo se predstavom za djecu Greemove priče, u izvedbi Kazališta Virovitica, a danas se prikazuje predstava Barem dva puta tjedno, teatra Usna iz Našica. Više o programu na www.orahovica.net
čitanja | Više >>>

30.05.2006. Prosvjeta
Virovitičanin Ivan Kravarčan osvojio prvo mjesto na progarmerskom ACSL natjecanju  u Americi Virovitičanin Ivan Kravarščan ostvario je briljantan uspjeh na sveameričkom All Star ACSL (American Computer Science League), tj. američkom programerskom natjecanju za srednjoškolce koje se održavalo u Cincinatiju. Na natjecanju je nastupilo 200 škola iz Amerike, Kanade, Japana i Europe. Ivan je kao član peteročlane ekspedicije XV. Zagrebačke gimnazije osvojio prvo mjesto.
čitanja | Više >>>

30.05.2006. Slatina
Slatinska Udruga distrofičara…uključena u Pilot projekt osobnog asistenta Tri člana Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida iz Slatine uključeno je Pilot projekt osobnog asistenta za osobe s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta.
čitanja | Više >>>

29.05.2006. Aktualnosti
Prekrašajna prijava zbog pjesme o Srbiji !? Zbog pjesme "Čuvajte mi pesme" srpskog folk pjevača Miroslava Ilića emitirane na Pitomom radiju u emisiji «Želje i čestitke» protiv odgovornih osoba tog lokalnog radija predloženo je pokretanje prekršajnog postupaka. Skladba je emitirana još u petak, 28. travnja u terminu kada se puštaju plaćene pjesme.
čitanja | Više >>>

29.05.2006. Aktualnosti
Stotinu planinara na promociji virovitičke planinarske staze Stotinjak planinara iz planinarskih društava «Bilogora» (Bjelovar), «Krndija» (Našice), «Lipa» (Lipik), «Psunj» (Pakrac) i «Papuk» (Virovitica) okupilo se juečr na prvom planinarskom sletu u Virovitici nazvanom «Susret planinara na Ribnjacima». Bila je to promocija nove planinarske staze u Slavoniji koju su osmislili i obilježili virovitički planinara i nazvali je – «Virovitičkom Bilogorom». Staza je srcolikog oblika, gotovo u potpunosti ide šumom lipe, hrasta i bukve, što znači da stalno ima hladovine. Dugačka 10.500 metara, nije zahtjevna, pogodna za rekreativce, a može se prijeći za 3,5 sati laganog hoda.
čitanja | Više >>>

29.05.2006. Aktualnosti
Grad pomogao Vanessi, djevojčici koja boluje od cerebralne paralize Kako bi boravak u bolnici za rehabilitaciju za devetogodišnju Vanessu Smutni, djevojčicu koja boluje od cerebralne paralize, bio ugodniji i ljepši, na zahtjev obitelji Smutni, Grad Virovitica će pokriti trošak smještaja u bolnici od 3.895,50 kuna. «Teško je riječima opisati moju radost i veselje što imate razumijevanja za probleme nas, obične, građane Virovitice», zahvalila se mama Tanja gradonačelniku Zvonku Kožnjaku.
čitanja | Više >>>

29.05.2006. Aktualnosti
Prezentacija projekta « Djeca u javnoj skrbi» «Djeca u javnoj skrbi» dio je projekta UNICEF i MZSS, čiji će dio biti prezentiran u Virovitici u Društvenom domu Opće bolnic. 3. lipnja u 10 sati. Skup organiziraju Opća bolnica Virovitica, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije i Centar za socijalnu skrb Virovitica.
čitanja | Više >>>

29.05.2006. Županija
Otvorena cesta Donje Bazje – Miljevci Saborski zastupnik Josip Đakić i župan Zvonimir Šimić, svečanim rezanjem vrpce, pustili su u promet novo asfaltiranu cestu Donje Bazje – Miljevci, kojom su se spojile općine Nova Bukovica i Čađavica. Dionica dugačka je 3208 metara, a vrijednost asfaltiranja iznosila je 1.600.000,00 kuna.
čitanja | Više >>>

29.05.2006. Poljoprivreda
Kiša prekinula berbu kamilice Kiša je danas prekinula berbu kamilice u Virovitičko-podravskoj županiji. Do sada je pobrano s polovice od ukupno 2000 hektara zasijanih površina, a urod je zadovoljavajući i iznosi 550 kilograma po hektaru. Tvrtke «Jan Spider» i «Ljekovito bilje» počet će kamilicu otkupljivati za desetak dana po cijeni od 8 do 9 kuna za kilogram što je isto kao i prošle godine. I ove godine proizvođači kamilice ostvaruju pravo na novčani poticaj od 1250 kuna po hektaru.
čitanja | Više >>>

29.05.2006. Aktualnosti
Umro glumac Đorđe Bosanac U Osijeku je nakon kratke i teške bolesti umro Đorđe Bosanac, glumac HNK Osijek rođen u Virovitici 1948. godine. Na kazališne daske Đorđe je prvi put zakoračio već sa sedam godina na sceni Gradskog kazališta Virovitica. Bila je to predstava za djecu «Ivica i Marica» koju je režirala učiteljica Rada Škrbina, a Đorđe je igrao miša.
čitanja | Više >>>

28.05.2006. Kultura
Virovitički likovnjaci na Van Goghu Četrdesetak članova Likovnoga kluba i njihovih gostiju u subotu su posjetili izložbu "Van Gogh i Haška škola" koja se još do 4. lipnja može vidjeti u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.
čitanja | Više >>>

28.05.2006. Sport
Barbari Viljevac dva zlata i bronca U petak i subotu u Harkanju je održan XXII. Harkany Kup na kojem su sudjelovali klubovi iz zatvorenih i otvorenih bazena iz Mađarske, Srbije i Hrvatske.Plivači su plivali u 74 trke (posebno oni s otvorenim, posebno s zatvorenim bazenima) u oko 1000 startova. Plivački klub Virovitica nastupio je s 13 plivača koje su predvodili treneri Vinko Oršulić i Zdravko Pavoković.
čitanja | Više >>>

28.05.2006. Aktualnosti
Suhopoljski branitelji obilježili Dan udruge Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata općine Suhopolje organizirala je jučer proslavu Dana udruge. Program je započeo polaganjem vijenca na spomen obilježje poginulih branitelja u Domovinskom ratu ispred Društvenog doma i na centralnom križu na mjesnom groblju. Ispred restorana Park upriličen je kulturno-umjetnički program u kojem su sudjelovali KUD-ovi «Virovitica» i «Brezovica», Puhači orkestar Virovitičko-podravske županije te «Suhopoljski tamburaši» i «Milenijum band»...
čitanja | Više >>>