jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

1. mjesec 2006. godine


31.01.2006. Viroexpo
Viroexpo vidjelo oko 16.000 posjetitelja Upravni i izvršni odbor 11. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2006. zadovoljni su organizacijom i rezultatima te gospodarske manifestacije na kojoj je ove godine nastupalo 355 izlagača iz 12 zemalja.
U četiri dana Viroexpo je vidjelo 15.700 posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva, a prema anketi koju je među posjetiteljima provodila HKG Virovitičko-podravske županije, 98 posto njih izjasnilo se da će sajam posjetiti i nagodinu.
čitanja | Više >>>

31.01.2006. Grad
Čeka se odobrenje za gradnju regionalnog odlagališta otpada Zakonom o komunalnom gospodarstvu propisano je da jedinice lokalnih samouprava koje nisu u mogućnosti samostalno osigurati obavljanje komunalnih djelatnosti te poslove mogu povjeriti drugim jedinicama lokalne samouprave, a upravo su takve odluke donijeli općine Lukač i Suhopolje.
čitanja | Više >>>


31.01.2006. Slatina
Nagluhom dječaku jedinice iz glazbenog strong>Dario Kokorić, sada jedanaestogodišnji dječak iz Bakića kod Slatine rođen je gluh. U šestoj godini života, prikupljenim mu je novcem omogućena ugradnja umjetne pužnice na kirurškom odjelu Sestara Milosrdnica u Zagrebu. Iako je kao dijete s posebnim potrebama trebao pohađati posebnu školu za osobe oštećenog sluha u Zagrebu, roditelji su ga odlučili školovati u svom rodnom mjestu u predgrađu Slatine. Unatoč životnom hendikepu, uz pomoć roditelja i nastavnika, Dario je postao vrlo dobar učenik
čitanja | Više >>>

31.01.2006. Dossier: Štedno kreditna zadruga
Zbog pucnja na Jerešiće počelo suđenje Muji Ajdinoviću Na Općinskom sudu u Virovitici danas je započelo suđenje Muji Ajdinoviću Miši, nezaposlenom kemijskom tehničaru iz Slatine koji je 28. studenoga prošle godine u središtu Virovitice iz plinskog pištolja marka «Smith Wesson» kalibra 9 mm pucao na Dražena Jerešića, službenika Štedno kreditne zadruge Virovitica (ŠKZ) i njegovog oca Ivana, pravnog zastupnika ŠKZ-a.
čitanja | Više >>>

31.01.2006. Zabava
Jeger party u Boomu U caffe baru Boom proteklog je vikenda organiziran Jeger party. Jeger se mogao popiti za 10 kuna, a oni koji su ga konzumirali imali su prilike sudjelovati u nagradnoj igri i osvojiti privjeske, kape, majice, trenerke i druge suvenire s logom tog popularnog pića. Gošće su bile ljubazne hostese iz Osijeka koje su gostima pomagale u bacanju šest kockica. Cilj je bio dobiti što više kockica s logom Jegera. Vrsnim izborom glazbe Lukša je stvorio nezaboravan ugođaj pa se Jeger party pretvorio u pravu rockersku feštu.
čitanja | Više >>>

30.01.2006. Aktualnosti
Strukovno obrazovanje: Zna li završen stolar izraditi ormar HNS-liberalni demokrati, odnosni njihov Odbor za prosvjetu poslala nam je svoja razmišljanja o problematici strukovnog obrazovanja u Hrvatskoj u povodu proglašenja 2006. godine - Godina strukovnog obrazovanja. «Najprije radi razumijevanja stvari, strukovno obrazovanje ne odnosi se samo na obrtnička zanimanja, što je tema našeg obraćanja, već ono čini i čitavu lepezu zanimanja na višem stupnju izobrazbe.
čitanja | Više >>>

30.01.2006. Aktualnosti
Virovitičani na susretu udomitelje djece Hrvatske Ravnateljica Centra za socijalnu skrb, Virovitica, Marija Bajan-Prokl, tajnica županijske udruge udomitelja Ljerka Lančić i tajnik udruge udomitelja Virovitica Slavko Lančić bili su nazočni na tradicionalnom godišnjem susretu udomitelja djece Hrvatske u Koprivnici. Susret je organizirala udruga udomitelje djece «Put ka sreći» iz Koprivnice Osim predstavnika udomiteljskih udruga, susretu su bili nazočni Dorica Nikolić , državna tajnica u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, Zvonimir Mršić , gradonačelnik Koprivnice, Milivoj Androlić , predsjednik Skupštine Koprivničko-Križevačke županije.
čitanja | Više >>>


30.01.2006. Gospodarstvo
Novce za duhanski poticaj treba tražiti od TDR-a<strong>&nbsp; U Virovitičko-podravskoj županiji danas su se na dva mjesta u razmaku od samo sat vremena održale konferencije za novinare na kojima se govorilo gotovo o istoj temi. Predstavnici udruge proizvođača duhana Krupan list u virovitičko-podravski župan Zvonimir Šimić pričali su u Virovitici o dogovoru s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva oko isplate poticaja za prošlogodišnju proizvodnju, a saborski zastupnici Željko Pecek i Ivan Kolar (u nazočnosti istih predstavnika duhanske udruge) na temu «Opstanak proizvodnje duhana u Podravini».
čitanja | Više >>>

30.01.2006. Županija
Županija i mađarska Institucija za istraživanje potpisali za zajedničku suradnju Župan Zvonimir Šimić i predstavnici Institucije za istraživanje strategije d.o.o. iz susjedne Mađarske potpisali su danas zajednički projekt koji će se baviti strategijom prekograničnog razvoja malog i srednjeg poduzetništva baziranog na visokoj tehnologiji i razvitku stručnog znanja. Riječ je o projektu vrijednom 170.000 eura, koliko će izdvojiti obje strane, a do 2010. godine Virovitica bi u svom timu za realizaciju projekta trebala imati najmanje 40 ljudi koji će se baviti istraživanjem i razvitkom malog i srednjeg poduzetništva prema najvišim europskim kriterijima.
čitanja | Više >>>

30.01.2006. Ekologija
Stiže stroj za prihvat ambalažnog otpada Tepak uređaj, stroje za prihvat ambalažnog otpada, kojeg proizvodi tvrtka Tehnix d.o.o.iz Donjeg Kraljevca stiže u Viroviticu 2. veljače. Bit će postavljen u KTC-u u Vukovarskoj ulici broj 3 u 11.30 sati. Uređaj imaj ugrađene senzore koji mogu prepoznati vrstu ambalaže ili očitati kod, ovisno kako su programirani. Dupli sustav ubacivanja omogućuje da ga istovremeno koriste dvije osobe, a odložena ambalaža se skladišti u postavljene PVC vreće kapaciteta do sto boca. Nakon ubacivanja stroj će izbacivati listić s obračunom povratne kaucije koja će se građanima refundirati na blagajni
čitanja | Više >>>

30.01.2006. Viroexpo
Galerija fotografija &laquo;Viroexpo&raquo; I tjedan dana nakon zatvaranja «Viroexpa» o toj sajamskoj manifestaciji koja je dobila sve pohvale u Hrvatskoj i inozemstvu priča se u javnosti i svijetu gospodarstva. Tijekom proteklog tjedna objavljivali smo susrete s izlagačima (objavljivat ćemo i ovog tjedna), reakcije, izjave organizatora i rekapitulacije. Za utorak je najavljena konferencija za novinare na kojoj će biti riječi o financijskom učinku, a mi danas objavljujemo galeriju do sada na našim stranicama neobjavljenih fotografija.
čitanja | Više >>>

30.01.2006. D(j)ečakov vrtić
Priroda i društvo Vani je hladno, -40, najgora zima od kada jebem po parkovima,a toga ima……
čitanja | Više >>>

30.01.2006. Crna kronika
Lažna dojava o bombi u gimnaziji Nakon što je dojavljeno da je u zgradi virovitičke gimnazije Petra Preradovića postavljena eksplozivna naprava policja je detaljno pretražila svaki kutak. Učenici su na trenutak udaljeni sa nastave. U 11.45 policija je napustila školu, učenici su vraćeni na nastavu. Službeno priopćenje do 12 sati nismo dobili pa možemo samo pretpostaviti da je netko možda trebao odgovarati, pisati test ili ispraviti ocjenu.
čitanja | Više >>>

30.01.2006. Grad
Gradu za komunalnu naknadu građani i poduzeća duguju 2,2 milijuna kuna Povjerenstvo za popis imovine i obveze grada na lokacijama gradske uprave utvrdilo je da potraživanja na ime komunalne naknade iznose oko 2,2 milijuna kuna, od toga se 503.000 kuna odnosi na nenaplaćena potraživanja do kraja 2002. pa je Gradsko poglavarstvo na osnovi zakonskih odredba o zastari taj iznos otpisao.
čitanja | Više >>>

28.01.2006. Rekli su
Duh zajedništva i ljubavi u relevantnom i kvalitetnom kazalištu Drago mi je što sam došao u Viroviticu prvi put raditi s ansamblom kojeg već dugo pratim, budući da je mnogo mojih studenata režije radilo upravo ovdje pa sam dolazio na njihove diplomske ispite. Volio sam gledati ovu kazališnu zajednicu u kojoj je duh zajedništva, duh ljubavi prema kazalištu bio je odmah prepoznatljiv, a u posljednje vrijeme su njihovi umjetnički dometi postali takvi da je hrvatska javnost shvatila da u ovom malom gradu s malo stanovnika, postoji jedno kazalište koje je i te kako relevantno i kvalitetno.
čitanja | Više >>>

28.01.2006. Kultura
Virovitičani – najbolja kazališna publika u 2005. Prema ocjeni Zagrebačkog kazališta ITD Virovitičani su prošle godine bili najbolja kazališna publika. Nagrada «Tom Durbešić», skulptura Dimitrija Popovića Virovitičanima će biti uručena na premijeri predstave «Garderobijer» 2. veljače. Ocjenjivački sud ove godine činili su protagonisti predstave «Norveška šuma», autor teksta Vladimir Stojisavljević, redatelj Robert Waltl, glumci Nataša Dorčić, Ana Karić, Jadranka Đokić i Nataša Dangubić.
čitanja | Više >>>

28.01.2006. Poljoprivreda
Duhancima obećani poticaji Virovitička udruga Krupan list koja okuplja približno 2000 članova odustala je od najavljenih prosvjeda jer su im u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva obećali 55 milijuna kuna poticaja za prošlogodišnju proizvodnju. «Uspjeli smo postići dogovor za ugovorene cijene prošlogodišnje proizvodnje. Bilo je riječi i poticajima za 2006. godinu, ali ćemo o njima detaljnije razgovarati nakon što se predstavnici Ministarstva sastanu s tvorničarima, tvrtkama za obradu duhana i proizvođačima cigareta».
čitanja | Više >>>

28.01.2006. Viroexpo
Plastične ampule umjesto filtar vrećica Tvrtaka «Poison city» iz Otrovanca kraj Pitomače promovirala je na 11. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede «Viroexpo 2006» svoj novi proizvod – eko ampulu čaja koja će se uskoro u trgovačkoj mreži pojaviti pod nazivom «PC čajevi». Riječ je plastičnim ampulama napunjenim različitim vrstama voćnih ili biljnih čajeva koja se koristi umjesto filtar vrećica, a ujedno služi i kao žličica.
čitanja | Više >>>

28.01.2006. Viroexpo
Zvonimir Koić: Sajam je prošao iznad očekivanja Predsjednik Izvršnog odbora međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede «Viroexpo 2006» Zvonimir Koić jedan je od onih koji je, slijedom funkcije, najviše «potegao» i koji je, samozatajno i u pozadini, zapravo najzaslužniji za odličnu organizaciju i uspjeh sajama.
čitanja | Više >>>

28.01.2006. Aktualnosti
Izložba malih životinja oduševila posjetitelje Kunići, golubovi svih vrsta i oblika, kokoši, patke, papigice, kanarinci, zamorci i jedan američki tvor pronašli su ovog vikenda svoj dom u prostorijama gradskog komunalnog poduzeća «Flora», gdje je jučer (petak) otvorena XXXI. Međugradska izložba malih životinja i 3. Državna izložba domaćih pasmina.
čitanja | Više >>>