jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 »

9. mjesec 2004. godine


29.09.2004. Aktualnosti
Na dan svetog Mihovila dva policajca udaljene s dužnosti Dva policijska službenika Policijske uprave virovitičko-podravske udaljeni su iz službe jer se osnovano sumnja da su počinili težu povredu službene dužnosti – izvijestila je danas kasno poslijepodne, na dan svetog Mihovila, zaštitnika policajaca PU Virovitičko-podravska.
čitanja | Više >>>

28.09.2004. Grad
Antifašisti: gradonačelnikove izjave su cinične Pozdravljamo izraženu spremnost gradonačelnika Ivice Kirina i njegovog zamjenika Zvonimira Šimića za ispriku, ali mislimo da je važnije prekinuti desetogodišnje manipuliranje i bezakonje nad spomenikom Narodnooslobodilačkoj borbi i vratiti ga u Gradski park – rekao je danas na konferenciji za tisak predsjednik Udruge antifašista Ivan Gregorac reagirajući na izjave virovitičkih čelnika da će spomenik pokloniti antifaštima. Takvu izjavu je nazvao ciničnom te javno zamolio gradonačelnika da primi predstavnike udruge kako bi u otvorenom razgovoru pronašli prihvatljivo rješenje.
Gregorac je ponovio da se ne smije registrirani spomenik kulture samovoljno premještati ili nekome poklanjati već cijeniti ga i civilizacijski se odanosti prema njemu. Dragutin Vukušić je novinarima rekao da na konferenciji za tisak koju je proteklog tjedna sazvala Udruga antifašističkih boraca i antifašista nije sudjelovao kap član SDP-a nego kao predstavnik Udruge antifašista pa je sve napade na njega i SDP koje su izrekli Kirin i Šimić kategorički odbija.

čitanja | Više >>>


28.09.2004. Aktualnosti
Obilježen Dan policije Polaganjem vijenaca na Spomen obilježje poginulim braniteljima na Gradskom groblju, svetom misom za poginule djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova u crkvi Sv. Roka i prigodnom svečanošću u dvorani Kazališta Virovitica dana su djelatnici Policijske uprave Virovitičko-podravske obilježili Dana policije i blagdan svetog Mihovila, zaštitnika policije.O radu Policijske uprave u kojoj je zaposleno 517 djelatnika govorio je načelnik Miroslav Lončar. On je podsjetio na sudjelovanje policije u Domovinskom ratu i na 1993. godinu kada je ustrojena Policijska uprava Virovitičko-podravska te o aktivnostima policije u prvih osam mjeseci ove godine.
čitanja | Više >>>

26.09.2004. Grad
Požari pripojeni Virovitici Virovitičko Gradsko poglavarstvo dalo je pozitivno mišljenje na inicijativu Mjesnog odbora Požari da se to prigradsko naselje pripoji Virovitici. Zavod za prostorno planiranje smatra da je spajanje opravdano budući da Požari imaju relativno mali broj stanovnika i u neposrednoj je blizini grada. Spajanjem bi se stvorila logična teritorijalna i funkcionalna cjelina. Od 225 punoljetnih stanovnika (prema popisu stanovnika 2001. godine) suglasnost za pripajanje potpisalo je njih 120.
čitanja | Više >>>

26.09.2004. Gospodarstvo
Proslavljen Dan obrtnika Virovitice Svečanom sjednicom i podjelom priznanja za 10, 20 i 30 godina rada u obrtu danas je obilježen Dan obrtnika Virovitice. Obrtnike i goste pozdravio je predsjednik virovitičke Obrtničke komore majstor Josip Šulentić. «Budući da je ovo svečana sjednica nećemo pričati o problemima, ali moram reći kako je evidentan loš odaziv naših članova na sastanke i ovakva druženja. Vrlo mali broj ugostitelja odazvao se na sastanak sazvan u vezi problema 0,0 posto alkohola kod vozača. Od 50 pozvanih trgovaca na sastanak s temom kako se oduprijeti najezdi velikih trgovačkih lanaca došlo ih je tek 6», razočarano je rekao Šulentić.
čitanja | Više >>>

25.09.2004. Gospodarstvo
Dan duhana: Hrvatski duhan postaje prepoznatljiv po kvaliteti Na plantaži Đolta održan je Dan duhana na kojemu su uz domaće stručnjake i proizvođače sudjelovali i predstavnici svjetski poznatih tvrtki iz Njemačke, Brazila, Švicarske, Srbije i Crne Gore, Argentine i drugih zemalja. Hrvatski duhan, čulo se na skupu, postaje prepoznatljiv po kvaliteti, sadržajan je i aromatičan, a pojedine sorte su postale sinonim za kvalitetu u ovom dijelu Europe. Tvrtka Hrvatski duhani po količini proizvedenog duhana zauzimaju peto mjesto, a po kvaliteti drugo.
čitanja | Više >>>

25.09.2004. Aktualnosti
SDP: Cjelokupnu proslavu Rokova ipak platili građani U Virovitici se ni nakon 18 mjeseci koliko je na vlasti koalicija HDZ-HSP nije odmaklo dalje od pečenog vola ili točnije, tri pečena vola. Ivica Kirin istaknuo je da je sedmodnevnu feštu za Rokovo Grad platio samo 50.000 kuna, a sponzori 200.000 kuna. Ali, dragi Virovitičani, Ivica vam je zaboravio reći da ste volove platili iz svojih džepova, jer je tim sponzorima oprostio oko 500.000 kuna komunalne naknade za ovu godinu – piše u priopćenju koje je medijima poslao Gradski odbor SDP-a.
čitanja | Više >>>


24.09.2004. Aktualnosti
Mesic u Zdencima otvorio Dom kulture i Muzejsko-galerijski prostor Predsjednik Stjepan Mesić danas je u Zdencima prisustvovao proslavi Dana općine i kao njezin počasni građanin izrazio zadovoljstvo velikim napretkom zadnjih godina. U Zdencima je danas otvoren obnovljeni Dom kulture i Muzejsko-galerijski prostor. Osvrnuvši se na gospodarsko stanje, Predsjednik je, među ostalim, rekao kako oni koji su dopustili da tvrtka Kamen-Ingrad iz Velike osam godina bespravno iskorištava kamenolom koji je ovaj mjesec državni inspektorat zatvorio trebaju za to odgovarati.
čitanja | Više >>>

24.09.2004. Aktualnosti
Noćni letači nisu štetnici koji piju krv U Osnovnoj školi Voćin djelatnici Javne ustanove Parka prirode Papuk organizirali su radionice kojom su u povodu Međunarodne noći Šišmiša željeli educirati učenika o tim ugroženim i korisnim sisavcima.Mališani su kroz igru i rad upoznala život šišmiša, razloge njihove ugroženosti i načine kako ih spasiti od izumiranja koje im prijeti. Rezultati radionica bit će izloženi u holu Škole kako bi se i ostali učenici upoznali s njima.Rendžeri su mališanima ponovili kako šišmiši ili noćni letači kako ih se popularno naziva obitavaju samo u čistom i mirnom prirodnom okolišu kakav je kraj u kojem žive.
čitanja | Više >>>

24.09.2004. Aktualnosti
Pustite Dravu neka mirno teče Slogan Pustite Dravu da mirno teče Saveza ekoloških udruga Dravske lige glavna je poruka s današnje međunarodne konferencije o Dravi u Koprivnici pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, javila je danas Hina, a prenosi Indeks i drugi mediji. Rijeka Drava je sastavni dio europske prirodne i kulturne baštine, zbog čega je svakako na sve moguće načine treba očuvati u svim zemljama i krajevima kuda teče, rečeno je na skupu. Upozoreno je da planirana gradnja hidroelektrane Novog Virja, regulacija rijeke, ali i nekontrolirano vađenje šljunka, mogu poremetiti prirodnu ravnotežu biljnog i životinjskog svijeta uz Dravu i izazvati nepopravljive štete. Predložene su nove inicijative i zamisli o očuvanju cijeloga dravskog područja, a najvažnije je što je o tome sve jača javna svijest i što svoj prinos daju brojni umjetnici, građani, djeca i mladež, kaže Helena Hećimović, dopredsjednica Dravske lige
čitanja | Više >>>

24.09.2004. Gospodarstvo
Krava Jagoda otelila trojke U staji obiteljskog gospodarstva Zobunđija, na Školskom trgu 40 u četvrtak su na svijet su došla tri teleta, dva mužjaka i jedna ženka. I to ne bi bila novinska vijest da ih nije otelila jedna krava, imenom Jagoda kojoj je ovo prvo telenje. Obitelj Zobunđija godišnje za Zdenku proizvede 14 tisuća litara mlijeka, a ove će godine, vjeruju, dobiti od 16 do 18 tisuća litara jer su povećali stočni fond. Trenutno imaju pet krava i junicu.
čitanja | Više >>>

24.09.2004. Županija
Prva izložba voća i povrća Virovitičko-podravske županije Danas je u Virovitici održana prva Izložba voća i povrća Virovitičko-podravske županije. Proizvode je izložilo 27 najuspješnijih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, zadruga i tvrtki. Izložba je bila prodajnog karaktera pa je građanima ponuđen izbor poljoprivrednih proizvoda: voća, povrća i ratarskih kultura po promotivnim cijenama.
čitanja | Više >>>

24.09.2004. Grad
Na lokalnoj cesti izvan grada ophodnja uhitila četvero narkomana U srijedu 22. u 11.40 sati na lokalnoj cesti izvan naseljenog dijela grada Virovitica policijska ophodnja Policijske postaje Virovitica zatekla je u osobnim automobilima marke «VW POLO» slatinskih registracijskih oznaka i vozilo «LADA SAMARA» virovitičkih registracijskih oznaka te četiri hrvatska državljana za koje se sumnjalo da posjeduju opojne droge.
čitanja | Više >>>

24.09.2004. Županija
LIBRA i LS podsjećaju vlast na izum kojim se štedi na javnoj rasvjeti Gradski ogranci Liberalne stranke i Stranke liberalnih demokrata medijima su poslali priopćenje u kojom se osvrću na pitanje ušteda troškova za javnu rasvjetu. Podsjetili su na godinu dana staro obećanje aktualne gradske vlasti da će ispitati učinkovitost izuma inženjera Vinka Rogine iz Pitomače, te da će ga u skladu s rezultatima ispitivanja primijeniti u javnoj rasvjeti Virovitice. Ujedinjeni liberali primjećuju da do dana današnjega po tom poitanju nije ništa učinjeno pa pitaju aktualni vlast: Zašto?
čitanja | Više >>>

24.09.2004. Sport
Ozlijedio ga motolultivator SLATINA, 24. rujna - U vrtu svoje obiteljske kuće u Slatini u utorak, 21. rujna 2004. godine oko 18,30 sati prilikom obrade zemlje motokultivatorom marke «Honda» tipa F-420 teško je ozlijeđen Slavka B.(1941.) iz Slatine. Usitnjivač zemlje uhvatio mu je lijevu potkoljenicu nakon čega je prvo prevezen i slatinski Dom zdravlja, a potom prebačen u virovitičku Opću bolnicu.
čitanja | Više >>>

23.09.2004. Grad
Spomenik poklanjamo antifaštima pa neka s njim rade što hoće, ali ne na području Virovitice Najmanje smo očekivali da će na premještanje spomenika iz Flore na Partizansko groblje tako burno reagirati antifašisti koji su konferenciju za novinare imali u prostorijama SDP-a. Sada su najednom svi u ovom Gradu postali jako zaboravni, a ja ih podsjećam: Taj je spomenik deset godina ležao u Flori, zarastao je u korov, na njega je bilo nabacano smeće. Mi smo ga izvukli, vratili u život i za to smo dobilo kritike – rekao je novinarima Ivica Kirin reagirajući na zahtjeve Udruge antifašističkih boraca i antifašista. Izrazio je žaljenje što su njegovi potezi pogrešno shvaćeni: «Krivo mi je jer smo jednom za svagda htjeli prekinuti prepirku tko je što bio u drugom svjetskom ratu».Zamjenik gardonačelnika Zvinimir Šimić je pitao zapto antifašisti nisu ostalij 19 spomenika antifašizmu registriranih u Regionalnom zavodu za zaštitu kulture.
čitanja | Više >>>

23.09.2004. Grad
Eko hrana za Dan eko škole Osnovna škola Virovitica koju pohađaju mališani sa poteškoćama u razvoju priredila je u srijedu, povodom Dana eko škole, bogatu trpezu za posjetitelje. Učinjeno je to zahvaljujući vrijednim mališanima koji su uz pomoć svojih nastavnika tijekom cijele godine uzgajali voće i povrće u školskom vrtu. Iako škola još uvijek nema službeni status eko-škole, mališani i djelatnici svake godine gostima svjedoče o svojoj brizi oko zdravog načina prehrane.
čitanja | Više >>>

22.09.2004. Grad
Grad kupio parkiralište kraj Autobusnog kolodvora Grad Virovitica kupit će od poduzetnika Željka Devčića parkiralište kraj Autobusnog kolodvora u središtu grada koje je u proteklih godinu dana više puta bilo u središtu medijske pozornosti. Gradsko poglavarstvo prihvatilo je Devčića ponudu i odobrilo kupnju, ali će umjesto traženih 600.000 ponuditi 420.000 kuna. Preprodaja je uznemirila one Virovitičane koji smatraju da je prije godinu i pol Grad trebao sporno parkiralište, a ne čekati da ga kupi poduzetnik koji ga kasnije preprodati.
čitanja | Više >>>

22.09.2004. Sport
Rukomet: TVIN TRGOCENTAR - LIPOVAC  32:22 (19:15) Pred gotovo tisuću zadovoljnih gledatelja domaća ekipa uvjeriljivo je pobjedila gošće iz Vranjica. U prvom poluvremenu igra i rezultat bili su prilično izjednačeni. U drugom poluvremenu dolazi do izražaja bolja pripremljenost domaćih igračica, a vrlo dobro branila je i domaća vratarka Krstevska, pa je rezultat počeo rasti u korist Virovitičanki.U posljednjih 15 minuta trener Međumorec dao je prliku svim djevojkama s klupe koje nisu razočarale.
čitanja | Više >>>

22.09.2004. Aktualnosti
Isprika Uredništva U jučerašnjoj vijesti o polaganju kamena temeljca za izgradnju nove zgrade Strukovne škole nenamjerno smo pogriješili pa smo napisali da je u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, s virovitičko-podravskim županom Ivanom Begovićem, kamen temeljac položio mr. Ivan Turković, načelnik Odjela za strukovno obrazovanje, umjesto prof. Martin Oršolić, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, koji se nalazi na čelu Uprave za srednje obrazovanje. Oba predstavnika Ministarstva bila su, naime, na polaganju kamena temeljca a greška se dogodila prilikom obrade teksta. Ispričavamo se gospodin Oršoliću i Turkoviću, te svim čitatljima Virovitica.neta zbog ove nenamjerne greške.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net