jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 »

8. mjesec 2004. godine


31.08.2004. Županija
VIROEXPO 2005: Potvrditi visoku razini sajmovanja Organizatori međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, prvog u godišnjem kalendaru hrvatskih sajmova, već su započeli temeljite pripreme kako bi ta manifestacija u desetoj godini postojanja potvrdila visoku razinu regionalnog samovanja. Sajam će se održati u Sportskoj dvorani tehničke škole od 21. do 23. siječnja sljedeće godine.
Do sada su nastup na sajmu potvrdili Bosna i Hercegovina, Indija, Kina, Mađarska, Njemačka, Slovenija te Srbija i Crna Gora. Zemlja partner najvjerojatnije će biti Italija. Na zajedničkoj sjednici Organizacijskog i Izvršnog odbora ocjenjeno je kako izgradnja nove strukovne škole na lokacija koja s koristila za dodatni izložbeni prostor neće dovesti u pitanje organiziranje vanjskog izložbenog prostora.


čitanja | Više >>>

31.08.2004. Grad
HDZ: Razumijemo ljutnju HSS-ovaca «Neutemeljene su objede da Virovitica i Virovitičko-podravska županija iz državnog proračuna neće dobiti ni kune za nominirane projekte, te da zbog nesuglasica u stranci državni vrh i ministri zaobilaze našu županiju i Viroviticu u širokom luku što su tvrdili čelnici HSS-a, njihov županijski predsjednik Željko Pecek i župan Ivan Begović», piše u priopćenju kojega je Županijski odbor HDZ-a danas poslao medijima. HDZ napominje da je «istina viđena i potvrđena prigodom proslave dana Grada kojoj su bili nazočni ministri, saborski zastupnici predsjednik Sabora Vladimir Šeks» i podsjeća da su u javnom obraćanju građanima dali bezrezervnu potporu svim zacrtanim projektima.
HDZ se osvrnuo i na izjave o stanju u Silosima VTC župana Begovića i predsjednika Županijske skupštine Josipa Novogradeca na sjednici Županijskog poglavarstva ocijenivši ih nekorektnima. «HDZ nije dijelio nikome otkaze jer nije vlasnik Silosa VTC, ali bi zato javno upitali HSS-ove dužnosnike «gdje su bili dok se Poljopromet uništavao i pokradao, kada radnici osam mjeseci nisu primali plaće i zašto tada nisu reagirali i pomagali zaposlenicima u ostvarenju njihovih prava».


čitanja | Više >>>


31.08.2004. Grad
Ministrica Kosor predala ratnim stradalnicima ključeve novih stanova Četrnaest hrvatskih ratnih vojnih invalida, majka poginulog branitelja i dvoje djece jednog poginulog branitelja uselili su danas u šesnaest novoizgrađenih stanova u Virovitici. Ključeve novih domova predala im je potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.
Ovo je druga zgrada za stradalnike Domovinskog rata izgrađena u Virovitici. Prva je novim stanarima predana u studenome 1999. godine, kada je položen i kamen temeljac za zgradu u koju su u utorak uselili novi stanari. Od samoga početka njene izgradnje bilo je, naime, mnogo problema. Izgradnja je počela u svibnju 2000. godine, iako je prilikom polaganja kamena temeljca, bilo najavljeno da će već u ljeto 2000. biti useljena. Kada je prošle godine konačno bila završena, uočen je niz nedostataka koje je trebalo otkloniti kako bi mogla biti useljena. Čak se našla i na popisu zgrada koje Ministarstvo branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti ne želi preuzeti zbog loše gradnje.


čitanja | Više >>>

29.08.2004. Sport
Državno B prvenstvo u plivanju - virovitičke kadetkinje druge Na državnom B prvenstvu u plivanju održanom u Varaždinskim Toplicama od 26. do 28. kolovoza Plivački klub Virovitica ostvario je do sada najbolje plasmane u ovoj godini. Virovitičke kadetkinje druge su u državi, iza Zadra. U općoj kategoriji ukupno su treći, iza Zadra i Novog Vinodolskog, a kadeti su ukupno četvrti iza Zadra, Đakova i Novog Vinodolskog . Na prvenstvu je sudjelovalo deset plivačkih klubova iz Biograda, Bjelovara, Crikvenice, Đakova, Čakovca, Korčule, Novog Vinodolskog, Vinkovaca, Virovitice i Zadra.
Uspjeh Virovitičana je tim veći jer su medalje osvojene u konkurenciji gradova gdje sezona plivanja na otvorenom traje puno duže i gardova koji imaju zatvorene bazene.
čitanja | Više >>>

29.08.2004. Zabava
Katarina Čubelić pobjednica "Tuborg superstar music showa"

U Cafe Paparazzo završio je ciklus "Tuborg superstar music show" u kojemu je pjevačko umijeće pokazalo dvadesetak natjecatelja. U finalu su nastupili pobjednici izlučnih natjecanja održanih tijekom kolovoza Tanja Đud, duet Martina Štefanac i Ana Slamić, Tomislav Vukić, Andreja Kurjančić, Katarina Čubelić i Danijel Blatanačić.
Prvu nagradu 2000 kuna osvojila je Katarina Čubelić, druga je bila Andreja Kurjančić (1000 kuna), a treći Tomislav Vukić (500 kuna). Svi su dobili nagrade sponzora.
Generalni pokrovitelj bio je Carlsberg Croatia d.o.o.

čitanja | Više >>>

28.08.2004. Intervju
RAZGOVOR: ŠIME STRIKOMAN, AUTOR MILENIJSKE FOTOGRAFIJE «TISUĆU VIROVITIČANA»

Poznati fotograf i televizijski i filmski snimatelj Šime Strikoman (rođen 1957.) povodom 770. obljetnice prvog pisanog spomena Virovitice. fotografirao je za ciklus «milenijska fotografija» više od tisuću Virovitičana koji su se okupili na mostu ispred Dvorca Pejačević. U Viroviticu ga je pozvao prijatelj Miran Hajoš.
Bila je to petnaesta milenijska fotografija i druga na kojoj su fotografirani stanovnici jednog grada. Svakako najznačajniji dio programa Rokova i jedan od događaja koji će konkurira za Događaj godine u Virovitici.
Prvu milenijsku fotografiji Strikoman je snimio 2001. godine u Vodicama kada je na rivi fotografirao tisuću Vodičana.
O projektu «milenijska fotografija»
razgovarali smo s tim akademskim snimateljem (diplomirao je filmsko i televizijsko snimanje na Akademiji za kazalište, film i TV u Zagrebu, u klasi profesora Nikole Tanhofera) uoči virovitičkog snimanja u prekrasnom vrtu caffe bara Boom i nakon cijele te priče na terasi Melona.
- Drago mi je što su me Virovitičani pozvali da ih fotografiram. Jako sam zadovoljan snimanjem, okupilo se puno ljudi, vrijeme nas je poslužilo, a raspoloženje je bilo odlično – rekao je na početku razgovora ..
Šime Strikoman sjetio se i svog prvog susreta s Viroviticom osamdeset i neke, prijatelja i kolega Miodraga Šajatovića i Dubravke Tomeković.

čitanja | Više >>>

27.08.2004. Zabava
Anđeo s greškom» osvojila Sanela Vukić Završila je nagradne igra Virovitica.neta i Dallas Recordsa u kojoj ste imali prilike osvojiti singl grupe "Vatra" «Anđeo s greškom». U petom kolu najviše sreće ( i znanja, jer trebalo je točno odgovoriti na pitanje Tko je izdavač albuma grupe «Vatra» - Dallas Records) imala je Sanela Vukić iz Virovitice. Ona svoju nagradu može podići radnim danom u IE-centru, u Gajevoj.
čitanja | Više >>>


27.08.2004. Županija
Ceh ugostitelja za toleranciju od 0,8 promila  alkohola VIROVITICA, 27. kolovoza - Na sjednici Ceha ugostiteljskog obrta Područne obrtničke komore podržana je inicijativa susjednih cehova Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke i Međimurske županije, kao i ugostitelja i vinara Istarske županije, za promjenu članka 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojom bi se vozačima toleriralo 0,8 promila alkohola u krvi. U narednih desetak dana sekcije ugostitelja će, uz pomoć udruga vinara i vinogradara, po gradovima i općinama Virovitičko-podravske županije prikupljati potpise koje će zatim dostaviti u Hrvatsku obrtničku komoru.
čitanja | Više >>>

27.08.2004. Aktualnosti
U virovitičkim trgovinama nema biciklističkih kaciga Sve više virovitičkih klinaca, vidi se to na ulicama, bicikle vozi s kacigama na glavi. Otpora nema, prihvatili su to kao obvezu, ali i kao svojevrsni modni hit. Roditeljima je to neplanirani izdatak pred početak školske godine. koji ne mogu odgoditi zbog sigurnosti svoje djece i visokih kazni. Virovitički trgovci se, međutim, za potražnju biciklističkih kaciga nisu dobro pripremili.
U dvije trgovine sportske opreme u središtu grada biciklističku opremu nisu ni držali, a u dvije specijalizirane trgovine biciklima i biciklističkoj opremi prodali su ono malo kaciga što su imali na zalihama. U KTC-u takvo što nisu držali, a na policama Robnog centra ostalo je još nekoliko kaciga koje zbog skupoće (259 kuna) nitko nije kupio.
čitanja | Više >>>

27.08.2004. Gospodarstvo
Silosi VTC – privatizacija po HDZ-ovoj metodi Iako se tvrtka Silosi VTC prilikom preuzimanja «Poljoprometa d.d u stečaju obvezala da će preuzeti i sve radnike i da nitko neće dobiti otkaze nova uprava je najavila racionalizaciju poslovanja i rad s optimalnim brojem zaposlenika pa je na oglasnoj ploči objavljen popis 38 radnika koji im više nisu potrebni. U «Poljoprometu» je u trenutku preuzimanja radilo 148 radnika, ali je zbog gospodarskih teškoća, kako je to objasnio predsjednik uprave Damir Reder radnici na popisu nisu mogli izbjeći najgore rješenje.
O stanju u Silosima VTC raspravljalo je i Županijsko poglavarstvo jer je Virovitičko-podravska županija dvadesetpostotni vlasnik Brane koja je suvlasnik Silosa VTC. «Tražimo sastanak s upravom Brane jer smatramo da nas mora upoznati sa situacijom. Mi smo suvlasnici Brane i ograđujemo se od poteza uprave Silosa VTC. Kao suvlasnici tvrtke, tražili smo izvješće o uvjetima ali ga nikada nismo dobili», rekao je na sjednici Poglavarstva Virovitičko-podravske županije župan Ivan Begović ustvrdivši kako je očito da se privatizacija provela po «poznatoj HDZ-ovoj metodi».
čitanja | Više >>>

27.08.2004. Aktualnosti
Od 1. rujna STOP teretnim vozilima na Podravskoj magistrali Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici odobrila primjenu naredbe ministra mora, turizma, prometa i razvitka i ministra unutarnjih poslova o ograničenju prometa na državnoj cesti D2 - Podravskoj magistrali. Prema toj naredbi od 1. rujna ove godine do 1. lipnja 2005. Podravskom magistralom od Varaždina (raskrižje Ulice Pavleka Miškine i DC 510) preko Koprivnice, Virovitice, Našica sve do Osijeka (čvor Osijek – zapad) zabranjuje se tranzitni promet teretnim automobilima sa ili bez prikolice čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 tona i vozilima koja su sama ili sa priključnim vozilima dulja od 14 metara. Izuzeta su vozila MUP-a, HV i vozila za održavanje cesta, a sva ostala morat će imati posebnu dozvolu policijske uprave ili policijske postaje i dobar razlog da je dobiju.
čitanja | Više >>>

25.08.2004. Županija
Županija od Državnog hidrometeorološkog zavoda traži povrat 50.000 kuna Virovitičko-podravska županija od Državnog hidrometeorološkog zavod zatražit će povrat 50.000 kuna jer ove sezone sustav obrane od tuče nije funkcionirao – odlučilo je na današnjoj sjednici Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije.
«Virovitičko-podravska županija izdvaja jedan posto svojih izravnih prihoda za obranu od tuče. Do sada smo redovno uplaćivali, a za uzvrat nismo ništa dobila. Nećemo uplatiti ni preostalih 70.000 kuna koliko još moramo uplatiti do kraja godine, a taj novac ćemo potrošiti za sanaciju šteta nastalih nakon nezapamćenog olujnog nevremena u Orahovici, Čađavici i Mikleušu protekle subote», obrazložio je virovitičko-podravski župan Ivan Begović.

čitanja | Više >>>

24.08.2004. Zabava
Novosti iz Dallas Recordsa: Novi singl i video Dine Merlina Diskografska kuća Dallas Records objavila je sredinom lipnja novi album Dine Merlina - Burek, u Hrvatskoj i Sloveniji. Novi album najavila je pjesma Ti si mene u kojoj se Dini kao posebna gošća pridružila Nina Badrić.
Osim ovoga sa Ninom, na albumu se nalaze još dva dueta i to sa Željkom Joksimovićem i cijenjenim njemačkim glazbenikom Edom Zankijem, u pjesmi Verletzt koja ujedno predstavlja i drugi službeni single.
Zanki je svjetski priznati skladatelj, kantautor i producent, a u svojoj karijeri surađivao je i sa brojnim pop zvijezdama poput Tine Turner i Herberta Grönemayera. Video spot za pjesmu Verletzt (Povrijeđen), koji se već vrti na njemačkim radio postajama, snimljen je u režiji Radislava Jovanova - Gonza.
čitanja | Više >>>

24.08.2004. Sport
Plivači Virovitice na državnom B prvenstvu u plivanju p>Plivački klub Virovitica sudjelovat će od 26. do 28. kolovoza 2004. na državnom B prvenstvu u Varaždinskim Toplicama.
Prvenstvo se održava u kadetskoj i općoj kategoriji Natjecanje je pojedinačno i ekipno, podijeljeno u tri dijela. Pojedinačno svaki natjecatelj može nastupiti neograničeno puta, a u ekipnoj konkurenciji u svakom dijelu u dvije pojedinačne utrke i i jednoj štafeti.
Plivački klub Virovitica prošle je godine ekipno osvoio drugo mjesto u Hrvatskoj u kadetskoj konkurenciji, a u općoj kategoriji bili su peti. «Ove godine bili bi zadovoljni ponavljanjem prošlogodišnjeg plasmana u kadetskoj kategoriji», kažu u Plivačkom klubu Virovitica.

čitanja | Više >>>

24.08.2004. Grad
LIBRA i LS čestitali organizatorima Rokova

Gradske organizacije LIBRE i LS-a poslale su medijima osvrt na obilježavanje Dana grada i Rokova. Prema njihovoj ocjeni
proslava je ispunila očekivanja građana. «Organizatori su se potrudili da nam prirede raznovrsne priredbe i događaje ne samo na udarne dane 15. i 16. kolovoza nego i tijekom čitavog tjedna. Bilo je za svakoga ponešto, od zabavno-rekreativnih, ugostiteljskih, pa sve do kulturnih i sportskih sadržaja. Sve je bilo dobro organizirano i svatko je tih dana mogao ugodno provesti popodneva i večeri. Ipak, mislimo da je najveći dar za Dan Grada donio ministar prometa i veza Božidar Kalmeta, obećavši izmještanje prometovanja teških kamiona iz središta grada i početak gradnje virovitičke obilaznice.
pišu predsjednica LIBRE Nada Bartolić i predsjednica LS-a Gabrijela Gorinšek – Halužan.
Ono što bi LS i LIBRA zamjerili je pretjerivanje s volovima. «Umjesto njih predložili bi da gradski očevi osmisle na koji način na dan sv. Roka hranom i pićem počastiti najugroženiji sloj naših građana».

čitanja | Više >>>

24.08.2004. Županija
Proglašeno stanje elementarne nepogode za Orahovicu i Čađavicu

Virovitičko-podravski župan Ivan Begović danas je za područje Grada Orahovice i Općine Čađavica proglasio stanje elementarne nepogode zbog šteta koje je u subotu 21. kolovoza ove godine počinilo olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i tučom veličine oraha.
Jedinice lokalne samouprave dužne su u što kraćem roku procijeniti štetu i najkasnije do 1. listopada 2004. godine dostaviti županijskom Povjerenstvu za procjenu šteta.

čitanja | Više >>>

22.08.2004. Zabava
Nagrada Amadeusa - Mariji Bervidi iz Daruvara U posljednjem kolu nagradne igre butika «Amadeus» bon u vrijednosti od 50 kuna osvojila je Marija Bervida iz Daruvara. Ona je točno odgovorila na nagradno pitanje Koja je cijena najjeftinijih muških Amadeus traperica u butiku? U Cafe Paparazzu njeno ime izvukla je plesačica Dušica nakon što je u programu Tuborg superstar music show otpjevala svoju pjesmu. Novi finalisti ovog natjecanja su Andreja Kurjančić, Katarina Čubelić i Danijel Blatančić.

čitanja | Više >>>

22.08.2004. HSS
HSS-ovci se družili na ribnjacima Na Prvom ribnjaku u subotu su se okupili članovi HSS iz Slavonije i Zagrebačke županije. Riječ je o ležernom druženju i početku obilježavanja stotinu godina postojanja HSS-a, ali i prvim dogovorima za početak priprema za predstojeće lokalne izbore. Organizirano je natjecanje u ulovu ribe udicom na plovak i kuhanju fiš paprikaša. Među ostalima, druženju haesesovaca, bili su nazočni Željko Pecek, Božidar Pankretić i Zlatko Tomčić.
Prva tri mjesta u ulovu ribe osvojili su Josip Kovačić i Josip Jaukupec iz Pitomače i Ivan Kopić iz Vinkovaca. Najbolje ekipe u kunjanju fiša po ocjeni povjerenstva u kojemu je među ostalim sjedio i predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić su organizacije Gradine, Virovitice, Lukača.
HSS-ovci su se, kako to i priliči pogostili domaćim specijalitetima iz vlastite radinosti. Fiš je, izvan konkurencije za sve sudionike druženja kuhao Mirko Amiđić iz našičkog restorana Ribnjak 1905.
čitanja | Više >>>

22.08.2004. Aktualnosti
Na Prvom ribnjaku ulovljen som od 35 kilograma Vladimir Jurišić iz Svetog Đurađa, član Ribolovnog društva Ođenica u subotu je ulovio soma teškog 35 kilograma i dugačkog 180 centimetra. Som je ulovljen na Prvom ribnjaku oko 10.30 sati nakon tridestminutne borbe. «Ulovio sam ga na kukuruz, šaranskim dvodijelnim štapom na najlon 0,35 i udicu jedinicu pripremljenu za šarana», objašnjava Vladimir. Ribolovom se bavi deset godina i ovo mu najveću ulov. «Do sada sam uspio izvući tek amure od desetak, petnaestak kilograma», kaže Vladimir.
čitanja | Više >>>

20.08.2004. Gospodarstvo
Od danas - TVIN društvo s ograničenom odgovornošću Većinom glasova Skupština dioničara drvne industrije TVIN, donijela je danas, većinom glasova, odluku o preoblikovanju dioničkog društva u društvo s ograničenom odgovornošću. Obrazloženo je da je tvrtku potrebno preregistrirati kako bi i dalje ostala u većinskom vlasništvu zaposlenika. «TVIN je, kao dioničko društvo, dionice morao ponuditi tržištu pa je postojala mogućnost da prijeđe u vlasništvo onih koji imaju kapital, a ne vizije i onih koji nam ne žele biti strateški partneri nego im je cilj isisati novac, a onda nas poslati na burzu rada», kazao je direktor TVIN-a Ivan Slamić dodavši kako se u ovom slučaju zasigurno ne radi o prljavim igrama i muljaži kako se to priča nego o strateškoj poslovnoj odluci.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net