jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

6. mjesec 2004. godine


30.06.2004. Balašević
Balašević: Najgore litice su za nama

Virovitica je za mene bila simbol jednog od mojih gradova. Pjevao sam da nikad ne idem u Ameriku jer imam svoja mjesta u koja rado odlazim. Virovitica se udjenula u tu moju idealnu transverzalu, u skupinu tih gradova koje sam najviše volio od Subotice, preko Sombora, Osijeka, Našica, Virovitice, Koprivnice do Varaždina, Čakovca i Maribora. To je bio moj prirodni teritorij, tu se ja osjećam kao kod kuće. No, pojavile su se neke druge situacije, ucrtane granice, rampe, uniforme i odjednom je to postalo ono: kako ćeš govoriti o nekom gradu koji više nije tvoj. Nemaš više prava na to. Pogotovo što sam u Mađarskoj, putujući u Sloveniju, dolazio na mjesta na koja piše, recimo, Virovitica 17 kilometara. Kad sam vidio to odjednom sam shvatio da me neke moje stare pjesme stižu kao prokletstva. Virovitica je za mene postala simbol nekog nedostižnog mjesta u smislu svih gardova u Hrvatskoj. Međutim, u međuvremenu smo već svirali u Puli, Osijeku, Zagrebu, Opatiji, Koprovnici, Čakovcu… Nadam se da naš nastup u Virovitici neće nikome zasmetati i da neće nikome donijeti zlo. Za to koliko će dobroga donijeti to znamo.

čitanja | Više >>>

30.06.2004. Zabava
Novo nagradno pitanje

Večeras smo objavili i posljednje, peto nagradno pitanje, u nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti besplatnu ulaznicu za koncert Đorđa Balaševića. Ovaj krug nagradne igre traje do sutra, u četvrtak, u 20 sati, nakon čega ćemo u Caffe Paparazzu izvući imena svih dobitnika u posljednja tri kruga nagradne igre. Sva imena odmah nakon izvlačenja objavit ćemo na našoj Internet stranici. Koncert je, ako to još uopće treba ponavljati, u petak, 2. srpnja. Počinje u 20 sati, a održava se na rukometnom stadionu Tvina. Nagrađeni će svoje ulaznice moći podići na dan koncerta, od 16 do 20 sati u Press službi, u Caffe Paparazzu. Tamo će se dijeliti i novinarske akreditacije. Zahtjevi za akreditaciju šalju se na e-mail dallas@dallas.hr.

čitanja | Više >>>


29.06.2004. Županija
Župan Begović uputio otvoreno pismo premijeru Sanaderu Župan Ivan Begović uputio je danas otvoreno pismo premijeru dr. Ivi Sanaderu u kojem ga poziva na suradnju sa Virovitičko-podravskom županijom! Pri tom je ocijenio da je Vlada u posljednje vrijeme, a napose u posljednja tri mjeseca, suradnju zapustila. Istakao je kako zbog pomanjkanja komunikacije u županiji ne znaju što će biti s projektima koje su kandidirali za državni proračun. Napomenuo je da je riječ o dobronamjernom pismu u kojem se stavlja na raspolaganje potrebama Vlade, ali i da mora upozoriti na očite probleme koje u pojedinim hrvatskim regijama Vlada ne rješava.
čitanja | Više >>>

29.06.2004. Zabava
Thompson i Škoro 9. srpnja u Virovitici Marko Perković Thompson i Miroslav Škoro pjevat će 9. srpnja u Virovitici, na stadionu Tvina! To nam je večeras potvrdio Zdenko Hercigonja, član Gradskog poglavarstva i vlasnik Kavane Nova, u kojoj će moći kupiti karte za ovaj koncert. Osim toga karte će se moći kupiti i u videotekama MAX i ART i u Noćnom baru "Bolero", po cijeni od 50 kuna. Organizator koncerta je, doznajemo, jedna bjelovarska tvrtka. Koncert Thompsona i Škore bio je, podsjetimo, najavljen za Dan Grada.
čitanja | Više >>>

28.06.2004. Grad
Obitelj Prajo vrtiću poklonila glasovir Virovitički poduzetnik Nikola Prajo danas je u ime obitelji Prajo Dječjem vrtiću Cvrčak poklonio obiteljski glasovir Franz Fuhrs Wien Ehren Diplom 1906. Braća Prajo tvrtke imaju u Beču i u Virovitici.
U ime 430 mališana i stotinjak polaznika male škole koji će glasovir koristiti donatoru se zahvalila direktorica vrtića Ana Tomac. Prigodnoj svečanosti bio je nazočan virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i njegov zamjenik Zvonimir Šimić.
čitanja | Više >>>

28.06.2004. Aktualnosti
Počele prijave za upis u srednje škole

Kombinirani razredni odjel sa 15 učenika za smjer instalater centralnog grijanja i instalacija u virovitičkoj Industrijsko-obrtničkoj školi novost je u odnosu na lanjske programe sedam srednjih škola i jednog Učeničkog doma na području Virovitičko-podravske županije. Njih će, prema statistikama županijskog Ureda za prosvjetu i odobrenja Ministarstva u 42 razreda odjela ove godine popuniti novih 1245 učenika, bivših osmaša koji su danas od 8 do 14 ispunjavali prijave za upise u školu. Škole će prijave primati i sutra, dok će rezultate izvjesiti u srijedu do 14 sati.

čitanja | Više >>>

28.06.2004. Balašević
Još dvije besplatne ulaznice za Balaševićev koncert

Zahvaljujući organizatoru Balaševićevog koncerta u Virovitici, zagrebačkoj tvrtki "Kormoran", poklanjamo vam još dvije besplatne ulaznice za koncert koji će se u petak, 2. srpnja, održati na Tvinovom stadionu. Izvlačenje dobitnika sva tri kruga (dakle, oni koji su odgovorili na treće, četvrto i peto pitanje) bit će u četvrtak, 1. srpnja, kada ćemo objaviti i imena dobitnika. Danas objavljujemo četvrto nagradno pitanje, a peto će biti objavljeno u srijedu. Svi dobitnici nagrada moći će ih podići u Press službi na dan koncerta. Press služba bit će organizirana u Caffe Paparazzo, u Gajevoj ulici, u petak od 16 do 20 sati.
U Paparazzu će se podizati i novinarske akreditacije. Zahtjevi za akreditacije šalju se na e-mail adresu dallas@dallas.hr. Ulaznice će se moći kupiti i na dan koncerta, u videotekama "Art" i "Max" do 19 sati, a zatim na ulazu za 100 kuna. Koncert počinje u 20 sati.

čitanja | Više >>>


27.06.2004. Županija
Zvonimir Šimić ponovno predsjednik županijskog HSP-a

Dosadašnji predsjednik županijskog ogranka Hrvatske stranke prava Zvonimir Šimić tu će dužnost obnašati i dalje. Tako su odlučili današnjoj Izbornoj skupštini u Domu oružanih snaga članovi HSP-a Virovitičko-podravske županije. Zvonimir Šimić, kao jedini kandidat za predsjednika Županijskog vijeća, dobio 74 od 75 glasova. "Pred nama su novi izbori i zato se moramo angažirati u svim podružnicama, osobito radom na terenu kako bi ljudi mogli doći k nama i mi k ljudima. Danas brojimo oko 1 600 članova i to je dovoljan broj s kojim ozbiljno možemo računati na važno mjesto u budućoj županijskoj vlasti», istaknuo je Šimić.

čitanja | Više >>>

27.06.2004. Zabava
Vedran i Miroslav pobjednici natjecanja <em>Coca Cola+Studena Dance Talent </em>

Vedran Tomić i Miroslav Jezerčić pobjednici su Coca Cola+Studena Dance Talent show – natjecanja u plesu koje se protekla četiri vikenda održavalo u popularnom noćnom klubu Caffe Paparazzo.
U završnici je nastupilo šest parova i tri samostalna plesača. Pobjednici su, osim vrijednih nagrada sponzora, osvojili i tri tisuće kuna. Drugo mjesto i dvije tisuće kuna osvojio je Goran Perić, a treće i dvije tisuće kuna Željka Pavić. Posebnu nagradu i četvrto mjesto osvojio je plesački par Davor i Ivan.

čitanja | Više >>>

27.06.2004. Zabava
Produžen rok za nagradnu igru

Zbog tehničkih problema tijekom petka i subote nije bilo moguće odgovoriti na naše nagradno pitanje pa neki sudionici igre nisu uspjeli poslati svoj odgovor. Kako nitko ne bi bio oštećen, mogućnost da pošaljete odgovor produžili smo do ponedjeljka, točno u podne. U suradnji s organizatorom virovitičkog koncerta Đorđa Balaševića, zagrebačkom tvrtkom «Kormoran» poklanjamo i treću ulaznicu za ovaj koncert.
O točnom terminu izvlačenja imena sretnog dobitnika izvjestit ćemo u ponedjeljak.

čitanja | Više >>>

27.06.2004. Županija
Kuhačom protiv mina u Slatini

"Pod pokroviteljstvom Gradskog poglavarstva Slatine i medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista, Otvorenog radija i OTV-a, u Slatini će u utorak biti održana akcija Kuhačom protiv mina, kojoj je svrha prikupljanje novca za troškove razminiranja iz rata zaostale neeksplodirane zrakoplovne rakete na Trgu Ruđera Boškovića. Večeru za uzvanike, koji će kupnjom ulaznica, po 75 kuna, financirati razminiranje trga, pripremit će gradonačelnica Ksenija Plantak i Krunoslav Kićo Slabinac. Uz gostovanje predsjednika Denisa Bašića, humanitarnu priredbu vodit će Ana Brbora-Hum", najavljuje u današnjem on-line izdanju Večernji list.

čitanja | Više >>>

26.06.2004. Kultura
Pola stoljeća turanovačkog folklora Susretom folklornih skupina Kulturno-umjetničko društvo "Seljačka sloga" iz Turanovca obilježilo je pola stoljeća postojanja.
Uz domaćine, na smotri su nastupili Kulturno-umjetničko društvo "Seljačka sloga" iz Brezovice, KUD iz Hruševca Kupljenkog, KUD "Šokadija" iz Starih Mikanovaca, KUD "Virovitica" iz Virovitice, te TD "Straža" iz slovenskog Novog Mesta i folklorna skupina "Boroka" iz mađarskog grada Barcsa.

čitanja | Više >>>

26.06.2004. Zabava
Produžujemo rok za nagradnu igru i pozivamo u Paparazzo Zbog tehničkih problema tijekom današnjega dana nije bilo moguće odgovoriti na naše nagradno pitanje: "Znate li s kime je kartao Boža Pub u onoj čuvenoj igri kada je mrtav hladan povukao damu na 18?" pa neki sudionici igre nisu uspjeli poslati svoj odgovor. Kako nitko ne bi bio oštećen, mogućnost da pošaljete odgovor produžit ćemo do ponedjeljka, točno u podne. Ako znate uključite se u nagradnu igru Virovitica.neta u kojoj, u suradnji s organizatorom virovitičkog koncerta Đorđa Balaševića, zagrebačkom tvrtkom «Kormoran» poklanjamo i treću ulaznicu za ovaj koncert.
O točnom terminu izvlačenja imena sretnog dobitnika izvjestit ćemo u ponedjeljak, ali Vas, bez obzira na to što se neće večeras izvlačiti ime sretnog dobitnika, pozivamo u Cafe Paparazzo, gdje se održava veliko finale Coca Cola + Studena Dance Talent. Virovitica.net objavljuje fotografije večerašnjih finalista.
čitanja | Više >>>

25.06.2004. Zabava
Novo nagradno pitanje

Znate li s kime je kartao Boža Pub u onoj čuvenoj igri kada je «mrtav hladan povukao damu na 18»? Ako znate uključite se u nagradnu igru Virovitica.neta u kojoj, u suradnji s organizatorom virovitičkog koncerta Đorđa Balaševića, zagrebačkom tvrtkom «Kormoran» poklanjamo i treću ulaznicu za ovaj koncert.
Podsjećamo vas da su u toj partiji, kada je na stolu bila «kamara para da ne spominje broj», za stolom bila četvorica: osim Bože Puba, dakle, još tri «tipa». Mi vas pitamo koji su to bili.
Odgovoriti možete do subote u 22 sata, a dobitnik treće nagrade bit će izvučen u Cafe Paparazzu.
Tamo se ove subote održava veliko finale Coca Cola + Studena Dance Talent. Pozivamo Vas da se pridružite!

čitanja | Više >>>

24.06.2004. Zabava
Motociklisti na Nagradi Križevaca 2004.

Naš suradnik Boško Tomeković izvjestio nas je o uzbudljivoj motociklističkoj utrci za Nagradu Križevaca na kojoj je pobijedio Tomislav Hrg, kojemu je to druga pobjeda u dva nastupa. Drugi je bio Dolenčić, a treći Mislav Perkušić, koji je nakon utrke izjavio kako je u Križevce, na jednu od najtežih staza, došao samo skupiti bodove pa je prezadovoljan trećim mjestom. "Nadam se da ću na sljedeća dva Grobnika sačuvati prednost od osam bodova pred Devčićem i osvojiti prvenstvo", izjavio je Bošku.

čitanja | Više >>>

24.06.2004. Županija
Špišić Bukovica slavi Dan općine Budnicom, jutros u 5 sati, KUD Seljačka sloga podsjetila je bukovčane na Dan općine i blagdan svetog Ivana Krstitelja. Sinoć je u Špišić Bukovici u povodu Dana općine i blagdana svetog Ivana Krstitelja održana svečana sjednica Općinskog vijeća i tradicionalno paljenje ivanjskih krjesova. Goste na svečanoj sjednici pozdravili su predsjednik Općinskog vijeća Tvrtko Kovačević i načelnik općine Zdravko Maresić. U okviru programa obilježavanja Dana općine u nedjelju je otvorena izložba lovačkih trofeja u «Lovačkoj kući» u Bukovačkim vinogradima, a održana i proslava 120. godišnjice DVD-a.
čitanja | Više >>>

24.06.2004. Aktualnosti
Policija: Čuvajte se džepara na bazenima

Policijska uprava virovitičko-podravska upozorava građane da dobro paze na svoje stvari prilikom kupanja na gradskim bazenima, poglavito u mađarskim gradovima Barcs i Nagyotad – piše danas Večernji list. Večernjak, naime, doznaje da je jedan Virovitičanin ostao bez osobne iskaznice te da džepari koriste nepažnju kupača za krađu vrijednih predmeta i osobnih dokumenata.

čitanja | Više >>>

24.06.2004. Županija
Aeroklub Virovitica kupuje zrakoplov za panoramske letove

Aeroklub Virovitica uskoro bi mogao kupiti prvi zrakoplov kojim bi građani mogli uživati u panoramski letovima – doznaje današnji Večernji list. Predsjednik kluba Darko Cik izjavio je Večernjaku da klub ima padobrane s motorima i zmajeve te da se letjelice mogu kupiti za iznos od 5 do 20.000 eura.
Virovitički aeroklub postoji već 16 godina, ali još uvijek nema pistu pa očekuje da će im Grad Virovitica konačno izaći u susret i dodijeliti zemljište za uzletište. Trenutačno je tridesetak članova od kojih jedan ima pilotsku, a dva dozvolu za upravljanjem motornim zmajem.

čitanja | Više >>>

24.06.2004. Grad
<em> Sapunica</em> Kožnjak – Sić Prvo je Zvonko Kožnjak, aktualni direktor Flore u razgovoru za «Virovitički list», između ostalog, iznio nekoliko crtica iz poslovanja tog komunalnog poduzeća. Onda je mu bivši direktor Ivan Sić odgovorio i demantirao većinu stvari koju mu Kožnjak stavlja na teret, poslavši svim medijima svoje priopćenje. Na kraju je Zvonko, priznavši već na početku da ovakv način komuniciranje smatra neprimjerenim, svim novinarima poslao svoje priopćenje - demantij demantija. Ako mu Sić odgovori bit će još jedna sapunica u sumornom komunalno-političkom životu grada. Osim oko novaca koji je ili nije potrošen, zarade ili gubitka, uspješnog vođenja ili zlouporabe položaja bivši i sadašnji svađaju se i oko toga je li grad prije bio bolje čišćen ili je to sada. Novi, doduše, priznaju da pomalo štekaju, ali mole za razumijevanje jer su si na vrat natovarili i neke nove poslove koje do sada nisu imali. Bazen, na primjer. Eto teme za novi Forum
čitanja | Više >>>

23.06.2004. HSS
Tribina o lobiranju za interese poljoprivrede

Stručno vijeće Hrvatske seljačke stranke organiziralo je tribinu nazvanu «Interesno organiziranje i lobiranje za interese poljoprivrede i sela». Cilj tribine bilo je razmatranje aktualnog položaja udruga koje se zalažu za interese poljoprivrednika te mogućnost njihovog sektorskog i granskog organiziranja kako bi zastupale gospodarske interese na regionalnoj i nacionalnoj razini te mogućnosti koje proizlaze iz pristupa razvojnim fondovima Europske unije. Sudionici tribine kroz raspravu su konstatirali kako je ovaj problem dobro uočen i podržali su ideju stvaranja krovne poljoprivredne udruge za regiju Slavonija koja bi se trebala proširiti na područje čitave Republike Hrvatske. Na taj način će poljoprivreda dobiti mogućnost lobiranja za svoje interese ne samo prema Europskoj uniji, već prema državnim tijelima RH, ali i jedinicama lokalne samouprave.

čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net