jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 »

11. mjesec 2003. godine


29.11.2003. Aktualnosti
Slavonski «seljaci» skloni suradnji s HDZ-om? Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić danas se u Virovitici sastao sa vodstvom Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske organizacije te stranke. Haesesovci su analizirali izborene rezultate i prikupljali informacije o mišljenjima vodstva ovih dviju organizacija što i kako dalje. U IV. izbornoj jedinici - na području Virovitičko-podravske županije - zaključeno je na sastanku, ostvareni su zadovoljavajući rezultati. «Tu smo ostvarili 15,44 posto glasova, ali smo nezadovoljni sa 6,2 posto glasova koliko smo polučili u Osječko-baranjskoj županiji», izjavio nam je Pecek nakon sastanka.
čitanja | Više >>>

29.11.2003. Grad
"Siluete" žrtava obiteljskog naselja i u Virovitici SOS telefon – Poziv u pomoć oranizirao je danas akciju u sklopu koje su na Trgu kralja Tomislava (ispod sata) postavljene "siluete" žena žrtava obiteljskog nasilja. Akcija je u sklopu regionalne kampanje u kojoj sudjeluje 30 zemlja, a prolazi kroz veće gradove u Hrvatskoj. Financiraju je Institut Otvoreno društvo Budimpešta, Ured za ljudska prava RH i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova RH, a provodi Ženska mreža Hrvatske.


29.11.2003. Sport
Virovitica – Belišće 2:2 (1:1): Neriješeno – najrealnije U zadnjem kolu jesenskog dijela derbi II. Hrvatske nogometne lige – sjever nogometaši Virovitice i Belišća odigrali su nerješeno – 2:2. Bio je to, kada se sve zbroji, najrealniji odnos snaga na skliskom virovitičkom terenu pod oblačnim nebom. Golove za Virovitcu postigli Miličić i Valentin Babić, koji je ujedno bio najbolji igrač utakmice.
čitanja | Više >>>

27.11.2003. Grad
Postavljen novi plan grada Djelatnici tvrtke «Panoex» iz Nedelišća danas su na Trgu dr. Franje Tuđmana, pred Robnom kućom, postavili svjetleći pano koji sadrži plan grada, plan županije i promidžbene poruke. Pritiskom na gumb kraj tražene ulice, trga, ustanove ili tvrtke na karti će zasvijetliti crvena lampica i tako točno locirati traženu adresu.
čitanja | Više >>>

27.11.2003. Aktualnosti
Ljubičić nije oklevetao Begovića Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Virovitici, predsjednik Županijske organizacije HB-a Ivan Vlatko Ljubičić oslobođen je optužbe da je tekstovima «Župan Begović uvozi krave iz Mađarske» i «Ako oni budu šutjeli kamenje će vikati» obavljenih na lecima koje je sam tiskao i distribuirao imao namjeru vrijeđati i klevetati virovitičko-podravskog župana Ivana Begovića. Sudac Ilija Samardžija istakao je u završnoj riječi da se optuženi Ljubičić pišući navedene tekstove služio činjeničnim tvrdnjama, da je letke tiskao i distribuirao u nastojanju da zaštiti svoja prava na javni istup i mišljenje te da je župan kao javna osoba podložan kritici.
čitanja | Više >>>

27.11.2003. HSS
HSS: «Gradska vlast uludo potrošila devet mjeseci i još nezakonito radi» Dok se u Zagrebu šefovi HDZ-a i HSS-a dogovaraju o mogućem koaliranju na državnoj razni, virovitički HSS danas je u javnost izašao priopćenjem čija je namjera bila, kako piše, «javnost grada Virovitice izvijestiti o opetovanim, i u posljednje vrijeme učestalim objedama na račun dužnosnika Gradske organizacije HSS-a kao i HSS-a u cjelini od strane gradonačelnika grada Virovitice i pojedinih članova HDZ-a». HSS-ovci zamjeraju aktualnoj gradskoj vlasti da ni nakon devet mjeseci nije Gradskom vijeću ponudila «konkretan, ostvariv i nadasve transparentan program svog rada u svim segmentima društvenog, gospodarskog i sveg drugog javnog djelovanja, polazeći prije svega od onoga što su zadaće grada kao jedinice lokalne samouprave sukladno ustavu i zakonu». Najviše ipak zamjeraju na, kako tvrde, nezakonit rad.
čitanja | Više >>>

26.11.2003. Aktualnosti
Isprika zbog nedostupnosti virovitica.net-a Ispričavamo se i zbog tehničkih smetnji zbog kojih je danas četiri sata naša stranica bila nedostupna. Ovaj puta, vjerovali ili ne, nije bio problem u nama. Osim toga, izvješćujemo vas da, kako je već duže vrijeme najavljivano, domena virovitica.net više nije vlasništvo Gorana Žužula već Gorana Gazdeka! Tako je od danas poslije podne.
čitanja | Više >>>


26.11.2003. Gospodarstvo
Večeras otvoren «Kaufland» Večeras je u Virovitici, na prostoru Sajmišta, otvoren dugoočekivani trgovački centar «Kaufland». Iza 18 sati kada su vrata otvorena «Kaufland» je posjetilo više stotina Virovitičana. Na 4500 četvornih metara prodajnog prostora veliki trgovački div kupcima će nuditi između petnaest i dvadeset tisuća artikala. U «Kauflandu» je posao našlo pedeset djelatnika, a priliku da ponude svoje proizvode i usluge dobilo je još dvadeset koncesionara
čitanja | Više >>>

25.11.2003. Županija
Više poreza u županijski proračun Izvješće o izvršenju županijskog proračuna do kraja rujna, koje je bilo na dnevnom redu današnjeg zasjedanja Poglavarstva Virovitičko-podravske županije, pokazuje povećanje prihoda, osobito od poreznih što je, rečeno je na sjednici, pokazatelj blagog porasta gospodarskih aktivnosti. No, smanjeni su očekivani prihodi od zakupa poljoprivrednog zemljišta, što je i razumljivo budući da je zbog suše dio poljoprivrednika, koji su prijavili štete, oslobođen ovoga «nameta» pa će i priliv novca biti manji.
čitanja | Više >>>

25.11.2003. Izbori 2003
SDP skidao predizborne plakate Poslije svakih izbora, bez obzira jesu li njihovi rezultati takvi da ih dugo želimo pamtiti ili ih što prije zaboraviti, prisiljeni smo se na njih još danima ili mjesecima podsjećati dok hodamo gradskim ulicama na kojima nam se sa svakoga reklamnog panoa, zida, rasvjetnog ili potpornog stupa smješkaju stranački lideri ili tek trećerazredni kandidati željni pet minuta vlastite slave i njihovi predizborni slogani. Ove godine prvi su u akciju skidanja predizbornih plakata krenuli SDP-ovci.
čitanja | Više >>>

24.11.2003. Izbori 2003
Virovitičani dobili jednog parlamentarca – Josipa Đakića! Izuzme li se Željka Antunović (SDP), koja je samo rođena u Virovitici i Josip Đakić (HDZ) koji – ako niste znali – već godinama živi na virovitičkoj a ne pitomačkoj adresi, Virovitica je ovaj puta ostala bez predstavnika u Saboru! Iz Virovitičko-podravske županije, s lista koja su se natjecale u IV. izbornoj jedinici, u parlament će, uz ovo dvoje, ući još Mato Štimac (HDZ) i Željko Pecek (HSS).
čitanja | Više >>>

22.11.2003. Kultura
«Ženidba» u Kazalištu Virovitica U Kazalištu Virovitica večeras je premijerno izvedena «Ženidba» Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Dražena Ferenčine. U predstavi su igrali Blanka Bart, Snježana Slavić, Vlasta Golub, Srećko Berec, Goran Koši, Antun Vrbenski, Igor Golub, Mijo Pavelko, Draško Zidar, Danijel Dumenčić i mlada zagrebačka glumica Jelena Perčin. Agafija se nalazi u priličnoj muci koja malo podsjeća na ove naše izborne muke. Ona se mora odlučiti kako da između šestorice nesposobnih i netalentiranih, u svakom slučaju ženika koje ne bi ni jedna majka poželjela za zeta, izabrati onog koji je manje lošiji od ostalih. Smiješna stvar se, eto i nama događa u ovim izborima», usporedio je predstavu s aktualnim političkim trenutkom redatelj Ferenčina.
čitanja | Više >>>

22.11.2003. Županija
Slika zdravlja Virovitičko-podravske županije U Društvenom domu virovitičke Opće bolnice danas su sebe i svoj rad predstavili članovi županijskog tima uključenog u projekt «Upravljanje i rukovođenje za zdravlje». Ovaj projekt je prije godinu dana pokrenula Škola narodnog zdravlja «Andrija Štampar» kako bi jedinice regionalne i lokalne samouprave pripremila za probleme u zdravstvu, budući da je ono decentralizacijom prepušteno njima na brigu. Prvi zadatak tima bio je izraditi sliku zdravlja Virovitičko-podravske županije. Na osnovu te slike, «snimljene» uz pomoć statističkih pokazatelja, ankete i intervjua, došli su do spoznaje da je najvažniji zdravstveni prioritet u Županiji riješiti problem agresivnosti mladih.
čitanja | Više >>>

21.11.2003. Aktualnosti
Slatini brončani «Zeleni cvijet» Hrvatske turističke zajednice Grad Slatina osvojio je diplomu s brončanim znakom u kategoriji manjih gradova u akciji «Zeleni cvijet», koju Hrvatska turistička zajednica organizira u okviru ekološko-edukativne akcije «Volim Hrvatsku». Diplome se dodjeljuju za uređenost mjesta i brizi za okoliš u gradovima i mjestima kontinentalne Hrvatske. U Domu kulture Kristalna kocka vedrine U Sisku statuu «Zeleni cvijet» i diplomu slatinska gradonačelnica Ksenija Plantak primila je iz ruku ministrice turizma Pave Župan-Rusković i direktora Hrvatske turističke zajednice Nike Bulića.
čitanja | Više >>>

21.11.2003. Grad
Besplatni tehnički pregled vozila Virovitički HAK-a i Auto klub Siget, u suradnji sa djelatnicima Prometne policije, proveli su u Virovitici akciju besplatnog tehničkog pregleda vozila u okviru nacionalnog programa sigurnosti na cestama. U dva dana pregledano je oko 110 vozila, a njih četrdesetak pokazalo se neispravnima, uglavnom zbog kvarova na kočnicama, svjetlima, amortizerima te ispušnim plinovima, koje su djelatnici HAK-a odmah uputili na popravak.
čitanja | Više >>>

21.11.2003. Županija
Otvorene nove prostorije kliničko-kemijskog laboratorija Otvorene su nove prostorije Kliničko-kemijskog laboratorija virovitičke Opće bolnice. «Nakon pedeset godina, naši pacijenti više ne moraju na nalaze čekati po kiši, snijegu ili jakom suncu. Neizmjerno mi je drago što smo dobili bolje uvjete rada. Mjesečno kroz naš laboratorij prijeđe i do sedam tisuća pacijenata, a godišnje napravimo između 650 i 750 tisuća pretraga», objasnio je dr. Ivan Jergović, voditelj laboratorija.
čitanja | Više >>>

20.11.2003. Aktualnosti
Polarna svjetlost (Aurora borealis) iznad Virovitice Tko je večeras oko 20 sati pogledao u nebo prema sjeveru, mogao je ugledati rijetku nebesku pojavu u našim krajevima. Riječ je o polarnoj svjetlosti ili latinski - Aurori borealis. Naime, na sjevernom se obzorju mogla jasno vidjeti blijeda fluorescentna zeleno žuta svjetlost kako se prostire iznad tamnog područja, a da bi cijeli događaj bio još veličanstveniji, kroz Auroru su se mogle vidjeti i zvijezde, kao da gledate kroz finu zavjesu satkanu od difuzne svjetlosti.
čitanja | Više >>>

20.11.2003. Grad
LIBRA: «Maknuti lance iz Rusanove ulice!» «Pored odluke o izmjeni cijene ulaznica za Gradski bazen i popločenju prostora oko Robne kuće u središtu grada, Gradsko poglavarstvo je ovih dana povuklo još jedan važan potez od interesa građana, a to je odluka o kupnji nekretnina na Trgu fra B. Gerbera 5 kojim će se za dogledno vrijeme riješiti kroničan nedostatak prostora na Gradskoj tržnici. To je svakako dalekovidan i hvale vrijedan potez koji u LIBRI - Stranci liberalnih demokrata u cijelosti podržavamo, te ćemo u Gradskom vijeću podržati sve što ono treba odlučivati da se te odluke realiziraju», piše u priopćenju koje nam je večeras stiglo iz LIBRE. Ova stranka predložila je i rješenje za, sada ograđeno, parkiralište u Rusanovoj.
čitanja | Više >>>

20.11.2003. Zabava
«Mandarina parti» protiv ovisnosti Klub liječenih alkoholičara u suradnji sa maturantima medicinske škole u Virovitici organizirao je večeras «Mandarina parti» u disko-klubu «Vanadis» povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Uz ples, te mandarine i čips koje su posjetiteljima dijelili članovi Kluba liječenih alkoholičara, mladi su medicinari kroz pjesme i sastavke izrazili svoje viđenje borbe protiv alkohola, droge i cigarete.
čitanja | Više >>>

20.11.2003. Grad
Počela izmjena pločica pred Robnom Danas se konačno, nakon dva desetljeća čekanja, ispunila želja gotovo svih Virovitičana: počela je izmjena dotrajalih, ružnih i za ovo podneblje neprimjerenih pločica po kojim su mnogi građani izbjegavali hodati kada bi kišili ili sniježilo. Sve pločice oko «gljiva» i ispred Robne kuće bit će, ako to vremenske prilike dozvole, zamijenjene do kraja godine.
čitanja | Više >>>