jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 »

7. mjesec 2003. godine


31.07.2003. Grad
100. broj Gradskog vodiča 100. broj Gradskog vodiča, 10. godišnjica rada tvrtke "Mikešland" i 10. godišnjica "Mikeške biciklijade" bio je povod večerašnjeg okupljanja u velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja.
čitanja | Više >>>

31.07.2003. Slatina
Štrajk u slatinskom Klasju Nezadovoljni nepoštivanjem sporazuma kojim im se travanjska plaća trebala isplatiti do 30. srpnja, radnici slatinskog «Klasja» danas su nakratko prekinuli proizvodnju.
Štrajk je započeo u 6 sati, a već u 11 radnici su nastavili raditi jer je osobni dohodak ipak isplaćen.
čitanja | Više >>>


31.07.2003. Grad
Počelo uređenje crkve sv. Roka Virovitički framaši uređuju danas župnu crkvu sv. Roka kako bi na vrijeme zasjala punim sjajem. Svake se godine prije velikih blagdana, osobito rođendana župe uređuje unutrašnjost crkve te hodnika samostana. Kako to kod mladih biva, uz skidanje prašine sa kipova i zidova, poliranja podova i oltara, usisavanja teže dostupnih prostora i pranja prozora, radnu akciju iskoristili su i za druženje te i zabavu.
čitanja | Više >>>

31.07.2003. Grad
Susret ministra Peceka i gradonačelnika Kirina sljedeći tjedan Ministar za obrt, malo i srednje poduzetništvo Željko Pecek potvrdio je danas priopćenjem za javnost da je primio poziv gradonačelnika Ivice Kirina za sastanak na kome će se razgovarati o problemu izgradnje industrijske zone, te najavio da će gradonačelniku predložiti da se on održi već sljedeći tjedan, nakon čega će održati zajedničku konferenciju za novinare.
čitanja | Više >>>

30.07.2003. Slatina
Slatina u borbi protiv ambrozije Slatina je prva jedinica lokalne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji koja je uputila javni poziv građanima da se «odmah i bez odlaganja» uključe u temeljito, organizirano i sustavno suzbijanje ambrozije na svojim posjedima. Poziv se odnosi i na pravne osobe na čijim parcelama raste taj opasni korov kojeg narod još zove i partizanka.
čitanja | Više >>>

30.07.2003. Županija
Županijsko poglavarstvo podržalo izgradnju hladnjače Unatoč najavljenoj ljetnoj stanci sastali su se danas članovi Poglavarstva Virovitičko-podravske županije kako bi razmotrili zahtjev Voćarske zadruge "Jabuka" iz Virovitice za davanje podrške za investiciju izgradnje hladnjače. Voćarska zadruga «Jabuka» planira na prostoru Sajmišta u Virovitici, na površini od 10.000 četvornih metara, sagraditi hladnjaču kapaciteta 2612 tona, vrijednu 16 milijuna kuna.
čitanja | Više >>>

30.07.2003. Županija
Vijesti iz Virovitičko-podravske županije Na službenim stranicama Virovitičko-podravske županije, na web adresi www.viroviticko-podravska-zupanija.hr od početka ovoga tjedna mogu se pronaći i vijesti o događanjima u županijskoj upravi.
Vijesti uređuju županijske stručne službe, a uz novosti o događanjima, na stranici ce se od sada moći pronaći i Službeni glasnik, te informacije o sjednicama Županijskog poglavarstva i Županijske skupštine.
čitanja | Više >>>


29.07.2003. Kultura
Virovitičani čitaju po 130 knjiga dnevno Ponijeti knjigu na more najnoviji je hit u Virovitici zbog kojeg pune ruke posla imaju djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice, gdje se, prema posljednjim statistikama, dnevno posudi i do 130 naslova.
Najveća «gužva» je ponedjeljkom, kada se police knjižnice osiromaše za oko 250 naslova, ponajviše beletristike, krimića i «lakog štiva».
čitanja | Više >>>

29.07.2003. Kultura
Počela restauracija herolda U holu Dvorca Pejačević započeli su radovi na restauriranju i konzerviranju dva herolda i starog grba grofa Pejačević iz 18.stoljeća, Restauratori, akademski kipari Alen Vlahov i Anđelko Boljac trenutno rade na čišćenju i rekonstrukciji forme grba, a na kraju će ga konzervirali kemijskim sredstvom.
čitanja | Više >>>

28.07.2003. Grad
Kirin: "Pecekov postupak je politički čin" "Traženje ministra za obrt, malo i srednje poduzetništvo Željka Peceka da milijun kuna namijenjenih uređenju virovitičke industrijske zone, koji već dvije godine stoje na gradskom računu, sada hitno vratimo Ministarstvu ne mogu tumačiti drugačije nego kao politički čin kojemu je cilj da pokaže kako je ova gradska vlast nesposobna..."
čitanja | Više >>>

26.07.2003. Sport
Bjelovarski "letači" na pitomačkom aerodromu Na poziv Tomislava Mlinjarića, predsjednika pitomačkog aero kluba, na pitomačko uzletište sletjelo je desetak zmajara iz bjelovarskog aero kluba i jedan ultra laki avion. Povod je bila promocija novouređenoga uzletišta.
čitanja | Više >>>

26.07.2003. Grad
Virovitičani hodočastili u Marija Bistricu Obitelj je potrebna Crkvi. Uče nas to danas i sveti Joakim i Ana, roditelji Blažene Djevice Marije, uči nas to Riječ Božja. U obitelji se uči zajedništvo, pomirenje i svako dobro kojim Bog izgrađuje svoju Crkvu. Ne zaboravimo taj poziv. Svi koji imaju obitelji, ali i mladi koji se spremaju na njih, neka ga budu svjesni i neka ga žive – pozvao je stotine vjernika fra Bonaventura Duda na misi u Marija Bistrici koju je predvodio Toni Štefan, misionar u Beniniju.
čitanja | Više >>>

25.07.2003. Županija
"Party" za SDP-ekipu u Otrovancu quot;Uvijek se, istina, može učiniti više, ali mislim da mi u SDP-u možemo biti zadovoljni onime što smo učinili od 2000. godine i da se nemamo zašto sramiti niti pred jednim biračem. Pojedinačno gledano, možda nešto i nismo učinili ali učinili smo ono što je najvažnije i što je trebalo učiniti - promijenili smo smjer", rekla je danas na druženju sa stranačkim kolegama iz Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije potpredsjednica SDP-a i ministrica obrane Željka Antunović.
čitanja | Više >>>

25.07.2003. Grad
Pecek uzima milijun neiskorišten za virovitičku industrijsku zonu Ministarstvo obrta, malog i srednjeg poduzetništva zatražilo je od Grada Virovitice da im na račun vrate milijun kuna, koje je Ministarstvo uplatilo na osnovu odluke od 8. studenoga 2001. godine za izgradnju virovitičke industrijske zone, jer do današnjega dana taj novac nije iskorišten.
čitanja | Više >>>

25.07.2003. Županija
Volonteri iz Lisičina sele u Slatinu Međunarodne volontere koji od 14. srpnja, u okviru Međunarodnog ljetnog volonterskog kampa uređuju arboretum Lisičine, posjetili su direktor Hrvatskih šuma Željko Ledinski, virovitičko-podravski župan Ivan Begović, slatinska gradonačelnica Ksenija Plantak, te predstavnici općine Voćin i voćinske šumarije.
Nakon toga su se družili sa sudionicima Kampa na Đedovici i tako službeno označili završetak radova u arboretumu.
Volonteri se, naime, sele u Slatinu, gdje će se od danas do 28. srpnja održavati i trodnevni glazbeni festival OPEN CLUB 3
čitanja | Više >>>

25.07.2003. Županija
Trajno usavršavanje virovitičkih liječnika Virovitička Opća bolnica prva je zdravstvena ustanova u Hrvatskoj koja je s Medicinskim fakultetom iz Zagreba potpisala ugovor o suradnji na području provođenja tečajeva stalnog usavršavanja zdravstvenih djelatnika za potrebe redovite medicinske djelatnosti. Cilj je stvoriti bolje uvjete za naobrazbu i stručno usavršavanje doktora medicine i drugih zdravstvenih zaposlenika s visokom stručnom spremom.
čitanja | Više >>>

25.07.2003. Gospodarstvo
U silose spremljeno 55.384 tone pšenice Unatoč manjim prekidima zbog kiše, žetva pšenice je na području Virovitičko-podravske županije završena i do početka tjedna u silosima i skladištima spremljeno je 55.384 tone pšenice. Sa obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava spremljeno je 35.789, a 19.595 tona spremljene pšenice proizvedeno je na poljoprivrednim površinama poduzeća.
čitanja | Više >>>

24.07.2003. Grad
Program obilježavanja Rokova Odbor za proslavu Dana Grada utvrdio je i objavio ovogodišnji Program obilježavanja Dana Grada.
Od 9. do 17. kolovoza Virovitica će obilovati raznim sportskim, kulturnim i zabavnim sadržajima za koji se ove godine, rečeno nam je, neće trošiti mnogo novca iz gradskog proračuna, budući da će veći dio troškova biti pokriven sponzorskim novcem.
čitanja | Više >>>

23.07.2003. Županija
U Lipovcu prosvjedovali zbog odlaglišta otpada Mještani Lipovca, sela u gradinskoj općini, traktorima i automobilima blokirali su prilaz lokalnoj deponiji otpada kako bi spriječili svakodnevni dovoz smeća iz općina Gradina i Suhopolje koje prikuplja poduzeće «Bambo». Deponij se, naime, nalazi tek pedesetak metara od kuća. Iako tvrtka ima dozvolu mjesnih vlasti za dovoz smeća riječ je o divljem odlagalištu koje nema lokacijsku ni građevinsku dozvolu.
čitanja | Više >>>

23.07.2003. Županija
Dvojica poginula u prometnoj nezgodi u Suhopolju Promet državnom cestom prema Osijeku večeras je bio više sati zatvoren zbog prometne nezgode koja se dogodila oko 18 sati na ulazu u Suhopolju i u kojoj su poginuli Milan Vrdoljak i Sadik Nemčić iz sela Lipovca.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net