jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 »

2. mjesec 2003. godine


28.02.2003. Grad
Virovitica dobila novu vlast - Pčelice preuzele upravu Izbori još nisu održani, ali Virovitičani su dobili novu gradsku vlast - Pčelice, stariju grupu vrtića Cvrčak, koje su od vladine povjerenice Danice Radić dobile ključ Grada.
čitanja | Više >>>

28.02.2003. Grad
Žene protiv diskriminacije Jedan od temeljnih ciljeva žena u gradskoj politici bit će ukidanje svih oblika spolne diskriminacije u javnom i privatnom životu, spriječavanje nasilja u obitelji, olakšavanje kreditiranja malog ženskog poduzetništva, pitanje abortusa i zdravstvenog odgoja mladih protiv ovisnosti o alkoholu, droge i sprečavanje AIDS-a, dijelovi su programa koje je iznijela Ženska inicijativa HNS-a povodom izvanrednih gradskih izbora.
čitanja | Više >>>


28.02.2003. Kultura
Krčmarica Mirandolina" na virovitičkoj sceni - četvrti puta! Na sceni Kazališta Virovitica večeras je premijerno izvedena "Krčmarica Mirandolina", tekst Carla Goldonija napisan još prije 250 godina, 1753. godine.
čitanja | Više >>>

27.02.2003. Grad
Kratko i bez suvišnih pitanja Da je gradski SDP predizbornu kampanju umjesto na `Dokaz, a ne obećanja` trebao graditi na sloganu - `kratko i jednostavno, bez suvišnih pitanja`, potvrdila je pressica na kojoj su članovi SDP-a kao gosta pozvali ministricu pravosuđa Ingrid Antičević-Marinović.
čitanja | Više >>>

27.02.2003. Kultura
Novo rukovodstvo virovitičkog Ogranka Matice hrvatske Na večerašnjoj izvanrednoj izbornoj skupštini Ogranka Matice hrvatske Virovitica za predsjednicu je ponovno izabrana mr. Jasna Razlog-Grlica. Dopredsjedničku funkciju u naredne četiri godine, koliko po novim pravilima traje mandat, obavljat će prof. Ivan Zelembrz, tajnica će biti Slavica Bakić-Gazdek, a u Predsjedništvo su izabrani i Lucijana Živković i Draga Vranješ-Vargović.
čitanja | Više >>>

24.02.2003. Županija
Crkvenac: "Hrvatska nije ni rasprodana, ni prezadužena" U orahovičkoj keramičkoj industriji KIO ministar financija Mato Crkvenac otvorio je radove na izgradnji novog pogona keramičkih pločica za vanjsko oblaganje.
čitanja | Više >>>

23.02.2003. Županija
Prvi Teens Fest u Suhopolju Prvi Teen fest u Suhopolju, na kojem je nastupilo pedesetak mladih pjevača i plesača, učenika suhopoljske Osnovne škole i šest njenih područnih škola, okupio je prošlog vikenda nekoliko stotina oduševljenih posjetitelja.
čitanja | Više >>>


22.02.2003. Grad
MUP privodi na obavijesne razgovore? "Drage naše Virovitičanke i Virovitičani želimo Vas izvjestiti da su u Virovitici ponovno započela privođenja od stane MUP-a na obavijesne razgovore. S obzirom da se radi o problematici iz 1991., 1992. i 1993. godine vezane uz Domovinski rat smatramo da je to još jedan pokušaj napada na sve nas koji smo sudjelovali u obrani i stvaranju Hrvatske", piše na početku priopćenja koje su novinari dobili u Gradskom odboru Hrvatske demokratske zajednice.
čitanja | Više >>>

21.02.2003. Aktualnosti
`Nedoumice` o dosegu odgovornosti za javno izrečene riječi Na sjednici Poglavarstva Virovitičko-podravske županije, održanoj 10. veljače, raspravljajući o prijedlogu odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija zdravstvenih ustanova, članica Poglavarstva Marija Radijevac (SDP) između ostaloga je rekla da Županija, kao vlasnik Opće bolnice, "treba izdvojiti sredstava i popraviti pokvarene aparate da nam se ne bi dogodilo, kao što mi Virovitičani znamo, da se skupi ultrazvučni ginekološki aparat rashoduje i da ga dobije privatni ginekolog, koji ga popravi i dalje koristi, a da ne vodimo računa o tome" (citirano iz dopisa kojim pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Pavao Čačić traži očitovanje Opće bolnice).<
čitanja | Više >>>

19.02.2003. Županija
Sjedište Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Virovitici! Najkasnije do 31. ožujka Dom zdravlja Virovitica, Dom zdravlja Slatina i Dom zdravlja Orahovica radit će kao jedinstvena zdravstvena ustanova pod nazivom Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije, čije će sjedište biti u Virovitici, u Gajevoj 21, u prostoru gdje se sada nalazi uprava virovitičkog Doma zdravlja.
čitanja | Više >>>

17.02.2003. Grad
190 kandidata za devetnaest vijećničkih mjesta Na izvanrednim izborima za Gradsko vijeće Virovitice 9. ožujka ove godine sudjelovat će devet stranačkih i jedna nezavisna lista. Predstavljamo vam liste onim redom kako će biti napisane na glasačkim listićima.
čitanja | Više >>>

15.02.2003. Sport
Rukometne kadetkinje kod župana Ovoga vikenda u Virovitici turnir igraju ženske kadetske rukometne reprezentacije Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Njihove predstavnike pozdravio je i župan Ivan Begović.
čitanja | Više >>>

14.02.2003. Zabava
HSLS - LAN PARTY "Kruha i igara" Dvadesetak mladih zaljubljenika u kompjutore okupilo se u prostoru HSLS-a na LAN PARTYU nazvanom "Kruha i igara". PARTY će trajati tri dana, pa su neki sudionici, uz kompjutore, ponijeli i vreće za spavanje.
čitanja | Više >>>

14.02.2003. Županija
Slatina ne odustaje od sjedišta Novog doma zdravlja Slatina i dalje ustrajava da upravo u Slatini bude sjedište Novog doma zdravlja, jedinstvene ustanove koja će organizirati primarnu zdravstvenu zaštitu u Virovitičko-podravskoj županiji, zaključak je današnjeg izvanrednog zasjedanja slatinskog Gradskog vijeća.
čitanja | Više >>>

14.02.2003. Županija
Mirko Kovačević traži poništenje odluke o njegovoj smjeni Na ročištu kod Trgovačkog suda u Bjelovaru na kojem se trebalo raspravljati o legalnosti Skupštine virovitičkog komunalnog poduzeća "Virkom" odazvao se samo direktor "Virkoma" Mirko Kovačević, objavljeno je danas.
čitanja | Više >>>

14.02.2003. Županija
"Drava" i "SOS telefon" na Danima udruga Dvije virovitičke nevladine udruge Prirodoslovno društvo "Drava" i humanitarna udruga "SOS telefon - poziv u pomoć" sudjeluju na trodnevnoj manifestaciji Dani udruga 2003. koja se ovog vikenda održava u Zagrebu. One će predstaviti projekte koje je protekle godine financirao vladin Ured za udruge. Prirodoslovno društvo "Drava", jedina udruga u Virovitičko-podravskoj županiji aktivna članica saveza udruga "Dravska liga" u 2002. godini provala je projekt "Inventarizacija i kartiranje staništa rijeke Drave Virovitičko-podravske županije". Prikupljeni su podaci o biljnim vrstama i staništima rijeke Drave i stvorena je baza podataka i fotografija koje su već prezentirane javnosti u različitim prigodama.
čitanja | Više >>>

12.02.2003. Županija
Netolerancija u svakidašnjem životu Gotovo istovremeno kada se u Virovitici u tolerantnoj atmosferi razgovaralo o "Toleranciji u svakidašnjem životu", tridesetak kilometara istočnije, u Slatini moglo se čuti, vidjeti i doživjeti kako u praksi izgleda netolerancija u svakidašnjem životu.
čitanja | Više >>>

12.02.2003. Kultura
Tolerancija u svakidašnjem životu O toleranciji su večeras u Virovitici govorili sveučilišni profesori dr. Mirjana Krizmanić i Virovitičanin dr. Vladimir Kolesarić, autori knjige "Tolerancija u svakidašnjem životu" koju je početkom godine izdala "Naklada slap".
čitanja | Više >>>

11.02.2003. Grad
HSP i HRZ zajedno Hrvatska stranka prava i Hrvatska republikanska zajednica zajedno će na izvanredne izbore za virovitičko Gradsko vijeće - obznanjeno je na konferenciji za novinare dviju stranaka.
čitanja | Više >>>

11.02.2003. Grad
Robert Korotaj predvodi HNS Robert Korotaj, diplomirani pravnik, predsjednik virovitičkog ogranka, nositelj je liste HNS-a. Na listi su još, i to redom, Željko Slavić, Desa Kolesarić, Josip Tonković, Mario Vuković, Antun Ključec, Dubravka Dobrožanski, Marijan Keserica, Mirko Koletić, Ivica Hanzić, Jasna Paloš, Branko Počić, Ružica Buđak, Violeta Terfaloga, Sanja Hanzić...
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net