jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 »

11. mjesec 2002. godine


30.11.2002. Županija
Susret korisnika ustanova socijalne skrbi Slavonije i Baranje U Domu za psihički bolesne starije osobe Borova, održani su sportski susreti korisnika ustanova socijalne skrbi Slavonije i Baranje i gosti iz Krapinsko-zagorske županije.
čitanja | Više >>>

29.11.2002. Kultura
Premijera u Kazalištu Virovitica U Kazalištu Virovitica večeras je premijerno izvedena predstava irske spisateljice Marie Jones "Kamenje u njegovim džepovima" u režiji Damira Mađarića. U predstavi igraju Draško Zidar i Mijo Pavelko izmjenjujući se na sceni u 15 uloga.
čitanja | Više >>>


28.11.2002. Županija
Obljetnica slatinske brigade Obilježena je 11. godišnjica slatinske 136. brigade Hrvatske vojske. Tim povodom u predvorju Gradske uprave organiziran je susret ratnih zapovjednika slatinske brigade i predstavnika gradske vlast s roditeljima poginulih branitelja sa slatinskog područja.
čitanja | Više >>>

28.11.2002. Grad
Virovitica još uvijek bez povjerenika Vlada Republike Hrvatske ni na današnjem zasjedanju nije imenovala svoga povjerenika za Grad Viroviticu. Kako doznajemo razlog tomu je što ta odluka nije pripremljena na odboru i kolegiju Vlade.
čitanja | Više >>>

27.11.2002. Županija
Štrajk u srednjim školama U šest srednjih škola i jednom učeničkom domu Virovitičko-podravske županije od ukupno zaposlenih 336 djelatnika današnjem štrajku priključilo se njih 253 ili 75,20 posto. Jučer zbog bolovanja ili nekog drugog razloga nije radilo 13 djelatnika, a njih 37 se nije željelo priključiti štrajku.
čitanja | Više >>>

26.11.2002. Kultura
Priznanje glumcu Glumca Draška Zidara, dobitnika ovogodišnje nagrade Hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu u kategoriji lutkarskih predstava i predstava za mlade primio je i Zdenko Deskar, još uvijek gradonačelnik Virovitice.
čitanja | Više >>>

25.11.2002. Županija
Županijsko poglavarstvo protiv ugovora s Ministarstvom zdravstva Županijsko poglavarsto je razmatralo položaj virovitičke Opće bolnice i primarne zdravstvene zaštite u kontekstu reforme hrvatskog zdravstva. Podaci koji su bili na raspolaganju članovima Poglavarstva pokazuju da se prošlih godina u županijskom zdravstvu štedjelo dok su se zdravstvene ustanove u drugim sredinama razvijale, gradile objekte i kupovale opremu, stvarajući dugove državi.
čitanja | Više >>>


24.11.2002. Grad
Osnovana Libra U nazočnosti predsjednika Joze Radoša, u Virovitici je osnovan ogranak Stranke liberalnih demokrata - Libre. Za predsjednicu virovitičke Libre izabrana je Nada Bartolić, za dopredsjednika Goran Hercigonja, a za tajnika Boris Kulišić.
čitanja | Više >>>

24.11.2002. Kultura
Drašku Zidaru nagrada Hrvatskog glumišta Glumac Kazališta Virovitica Draško Zidar dobio je nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu u kategoriji lutkarskih predstava i predstava za mlade, za ulogu Lisca u predstavi E, moj Pinokio Dražena Ferenčine. Za tu ulogu Draško je već dobio nagradu na ovogodišnjem Naj, naj festivalu u Zagrebu.
čitanja | Više >>>

23.11.2002. Grad
Mobilni mamograf u Virovitici Zahvaljujući Hrvatskom liječničkom zboru, podružnici Senološkog društva i Hrvatskom forumu za borbu protiv raka, te ginekološkoj ordinaciji dr. Josipa Tonkovića, Udruzi "SOS-telefon - poziv u pomoć" i Virovitičko-podravskoj županiji u subotu i nedjelju u Virovitici boravi liječnički tim mobilne mamografije.
čitanja | Više >>>

22.11.2002. Grad
SOS-telefon pod vlastitim krovom Udruga SOS-telefon Poziv u pomoć konačno je i službeno uselila u novi prostor na Trgu fra Bonifacija Gerebera (na Gradskoj tržnici). Udruga koja djeluje od 15. veljače 2000. godine u novi je prostor, koji joj je prije više od godinu dana na korištenje dao Grad Virovitica, doselila iz 20 podstanarskih kvadrata u `Akvariju`.
čitanja | Više >>>

22.11.2002. Gospodarstvo
Novi izgled poslovnice Slatinske banke Otvoren je preuređeni prostor Poslovnice Slatinske banke na Trgu kralja Tomislava. Preuređena i moderno opremljena Poslovnica u Virovitici sada će zbog još jednog razloga biti privlačna građanima - ona, naime, postaje nova gradska galerija u kojoj će se predstavljati umjetničko stvaralaštvo domaćih i umjetnika iz drugih sredina.
čitanja | Više >>>

22.11.2002. Gospodarstvo
Poduzetnicima još 94 milijuna kuna Virovitičko-podravski župan Ivan Begović i gradonačelnica Slatine Ksenija Plantak potpisali su s ministrom obrta, malog i srednjeg poduzetništva Željkom Pecekom i predstavnicima Privredne, Slatinske, Slavonske, Zagrebačke i Erste&Steiermarkiche banke ugovore u programu "Poduzetnik 2".
čitanja | Više >>>

22.11.2002. Grad
Tko će biti povjerenik Vlade RH u Virovitici? Prošlo je već gotovo dva mjeseca od kada je Gradsko vijeće izglasalo nepovjerenje gradonačelniku Zdenku Deskaru a kriza gradske vlasti u Virovitici još nije riješena. Koalicijski partneri se nisu uspjeli dogovoriti o imenu prvog čovjeka grada u roku od 30 dana od izglasavanja nepovjerenja pa je Ministarstvo pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Vladi RH predložilo raspuštanje Gradskog vijeća.
čitanja | Više >>>

21.11.2002. Gospodarstvo
Stožer za Upisnike Kako što bolje organizirati upis obiteljskih gospodarstava u upisnike tema je o kojoj su razgovarali načelnici i gradonačelnici Virovitičko-podravske županije. Bila je to tema i današnje prve radne sjednice novoosnovanog Stožera za praćenje upisa, na čijem je čelu župan Ivan Begović, a članovi predstavnici svih ostalih službi uključenih u ovaj posao: od Ureda Državne uprave, poljoprivredno savjetodavne službe i stočarskog selekcijskog centra do geodetske uprave.
čitanja | Više >>>

20.11.2002. Županija
U HDZ-u nezadovoljni skupštinskim događanjima HDZ je na konferenciji za novinare opovrgnuo da je zasjedanje Skupštine Virovitičko-podravske županije u ponedjeljak napustio jer vijećnici ostalih stranaka nisu prihvatili njihov prijedlog da se rebalansom u ovogodišnjem proračunu za financiranje političkih stranaka osigura 500.000 kuna.
čitanja | Više >>>

19.11.2002. Županija
Protest stanovnika Velikog Polja Stanovnici sela Veliko Polje (nastalog spajanjem bivših mjesta Dijelka i Ada) danas su na zbor mještana pozvali i novinare kako bi ih upoznali s dugogodišnjim problemima izgradnje vodovoda, neodgovarajuće elektroenergetske mreže i odlagališta otpada koje je općina Lukač smjestila nadomak njihovog sela.
čitanja | Više >>>

19.11.2002. Županija
Gradovi i općine odgovorniji za razvoj zdravstva Županijski HNS na današnjoj je konferenciji za novinare predstavio svoj program razvoja primarne zdravstvene zaštite na području Virovitičko-podravske županije, u kojemu je naglašena veća uloga jedinica lokalne samouprave.
čitanja | Više >>>

18.11.2002. Gospodarstvo
Tri županijska proizvoda sa znakom `Hrvatska kvaliteta` i `Izvorno hrvatsko` Centar za unapređivanje kvalitete Hrvatske gospodarske komore predstavio je danas članovima Gospodarskog vijeća HGK-Županijske komore Virovitica projekt vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda, odnosno uvjete pod kojima tvrtke mogu svoje proizvode obilježiti znacima `Hrvatska kvaliteta` i `Izvorno hrvatsko`.
čitanja | Više >>>

18.11.2002. Županija
Županijski proračun veći šest milijuna kuna Skupština Virovitičko-podravska županije jednoglasno je danas prihvatila Strateški program razvoja malog i srednjeg poduzetništva, izrađen na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u okviru projekta ”Poticanje malog i srednjeg poduzetništva” kojeg vodi Ministarstvo za obrt, malo i srednje poduzetništvo u suradnji s GTZ-om, njemačkim društvom za tehničku suradnju.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net