jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
U Hrvatskoj postoje elementi fašizacije društva
Forum žena SDP-a: Ministarstvo socijalne politike u čestitki diskriminira one koji su drugačiji
Središnji državni portal e-Savjetovanja proslavio prvi rođendan
Grabar-Kitarović govorila o slobodi medija; dio aktivista i novinara je izviždao
Svaki drugi liječnik u primarnoj zaštiti razmišlja o odlasku u inozemstvo
TIH: Bez slobodnih i neovisnih novinara nema slobode medija
Varga: Građani će biti diskriminirani po platežnoj moći i mjestu stanovanja
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

Zdravstvo27.05.2016. Zdravstvo
Završena energetska obnova zgrade Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Orahovici Nova fasada i stolarija, krase obnovljenu zgradu Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije. Dio je to projekta o energetskoj obnovi, koji su prošle godine potpisali Virovitičko-podravska županija, tadašnji župan Tomislav Tolušić i ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš. Vrijednost radova iznosila je 974.957,36 kuna, a izvođač radova bio je IVER d.o.o. iz Čepina.
101 čitanja | Više >>>

25.05.2016. Zdravstvo
Članovi društva multiple skleroze na seminaru Multiple skleroza – Bolest koju treba odmah liječiti Povodom Svjetskog dana multiple skleroze u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, organiziran je skup o ovoj bolesti na kojem su sudjelovali i članovi Društva multiple skleroze Virovitičko podravske županije.
379 čitanja | Više >>>


24.05.2016. Zdravstvo
Hrvatski branitelji će u Općoj bolnici Virovitica moći obaviti sistematske preglede bez liste čekanja Prema riječima ravnateljice OB Virovitica Mirjane Peček, ”to je u ovom trenutku jedini način kako bi se izašlo u susret braniteljskoj populaciji s obzirom na kadrovske i financijske mogućnosti Opće bolnice Virovitica”.
534 čitanja | Više >>>

20.05.2016. Zdravstvo
Ponovno zdravstvena ambulanta u Novoj Bukovici Zgrada je rekonstruirana po najvišim standardima zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj. Investicija adaptacije objekta u čemu su sudjelovali Virovitičko-podravska županija, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije , Općina Nova Bukovica iznosila je 1,7 milijuna kuna, a 815 tisuća kuna su bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.
118 čitanja | Više >>>

17.05.2016. Zdravstvo
Povratak sve dužih lista čekanja. Na neke preglede čeka se i više od godinu dana Ministar zdravlja Dario Nakić poručuje kako ukidanje Programa Plus i 72 sata nije utjecalo na dodatno povećanje. Njegov bivši kolega, Siniša Varga, koji je i uveo te programe smatra kako je stanje s listama čekanja sve gore.
348 čitanja | Više >>>

03.05.2016. Zdravstvo
Ministar Nakić za HRT otkrio pojedinosti reorganizacije bolnica Novac curi kroz prste najviše zbog nedovoljnog nadzora kvalitete i rada unutar bolničkih ustanova. Inzistirat ćemo na tome da bolnice svakih mjesec dana podnose financijsko izvješće - koliko je potrošeno za zaposlene, koliko se izdvaja za antibiotike i lijekove općenito te posebno za skupe lijekove, a posebno će se voditi računa i o godišnjim odmorima, izjavio je Nakić.
217 čitanja | Više >>>

27.04.2016. Zdravstvo
Mirjana Peček iz Koprivnice nova ravnateljica, a Igor Andrović novi predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček je diplomirala na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu 2000. godine. Potom je 2009. završila Višu školu pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku, te Visoku školu na istom fakultetu 2014. godine. Rodom je iz Rijeke, dolazi iz Koprivnice, a podrijetlom je iz Čačinaca.
1123 čitanja | Više >>>


25.04.2016. Zdravstvo
Siniša Brlas predstavio svoje knjige stručnjacima u Srbiji Kongres je okupio najistaknutije stručnjake koji se u široj regiji bave različitim vrstama psihološke pomoći, uglavnom profesionalne psihoterapeute i savjetovatelje.
353 čitanja | Više >>>

25.04.2016. Zdravstvo
Održan seminar “Pristupačnost za osobe oboljele od multiple skleroze” Na seminaru su predstavljeni statistički parametri Baze podataka SDMSH i Baza SOS MS poziva – alata za definiranje potreba osoba sa multiple sklerozom.
562 čitanja | Više >>>

14.04.2016. Zdravstvo
Prvi dan prikupljanja potpisa protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja premašio očekivanja Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Virovitice (HSU), organizirala je danas od 9-13 sati prikupljanje potpisa protiv namjere ministra zdravstva Darija Nakića za poskupljenje police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 na 89 kuna.
637 čitanja | Više >>>

08.04.2016. Zdravstvo
Provedena edukacija voditelja školskih preventivnih programa u školama u županiji Pod nazivom "Osnaživanje kapaciteta za djelotvorne intervencije za prevenciju i suzbijanje ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji", edukacija je održana u učionici Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok".
350 čitanja | Više >>>

29.03.2016. Zdravstvo
Dopunsko zdravstveno osiguranje poskupljuje gotovo 30 posto Ministar zdravlja Dario Nakić namjerava od 1. svibnja povećati cijenu dopunskog osiguranja HZZO-a sa 70 na 89 kuna.
835 čitanja | Više >>>

24.03.2016. Zdravstvo
Profesor Siniša Brlas sudjelovao kao predavač u edukaciji stručnjaka koji rade s djecom rizičnog ponašanja Profesor Brlas kao višegodišnji profesionalni suradnik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu sudionicima je održao izlaganje na temu „Učenje ovisničkog ponašanja u socijalnom kontekstu“ kojim je pojasnio važnost učenja za razvoj socijalnih vještina.
268 čitanja | Više >>>

16.03.2016. Zdravstvo
Nova knjiga profesora Siniše Brlasa o mozgu ovisnika predstavljena povodom Tjedna mozga Tjedna mozga u Republici Hrvatskoj osmišljeno je ove godine unutar triju glavnih tema na način da se stručnjaci diljem naše zemlje aktivno uključuju u različite oblike aktivnosti kojima doprinose zajedničkim ciljevima.
294 čitanja | Više >>>

14.03.2016. Zdravstvo
Decentralizacija bolničkog sustava i najava reorganizacije i proširenja hitne bolničke mreže Ministar je na uvodnom dijelu prezentirao dosadašnje rezultate Programa sanacije bolnica koji, kako rezultati pokazuju, nije polučio očekivane rezultate i smanjio dugove bolnica. Slijedom izloženih rezultata programa, ministar je dao prijedlog dopune Zakonao sanaciji javnih ustanova koji podrazumijeva sklapanje posebnih sporazuma između Ministarstva zdravlja, županija(osnivača) i zdravstvenih ustanova. Unutar svakog pojedinog sporazuma će se posebno iskazati nastala dugovanja određenih bolnica koja su nastala u periodu od 31. prosinca 2013. do 31. prosinca 2015. te će se sukladno tome i ostalim parametrima posebno dogovoriti tijek rješavanja problematike oko nastalih dugova i obaveza rješavanja istih.
601 čitanja | Više >>>

10.03.2016. Zdravstvo
Na Odjelu za pedijatriju nabavljen novi inkubator Uz novi inkubator vrijedan 156.250,00 kuna, a čija je nabava financirana novcem iz decentraliziranih sredstava, na Odjelu za pedijatriju još su dva slična uređaja. Ranije je nabavljen i reanimacijski krevetić čime su potrebe Odsjeka za neonatologiju potpuno zadovoljene.
945 čitanja | Više >>>

09.03.2016. Zdravstvo
Preseljen Odjel za infektologiju Opće bolnice Virovitica Počela se rušiti žbuka, zgrada je postala opasna za boravak, pacijenti više nisu bili sigurni u tom prostoru i moralo se naći alternativno rješenje, kaže voditelj Odjela za infektologiju Miljenko Iskra, dr.med.
1006 čitanja | Više >>>

07.03.2016. Zdravstvo
Zavod za javno zdravstvo priprema suradnju u projektima sa Sveučilištem u Pečuhu Stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije bili su gosti Kliničkog centra i Medicinske škole Sveučilišta u Pečuhu
319 čitanja | Više >>>

09.02.2016. Zdravstvo
Bojanka s motivima Parka prirode Papuk i slikovnica Leptir i mrav bit će predstavljena na Dječjem odjelu virovitičke bolnice Radnja slikovnice odvija se na jednoj livadi na Papuku i govori o suživotu leptira, mrava i biljke plućne sirištare. Životni ciklus leptira koji se zove močvarni plavac izuzetno je zanimljiv, naš leptir treba vlažnu livadu na kojoj raste biljka plućna sirištara na koju leptir polaže jajašca i koja je kasnije hrana leptirovoj gusjenici.
487 čitanja | Više >>>

21.01.2016. Zdravstvo
Uskoro nove ambulante opće i dentalne medicine u Novoj Bukovici Vrijednost radova je iznosila je 1,5 milijuna kuna, a izvođač radova bila je tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave.
297 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net