jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Predsjedništvo SDP-a bez rasprave o datumu izbora
HALMED: iz prometa se povlače tri serije masti Betrion
Klemm: rastavljanje šatora moguće kada se raspišu izbori
Patrijarh Irinej: zlo smo činili svi, ali mi u manjoj mjeri
Vlada odlučuje o uvjetima za izbor članova NO državnih tvrtki
Ukida se povratna naknada za ambalažu od mlijeka i mliječnih proizvoda
HCK se priprema za mogući migrantski val u Hrvatskoj
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

Zdravstvo31.08.2015. Zdravstvo
Dr Marijana Živko - prvi menadžer u zdravstvu Virovitičko-podravske županije Temeljni ciljevi i zadaci ovog jednogodišnjeg stručnog usavršavanju su stjecanje praktičnih vještina i menadžerskih znanja kod onih koji upravljaju ili su potencijalni sudionici u upravljanju zdravstvenim ustanovama, zdravstvenim osiguranjem ili zdravstvenom administracijom na bilo kojoj razini.
783 čitanja | Više >>>

01.08.2015. Zdravstvo
Virovitičkoj bolnici novčana nagrada za dobar rad Sa 85 milijuna kuna Upravno vijeće HZZO-a odlučilo je platiti dodatni rad bolnicama koje su u prvoj polovici godine premašile ugovorene limite.
1063 čitanja | Više >>>


01.08.2015. Zdravstvo
Natječaj za dobivanje novčanih sredstva u svrhu opremanja ordinacija iz sredstava Europskog fonda Bespovratni iznosi za koncesionare kreću se od 40 do 450.000 kuna, a za domove zdravlja od 500.000 kuna do 4 milijuna kuna.
471 čitanja | Više >>>

15.07.2015. Zdravstvo
Zavod za javno zdravstvo uspješno dovršio provedbu velikog projekta o zaštiti mentalnog zdravlja ljudi u našoj županiji U okviru projekta provedeno je niz stručnih aktivnosti usmjerenih specifičnoj edukaciji i osnaživanju stanovnika u donošenju zdravih životnih odluka. Osobito je važan aspekt usmjeren pomoći djeci i mladima u organizaciji slobodnog vremena.
248 čitanja | Više >>>

16.06.2015. Zdravstvo
Obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze Cilj susreta je stvaranje osjećaja pripadnosti društvu u kojem živimo, razmjena iskustava, upoznavanje članova iz različitih regija te razmjena informacija u cilju jačanja suradnje i boljeg položaja u društvu.
174 čitanja | Više >>>

16.06.2015. Zdravstvo
Opća bolnica Virovitica: Program plus smanjio liste čekanja Umjesto 122 dana, koliko su pacijenti Opće bolnice Virovitica početkom veljače ove godine čekali na ultrazvuk srca, danas termin mogu dobiti za manje od 15 dana.
516 čitanja | Više >>>

16.06.2015. Zdravstvo
14. Susreti oboljelih od dijabetesa u Orahovici Orahovačko jezero bilo je domaćin 14. tradicionalnog susreta dijabetičara Hrvatske ''Slatki na Papuku''. Dvjestotinjak dijabetičara iz Hrvatske, ali i iz Tešnja i Zrenjanina razmijenilo je iskustva, uživalo u ljepoti prirode i zabavilo se uz plesnjak.
177 čitanja | Više >>>


03.06.2015. Zdravstvo
Općoj bolnici Virovitica 2,5 milijuna kuna od Agencije za lijekove i medicinske proizvode Država će od HALMED-a dobiti 88 milijuna kuna za nabavu aparata i opreme u 15 hrvatskih bolnica. Ta će odluka biti na dnevnom redu sljedeće sjednice Vlade, a prema njoj će dio dobiti Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) u iznosu od 88,103.649 kuna upotrijebiti za razvoj i obavljanje zdravstvene djelatnosti bolnica.
490 čitanja | Više >>>

25.05.2015. Zdravstvo
Knjiga Siniše Brlasa među najboljim europskim radovima iz psihološkog savjetovanja Od 22. do 24. svibnja u Petnici pokraj Valjeva (Srbija) održana je Prva europska konferencija o psihološkom savjetovanju u Srbiji u suorganizaciji European Association for Counsleing i Udruženja za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije.
390 čitanja | Više >>>

24.05.2015. Zdravstvo
U virovitičkoj bolnici neki pregledi bez liste čekanja Pacijenti za gastroskopiju dođu na red za sedam, a na kolonoskopiju u roku od 11 dana, kazao nam je dr. Marko Markotić šef Internog odjela virovitičke Opće bolnice
1100 čitanja | Više >>>

23.05.2015. Zdravstvo
MK Speed Slatina ''Bukom motora protiv tišine ALS-a'' Članovi Moto kluba Speed Slatina priključili su se Međunarodnoj akciji ''Bukom motora protiv tišine ALS-a''. Okupivši se na središnjem slatinskom Trgu sv. Josipa točno u 12 sati započeli su turiranje motora u trajanju od jedne minute.
151 čitanja | Više >>>

14.05.2015. Zdravstvo
U Općoj bolnici Virovitica obilježen Međunarodni dan sestrinstva Danas u Hrvatskoj postoji čak 16 studijskih programa sestrinstva koji obrazuju medicinske sestre s ciljem dobivanja najviše razine obrazovanja te priznavanje digniteta kakav imaju njihove kolegice u Europskoj uniji.
484 čitanja | Više >>>

13.05.2015. Zdravstvo
Sistemske konstelacije u Orahovici okupile preko sedamdeset zainteresiranih građana Nakon predavanja i održanih radionica, Suzana Vičik, prof.def.pup., voditeljica sistemskih konstelacija ne skriva svoje oduševljenje niti ljudima, niti Orahovicom.
377 čitanja | Više >>>

07.05.2015. Zdravstvo
U Orahovici promocija knjige: Čak i po cijenu života - sistemske konstelacije u radu s oboljelima Uvodnu riječ drže dr. Marijana Vidaković Peček, prof. Suzana Vičik i prevoditeljica knjige i konstelatorica Marija Luna.
400 čitanja | Više >>>

30.04.2015. Zdravstvo
Prezentacijom automatskog vanjskog defibrilatora obilježen nacionalni dan Hitne medicinske pomoći Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije danas su u Virovitici, povodom nacionalnog dana Hitne medicinske pomoći, predstavili svojim sugrađanima i djelatnicima Policijske postaje Virovitica, program javno dostupne rane defibrilacije „Pokreni srce-spasi život“.
398 čitanja | Više >>>

28.04.2015. Zdravstvo
Knjiga „Komunikacija s ovisnicima“ Siniše Brlasa, predstavljena na prvom hrvatskom simpoziju o ovisnostima Aktivno sudjelovanje na ovako važnom skupu pokazatelj je da se znanja stručnjaka iz Virovitičko-podravske županije cijene i izvan njezinih granica.
261 čitanja | Više >>>

23.04.2015. Zdravstvo
Miroslav Venus i Siniša Brlas sudjelovali na međunarodnoj konferenciji u Mađarskoj Sudjelovanje naših stručnjaka na ovoj Konferenciji u Mađarskoj pokazatelj je da se znanja i iskustva stečena u Virovitičko-podravskoj županiji mogu uspješno primjenjivati čak i izvan granica naše zemlje, te da se sustavnost i ustrajnost u stručnome radu nadaleko prepoznaju.
212 čitanja | Više >>>

15.04.2015. Zdravstvo
15 godina prevencije i suzbijanja ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji Sustav je organiziran tako da je nositelj većine aktivnosti koje se provode u županiji Djelatnost za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, dok koordinativnu ulogu ima Povjerenstvo za suzbijanje ovisnosti Virovitičko-podravske županije.
264 čitanja | Više >>>

09.04.2015. Zdravstvo
Javnozdravstvenom akcijom i ove je godine obilježen Svjetski dan zdravlja Pod motom „U zdravom tijelu zdrav duh – udahni život punim plućima“ akcija je ove godine postala dijelom nacionalne akcije koja se pod nazivom „Dani preventive 2015.“
248 čitanja | Više >>>

06.04.2015. Zdravstvo
Hrvati su lani bili na bolovanju čak 478.930 dana. Najmanje na području Virovitice Prema izvješću Upravnog vijeća HZZO-a, izdaci za privremenu nesposobnost za rad u 2014. godini u cijeloj Hrvatskoj manji su za 69 milijuna kuna ili za 6,93 posto nego prethodne godine.
425 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net