jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Udruge: Nakićeva odluka o C1 uputnici izazvala kaos u sustavu
Šikić: Od jeseni kreće program socijalnog poduzetništva
Savez slijepih: Novca za nas nema, za političku promidžbu ima
HNS osudio postavljanje šatora u Srbu
HND osuđuje primitivan napad HNiP-a na Ljubicu Letinić
Ministarstvo kulture raspisalo poziv za predlaganje programa u kulturi 2017.
DZS: Prosječna neto plaća za travanj 5.633 kune
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

Zdravstvo26.09.2016. Zdravstvo
Učenici iz Učeničkog doma posjetili Zavod za javno zdravstvo Njihovi domaćini u Zavodu bili su profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja i medicinski tehničar u ovoj Djelatnosti Tomislav Šokec.
198 čitanja | Više >>>

23.08.2016. Zdravstvo
Akcija 20 minuta: Način rada u maloj ambulanti preslikati na cijelu Hrvatsku Najavljena akcija Koordinacije hrvatske obiteljske medicine “20 minuta“, koja bi trebala zaživjeti 1. rujna ove godine, izazvala je različita tumačenja te dovela do zabrinutosti velikog broja pacijenata
679 čitanja | Više >>>


12.08.2016. Zdravstvo
U Novoj Bukovici otvorenje ambulanta Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Vrijednost radova je milijun i pol kuna, a izgradnju je financirala Virovitičko-podravska županija, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije i Općine Nova Bukovica. Nakon otvorenja ambulante, u 11 sati, održat će se i svečana sjednica Općinskog vijeća Nove Bukovice, povodom Dana općine i blagdana Velike Gospe.
194 čitanja | Više >>>

02.08.2016. Zdravstvo
Liječnicima prekipjelo. Do kada će biti “stoka za klanje”? Nakon nedjeljnog napada na liječnicu ponovno je aktualizirano pitanje načina liječenja ovisnika u Hrvatskoj i njihovog dolaska po terapiju za odvikavanje od droge u ordinacije izabranih liječnika obiteljske medicine.
1288 čitanja | Više >>>

27.07.2016. Zdravstvo
Općoj bolnici Virovitica donirana oprema za liječenje prijevremeno rođene djece Dječjem odjelu Opće bolnice Virovitica predstavnici Kluba roditelja nedonoščadi “Palčić” na čelu s predsjednicom Željkom Vučko, donirali su opremu vrijednu 200 tisuća kuna.
4070 čitanja | Više >>>

25.07.2016. Zdravstvo
KBC Osijek raspisao natječaj za 33 specijalizacije Ovo je pogled u budućnost, jer ako ne gledamo u tom smjeru, dogodit će se situacija kao s ortodontima, odnosno nedostatak kadra. Jer, zašto bi netko tko treba operirati umnjak morao ići u Slavonski Brod ili Viroviticu? - upitao se dr. Vlatko Kopić.
531 čitanja | Više >>>

29.06.2016. Zdravstvo
Žestoke reakcije na najave da bi tehnički ministar Dario Nakić ukinuo uputnice za cjelovitu obradu pacijenata U resoru odgovaraju da ne ukidaju uputnice C1 već samo ograničavaju te da naši liječnici opće prakse previše lako izdaju uputnice za bolničke preglede, mnogo lakše nego u EU
596 čitanja | Više >>>


21.06.2016. Zdravstvo
U Općoj bolnici izvedene dvije operacije koje do sada u Virovitici nisu rađene Zbog dostatnog educiranja osoblja i potrebne oprema doista je rijedak slučaj takvog operativnog zahvata u manjim bolnicama.
675 čitanja | Više >>>

06.06.2016. Zdravstvo
Biciklijadom završeno obilježavanje Svjetskoga dana nepušenja u našoj županiji Ovom se javnozdravstvenom akcijom željelo skrenuti pažnju javnosti na veliki javnozdravstveni problem štetne upotrebe duhanskih proizvoda, ohrabriti nepušače u nepušenju i potaknuti pušače na prestanak pušenja.
606 čitanja | Više >>>

05.06.2016. Zdravstvo
Međunarodna suradnja i zajednička nabava skupih i inovativnih lijekova zbog ušteda S bugarskim kolegom Petarom Moskovim detaljnije je razgovarao o zajedničkoj suradnji u nabavi lijekova, suradnji u pogledu informacijsko-tehnoloških softverskih rješenja (eZdravstvo) te o mogućnostima da hrvatske tvrtke predstave svoja IT rješenja.
441 čitanja | Više >>>

05.06.2016. Zdravstvo
 Novi model financiranja projekata za domove zdravlja i koncesionare Zahvaljujući resornim ministarstvima i novom modelu, županijama će u proračunu ostati više sredstava koje mogu preusmjeriti na druge projekte.
292 čitanja | Više >>>

31.05.2016. Zdravstvo
Mjerenjem razine ugljičnog monoksida u izdahu obilježen Svjetski dan nepušenja Svake se godine u svijetu 31. svibnja obilježava Svjetski dan nepušenja. Cilj i smisao ove javnozdravstvene akcije jest promovirati zdravlje, ohrabriti nepušače da ustraju u nepušenju, ali i potaknuti pušače da prestanu pušiti
502 čitanja | Više >>>

27.05.2016. Zdravstvo
Završena energetska obnova zgrade Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Orahovici Nova fasada i stolarija, krase obnovljenu zgradu Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije. Dio je to projekta o energetskoj obnovi, koji su prošle godine potpisali Virovitičko-podravska županija, tadašnji župan Tomislav Tolušić i ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš. Vrijednost radova iznosila je 974.957,36 kuna, a izvođač radova bio je IVER d.o.o. iz Čepina.
270 čitanja | Više >>>

25.05.2016. Zdravstvo
Članovi društva multiple skleroze na seminaru Multiple skleroza – Bolest koju treba odmah liječiti Povodom Svjetskog dana multiple skleroze u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, organiziran je skup o ovoj bolesti na kojem su sudjelovali i članovi Društva multiple skleroze Virovitičko podravske županije.
604 čitanja | Više >>>

24.05.2016. Zdravstvo
Hrvatski branitelji će u Općoj bolnici Virovitica moći obaviti sistematske preglede bez liste čekanja Prema riječima ravnateljice OB Virovitica Mirjane Peček, ”to je u ovom trenutku jedini način kako bi se izašlo u susret braniteljskoj populaciji s obzirom na kadrovske i financijske mogućnosti Opće bolnice Virovitica”.
1186 čitanja | Više >>>

20.05.2016. Zdravstvo
Ponovno zdravstvena ambulanta u Novoj Bukovici Zgrada je rekonstruirana po najvišim standardima zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj. Investicija adaptacije objekta u čemu su sudjelovali Virovitičko-podravska županija, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije , Općina Nova Bukovica iznosila je 1,7 milijuna kuna, a 815 tisuća kuna su bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.
205 čitanja | Više >>>

17.05.2016. Zdravstvo
Povratak sve dužih lista čekanja. Na neke preglede čeka se i više od godinu dana Ministar zdravlja Dario Nakić poručuje kako ukidanje Programa Plus i 72 sata nije utjecalo na dodatno povećanje. Njegov bivši kolega, Siniša Varga, koji je i uveo te programe smatra kako je stanje s listama čekanja sve gore.
477 čitanja | Više >>>

03.05.2016. Zdravstvo
Ministar Nakić za HRT otkrio pojedinosti reorganizacije bolnica Novac curi kroz prste najviše zbog nedovoljnog nadzora kvalitete i rada unutar bolničkih ustanova. Inzistirat ćemo na tome da bolnice svakih mjesec dana podnose financijsko izvješće - koliko je potrošeno za zaposlene, koliko se izdvaja za antibiotike i lijekove općenito te posebno za skupe lijekove, a posebno će se voditi računa i o godišnjim odmorima, izjavio je Nakić.
332 čitanja | Više >>>

27.04.2016. Zdravstvo
Mirjana Peček iz Koprivnice nova ravnateljica, a Igor Andrović novi predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček je diplomirala na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu 2000. godine. Potom je 2009. završila Višu školu pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku, te Visoku školu na istom fakultetu 2014. godine. Rodom je iz Rijeke, dolazi iz Koprivnice, a podrijetlom je iz Čačinaca.
1529 čitanja | Više >>>

25.04.2016. Zdravstvo
Siniša Brlas predstavio svoje knjige stručnjacima u Srbiji Kongres je okupio najistaknutije stručnjake koji se u široj regiji bave različitim vrstama psihološke pomoći, uglavnom profesionalne psihoterapeute i savjetovatelje.
482 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net