jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Čak 74 posto građana smatra da zemlja ide u krivom smjeru
Premijer Plenković najnegativniji političar
Beljak: Postojeći politički sustav je potrošen- HSS će ponuditi nužne reforme
Europljani ove godine putovali iznad očekivanja, a 2018. planiraju i više
HGK podržava povećanje kvota za strane radnike
Istraga protiv Franje Lucića postala pravomoćna
Edo Maajka treći headliner Antivalentinova 3 u veljači u Domu sportova
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

Zdravstvo



04.12.2017. Zdravstvo
Izdana brošura za pomoć mladima koji se pripremaju za izlazak iz ustanova i udomiteljskih obitelji Budući da više ne mogu računati na sustavnu skrb, a kako ne bi ostali prepušteni samima sebi, pojedine organizacije civilnog društva ulažu značajne napore kako bi pomogli mladima da izbjegnu rizike samostalnog života i što prije postignu samostalnost.
280 čitanja | Više >>>

30.11.2017. Zdravstvo
Bolnica kupuje višeslojni CT uređaj i 58 novih kreveta Bolnica sada ima devet godina star 16-slojni CT uređaj, dva puta je bio na popravku za što je izdvojeno milijun kuna, i pitanje je dana kada će se opet pokvariti.
829 čitanja | Više >>>


15.11.2017. Zdravstvo
Zavod za javno zdravstvo nastavlja s provedbom programa „Zdrav za pet“ u Virovitičko-podravskoj županiji Ovim je predavanjem nastavljeno ostvarivanje programa „Zdrav za pet“ u Virovitičko-podravskoj županiji i u školskoj godini 2017./2018., a ujedno je obilježen i početak Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenog - 15. prosinca).
194 čitanja | Više >>>

15.11.2017. Zdravstvo
Održano predavanje za ravnatelje škola u Virovitičko-podravskoj županiji o suzbijanju ispitne tjeskobe kod učenika Predavanje je održao profesor psihologije Siniša Brlas koji radi kao psiholog u Djelatnostiza prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije
162 čitanja | Više >>>

15.10.2017. Zdravstvo
Radionica o ispitnoj tjeskobi čenika i studenata Radionica je održana povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, koji se svake godine obilježava 10. listopada.
250 čitanja | Više >>>

03.10.2017. Zdravstvo
Učenici iz Učeničkog doma posjetili Zavod za javno zdravstvo Ova je posjeta nastavak suradnje koja se već godinama razvija između Zavoda za javno zdravstvo i Učeničkog doma, a prilog je važnoj međusektorskoj suradnji koja je nužna kako bi se uspješno provodile preventivne aktivnosti u borbi protiv ovisnosti, ali i u proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju.
260 čitanja | Više >>>

15.09.2017. Zdravstvo
Župan Andrović obišao Dom zdravlja, Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ i Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović sa suradnicima, zamjenicima župana Marijom Klementom i Darkom Žužakom, te pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Melitom Sirovicom, županijske zdravstvene ustanove, Dom zdravlja, Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ i Zavod za hitnu medicinu.
460 čitanja | Više >>>


15.09.2017. Zdravstvo
Bolja zdravstvena usluga: Potpisani ugovori o nabavi medicinske opreme vrijedne 2,7 milijuna kuna Virovitičko-podravska županija i kroz ovaj projekt pokazuje brigu za svoje stanovnike, kroz poboljšanje zdravstvene infrastrukture i novu opremu, želimo da svi naši žitelji imaju kvalitetnu uslugu.
244 čitanja | Više >>>

20.07.2017. Zdravstvo
U Zavodu za javno zdravstvo VIDRA održala edukaciju za klubove liječenih alkoholičara Edukacija je organizirana kako bi se osnažili kapaciteti klubova liječenih alkoholičara za prijavljivanje na projekte kojima će se osnažiti unutarnji kapaciteti za rad s liječenim alkoholičarima, ali i međusobna stručna suradnja klubova.
678 čitanja | Više >>>

05.07.2017. Zdravstvo
Županija subvencionira kamate kredita za liječnike koji prvi put rješavaju svoje stambeno pitanje Pravo na subvenciju imat će doktori medicine koji po prvi put kupuju ili grade nekretninu radi rješavanja svog stambenog pitanja na području Županije. Iznos subvencije iznosi 50 posto iznosa ugovorene kamate na kredit, ali ne većem od 1.500 kuna na mjesečnoj razini.
407 čitanja | Više >>>

30.06.2017. Zdravstvo
Oboljeli od multiple skleroze zadovoljni rehabilitacijom koju im pruža Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku Danas je u Lipiku u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju održan radni sastanak predsjednika društava oboljelih od multiple skleroze iz Virovitičko podravske županije Saše Grahovca i Zorana Oljače iz Vukovarsko srijemske županije sa ravnateljem Darkom Kelemenom i pomoćnicom ravnatelja za sestrinstvo Ljerkom Pavković.
990 čitanja | Više >>>

01.06.2017. Zdravstvo
Članovi društva multiple skleroze županije sudjelovali na obilježavanju Svjetskog dana multiple skleroze Motivacijski govor okupljenim osobama oboljelim od MS-a održala je Lori Schneider, prva osoba s multiplom sklerozom koja se popela na najviše vrhove svijeta.
1297 čitanja | Više >>>

31.05.2017. Zdravstvo
Obilježen Svjetski dan nepušenja u Virovitičko-podravskoj županiji Ove je godine Svjetski dan nepušenja u našoj županiji ponovno obilježen javnozdravstvenom akcijom pod nazivom „Udahni život zdravim plućima“.
719 čitanja | Više >>>

29.05.2017. Zdravstvo
U Opatiji održano središnje predstavljanje rječnika ovisnosti Siniše Brlasa Šest godina nakon prvoga izdanja i godinu dana nakon objave izmijenjenog i dopunjenog izdanja ovog jedinstvenog rječnika, rječnik je ove godine dobio šesto, novo i preuređeno izdanje koje je objavila Medicinska naklada iz Zagreba.
479 čitanja | Više >>>

12.05.2017. Zdravstvo
Objavljeno novo izdanje rječnika ovisnosti Siniše Brlasa koje je od sada dostupno i izvan granica Hrvatske Ovo novo izdanje rječnika objavila je Medicinska naklada iz Zagreba, renomirani izdavač vrsne stručne literature u našoj zemlji. Novo izdanje kod novog nakladnika znači i novi vizualni identitet kojega potpisuje akademska slikarica i ilustratorica Sanela Đurinec Raič.
413 čitanja | Više >>>

10.05.2017. Zdravstvo
Početna konferencija projekta “Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji“ Odobrenim sredstvima opremit će se 33 ordinacije Doma zdravlja VPŽ (opće, dentalne i fizikalne medicine te ginekološka ordinacija) i 5 ordinacija koncesionara Virovitičko-podravske županije (4 ordinacije dentalne medicine i 1 ginekološka ordinacija).
251 čitanja | Više >>>

03.05.2017. Zdravstvo
Virovitička Opća bolnica smanjit će liste čekanja, pacijenti više neće morati u Zagreb ili Osijek Dobivenim sredstvima opremit ćemo pet operacijskih sala, jedinicu za intenzivno liječenje, sobu za buđenje, četiri dnevne bolnice: oftalmološku, pedijatrijsku, internističku i kiruršku i izgradit ćemo jedno novo krilo bolnice u koje ćemo smjestiti sva ti bolnička laboratorija, dakle patohistološki, citološki i medicinsko-biokemijski, što će omogućiti bržu i bolju analizu bržu i bolju analizu.
1408 čitanja | Više >>>

28.04.2017. Zdravstvo
Dijagnoza Mate Vukušića, predsjednika SDP Virovitičko-podravske županije i kandidata za dožupana: Bolnica je u predinfarktnom stanju Sve ima prizvuk skrivene kamere ali to, na žalost, nije. Klasični je to primjer primitivizma, bahatosti i pokazivanja snage. Na srednjovjekovni način.
2785 čitanja | Više >>>

28.04.2017. Zdravstvo
Ravnateljica bolnice Mirjana Peček za ICV: Nakon godine dana rukovođenja bolnicom imamo iskazane pozitivne financijske rezultate Aktualne teme - diskriminirajuća odluka o načinu parkiranja unutar bolničkog kruga i pozivi na informativne razgovore zbog fejzbuk komentara se ne spominju, ali se „osvrnula i na najvažnije događaje i projekte koji su obilježili njen dosadašnji rad“.
3109 čitanja | Više >>>

09.04.2017. Zdravstvo
Udruženje klubova liječenih alkoholičara Virovitice održalo izbornu skupštinu. Za predsjednika izabran Mirko Rak Prije samog kraja Skupštine članovima Udruženja još se jednom obratio sada već bivši predsjednik Goran Marek koji je čestitao članovima na uspješnom i kontinuiranom radu svima onima koji dugo godina apstiniraju odao posebno priznanje, a da onima koji su kratko u apstinenciji daje snažnu podršku.
1812 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net