jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Porez na nekretnine će zamijeniti komunalnu naknadu
Hasanbegović prosvjed novinara nazvao politikanstvom
Središnji državni portal e-Savjetovanja proslavio prvi rođendan
Grabar-Kitarović govorila o slobodi medija; dio aktivista i novinara je izviždao
Svaki drugi liječnik u primarnoj zaštiti razmišlja o odlasku u inozemstvo
TIH: Bez slobodnih i neovisnih novinara nema slobode medija
Varga: Građani će biti diskriminirani po platežnoj moći i mjestu stanovanja
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

Zdravstvo03.05.2016. Zdravstvo
Ministar Nakić za HRT otkrio pojedinosti reorganizacije bolnica Novac curi kroz prste najviše zbog nedovoljnog nadzora kvalitete i rada unutar bolničkih ustanova. Inzistirat ćemo na tome da bolnice svakih mjesec dana podnose financijsko izvješće - koliko je potrošeno za zaposlene, koliko se izdvaja za antibiotike i lijekove općenito te posebno za skupe lijekove, a posebno će se voditi računa i o godišnjim odmorima, izjavio je Nakić.
146 čitanja | Više >>>

27.04.2016. Zdravstvo
Mirjana Peček iz Koprivnice nova ravnateljica, a Igor Andrović novi predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček je diplomirala na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu 2000. godine. Potom je 2009. završila Višu školu pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku, te Visoku školu na istom fakultetu 2014. godine. Rodom je iz Rijeke, dolazi iz Koprivnice, a podrijetlom je iz Čačinaca.
889 čitanja | Više >>>


25.04.2016. Zdravstvo
Siniša Brlas predstavio svoje knjige stručnjacima u Srbiji Kongres je okupio najistaknutije stručnjake koji se u široj regiji bave različitim vrstama psihološke pomoći, uglavnom profesionalne psihoterapeute i savjetovatelje.
283 čitanja | Više >>>

25.04.2016. Zdravstvo
Održan seminar “Pristupačnost za osobe oboljele od multiple skleroze” Na seminaru su predstavljeni statistički parametri Baze podataka SDMSH i Baza SOS MS poziva – alata za definiranje potreba osoba sa multiple sklerozom.
464 čitanja | Više >>>

14.04.2016. Zdravstvo
Prvi dan prikupljanja potpisa protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja premašio očekivanja Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Virovitice (HSU), organizirala je danas od 9-13 sati prikupljanje potpisa protiv namjere ministra zdravstva Darija Nakića za poskupljenje police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 na 89 kuna.
567 čitanja | Više >>>

08.04.2016. Zdravstvo
Provedena edukacija voditelja školskih preventivnih programa u školama u županiji Pod nazivom "Osnaživanje kapaciteta za djelotvorne intervencije za prevenciju i suzbijanje ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji", edukacija je održana u učionici Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok".
296 čitanja | Više >>>

29.03.2016. Zdravstvo
Dopunsko zdravstveno osiguranje poskupljuje gotovo 30 posto Ministar zdravlja Dario Nakić namjerava od 1. svibnja povećati cijenu dopunskog osiguranja HZZO-a sa 70 na 89 kuna.
723 čitanja | Više >>>


24.03.2016. Zdravstvo
Profesor Siniša Brlas sudjelovao kao predavač u edukaciji stručnjaka koji rade s djecom rizičnog ponašanja Profesor Brlas kao višegodišnji profesionalni suradnik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu sudionicima je održao izlaganje na temu „Učenje ovisničkog ponašanja u socijalnom kontekstu“ kojim je pojasnio važnost učenja za razvoj socijalnih vještina.
230 čitanja | Više >>>

16.03.2016. Zdravstvo
Nova knjiga profesora Siniše Brlasa o mozgu ovisnika predstavljena povodom Tjedna mozga Tjedna mozga u Republici Hrvatskoj osmišljeno je ove godine unutar triju glavnih tema na način da se stručnjaci diljem naše zemlje aktivno uključuju u različite oblike aktivnosti kojima doprinose zajedničkim ciljevima.
260 čitanja | Više >>>

14.03.2016. Zdravstvo
Decentralizacija bolničkog sustava i najava reorganizacije i proširenja hitne bolničke mreže Ministar je na uvodnom dijelu prezentirao dosadašnje rezultate Programa sanacije bolnica koji, kako rezultati pokazuju, nije polučio očekivane rezultate i smanjio dugove bolnica. Slijedom izloženih rezultata programa, ministar je dao prijedlog dopune Zakonao sanaciji javnih ustanova koji podrazumijeva sklapanje posebnih sporazuma između Ministarstva zdravlja, županija(osnivača) i zdravstvenih ustanova. Unutar svakog pojedinog sporazuma će se posebno iskazati nastala dugovanja određenih bolnica koja su nastala u periodu od 31. prosinca 2013. do 31. prosinca 2015. te će se sukladno tome i ostalim parametrima posebno dogovoriti tijek rješavanja problematike oko nastalih dugova i obaveza rješavanja istih.
563 čitanja | Više >>>

10.03.2016. Zdravstvo
Na Odjelu za pedijatriju nabavljen novi inkubator Uz novi inkubator vrijedan 156.250,00 kuna, a čija je nabava financirana novcem iz decentraliziranih sredstava, na Odjelu za pedijatriju još su dva slična uređaja. Ranije je nabavljen i reanimacijski krevetić čime su potrebe Odsjeka za neonatologiju potpuno zadovoljene.
916 čitanja | Više >>>

09.03.2016. Zdravstvo
Preseljen Odjel za infektologiju Opće bolnice Virovitica Počela se rušiti žbuka, zgrada je postala opasna za boravak, pacijenti više nisu bili sigurni u tom prostoru i moralo se naći alternativno rješenje, kaže voditelj Odjela za infektologiju Miljenko Iskra, dr.med.
959 čitanja | Više >>>

07.03.2016. Zdravstvo
Zavod za javno zdravstvo priprema suradnju u projektima sa Sveučilištem u Pečuhu Stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije bili su gosti Kliničkog centra i Medicinske škole Sveučilišta u Pečuhu
295 čitanja | Više >>>

09.02.2016. Zdravstvo
Bojanka s motivima Parka prirode Papuk i slikovnica Leptir i mrav bit će predstavljena na Dječjem odjelu virovitičke bolnice Radnja slikovnice odvija se na jednoj livadi na Papuku i govori o suživotu leptira, mrava i biljke plućne sirištare. Životni ciklus leptira koji se zove močvarni plavac izuzetno je zanimljiv, naš leptir treba vlažnu livadu na kojoj raste biljka plućna sirištara na koju leptir polaže jajašca i koja je kasnije hrana leptirovoj gusjenici.
435 čitanja | Više >>>

21.01.2016. Zdravstvo
Uskoro nove ambulante opće i dentalne medicine u Novoj Bukovici Vrijednost radova je iznosila je 1,5 milijuna kuna, a izvođač radova bila je tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave.
273 čitanja | Više >>>

19.01.2016. Zdravstvo
Liječnici koncesionari traže od mandatara da podrži sustav koncesija u primarnoj zaštiti Smatraju da liječnici koncesionari predstavljaju najučinkovitiji i najjeftiniji dio zdravstvenog sustava, te da mogućnost takvog načina rada treba pružiti i ostalim kolegama, za što su preduvjet izmjene zakona i ukidanje odredba važećeg zakona po kojoj do 30 posto ordinacija primarne zaštite mora ostati djelovati u sklopu domova zdravlja.
360 čitanja | Više >>>

26.12.2015. Zdravstvo
Proširen Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Općoj bolnici Virovitica U preuređene prostore preseljena je parafinoterapija, denzitometrija, terapija za djecu s psihomotornim poremećajima, uređena je jedna ambulanta te ostava za spremačice.
680 čitanja | Više >>>

15.12.2015. Zdravstvo
Na Odjelu za urologiju nabavljen novi digitalni ultrazvučni color doppler uređaj Novi ultrazvučni uređaj u jednoj od najfrekventnijih bolničkih ambulanti, u kojoj dr. Karlović dnevno pregleda i do 60 pacijenata, olakšat će mu posao, a pacijentima osigurati brže liječenje.
662 čitanja | Više >>>

07.12.2015. Zdravstvo
Zavod za hitnu medicinu bogatiji za dva nova vozila hitne pomoći Do kraja mjeseca stići će i treće vozilo koje ima pogon na sva četiri kotača i koje će se koristiti za potrebe hitne medicinske pomoći na području Voćina i Slatine odnosno brdskih područja.
641 čitanja | Više >>>

18.11.2015. Zdravstvo
Nove fotelje za ugodniji boravak roditelja uz bolesnu djecu Na Odjel za pedijatriju Opće bolnice Virovitica stigla je donacija Saveza društava Naša djeca Hrvatske. Četiri fotelje na razvlačenje namijenjene su roditeljima koji borave uz djecu koja se liječe na tome odjelu u sklopu Dnevne bolnice.
993 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net