jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Novi pomoćnici ministra zdravstva Vili Beroš i Gordan Žanić
Sabor u četvrtak o izmjenama zakona o obrani i o službi u Oružanim snagama RH
Sabor u četvrtak o izmjenama zakona o obrani i o službi u Oružanim snagama RH
Glasovac (SDP): Premijer treba razriješiti Buljan Culej
Petrov pozvao predsjednicu da prijeđe s riječi na djela
Hrvatski javni dug na kraju trećeg lanjskog tromjesečja 81 posto BDP-a
Hrvatska među tri zemlje EU s najvećim rastom turističkih noćenja
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

Zdravstvo19.02.2018. Zdravstvo
Profesor Siniša Brlas dobio važno priznanje Ministarstva pravosuđa Ovakvo priznanje Ministarstvo pravosuđa po prvi puta dodjeljuje nekome iz Virovitičko-podravske županije. Priznanje se odnosi na suradnju u probaciji, specifičnom tretmanu počinitelja kaznenih djela koji su na uvjetovanoj i nadziranoj slobodi, a imaju izrečene i mjere liječenja od ovisnosti.
177 čitanja | Više >>>

19.02.2018. Zdravstvo
Pregovori o kolektivnom ugovoru u zdravstvu Na danas održanom sastanku, pregovarački odbori Vlade i Sindikata usuglasili su se kako će nastojati okončati pregovore o sklapanju novog kolektivnog ugovora do početka ožujka.
376 čitanja | Više >>>


13.02.2018. Zdravstvo
Povodom Dana bez duhanskog dima u Virovitičko-podravskoj županiji Zavod za javno zdravstvo 14. veljače 2018. organizira Dan otvorenih vrata U Republici Hrvatskoj već se niz godina obilježava Dan bez duhanskog dima (Hrvatski dan nepušenja), a u Virovitičko-podravskoj županiji tome svakako najveći doprinos daje Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Podršku ovim aktivnostima pruža i Povjerenstvo za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije.
120 čitanja | Više >>>

02.02.2018. Zdravstvo
Ugrađen prvi beton u bazen za fizikalnu rehabilitaciju u Slatini Dom zdravlja u Slatini građen je u više etapa a paviljon 4 sagrađen je 1981. godine kada je Slatina po prvi put imala Fizikalnu terapiju u donjim prostorijama objekta. Desetak godina fizikalna terapija je funkcionirala, jer su bile ugrađene odgovarajuće pumpe koje su premoštavale visinsku razliku.
171 čitanja | Više >>>

31.01.2018. Zdravstvo
Ivica Fotez imenovan ravnateljem Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije I nadalje ćemo razvijati primarnu zdravstvenu zaštitu, u svim našim sredinama, kako u gradovima, tako i u rubnim dijelovima, jer svi moraju imati jednake uvjete za zdravstvenu brigu i skrb.
469 čitanja | Više >>>

25.01.2018. Zdravstvo
Liječničko vještačenje moguće je i u Virovitici Virovitica je do utorka, 23. siječnja bila jedino sjedište neke županije koja nije imala podružnicu Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.
935 čitanja | Više >>>

04.12.2017. Zdravstvo
Izdana brošura za pomoć mladima koji se pripremaju za izlazak iz ustanova i udomiteljskih obitelji Budući da više ne mogu računati na sustavnu skrb, a kako ne bi ostali prepušteni samima sebi, pojedine organizacije civilnog društva ulažu značajne napore kako bi pomogli mladima da izbjegnu rizike samostalnog života i što prije postignu samostalnost.
430 čitanja | Više >>>


30.11.2017. Zdravstvo
Bolnica kupuje višeslojni CT uređaj i 58 novih kreveta Bolnica sada ima devet godina star 16-slojni CT uređaj, dva puta je bio na popravku za što je izdvojeno milijun kuna, i pitanje je dana kada će se opet pokvariti.
1022 čitanja | Više >>>

15.11.2017. Zdravstvo
Zavod za javno zdravstvo nastavlja s provedbom programa „Zdrav za pet“ u Virovitičko-podravskoj županiji Ovim je predavanjem nastavljeno ostvarivanje programa „Zdrav za pet“ u Virovitičko-podravskoj županiji i u školskoj godini 2017./2018., a ujedno je obilježen i početak Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenog - 15. prosinca).
308 čitanja | Više >>>

15.11.2017. Zdravstvo
Održano predavanje za ravnatelje škola u Virovitičko-podravskoj županiji o suzbijanju ispitne tjeskobe kod učenika Predavanje je održao profesor psihologije Siniša Brlas koji radi kao psiholog u Djelatnostiza prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije
314 čitanja | Više >>>

15.10.2017. Zdravstvo
Radionica o ispitnoj tjeskobi čenika i studenata Radionica je održana povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, koji se svake godine obilježava 10. listopada.
325 čitanja | Više >>>

03.10.2017. Zdravstvo
Učenici iz Učeničkog doma posjetili Zavod za javno zdravstvo Ova je posjeta nastavak suradnje koja se već godinama razvija između Zavoda za javno zdravstvo i Učeničkog doma, a prilog je važnoj međusektorskoj suradnji koja je nužna kako bi se uspješno provodile preventivne aktivnosti u borbi protiv ovisnosti, ali i u proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju.
337 čitanja | Više >>>

15.09.2017. Zdravstvo
Župan Andrović obišao Dom zdravlja, Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ i Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović sa suradnicima, zamjenicima župana Marijom Klementom i Darkom Žužakom, te pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Melitom Sirovicom, županijske zdravstvene ustanove, Dom zdravlja, Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ i Zavod za hitnu medicinu.
556 čitanja | Više >>>

15.09.2017. Zdravstvo
Bolja zdravstvena usluga: Potpisani ugovori o nabavi medicinske opreme vrijedne 2,7 milijuna kuna Virovitičko-podravska županija i kroz ovaj projekt pokazuje brigu za svoje stanovnike, kroz poboljšanje zdravstvene infrastrukture i novu opremu, želimo da svi naši žitelji imaju kvalitetnu uslugu.
315 čitanja | Više >>>

20.07.2017. Zdravstvo
U Zavodu za javno zdravstvo VIDRA održala edukaciju za klubove liječenih alkoholičara Edukacija je organizirana kako bi se osnažili kapaciteti klubova liječenih alkoholičara za prijavljivanje na projekte kojima će se osnažiti unutarnji kapaciteti za rad s liječenim alkoholičarima, ali i međusobna stručna suradnja klubova.
739 čitanja | Više >>>

05.07.2017. Zdravstvo
Županija subvencionira kamate kredita za liječnike koji prvi put rješavaju svoje stambeno pitanje Pravo na subvenciju imat će doktori medicine koji po prvi put kupuju ili grade nekretninu radi rješavanja svog stambenog pitanja na području Županije. Iznos subvencije iznosi 50 posto iznosa ugovorene kamate na kredit, ali ne većem od 1.500 kuna na mjesečnoj razini.
460 čitanja | Više >>>

30.06.2017. Zdravstvo
Oboljeli od multiple skleroze zadovoljni rehabilitacijom koju im pruža Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku Danas je u Lipiku u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju održan radni sastanak predsjednika društava oboljelih od multiple skleroze iz Virovitičko podravske županije Saše Grahovca i Zorana Oljače iz Vukovarsko srijemske županije sa ravnateljem Darkom Kelemenom i pomoćnicom ravnatelja za sestrinstvo Ljerkom Pavković.
1078 čitanja | Više >>>

01.06.2017. Zdravstvo
Članovi društva multiple skleroze županije sudjelovali na obilježavanju Svjetskog dana multiple skleroze Motivacijski govor okupljenim osobama oboljelim od MS-a održala je Lori Schneider, prva osoba s multiplom sklerozom koja se popela na najviše vrhove svijeta.
1389 čitanja | Više >>>

31.05.2017. Zdravstvo
Obilježen Svjetski dan nepušenja u Virovitičko-podravskoj županiji Ove je godine Svjetski dan nepušenja u našoj županiji ponovno obilježen javnozdravstvenom akcijom pod nazivom „Udahni život zdravim plućima“.
813 čitanja | Više >>>

29.05.2017. Zdravstvo
U Opatiji održano središnje predstavljanje rječnika ovisnosti Siniše Brlasa Šest godina nakon prvoga izdanja i godinu dana nakon objave izmijenjenog i dopunjenog izdanja ovog jedinstvenog rječnika, rječnik je ove godine dobio šesto, novo i preuređeno izdanje koje je objavila Medicinska naklada iz Zagreba.
549 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net