jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Obiteljski liječnici pozdravljaju najavu zapošljavanja 200 liječnika u primarnoj zaštiti
Sve više kriminala seli na internet; izolirana nije ni Hrvatska
Oštro se protivim promjeni naziva Trga maršala Tita
Počela i službena kampanja za izbor novog predsjednika SDP-a
U pet slavonskih županija do 2020. 2,5 milijardi eura iz EU fondova
Virovitica prijavljuje projekt Rekonstrukcija nerazvrstane ceste
Izdana građevinska dozvola za nove hale AMS BIOMASE
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

Zdravstvo02.12.2016. Zdravstvo
Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Prilika je to da se još jednom javno upozori na položaj invalida u društvu i na njihovo pravo da budu ravnopravni članovi društva.
279 čitanja | Više >>>

02.12.2016. Zdravstvo
Javna tribina i predstavljanje knjige povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti U četvrtak 1. prosinca u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održana je javna tribina pod nazivom "Mladi, alkohol i promet" i predstavljanje knjige Dubravka Klarića "Droge, ovisnosti i nasilje; važna saznanja i korisni savjeti za prevenciju i suzbijanje".
162 čitanja | Više >>>


01.12.2016. Zdravstvo
Zavod za hitnu medicinu Virovitičko podravske županije proslavio peti rođendan Prošlo je točno 5 godina, od tog 1. prosinca 2011. godine, kada je u sklopu reorganizacije hitne medicinske službe u Republici Hrvatskoj, započeo s radom Zavod za hitnu medicinu Virovitičko podravske županije.
301 čitanja | Više >>>

01.12.2016. Zdravstvo
Zavod za javno zdravstvo u novom projektu u području prevencije i suzbijanja ovisnosti U Osijeku je u prostorijama Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka održan prvi radni sastanak sudionika u projektu „Prevencija po mjeri mladih“ u kojemu je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije prvi partner.
285 čitanja | Više >>>

28.11.2016. Zdravstvo
Zavod za javno zdravstvo započinje s novim projektima u području prevencije i suzbijanja ovisnosti U Mjesecu borbe protiv ovisnosti 2016. godine Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije započinje provedbu aktivnosti u čak dva nova velika preventivna projekta.
164 čitanja | Više >>>

21.11.2016. Zdravstvo
Zavod za javno zdravstvo sudjelovao na 4. Međunarodnom kongresu nutricionista Zavod za javno zdravstvo je u suradnji sa Udrugom nutricionista Balans iz Osijeka na kongresu aktivno sudjelovao poster prezentacijom i radom na radionicama, kao i usmenim prikazom rezultata rada na aktivnostima vezanim uz pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost, te suzbijanje pušenja i prekomjernog pijenja kod mladih.
158 čitanja | Više >>>

21.11.2016. Zdravstvo
Tribina "Mladi, alkohol i promet" i predstavljanje knjige Dubravka Klarića "Droge, ovisnosti i nasilje" U četvrtak 1. prosinca u 18.30 sati u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održat će se tribina "Mladi, alkohol i promet" i predstavljanje knjige Dubravka Klarića "Droge, ovisnosti i nasilje"
142 čitanja | Više >>>


16.11.2016. Zdravstvo
Na konferenciji psihologa Siniša Brlas predstavio svoju knjigu o planiranju i evaluaciji prevencije Na Konferenciji je aktivno sudjelovao i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.
184 čitanja | Više >>>

12.11.2016. Zdravstvo
Rješavanje deficita timova liječnika obiteljske medicine. Virovitičko-podravska županija dobit će dva dodatna tima HZZO je u četvrtak raspisao natječaj za pripravnički staž za 956 pripravnika svih medicinskih struka, dijelom i u obiteljskoj medicini, pa bi ministar trebao imati dovoljno mladih liječnika za realizaciju plana.
527 čitanja | Više >>>

09.11.2016. Zdravstvo
Pozornost prevenciji dekubitalnog ulkusa Dekubitus je veliki zdravstveni problem i izvor velikih financijskih troškova za zdravstvene sustave i može dovesti do ozbiljnih etičkih i pravnih pitanja kod zdravstvenih djelatnika”, ističe Josipa Bišćan, mag. med. techn., predsjednica Društva za kvalitetu.
218 čitanja | Više >>>

05.11.2016. Zdravstvo
Razumije li država problem? Djece s poteškoćama sve više, a logopeda se čeka duže od godinu dana Slavonsko usko grlo je osječki SUVAG. Na preglede im stižu djeca čak iz Virovitice. U zadnjih sedam godina osječki SUVAG zaposlio je jednako toliko logopeda, no čekanje je i dalje duže od godine dana.
411 čitanja | Više >>>

05.11.2016. Zdravstvo
Sazvan hitan sastanak u Ministarstvu jer bolnice kasne s plaćanjem lijekova. Dug premašio milijardu kuna Udruga veledrogerija najavila je za ponedjeljak hitan sastanak oko rješavanja dugova bolnica za već davno potrošene lijekove.
498 čitanja | Više >>>

03.11.2016. Zdravstvo
Poziv na predavanje „Važnost cijepljenja u zdravstvenoj zaštiti djece i odraslih“ Gost predavač bit će Ivan Ivanec iz Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok - djelatnost za epidemiologiju, Virovitica.
892 čitanja | Više >>>

02.11.2016. Zdravstvo
Miroslav Venus izabran za dopredsjednika Udruge poslodavaca u zdravstvu Nakon provedenog glasovanja, na Skupštini je izabrano novo Predsjedništvo Udruge, gdje je ponovo za predsjednika izabran ravnatelj KB Sveti Duh iz Zagreba, Mladen Bušić.
295 čitanja | Više >>>

31.10.2016. Zdravstvo
Aktivno sudjelovanje Zavoda za javno zdravstvo na prvom hrvatskom kongresu o mentalnom zdravlju djece i mladih Aktivno sudjelovanje stručnjaka iz Virovitičko-podravske županije na ovom važnom znanstvenom i stručnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem, pokazatelj je da se i u našoj županiji provode kvalitetne i inovativne aktivnosti usmjerene proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju.
161 čitanja | Više >>>

24.10.2016. Zdravstvo
Olakšica za pacijente: Od danas po doznake, recepte i uputnice putem - mobilne aplikacije Osiguranici će putem mobilne aplikacije biti povezani sa svojim obiteljskim liječnikom koji će im dati lozinku za ulaz na mobilni portal. Tako će svatko putem pametnog telefona moći od liječnika zatražiti da mu prepiše lijek, izda doznaku za bolovanje ili se naručiti na vađenje krvi ili pregled
313 čitanja | Više >>>

18.10.2016. Zdravstvo
Svečano otvorene ordinacije opće i dentalne medicine u Novoj Bukovici a pacijenta nema Mogućnost upisa mještana u novim ambulantama do sada je iskoristilo oko 250 osoba, a za sklapanje ugovora s HZZ-om potrebno je najmanje 450 pacijenata.
1104 čitanja | Više >>>

13.10.2016. Zdravstvo
Sudjelovanje stručnjaka iz naše županije na konferenciji o ovisnostima Konferencija je obuhvatila raspravu o važnim pristupima borbi protiv ovisnosti kroz čak 13 različitih tema, a glavni je cilj Konferencije bio osnažiti suradnju tijela nadležnih na području borbe protiv ovisnosti razmjenom novih znanstvenih spoznaja i primjerima dobre prakse.
175 čitanja | Više >>>

10.10.2016. Zdravstvo
Povodom Svjetskoga dana mentalnog zdravlja nova publikacija Siniše Brlasa „Kako prevladati stres u radu“ Publikacija je ustvari vodič za samopomoć svima onima koji se tijekom izvršavanja svojih radnih zadataka zateknu u frustrirajućim i stresnim situacijama koje mogu biti prijetnja njihovom mentalnom zdravlju.
162 čitanja | Više >>>

26.09.2016. Zdravstvo
Učenici iz Učeničkog doma posjetili Zavod za javno zdravstvo Njihovi domaćini u Zavodu bili su profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja i medicinski tehničar u ovoj Djelatnosti Tomislav Šokec.
382 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net