jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Odbor za etiku: Ustavni sud nema ovlasti poništavanja mišljenja Odbora
Plenković: Sastat ću se sa sindikatima HEP-a i objasniti im predloženi model
HURS i INAŠ protiv prodaje dijela HEP-a za otkup INA-e od MOL-a
Na snagu stupio novi Pravilnik o specijalizacijama doktora medicine
Bjeloglavi sup na markama Hrvatske pošte
Stazić: Skidanjem izložbe o Ani Frank osramotili smo se pred svijetom
Predstavljen HNS-ov prijedlog otkupa Ine i incijalne ponude HEP-a
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

Zdravstvo20.01.2017. Zdravstvo
Nedostatak liječnika u županiji: Liječnicima 15 stanova i vozila Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije susreće se s poteškoćama kao i svi drugi u Slavoniji, a najveći problem je nedostatak liječnika.
1113 čitanja | Više >>>

15.01.2017. Zdravstvo
Stotine medicinskih sestara zbog neusklađenosti ministarstava i Komore ne mogu se zaposliti Apsurd zbog neusklađenosti ministarstva zdravstva, obrazovanja i komore. Žrtve oko 500 prvostupnica sestrinstva koje prema dopisu Ministarstva zdravstva nisu dužne polagati stručni ispit i obaviti pripravnički staž
1689 čitanja | Više >>>


15.01.2017. Zdravstvo
Milan Kujundžić: Spajamo bolničke odjele, zemljopisne udaljenosti nameću rješenja Ne vidim razloga zašto na tragu tog Masterplana ne bi nastavili. Kako zemljopisne udaljenosti nameću rješenja, zna se koje su to bolnice. Primjerice Koprivnica i Virovitica.
1016 čitanja | Više >>>

13.01.2017. Zdravstvo
Profesor Siniša Brlas na Sveučilištu u Zagrebu održao predavanje o mentalnom zdravlju i ovisnostima Nastavak je to suradnje profesora Brlasa sa sveučilištima u našoj zemlji koja je započela 2014. godine kada je profesor Brlas održao predavanje o mentalnom zdravlju studentima na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a suradnja je nastavljena i u 2015. te u 2016. godini predavanjima na Hrvatskim studijima u Zagrebu i na Filozofskom fakultetu u Osijeku.
437 čitanja | Više >>>

07.01.2017. Zdravstvo
Siniša Glumičić: Tijekom proteklih 26 godina obavio sam više od 10 tisuća zahvata Hrvatska će ove godine obilježiti 50. godina od začetka estetske medicine.
1303 čitanja | Više >>>

04.01.2017. Zdravstvo
Prevencija i suzbijanje ovisnosti i skrb o mentalnom zdravlju u Virovitičko-podravskoj županiji u 2016. godini Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije objavio je i ove godine na svojoj web stranici godišnje izvješće o radu Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja.
476 čitanja | Više >>>

02.01.2017. Zdravstvo
Problemi se gomilaju: Hrvatska ostaje bez obiteljskih liječnika Prije šest godina odlučila sam otići u mirovinu jer sam ispunjavala uvjete za prijevremenu. No bila sam u mirovini ‘čak’ dva dana i vratila se natrag da moji pacijenti ne ostanu bez jedinog liječnika kojeg imaju. Ovako govori dr. Željka Perić (61), obiteljska liječnica iz Zdenaca.
611 čitanja | Više >>>


30.12.2016. Zdravstvo
Ozrenu Polašeku uručena Državna nagrada za znanost za 2015. Hrvatski sabor bio je tako u četvrtak mjesto gdje se slavila znanost i iskazalo poštovanje hrvatskim znanstvenicima koji su svojim vrsnim znanstvenim radom dali veliki doprinos hrvatskoj i međunarodnoj znanosti.
1421 čitanja | Više >>>

22.12.2016. Zdravstvo
Katica Kovačević nova predsjednica Udruge prijatelja hospicija Udruga prijatelja hospicija Virovitica, osnovana 1999. godine s ciljem poboljšanja kvalitete života neizlječivo bolesnih osoba, održala je 21. prosinca ove godine izvještajnu i izbornu sjednicu skupštine.
238 čitanja | Više >>>

16.12.2016. Zdravstvo
Održana tribina o pušenju za roditelje učenika Tribinu su vodili profesor Siniša Brlas i medicinski tehničar Tomislav Šokec, gosti iz Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.
270 čitanja | Više >>>

15.12.2016. Zdravstvo
Osmim izdanjem „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ Zavod za javno zdravstvo obilježio deset godina od pokretanja projekta Već deset godina za redom stručnjaci iz Virovitičko-podravske županije razvijaju projekt „Iskoristi dan“ kojemu je cilj pomoći mladima da osvijeste važnost organizacije vlastitog slobodnog vremena.
341 čitanja | Više >>>

14.12.2016. Zdravstvo
Javnozdravstvena preventivna akcija - Pronađi svoj put u zdravi život U sklopu te javnozdravstvene preventivne akcije oni su građanima, osobito učenicima i mladima, dijelili edukativne letke i brošure o opasnostima od različitih vrsta ovisnosti, od alkohola, pušenja i droga, do igara na sreću i sve učestalijeg klađenja.
445 čitanja | Više >>>

09.12.2016. Zdravstvo
Siniša Brlas među stručnjacima promiče spoznaje o procesima u mozgu ovisnika Istraživanjem funkcioniranja mozga ovisnika profesor Brlas bavi se već godinama u okviru svojega rada s ovisničkom populacijom, a osobito ga zanimaju psihički procesi važni u nastajanju i održavanju ovisničkog ponašanja.
452 čitanja | Više >>>

09.12.2016. Zdravstvo
Stručnjaci iz Probacijskog ureda Bjelovar posjetili Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Ova se suradnja ogleda prije svega u tretmanu ovisnika koji su kao počinitelji kažnjivih djela u procesu nadziranja od strane Probacijskog ureda.
146 čitanja | Više >>>

02.12.2016. Zdravstvo
Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Prilika je to da se još jednom javno upozori na položaj invalida u društvu i na njihovo pravo da budu ravnopravni članovi društva.
410 čitanja | Više >>>

02.12.2016. Zdravstvo
Javna tribina i predstavljanje knjige povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti U četvrtak 1. prosinca u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održana je javna tribina pod nazivom "Mladi, alkohol i promet" i predstavljanje knjige Dubravka Klarića "Droge, ovisnosti i nasilje; važna saznanja i korisni savjeti za prevenciju i suzbijanje".
240 čitanja | Više >>>

01.12.2016. Zdravstvo
Zavod za hitnu medicinu Virovitičko podravske županije proslavio peti rođendan Prošlo je točno 5 godina, od tog 1. prosinca 2011. godine, kada je u sklopu reorganizacije hitne medicinske službe u Republici Hrvatskoj, započeo s radom Zavod za hitnu medicinu Virovitičko podravske županije.
374 čitanja | Više >>>

01.12.2016. Zdravstvo
Zavod za javno zdravstvo u novom projektu u području prevencije i suzbijanja ovisnosti U Osijeku je u prostorijama Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka održan prvi radni sastanak sudionika u projektu „Prevencija po mjeri mladih“ u kojemu je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije prvi partner.
355 čitanja | Više >>>

28.11.2016. Zdravstvo
Zavod za javno zdravstvo započinje s novim projektima u području prevencije i suzbijanja ovisnosti U Mjesecu borbe protiv ovisnosti 2016. godine Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije započinje provedbu aktivnosti u čak dva nova velika preventivna projekta.
205 čitanja | Više >>>

21.11.2016. Zdravstvo
Zavod za javno zdravstvo sudjelovao na 4. Međunarodnom kongresu nutricionista Zavod za javno zdravstvo je u suradnji sa Udrugom nutricionista Balans iz Osijeka na kongresu aktivno sudjelovao poster prezentacijom i radom na radionicama, kao i usmenim prikazom rezultata rada na aktivnostima vezanim uz pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost, te suzbijanje pušenja i prekomjernog pijenja kod mladih.
204 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net