jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Predsjedništvo HNS-a za predsjednika predlaže Ivana Vrdoljaka
Zastupnici: Umirovljenici su nam siromašni, uvijek iste udruge dobivaju novac
Rasprava na Odboru: Nužno je suzbijati homofobiju i nasilje prema LGBT osobama
Rasprava na Odboru: Nužno je suzbijati homofobiju i nasilje prema LGBT osobama
Ministarstvo branitelja odbacilo insinuacije o pogodovanju u javnoj nabavi automobila
HŽ Infrastruktura potvrdila kašnjenje radova na pruzi Dugo Selo-Križevci
SSSH traži plaćeno pripravništvo za nezaposlene starije od 30 godina
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

Zdravstvo15.10.2017. Zdravstvo
Radionica o ispitnoj tjeskobi čenika i studenata Radionica je održana povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, koji se svake godine obilježava 10. listopada.
170 čitanja | Više >>>

03.10.2017. Zdravstvo
Učenici iz Učeničkog doma posjetili Zavod za javno zdravstvo Ova je posjeta nastavak suradnje koja se već godinama razvija između Zavoda za javno zdravstvo i Učeničkog doma, a prilog je važnoj međusektorskoj suradnji koja je nužna kako bi se uspješno provodile preventivne aktivnosti u borbi protiv ovisnosti, ali i u proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju.
174 čitanja | Više >>>


15.09.2017. Zdravstvo
Župan Andrović obišao Dom zdravlja, Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ i Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović sa suradnicima, zamjenicima župana Marijom Klementom i Darkom Žužakom, te pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Melitom Sirovicom, županijske zdravstvene ustanove, Dom zdravlja, Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ i Zavod za hitnu medicinu.
388 čitanja | Više >>>

15.09.2017. Zdravstvo
Bolja zdravstvena usluga: Potpisani ugovori o nabavi medicinske opreme vrijedne 2,7 milijuna kuna Virovitičko-podravska županija i kroz ovaj projekt pokazuje brigu za svoje stanovnike, kroz poboljšanje zdravstvene infrastrukture i novu opremu, želimo da svi naši žitelji imaju kvalitetnu uslugu.
202 čitanja | Više >>>

20.07.2017. Zdravstvo
U Zavodu za javno zdravstvo VIDRA održala edukaciju za klubove liječenih alkoholičara Edukacija je organizirana kako bi se osnažili kapaciteti klubova liječenih alkoholičara za prijavljivanje na projekte kojima će se osnažiti unutarnji kapaciteti za rad s liječenim alkoholičarima, ali i međusobna stručna suradnja klubova.
638 čitanja | Više >>>

05.07.2017. Zdravstvo
Županija subvencionira kamate kredita za liječnike koji prvi put rješavaju svoje stambeno pitanje Pravo na subvenciju imat će doktori medicine koji po prvi put kupuju ili grade nekretninu radi rješavanja svog stambenog pitanja na području Županije. Iznos subvencije iznosi 50 posto iznosa ugovorene kamate na kredit, ali ne većem od 1.500 kuna na mjesečnoj razini.
378 čitanja | Više >>>

30.06.2017. Zdravstvo
Oboljeli od multiple skleroze zadovoljni rehabilitacijom koju im pruža Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku Danas je u Lipiku u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju održan radni sastanak predsjednika društava oboljelih od multiple skleroze iz Virovitičko podravske županije Saše Grahovca i Zorana Oljače iz Vukovarsko srijemske županije sa ravnateljem Darkom Kelemenom i pomoćnicom ravnatelja za sestrinstvo Ljerkom Pavković.
942 čitanja | Više >>>


01.06.2017. Zdravstvo
Članovi društva multiple skleroze županije sudjelovali na obilježavanju Svjetskog dana multiple skleroze Motivacijski govor okupljenim osobama oboljelim od MS-a održala je Lori Schneider, prva osoba s multiplom sklerozom koja se popela na najviše vrhove svijeta.
1248 čitanja | Više >>>

31.05.2017. Zdravstvo
Obilježen Svjetski dan nepušenja u Virovitičko-podravskoj županiji Ove je godine Svjetski dan nepušenja u našoj županiji ponovno obilježen javnozdravstvenom akcijom pod nazivom „Udahni život zdravim plućima“.
674 čitanja | Više >>>

29.05.2017. Zdravstvo
U Opatiji održano središnje predstavljanje rječnika ovisnosti Siniše Brlasa Šest godina nakon prvoga izdanja i godinu dana nakon objave izmijenjenog i dopunjenog izdanja ovog jedinstvenog rječnika, rječnik je ove godine dobio šesto, novo i preuređeno izdanje koje je objavila Medicinska naklada iz Zagreba.
437 čitanja | Više >>>

12.05.2017. Zdravstvo
Objavljeno novo izdanje rječnika ovisnosti Siniše Brlasa koje je od sada dostupno i izvan granica Hrvatske Ovo novo izdanje rječnika objavila je Medicinska naklada iz Zagreba, renomirani izdavač vrsne stručne literature u našoj zemlji. Novo izdanje kod novog nakladnika znači i novi vizualni identitet kojega potpisuje akademska slikarica i ilustratorica Sanela Đurinec Raič.
377 čitanja | Više >>>

10.05.2017. Zdravstvo
Početna konferencija projekta “Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji“ Odobrenim sredstvima opremit će se 33 ordinacije Doma zdravlja VPŽ (opće, dentalne i fizikalne medicine te ginekološka ordinacija) i 5 ordinacija koncesionara Virovitičko-podravske županije (4 ordinacije dentalne medicine i 1 ginekološka ordinacija).
223 čitanja | Više >>>

03.05.2017. Zdravstvo
Virovitička Opća bolnica smanjit će liste čekanja, pacijenti više neće morati u Zagreb ili Osijek Dobivenim sredstvima opremit ćemo pet operacijskih sala, jedinicu za intenzivno liječenje, sobu za buđenje, četiri dnevne bolnice: oftalmološku, pedijatrijsku, internističku i kiruršku i izgradit ćemo jedno novo krilo bolnice u koje ćemo smjestiti sva ti bolnička laboratorija, dakle patohistološki, citološki i medicinsko-biokemijski, što će omogućiti bržu i bolju analizu bržu i bolju analizu.
1363 čitanja | Više >>>

28.04.2017. Zdravstvo
Dijagnoza Mate Vukušića, predsjednika SDP Virovitičko-podravske županije i kandidata za dožupana: Bolnica je u predinfarktnom stanju Sve ima prizvuk skrivene kamere ali to, na žalost, nije. Klasični je to primjer primitivizma, bahatosti i pokazivanja snage. Na srednjovjekovni način.
2740 čitanja | Više >>>

28.04.2017. Zdravstvo
Ravnateljica bolnice Mirjana Peček za ICV: Nakon godine dana rukovođenja bolnicom imamo iskazane pozitivne financijske rezultate Aktualne teme - diskriminirajuća odluka o načinu parkiranja unutar bolničkog kruga i pozivi na informativne razgovore zbog fejzbuk komentara se ne spominju, ali se „osvrnula i na najvažnije događaje i projekte koji su obilježili njen dosadašnji rad“.
2970 čitanja | Više >>>

09.04.2017. Zdravstvo
Udruženje klubova liječenih alkoholičara Virovitice održalo izbornu skupštinu. Za predsjednika izabran Mirko Rak Prije samog kraja Skupštine članovima Udruženja još se jednom obratio sada već bivši predsjednik Goran Marek koji je čestitao članovima na uspješnom i kontinuiranom radu svima onima koji dugo godina apstiniraju odao posebno priznanje, a da onima koji su kratko u apstinenciji daje snažnu podršku.
1738 čitanja | Više >>>

05.04.2017. Zdravstvo
Zbog nedostatka liječnika Odjel psihijatrije Opće bolnica Virovitica u šest godina dva puta zatvaran i otvaran. Nadamo se da će sada imati više sreće! Nakon tri godine pacijenti s psihičkim dijagnozama (depresije, ovisnost, psihoze, PTSP, demencija…) od ovog tjedna se ponovno mogu liječiti u Općoj bolnici Virovitica.
1391 čitanja | Više >>>

04.04.2017. Zdravstvo
Obilježavanje Svjetskoga dana zdravlja u Virovitičko-podravskoj županiji Osnovna aktivnost je edukacija koja će se održati u gradskoj vijećnici i na kojoj će se javnosti predstaviti „Protokol međusektorske suradnje u području prevencije i suzbijanja ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji.
261 čitanja | Više >>>

15.02.2017. Zdravstvo
Počeli se rješavati problemi pedijatrije u Slatini S velikom radošću mogu reći da su se u rješavanje problematike pedijatrije u Slatini uključili čelni ljudi grada i županije, da smo se našli u Virovitici i razjasnili probleme, tako da sam povukla otkaz i nastavljam raditi u svojoj ambulanti - rekla je dr. Željkica Gerenčir.
511 čitanja | Više >>>

10.02.2017. Zdravstvo
Dr. Gerenčir ipak nastavlja rad u Slatini Podnošenjem zahtjeva za otkazivanje ugovora o radu i prestanak radnog odnosa u Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije dr. Željkica Gerenčir, jedini pedijatar u Slatini, izazvala je nevjericu roditelja i njihovu bojazan da bi se u Slatini mogla zatvoriti pedijatrijska ordinacija.
2002 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net