jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Udruge: Nakićeva odluka o C1 uputnici izazvala kaos u sustavu
Šikić: Od jeseni kreće program socijalnog poduzetništva
Savez slijepih: Novca za nas nema, za političku promidžbu ima
HNS osudio postavljanje šatora u Srbu
HND osuđuje primitivan napad HNiP-a na Ljubicu Letinić
Ministarstvo kulture raspisalo poziv za predlaganje programa u kulturi 2017.
DZS: Prosječna neto plaća za travanj 5.633 kune
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

Zdravstvo25.07.2016. Zdravstvo
KBC Osijek raspisao natječaj za 33 specijalizacije Ovo je pogled u budućnost, jer ako ne gledamo u tom smjeru, dogodit će se situacija kao s ortodontima, odnosno nedostatak kadra. Jer, zašto bi netko tko treba operirati umnjak morao ići u Slavonski Brod ili Viroviticu? - upitao se dr. Vlatko Kopić.
372 čitanja | Više >>>

29.06.2016. Zdravstvo
Žestoke reakcije na najave da bi tehnički ministar Dario Nakić ukinuo uputnice za cjelovitu obradu pacijenata U resoru odgovaraju da ne ukidaju uputnice C1 već samo ograničavaju te da naši liječnici opće prakse previše lako izdaju uputnice za bolničke preglede, mnogo lakše nego u EU
500 čitanja | Više >>>


21.06.2016. Zdravstvo
U Općoj bolnici izvedene dvije operacije koje do sada u Virovitici nisu rađene Zbog dostatnog educiranja osoblja i potrebne oprema doista je rijedak slučaj takvog operativnog zahvata u manjim bolnicama.
453 čitanja | Više >>>

06.06.2016. Zdravstvo
Biciklijadom završeno obilježavanje Svjetskoga dana nepušenja u našoj županiji Ovom se javnozdravstvenom akcijom željelo skrenuti pažnju javnosti na veliki javnozdravstveni problem štetne upotrebe duhanskih proizvoda, ohrabriti nepušače u nepušenju i potaknuti pušače na prestanak pušenja.
507 čitanja | Više >>>

05.06.2016. Zdravstvo
Međunarodna suradnja i zajednička nabava skupih i inovativnih lijekova zbog ušteda S bugarskim kolegom Petarom Moskovim detaljnije je razgovarao o zajedničkoj suradnji u nabavi lijekova, suradnji u pogledu informacijsko-tehnoloških softverskih rješenja (eZdravstvo) te o mogućnostima da hrvatske tvrtke predstave svoja IT rješenja.
350 čitanja | Više >>>

05.06.2016. Zdravstvo
 Novi model financiranja projekata za domove zdravlja i koncesionare Zahvaljujući resornim ministarstvima i novom modelu, županijama će u proračunu ostati više sredstava koje mogu preusmjeriti na druge projekte.
246 čitanja | Više >>>

31.05.2016. Zdravstvo
Mjerenjem razine ugljičnog monoksida u izdahu obilježen Svjetski dan nepušenja Svake se godine u svijetu 31. svibnja obilježava Svjetski dan nepušenja. Cilj i smisao ove javnozdravstvene akcije jest promovirati zdravlje, ohrabriti nepušače da ustraju u nepušenju, ali i potaknuti pušače da prestanu pušiti
447 čitanja | Više >>>


27.05.2016. Zdravstvo
Završena energetska obnova zgrade Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Orahovici Nova fasada i stolarija, krase obnovljenu zgradu Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije. Dio je to projekta o energetskoj obnovi, koji su prošle godine potpisali Virovitičko-podravska županija, tadašnji župan Tomislav Tolušić i ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš. Vrijednost radova iznosila je 974.957,36 kuna, a izvođač radova bio je IVER d.o.o. iz Čepina.
237 čitanja | Više >>>

25.05.2016. Zdravstvo
Članovi društva multiple skleroze na seminaru Multiple skleroza – Bolest koju treba odmah liječiti Povodom Svjetskog dana multiple skleroze u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, organiziran je skup o ovoj bolesti na kojem su sudjelovali i članovi Društva multiple skleroze Virovitičko podravske županije.
551 čitanja | Više >>>

24.05.2016. Zdravstvo
Hrvatski branitelji će u Općoj bolnici Virovitica moći obaviti sistematske preglede bez liste čekanja Prema riječima ravnateljice OB Virovitica Mirjane Peček, ”to je u ovom trenutku jedini način kako bi se izašlo u susret braniteljskoj populaciji s obzirom na kadrovske i financijske mogućnosti Opće bolnice Virovitica”.
1106 čitanja | Više >>>

20.05.2016. Zdravstvo
Ponovno zdravstvena ambulanta u Novoj Bukovici Zgrada je rekonstruirana po najvišim standardima zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj. Investicija adaptacije objekta u čemu su sudjelovali Virovitičko-podravska županija, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije , Općina Nova Bukovica iznosila je 1,7 milijuna kuna, a 815 tisuća kuna su bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.
186 čitanja | Više >>>

17.05.2016. Zdravstvo
Povratak sve dužih lista čekanja. Na neke preglede čeka se i više od godinu dana Ministar zdravlja Dario Nakić poručuje kako ukidanje Programa Plus i 72 sata nije utjecalo na dodatno povećanje. Njegov bivši kolega, Siniša Varga, koji je i uveo te programe smatra kako je stanje s listama čekanja sve gore.
444 čitanja | Više >>>

03.05.2016. Zdravstvo
Ministar Nakić za HRT otkrio pojedinosti reorganizacije bolnica Novac curi kroz prste najviše zbog nedovoljnog nadzora kvalitete i rada unutar bolničkih ustanova. Inzistirat ćemo na tome da bolnice svakih mjesec dana podnose financijsko izvješće - koliko je potrošeno za zaposlene, koliko se izdvaja za antibiotike i lijekove općenito te posebno za skupe lijekove, a posebno će se voditi računa i o godišnjim odmorima, izjavio je Nakić.
295 čitanja | Više >>>

27.04.2016. Zdravstvo
Mirjana Peček iz Koprivnice nova ravnateljica, a Igor Andrović novi predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček je diplomirala na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu 2000. godine. Potom je 2009. završila Višu školu pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku, te Visoku školu na istom fakultetu 2014. godine. Rodom je iz Rijeke, dolazi iz Koprivnice, a podrijetlom je iz Čačinaca.
1414 čitanja | Više >>>

25.04.2016. Zdravstvo
Siniša Brlas predstavio svoje knjige stručnjacima u Srbiji Kongres je okupio najistaknutije stručnjake koji se u široj regiji bave različitim vrstama psihološke pomoći, uglavnom profesionalne psihoterapeute i savjetovatelje.
438 čitanja | Više >>>

25.04.2016. Zdravstvo
Održan seminar “Pristupačnost za osobe oboljele od multiple skleroze” Na seminaru su predstavljeni statistički parametri Baze podataka SDMSH i Baza SOS MS poziva – alata za definiranje potreba osoba sa multiple sklerozom.
647 čitanja | Više >>>

14.04.2016. Zdravstvo
Prvi dan prikupljanja potpisa protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja premašio očekivanja Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Virovitice (HSU), organizirala je danas od 9-13 sati prikupljanje potpisa protiv namjere ministra zdravstva Darija Nakića za poskupljenje police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 na 89 kuna.
727 čitanja | Više >>>

08.04.2016. Zdravstvo
Provedena edukacija voditelja školskih preventivnih programa u školama u županiji Pod nazivom "Osnaživanje kapaciteta za djelotvorne intervencije za prevenciju i suzbijanje ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji", edukacija je održana u učionici Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok".
423 čitanja | Više >>>

29.03.2016. Zdravstvo
Dopunsko zdravstveno osiguranje poskupljuje gotovo 30 posto Ministar zdravlja Dario Nakić namjerava od 1. svibnja povećati cijenu dopunskog osiguranja HZZO-a sa 70 na 89 kuna.
917 čitanja | Više >>>

24.03.2016. Zdravstvo
Profesor Siniša Brlas sudjelovao kao predavač u edukaciji stručnjaka koji rade s djecom rizičnog ponašanja Profesor Brlas kao višegodišnji profesionalni suradnik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu sudionicima je održao izlaganje na temu „Učenje ovisničkog ponašanja u socijalnom kontekstu“ kojim je pojasnio važnost učenja za razvoj socijalnih vještina.
321 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net