jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Plenković i Petrov: Nova Vlada sredinom idućeg tjedna
HNS očekuje mjesto potpredsjednika Sabora
Šeks: Bit ću pročelnik-koordinator Savjetodavnog vijeća HDZ-a
Većina zaposlenika priželjkuje poslodavce koji će im platiti edukaciju
SDP protiv hitne procedure za Mostova jamstva; obratit će se Ustavnom sudu
Štediše Ljubljanske banke trebaju obavijestiti ESLJP o promjenama podataka od podnošenja tužbe
Građani očekuju puniju sabornicu
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

Zdravstvo24.10.2016. Zdravstvo
Olakšica za pacijente: Od danas po doznake, recepte i uputnice putem - mobilne aplikacije Osiguranici će putem mobilne aplikacije biti povezani sa svojim obiteljskim liječnikom koji će im dati lozinku za ulaz na mobilni portal. Tako će svatko putem pametnog telefona moći od liječnika zatražiti da mu prepiše lijek, izda doznaku za bolovanje ili se naručiti na vađenje krvi ili pregled
240 čitanja | Više >>>

18.10.2016. Zdravstvo
Svečano otvorene ordinacije opće i dentalne medicine u Novoj Bukovici a pacijenta nema Mogućnost upisa mještana u novim ambulantama do sada je iskoristilo oko 250 osoba, a za sklapanje ugovora s HZZ-om potrebno je najmanje 450 pacijenata.
912 čitanja | Više >>>


13.10.2016. Zdravstvo
Sudjelovanje stručnjaka iz naše županije na konferenciji o ovisnostima Konferencija je obuhvatila raspravu o važnim pristupima borbi protiv ovisnosti kroz čak 13 različitih tema, a glavni je cilj Konferencije bio osnažiti suradnju tijela nadležnih na području borbe protiv ovisnosti razmjenom novih znanstvenih spoznaja i primjerima dobre prakse.
142 čitanja | Više >>>

10.10.2016. Zdravstvo
Povodom Svjetskoga dana mentalnog zdravlja nova publikacija Siniše Brlasa „Kako prevladati stres u radu“ Publikacija je ustvari vodič za samopomoć svima onima koji se tijekom izvršavanja svojih radnih zadataka zateknu u frustrirajućim i stresnim situacijama koje mogu biti prijetnja njihovom mentalnom zdravlju.
128 čitanja | Više >>>

26.09.2016. Zdravstvo
Učenici iz Učeničkog doma posjetili Zavod za javno zdravstvo Njihovi domaćini u Zavodu bili su profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja i medicinski tehničar u ovoj Djelatnosti Tomislav Šokec.
346 čitanja | Više >>>

23.08.2016. Zdravstvo
Akcija 20 minuta: Način rada u maloj ambulanti preslikati na cijelu Hrvatsku Najavljena akcija Koordinacije hrvatske obiteljske medicine “20 minuta“, koja bi trebala zaživjeti 1. rujna ove godine, izazvala je različita tumačenja te dovela do zabrinutosti velikog broja pacijenata
731 čitanja | Više >>>

12.08.2016. Zdravstvo
U Novoj Bukovici otvorenje ambulanta Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Vrijednost radova je milijun i pol kuna, a izgradnju je financirala Virovitičko-podravska županija, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije i Općine Nova Bukovica. Nakon otvorenja ambulante, u 11 sati, održat će se i svečana sjednica Općinskog vijeća Nove Bukovice, povodom Dana općine i blagdana Velike Gospe.
252 čitanja | Više >>>


02.08.2016. Zdravstvo
Liječnicima prekipjelo. Do kada će biti “stoka za klanje”? Nakon nedjeljnog napada na liječnicu ponovno je aktualizirano pitanje načina liječenja ovisnika u Hrvatskoj i njihovog dolaska po terapiju za odvikavanje od droge u ordinacije izabranih liječnika obiteljske medicine.
1336 čitanja | Više >>>

27.07.2016. Zdravstvo
Općoj bolnici Virovitica donirana oprema za liječenje prijevremeno rođene djece Dječjem odjelu Opće bolnice Virovitica predstavnici Kluba roditelja nedonoščadi “Palčić” na čelu s predsjednicom Željkom Vučko, donirali su opremu vrijednu 200 tisuća kuna.
4143 čitanja | Više >>>

25.07.2016. Zdravstvo
KBC Osijek raspisao natječaj za 33 specijalizacije Ovo je pogled u budućnost, jer ako ne gledamo u tom smjeru, dogodit će se situacija kao s ortodontima, odnosno nedostatak kadra. Jer, zašto bi netko tko treba operirati umnjak morao ići u Slavonski Brod ili Viroviticu? - upitao se dr. Vlatko Kopić.
556 čitanja | Više >>>

29.06.2016. Zdravstvo
Žestoke reakcije na najave da bi tehnički ministar Dario Nakić ukinuo uputnice za cjelovitu obradu pacijenata U resoru odgovaraju da ne ukidaju uputnice C1 već samo ograničavaju te da naši liječnici opće prakse previše lako izdaju uputnice za bolničke preglede, mnogo lakše nego u EU
625 čitanja | Više >>>

21.06.2016. Zdravstvo
U Općoj bolnici izvedene dvije operacije koje do sada u Virovitici nisu rađene Zbog dostatnog educiranja osoblja i potrebne oprema doista je rijedak slučaj takvog operativnog zahvata u manjim bolnicama.
727 čitanja | Više >>>

06.06.2016. Zdravstvo
Biciklijadom završeno obilježavanje Svjetskoga dana nepušenja u našoj županiji Ovom se javnozdravstvenom akcijom željelo skrenuti pažnju javnosti na veliki javnozdravstveni problem štetne upotrebe duhanskih proizvoda, ohrabriti nepušače u nepušenju i potaknuti pušače na prestanak pušenja.
631 čitanja | Više >>>

05.06.2016. Zdravstvo
Međunarodna suradnja i zajednička nabava skupih i inovativnih lijekova zbog ušteda S bugarskim kolegom Petarom Moskovim detaljnije je razgovarao o zajedničkoj suradnji u nabavi lijekova, suradnji u pogledu informacijsko-tehnoloških softverskih rješenja (eZdravstvo) te o mogućnostima da hrvatske tvrtke predstave svoja IT rješenja.
470 čitanja | Više >>>

05.06.2016. Zdravstvo
 Novi model financiranja projekata za domove zdravlja i koncesionare Zahvaljujući resornim ministarstvima i novom modelu, županijama će u proračunu ostati više sredstava koje mogu preusmjeriti na druge projekte.
314 čitanja | Više >>>

31.05.2016. Zdravstvo
Mjerenjem razine ugljičnog monoksida u izdahu obilježen Svjetski dan nepušenja Svake se godine u svijetu 31. svibnja obilježava Svjetski dan nepušenja. Cilj i smisao ove javnozdravstvene akcije jest promovirati zdravlje, ohrabriti nepušače da ustraju u nepušenju, ali i potaknuti pušače da prestanu pušiti
525 čitanja | Više >>>

27.05.2016. Zdravstvo
Završena energetska obnova zgrade Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Orahovici Nova fasada i stolarija, krase obnovljenu zgradu Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije. Dio je to projekta o energetskoj obnovi, koji su prošle godine potpisali Virovitičko-podravska županija, tadašnji župan Tomislav Tolušić i ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš. Vrijednost radova iznosila je 974.957,36 kuna, a izvođač radova bio je IVER d.o.o. iz Čepina.
293 čitanja | Više >>>

25.05.2016. Zdravstvo
Članovi društva multiple skleroze na seminaru Multiple skleroza – Bolest koju treba odmah liječiti Povodom Svjetskog dana multiple skleroze u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, organiziran je skup o ovoj bolesti na kojem su sudjelovali i članovi Društva multiple skleroze Virovitičko podravske županije.
643 čitanja | Više >>>

24.05.2016. Zdravstvo
Hrvatski branitelji će u Općoj bolnici Virovitica moći obaviti sistematske preglede bez liste čekanja Prema riječima ravnateljice OB Virovitica Mirjane Peček, ”to je u ovom trenutku jedini način kako bi se izašlo u susret braniteljskoj populaciji s obzirom na kadrovske i financijske mogućnosti Opće bolnice Virovitica”.
1220 čitanja | Više >>>

20.05.2016. Zdravstvo
Ponovno zdravstvena ambulanta u Novoj Bukovici Zgrada je rekonstruirana po najvišim standardima zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj. Investicija adaptacije objekta u čemu su sudjelovali Virovitičko-podravska županija, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije , Općina Nova Bukovica iznosila je 1,7 milijuna kuna, a 815 tisuća kuna su bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.
218 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net