jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Pusić: preokrenuti ekonomski i politički trendovi te pružen otpor
Hrvatska u ponedjeljak slavi Dan antifašističke borbe
Karamarko: Milanović nastavlja raditi na podjelama, građani neće od toga živjeti bolje
Varga: nema privatizacije zdravstva, to su podmetanja
Trpimir Goluža novi predsjednik Hrvatske liječničke komore
Tomašić: Konzervativna stranka na izbore izlazi u koaliciji pet stranaka
Nacionalno vijeće učenika nezadovoljno provođenjem ovogodišnje mature
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

Zdravstvo15.07.2015. Zdravstvo
Zavod za javno zdravstvo uspješno dovršio provedbu velikog projekta o zaštiti mentalnog zdravlja ljudi u našoj županiji U okviru projekta provedeno je niz stručnih aktivnosti usmjerenih specifičnoj edukaciji i osnaživanju stanovnika u donošenju zdravih životnih odluka. Osobito je važan aspekt usmjeren pomoći djeci i mladima u organizaciji slobodnog vremena.
208 čitanja | Više >>>

16.06.2015. Zdravstvo
Obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze Cilj susreta je stvaranje osjećaja pripadnosti društvu u kojem živimo, razmjena iskustava, upoznavanje članova iz različitih regija te razmjena informacija u cilju jačanja suradnje i boljeg položaja u društvu.
153 čitanja | Više >>>


16.06.2015. Zdravstvo
Opća bolnica Virovitica: Program plus smanjio liste čekanja Umjesto 122 dana, koliko su pacijenti Opće bolnice Virovitica početkom veljače ove godine čekali na ultrazvuk srca, danas termin mogu dobiti za manje od 15 dana.
463 čitanja | Više >>>

16.06.2015. Zdravstvo
14. Susreti oboljelih od dijabetesa u Orahovici Orahovačko jezero bilo je domaćin 14. tradicionalnog susreta dijabetičara Hrvatske ''Slatki na Papuku''. Dvjestotinjak dijabetičara iz Hrvatske, ali i iz Tešnja i Zrenjanina razmijenilo je iskustva, uživalo u ljepoti prirode i zabavilo se uz plesnjak.
156 čitanja | Više >>>

03.06.2015. Zdravstvo
Općoj bolnici Virovitica 2,5 milijuna kuna od Agencije za lijekove i medicinske proizvode Država će od HALMED-a dobiti 88 milijuna kuna za nabavu aparata i opreme u 15 hrvatskih bolnica. Ta će odluka biti na dnevnom redu sljedeće sjednice Vlade, a prema njoj će dio dobiti Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) u iznosu od 88,103.649 kuna upotrijebiti za razvoj i obavljanje zdravstvene djelatnosti bolnica.
454 čitanja | Više >>>

25.05.2015. Zdravstvo
Knjiga Siniše Brlasa među najboljim europskim radovima iz psihološkog savjetovanja Od 22. do 24. svibnja u Petnici pokraj Valjeva (Srbija) održana je Prva europska konferencija o psihološkom savjetovanju u Srbiji u suorganizaciji European Association for Counsleing i Udruženja za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije.
355 čitanja | Više >>>

24.05.2015. Zdravstvo
U virovitičkoj bolnici neki pregledi bez liste čekanja Pacijenti za gastroskopiju dođu na red za sedam, a na kolonoskopiju u roku od 11 dana, kazao nam je dr. Marko Markotić šef Internog odjela virovitičke Opće bolnice
1073 čitanja | Više >>>


23.05.2015. Zdravstvo
MK Speed Slatina ''Bukom motora protiv tišine ALS-a'' Članovi Moto kluba Speed Slatina priključili su se Međunarodnoj akciji ''Bukom motora protiv tišine ALS-a''. Okupivši se na središnjem slatinskom Trgu sv. Josipa točno u 12 sati započeli su turiranje motora u trajanju od jedne minute.
134 čitanja | Više >>>

14.05.2015. Zdravstvo
U Općoj bolnici Virovitica obilježen Međunarodni dan sestrinstva Danas u Hrvatskoj postoji čak 16 studijskih programa sestrinstva koji obrazuju medicinske sestre s ciljem dobivanja najviše razine obrazovanja te priznavanje digniteta kakav imaju njihove kolegice u Europskoj uniji.
444 čitanja | Više >>>

13.05.2015. Zdravstvo
Sistemske konstelacije u Orahovici okupile preko sedamdeset zainteresiranih građana Nakon predavanja i održanih radionica, Suzana Vičik, prof.def.pup., voditeljica sistemskih konstelacija ne skriva svoje oduševljenje niti ljudima, niti Orahovicom.
340 čitanja | Više >>>

07.05.2015. Zdravstvo
U Orahovici promocija knjige: Čak i po cijenu života - sistemske konstelacije u radu s oboljelima Uvodnu riječ drže dr. Marijana Vidaković Peček, prof. Suzana Vičik i prevoditeljica knjige i konstelatorica Marija Luna.
365 čitanja | Više >>>

30.04.2015. Zdravstvo
Prezentacijom automatskog vanjskog defibrilatora obilježen nacionalni dan Hitne medicinske pomoći Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije danas su u Virovitici, povodom nacionalnog dana Hitne medicinske pomoći, predstavili svojim sugrađanima i djelatnicima Policijske postaje Virovitica, program javno dostupne rane defibrilacije „Pokreni srce-spasi život“.
371 čitanja | Više >>>

28.04.2015. Zdravstvo
Knjiga „Komunikacija s ovisnicima“ Siniše Brlasa, predstavljena na prvom hrvatskom simpoziju o ovisnostima Aktivno sudjelovanje na ovako važnom skupu pokazatelj je da se znanja stručnjaka iz Virovitičko-podravske županije cijene i izvan njezinih granica.
244 čitanja | Više >>>

23.04.2015. Zdravstvo
Miroslav Venus i Siniša Brlas sudjelovali na međunarodnoj konferenciji u Mađarskoj Sudjelovanje naših stručnjaka na ovoj Konferenciji u Mađarskoj pokazatelj je da se znanja i iskustva stečena u Virovitičko-podravskoj županiji mogu uspješno primjenjivati čak i izvan granica naše zemlje, te da se sustavnost i ustrajnost u stručnome radu nadaleko prepoznaju.
198 čitanja | Više >>>

15.04.2015. Zdravstvo
15 godina prevencije i suzbijanja ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji Sustav je organiziran tako da je nositelj većine aktivnosti koje se provode u županiji Djelatnost za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, dok koordinativnu ulogu ima Povjerenstvo za suzbijanje ovisnosti Virovitičko-podravske županije.
247 čitanja | Više >>>

09.04.2015. Zdravstvo
Javnozdravstvenom akcijom i ove je godine obilježen Svjetski dan zdravlja Pod motom „U zdravom tijelu zdrav duh – udahni život punim plućima“ akcija je ove godine postala dijelom nacionalne akcije koja se pod nazivom „Dani preventive 2015.“
234 čitanja | Više >>>

06.04.2015. Zdravstvo
Hrvati su lani bili na bolovanju čak 478.930 dana. Najmanje na području Virovitice Prema izvješću Upravnog vijeća HZZO-a, izdaci za privremenu nesposobnost za rad u 2014. godini u cijeloj Hrvatskoj manji su za 69 milijuna kuna ili za 6,93 posto nego prethodne godine.
412 čitanja | Više >>>

16.01.2015. Zdravstvo
Profesor Siniša Brlas održao predavanje o mentalnom zdravlju na Hrvatskim studijima Gostovanja profesora Siniše Brlasa kao predavača na cijenjenim hrvatskim fakultetima rezultat su toga što je još 2010. godine profesor Brlas sa skupinom psihologinja i psihologa pokrenuo u Republici Hrvatskoj jedinstveni projekt pod nazivom „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“ s ciljem da se osvijeste kapaciteti psihologije kao struke za djelotvorne intervencije u proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju.
286 čitanja | Više >>>

22.12.2014. Zdravstvo
Šesto izdanje vodiča „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ Temelj ovoga projekta jest istraživanje o pušenju, alkoholu, kockanju, drogama i slobodnom vremenu koje je među učenicima osnovnih i srednjih škola u Virovitičko-podravskoj županiji provedeno od školske godine 2004./2005. do školske godine 2013./2014. i koje je ukazalo na važnost i potrebu organizacije slobodnog vremena djece i mladih.
195 čitanja | Više >>>

15.12.2014. Zdravstvo
Otvoren natječaj za polaznike Godišnjeg programa Akademoje za politički razvoj u 2015. godini Godišnji program Akademije za politički razvoj postoji u Hrvatskoj od 2004. godine u okviru programa Vijeća Europe za obrazovanje političkih, ekonomskih i društvenih lidera u tranzicijskim državama.
183 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net