jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

Zdravstvo11.04.2018. Zdravstvo
Dr Fotez: Ako pedijatrice imaju dokaza da je drukčije nego što sam izjavio molim argumentirati prikladnim dokazima Više nismo imali nikakve mehanizam „prisile“ pedijatrica na županiji za rad u ambulanti Orahovica, naravno uz financijsku nadoknadu. Odlaskom pedijatrice u koncesiju samo njezinom dobrom voljom sada uz veću financijsku nadoknadu od one koju je imala kao zaposlenica Doma zdravlja mogli smo osigurati rad u ambulanti.
2378 čitanja | Više >>>

10.04.2018. Zdravstvo
Pedijatrice zgrožene izjavom ravnatelja Doma zdravlja dr Foteza, prijavile ga Liječničkoj komori, razmišljaju o privatnim tužbama Ovakvi postupci ravnateljansigurno su jedan od razloga zašto liječnici odlaze pa bi se sustav time morao također pozabaviti.
3150 čitanja | Više >>>


05.04.2018. Zdravstvo
Privremena senzorna soba počela s radom Zahvaljujući vrlo izdašnoj donaciji engleske udruge Living Life iz Eastbornea, koja već godinama prikuplja i doprema humanitarnu pomoć Gradskom društvu Crvenoga križa Slatina, u zgradi Centra nevladinih udruga Slatina otvorena je privremena senzorna soba s opremom vrijednom približno 100.000 kuna za djecu s poteškoćama u razvoju.
602 čitanja | Više >>>

03.04.2018. Zdravstvo
U Orahovicu dolazi raditi umirovljeni pedijatar iz Našica U primarnoj zdravstvenoj zaštiti na području Virovitičko-podravske županije rade četiri pedijatra, a prema Mreži javne zdravstvene službe trebalo bi ih biti šest, odnosno po dva u Virovitici i Slatini te po jedan u Pitomači i Orahovici
1183 čitanja | Više >>>

12.03.2018. Zdravstvo
Prema podacima HZZO-a, u županiji je broj osiguranih osoba manji za 1.88% Prema službenim podacima HZZO-a, u Hrvatskoj se u 2017. godini broj osiguranih osoba smanjio za čak 52.273. Na kraju siječnja bilo ih je 4,255.038, a na kraju godine 4,202.765.
751 čitanja | Više >>>

11.03.2018. Zdravstvo
Studenti biologije uspješno realizirali deset znanstvenoistraživačkih projekata Uključivanje studenata u znanstvenoistraživačke projekte u okviru njihovih završnih i diplomskih radova dugogodišnja je praksa na Odjelu za biologiju Sveučilišta u Osijeku.
390 čitanja | Više >>>

08.03.2018. Zdravstvo
Grad Orahovica osigurava stan i plaćene režije pedijatru koji dođe raditi u njihovu ambulantu Krajem veljače Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije raspisao natječaj za popunu 12 radnih mjesta na području županije, među njima i doktora medicine, specijalista pedijatra, za rad u ambulanti u Orahovici.
685 čitanja | Više >>>


02.03.2018. Zdravstvo
Potpisan 20 milijuna kuna vrijedan ugovor o dogradnji novog krila bolnice U prostorijama Županije, ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček potpisala je 20 milijuna kuna vrijedan ugovor o dogradnji novog krila bolnice i stručnom nadzoru sa zajednicom ponuditelja. Potpisivanju ugovora nazočili su i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan virovitičko-podravski Igor Andrović te gradonačelnik Ivica Kirin.
791 čitanja | Više >>>

02.03.2018. Zdravstvo
U Zavodu za javno zdravstvo održana edukacija edukatora u projektu „Zajedno snažniji u borbi protiv ovisnosti“ Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u okviru projekta „Zajedno snažniji u borbi protiv ovisnosti“ (kojega financira Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske) proveo je edukaciju edukatora o međusektorskoj suradnji u borbi protiv ovisnosti.
424 čitanja | Više >>>

01.03.2018. Zdravstvo
Kreće projekt dogradnje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica Vrijednost radova iznos 21, 8 milijuna kuna. Ugovor za stručni nadzor potpisat će se sa zajednicom ponuditelja, King Art Studio Virovitica, NNM energetika Virovitica i Rešetar Slatina. Vrijednost ugovora iznosi 193.750 kuna.
530 čitanja | Više >>>

19.02.2018. Zdravstvo
Profesor Siniša Brlas dobio važno priznanje Ministarstva pravosuđa Ovakvo priznanje Ministarstvo pravosuđa po prvi puta dodjeljuje nekome iz Virovitičko-podravske županije. Priznanje se odnosi na suradnju u probaciji, specifičnom tretmanu počinitelja kaznenih djela koji su na uvjetovanoj i nadziranoj slobodi, a imaju izrečene i mjere liječenja od ovisnosti.
371 čitanja | Više >>>

19.02.2018. Zdravstvo
Pregovori o kolektivnom ugovoru u zdravstvu Na danas održanom sastanku, pregovarački odbori Vlade i Sindikata usuglasili su se kako će nastojati okončati pregovore o sklapanju novog kolektivnog ugovora do početka ožujka.
549 čitanja | Više >>>

13.02.2018. Zdravstvo
Povodom Dana bez duhanskog dima u Virovitičko-podravskoj županiji Zavod za javno zdravstvo 14. veljače 2018. organizira Dan otvorenih vrata U Republici Hrvatskoj već se niz godina obilježava Dan bez duhanskog dima (Hrvatski dan nepušenja), a u Virovitičko-podravskoj županiji tome svakako najveći doprinos daje Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Podršku ovim aktivnostima pruža i Povjerenstvo za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije.
226 čitanja | Više >>>

02.02.2018. Zdravstvo
Ugrađen prvi beton u bazen za fizikalnu rehabilitaciju u Slatini Dom zdravlja u Slatini građen je u više etapa a paviljon 4 sagrađen je 1981. godine kada je Slatina po prvi put imala Fizikalnu terapiju u donjim prostorijama objekta. Desetak godina fizikalna terapija je funkcionirala, jer su bile ugrađene odgovarajuće pumpe koje su premoštavale visinsku razliku.
294 čitanja | Više >>>

31.01.2018. Zdravstvo
Ivica Fotez imenovan ravnateljem Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije I nadalje ćemo razvijati primarnu zdravstvenu zaštitu, u svim našim sredinama, kako u gradovima, tako i u rubnim dijelovima, jer svi moraju imati jednake uvjete za zdravstvenu brigu i skrb.
611 čitanja | Više >>>

25.01.2018. Zdravstvo
Liječničko vještačenje moguće je i u Virovitici Virovitica je do utorka, 23. siječnja bila jedino sjedište neke županije koja nije imala podružnicu Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.
1066 čitanja | Više >>>

04.12.2017. Zdravstvo
Izdana brošura za pomoć mladima koji se pripremaju za izlazak iz ustanova i udomiteljskih obitelji Budući da više ne mogu računati na sustavnu skrb, a kako ne bi ostali prepušteni samima sebi, pojedine organizacije civilnog društva ulažu značajne napore kako bi pomogli mladima da izbjegnu rizike samostalnog života i što prije postignu samostalnost.
517 čitanja | Više >>>

30.11.2017. Zdravstvo
Bolnica kupuje višeslojni CT uređaj i 58 novih kreveta Bolnica sada ima devet godina star 16-slojni CT uređaj, dva puta je bio na popravku za što je izdvojeno milijun kuna, i pitanje je dana kada će se opet pokvariti.
1130 čitanja | Više >>>

15.11.2017. Zdravstvo
Zavod za javno zdravstvo nastavlja s provedbom programa „Zdrav za pet“ u Virovitičko-podravskoj županiji Ovim je predavanjem nastavljeno ostvarivanje programa „Zdrav za pet“ u Virovitičko-podravskoj županiji i u školskoj godini 2017./2018., a ujedno je obilježen i početak Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenog - 15. prosinca).
372 čitanja | Više >>>

15.11.2017. Zdravstvo
Održano predavanje za ravnatelje škola u Virovitičko-podravskoj županiji o suzbijanju ispitne tjeskobe kod učenika Predavanje je održao profesor psihologije Siniša Brlas koji radi kao psiholog u Djelatnostiza prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije
396 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net