jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata
  FlashNews:
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Prosvjeta09.10.2017. Prosvjeta
Obrtničko-(ne)klasični salon ljepote Povodom Europskog dana jezika učenici i nastavnici Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici i Katoličke klasične gimnazije u Virovitici osmislili su pomalo neobičan, (ne)klasičan susret dviju virovitičkih srednjih škola.
465 čitanja | Više >>>

03.10.2017. Prosvjeta
Više od 500 studenata studira Visoku školu u Virovitici, prvu godinu upisalo je njih 119 Prema riječima dekana Visoke škole Virovitica, Olivera Jukića, s nastavom preddiplomskog studiju, od ponedjeljka 2. listopada startalo je ukupno 119 studenata, na Studiju menadžmenta (informatički menadžment i menadžment ruralnog turizma), te na Studiju poduzetništva (poduzetništvo usluga), te na Studiju računarstva (smjer programsko inženjerstvo).
356 čitanja | Više >>>

28.09.2017. Prosvjeta
Inkscape i robotika i ove školske 2017./2018. godine nastavljaju s radom u OŠ Eugena Kumičića OŠ Eugena Kumičića Slatina provodila je projekt pod nazivom „Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost“.
433 čitanja | Više >>>

28.09.2017. Prosvjeta
Slatinski prvašići postali članovima školske knjižnice Učenici prvašići sa svojim učiteljicama Renatom Grahovac (1.a), Blaženkom Marić (1.b) i Ljiljanom Marendić (1.c) u mjesecu rujnu 2017. godine posjetili su školsku knjižnicu u Slatini u kojoj ih je knjižničarka Melita Schmitz upoznala s prostorom školske knjižnice.
365 čitanja | Više >>>

20.09.2017. Prosvjeta
Tehničko veleučilište u Zagrebu poziva vatrogasce zainteresirane za izvanredno studiranje odabranog politehničkog studija da se jave na natječaj za 6 stipendija Tehničko veleučilište u Zagrebu brojnim projektima i suradnjama kontinuirano doprinosi zajednici te aktivno radi na približavanju akademskog obrazovanja svim članovima zajednice. Ovo nije prvi puta da TVZ dodjeljuje stipendije zainteresiranim i potrebitim studentima, no ove godine odlučili smo se objaviti natječaj za vatrogasce s odgovarajućim uvjetima za naše studije. Natječaj se odnosi na 3 stipendije za izvanredne dodiplomske i 3 za izvanredne diplomske studije po osobnom izboru koje pokrivaju troškove tijekom svih godina studija.
354 čitanja | Više >>>

20.09.2017. Prosvjeta
Moderator Biskupskog ordinarijata, Ivica Žuljević povodom rekonstrukcije i dogradnje posjetio Katoličku školu u Virovitici Danas je u 10 sati u prostorijama knjižnice Katoličke gimnazije u Virovitici, predstojnik Ureda za katoličke škole požeške biskupije vlč. Ivica Žuljević s ravnateljima i izvršiteljima radova dogovorio plan daljnjih aktivnosti rekonstrukcije i dogradnje zgrade Katoličke škole u Virovitici.
670 čitanja | Više >>>

05.09.2017. Prosvjeta
Prvi puta nakon 12 godina Orahovica ima tri razreda prvašića, Županija sufinancirala udžbenike i opremila jedan razred za najmanje Osnovna škola Ivana Brlić Mažuranić iz Orahovice, jedna od rijetkih u Slavoniji koja ima povećanje broja razrednih odjela prvih razreda. Nakon 12 godina, Orahovica ponovno ima tri prva razreda, od čega će 59 učenika pohađati matičnu školu u Orahovici, a troje u Novoj Jošavi, a njima će učiteljice biti Sanja Bošnjak, Josipa Buljan i Ružica Sertić.
405 čitanja | Više >>>

23.08.2017. Prosvjeta
Počeo jesenski upisni rok u srednje škole: ostalo mjesta za još 116 srednjoškolaca U ponedjeljak 21. kolovoza, započeo je jesenski upisni rok na području Virovitičko-podravske županije. Nakon prijava i obrade podataka, ljestvica budućih srednjoškolaca objavit će se 31. kolovoza, a upisi su dan kasnije, 1. rujna
317 čitanja | Više >>>

25.07.2017. Prosvjeta
Zbog velikog interesa održane dvije radionice robitike Školstvo je prilično kruto, uobličeno u neka pravila u sklopu kojih često nastavnici nisu u stanju toliko napraviti koliko bi trebalo, a vrijeme teče, tehnologija se mijenja, djeca ne mogu čekati.
689 čitanja | Više >>>

25.07.2017. Prosvjeta
Danas u Poduzetničkom inkubatoru besplatna radionica robotike za početnike Radi se o Reformi školstva u praksi, u STEM području, tako da svako dijete dobije primjerak najmodernije tehnologije i pripadajuću edukaciju. Ovim putem STEM se dovodi u male sredine, nešto kao poput modernog „bibliobusa“.
422 čitanja | Više >>>

20.07.2017. Prosvjeta
Vaučeri za učenike od 5. do  8. razreda osnovnih škola za kupnju radnih bilježnica i ostalog školskog pribora Gradonačelnik Ivica Kirin donio je Odluku kojom se vaučer od 200 kuna može iskoristiti i za kupnju radnih bilježnica i ostalog školskog pribora na prodajnim mjestima školskog pribora, odnosno Narodnih novina i Papir Commercea.
270 čitanja | Više >>>

19.07.2017. Prosvjeta
Na Visokoj školi u ljetnom upisnom roku 113 studenata,  za jesen slobodno još 7 mjesta Preostalih 7 mjesta, te eventualno mjesta koja ostanu slobodna, ako se netko ipak. ne pojavi na upisima, bit će dostupna za prijavu na jesenskom roku.
642 čitanja | Više >>>

19.07.2017. Prosvjeta
Do kraja mjeseca bit će gotov novi Studentski dom u Virovitici Finiširaju se radovi na novom Studentskom domu u Virovitici, kapaciteta 108 kreveta i koji će od jeseni primiti svoje prve stanovnike. Novi studentski dom imat će 108 ležajeva i površinu od 2.300 četvornih metara.
454 čitanja | Više >>>

05.07.2017. Prosvjeta
Virovitičko-podravska županija sa 400 kuna sufinancira komplete udžbenike za učenike prvih razreda osnovnih škola kojima je Županija osnivač U predizbornoj kampanji smo obećali sufinancirati udžbenike i to ćemo od ove jeseni ostvarit. Iduće godine ćemo u suradnji s općinama i gradovima napraviti model po kojem će što više učenika u našoj županiji, ne samo onih koji idu u prvi razred, imati besplatne udžbenike.
334 čitanja | Više >>>

29.06.2017. Prosvjeta
Učeniku gimnazije Petra Preradovića Davoru Tarbuku uručen Oskar znanja, mentorici Dubravki Sikori plaketa i zahvalnica U velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održana je dodjela Oskara znanja državnim i međunarodnim prvacima u znanju, učenicima osnovnih i srednjih škola te plakete i zahvalnice njihovim mentorima - profesorima i učiteljima.
989 čitanja | Više >>>

29.06.2017. Prosvjeta
EU novcem potiču sport i obrtništvo OŠ Eugena Kumičića počela je provedbu trećeg projekta iz EU programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, a ovaj put partneri su OŠ Sebestyén Tinódi Lantos iz Szigetvara i Srednja škola Marka Marulića Slatina.
537 čitanja | Više >>>

21.06.2017. Prosvjeta
Počela škola plivanja Za školu plivanja ove godine zaprimljeno je preko 200 zahtjeva te će se poduka u plivanju odvijati u tri cjeline po deset dana, a u svakoj cjelini nalazit će se po najmanje šest grupa.
1233 čitanja | Više >>>

21.06.2017. Prosvjeta
Grad Virovitica poziva učenike i roditelje na razmjenu udžbenika u subotu 24. lipnja Grad Virovitica će za sve učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola, nabaviti besplatne udžbenike koje će učenike dočekati na njihovim klupama prvi nastavni dan školske godine dok je za učenike od 5. do 8. razreda osigurao vaučere od 200 kuna, koji će moći iskoristiti prilikom kupovine udžbenika za novu školsku godinu.
637 čitanja | Više >>>

16.06.2017. Prosvjeta
Najbolji učenici u svojim školama u svim općinama i gradovima Virovitičko-podravske županije U sklopu manifestacije „Zbogom školo do jeseni“, proglašeni su i najbolji učenici svake osnovne i srednje škole s područja Virovitičko-podravske županije. Donosimo vam popis najboljih učenika svih naših osnovnih i srednjih škola.
1258 čitanja | Više >>>

16.06.2017. Prosvjeta
Iskra Maravić, Ivan Horvat i Lucija Relić najbolji učenici Virovitičko-podravske županije za školsku godinu 2016./2017. Čestitke i nagrade su im uručena na manifestaciji „Zbogom školo do jeseni“. Ovu tradicionalnu manifestaciju organizira Virovitičko-podravska županija, dok je suorganizator ove godine bila Osnovna škola Gradina.
408 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net