jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Plenković i Petrov: Nova Vlada sredinom idućeg tjedna
HNS očekuje mjesto potpredsjednika Sabora
Šeks: Bit ću pročelnik-koordinator Savjetodavnog vijeća HDZ-a
Većina zaposlenika priželjkuje poslodavce koji će im platiti edukaciju
SDP protiv hitne procedure za Mostova jamstva; obratit će se Ustavnom sudu
Štediše Ljubljanske banke trebaju obavijestiti ESLJP o promjenama podataka od podnošenja tužbe
Građani očekuju puniju sabornicu
  FlashNews:
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Prosvjeta23.03.2016. Prosvjeta
Virovitica dobiva Studentski dom sa 108 ležajeva vrijedan 18,5 milijuna kuna Studentski dom će imati 108 ležajeva, a realizirat će se zahvaljujući suradnji i angažmanu Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Virovitica, Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financira će projekt u iznosu od 100 posto.
472 čitanja | Više >>>

18.03.2016. Prosvjeta
 U subotu u Brezovici svečanost povodom promjene imena škole u Područnu školu Tomislava Lukačevića Područna škola u Brezovici, nosit će ime prema poginulom hrvatskom branitelju iz Brezovice, Tomislavu Lukačeviću. Područna škola u Brezovici, koja se nalazi u sklopu Osnovne škole Gradina, izgrađena je 2009. godine i na inicijativu Mjesnog odbora Brezovica.
488 čitanja | Više >>>

17.03.2016. Prosvjeta
Profesorica Svjetlana Dupan održala tematsko putopisno predavanje Žene svijeta Knjižničarka Dupan u svoje slobodno vrijem voli putovati te je do sada proputovala malo je reći pola svijeta. U svome tematskome predavanju predstavila je zemlje, i kontinente, koje je posjetila s posebnim osvrtom na položaj i život žena u tim zemljama.
421 čitanja | Više >>>

14.03.2016. Prosvjeta
Dvaput pobijedili na Državnoj smotri simuliranih suđenja U prostorijama Općinskog kaznenog suda u Zagrebu u subotu, 12. ožujka 2016. godine, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Agencija za odgoj i obrazovanje i ove su godine organizirali Državnu smotru simuliranih suđenja – Modul zakon u razredu na kojoj je sudjelovalo 18 timova
667 čitanja | Više >>>

09.03.2016. Prosvjeta
Božica Ploskonka i Patrik Dundović najbolji su u poznavanju povijesti u osnovnim školama Virovitičko-podravske županije U Zdencima je u utorak, 8. ožujka, održano županijsko natjecanje iz povijesti za učenike osnovnih škola u školskoj godini 2015./2016. s područja Virovitičko-podravske županije. Domaćin natjecanja bila je Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Zdenci.
452 čitanja | Više >>>

29.02.2016. Prosvjeta
Slatinski maturanti posjetili Hrvatski sabor Posjet je uključivao nazočnost samoj sjednici Hrvatskog sabora – učenici su se s galerije mogli osvjedočiti kako se ponašaju zastupnici u sabornici. Osim toga bilo je organizirano i razgledanje zgrade Sabora. Ove godine, na žalost, učenici nisu imali priliku razgovarati i postavljati pitanja zastupnicima iz naše izborne jedinice.
323 čitanja | Više >>>

25.02.2016. Prosvjeta
Dan ružičastih majica u OŠ Vladimir Nazor U Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica danas je kratkim glazbenim programom obilježen Dan ružičastih majica u kojem je sudjelovao mali školski zbor i učenici viših razreda prigodnim igrokazom o potrebi uvažavanja i prihvaćanja različitosti. To je dan kojim obilježavamo borbu protiv vršnjačkog nasilja, ali zašto ružičaste majice?
411 čitanja | Više >>>

22.02.2016. Prosvjeta
Fijasko: Jazz u glazbenoj školi bez publike! A da ga prebace u Monte Cristo? Tamo je uvijek ima! Svi muzikolozi, pedagozi, svirci, dirigenti, direktori, čistačice i tajnice, štimači instrumenata i vozači, svi nabrojeni djelatnici da su došli već bi pola dvorane bilo popunjeno.
2179 čitanja | Više >>>

22.02.2016. Prosvjeta
Znanstvenici s najvećeg svjetskog laboratorija u CERN-u u virovitičkoj Gimnaziji Od veljače do travnja ove godinena fakultetima i institutima diljem svijeta preko 10 tisuća srednjoškolaca provest će jedan dan poput znanstvenika analizirajući stvarne podatke prikupljene na najvećem i najsnažnijem sudarivaču čestica na svijetu “LargeHadronCollider” (LHC) smještenom na CERN-u (Europski laboratoriju za fiziku elementarnih čestica).
387 čitanja | Više >>>

20.02.2016. Prosvjeta
Dvije srednjoškolke iz Pitomače oduševile britanskog kuhara Anica Čukelj i Sanja Međurečan su učenice Srednje škole Stjepana Sulimanca, a sada će dva tjedna raditi u kuhinji Hannas u gradiću Torquayu gdje će pomagati glavnom kuharu Dini Pavledisu i njegovoj ekipi.
768 čitanja | Više >>>

18.02.2016. Prosvjeta
Virovitički učenici u Torquayu rodnom gradu najpoznatije spisateljice krimića Agathe Christie Već je dogovoren odlazak u kazalište Princess, kina, muzeje, sportska natjecanja, kulturna događanja i razgledavanja znamenitosti mjesta.Torquay je mjesto engleske rivijere, bogato raznim festivalima tijekom cijele godine pa je planirano da posjetimo jedan tijekom boravka.
654 čitanja | Više >>>

21.01.2016. Prosvjeta
Kolegij ravnatelja o pomoćnicima u nastavi, projektima prekogranične suradnje, ekskurzijama, školi u prirodi U organizaciji županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu održan je kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije na kojemu je bilo riječi o pomoćnicima u nastavi, koji su s radom započeli u listopadu prošle godine.
480 čitanja | Više >>>

12.01.2016. Prosvjeta
Ideja godine - natjecanja za srednjoškolce Ovo je treća godina natjecanja, a organizatori pozivaju srednjoškolce da šalju svoje ideje prvo do 15. veljače, a krajnji rok je 18. ožujka.
700 čitanja | Više >>>

07.01.2016. Prosvjeta
Pet škola s područja Virovitičko-podravske županije u pilot projektu e-Škole Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, OŠ Suhopolje, OŠ Vladimir Nazor Virovitica te OŠ Eugena Kumičića Slatina.
561 čitanja | Više >>>

22.12.2015. Prosvjeta
Donesena odluka o gradskim stipendijama Na natječaj za stipendiranje javilo se 39 studenata s područja Virovitice, a stipendije će dobiti njih deset.
452 čitanja | Više >>>

21.12.2015. Prosvjeta
Promovirano 30 stručnih prvostupnika Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Na svečanosti promocije dodijeljeno je i Priznanje za promicanje međunarodnog ugleda Visoke škole Virovitica Ivi Ribić i Barbari Domović te Dekanova nagrada Dominiku Suku.
546 čitanja | Više >>>

17.12.2015. Prosvjeta
Potpisani ugovori za energetsku obnovu OŠ Petra Preradovića Pitomača i SŠ Marka Marulića Slatina Za energetsku obnovu ovih dviju škola utrošit će se milijun i 400 tisuća kuna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
571 čitanja | Više >>>

09.12.2015. Prosvjeta
Kreće energetska obnova gimnazije Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je gimnaziji Petra Preradovića gotovo 190 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrade.
388 čitanja | Više >>>

04.12.2015. Prosvjeta
Djeca u vrtićima u sklopu projekta Kapljica i kamen uče o važnosti očuvanja okoliša Realizacijom projekta provode se radionice za djecu u dobi od 4 do 6 godina u 9 vrtića Virovitičko-podravske županije, za ukupno 20 grupa djece. Radionice provodi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u suradnji s djelatnicima vrtića Virovitičko-podravske županije.
375 čitanja | Više >>>

18.11.2015. Prosvjeta
Jelena Borovčak osvojila prvo mjesto u pjevanju na Dječjem festivalu u Orahovici Jelena je pjevala pjesmu Sve što ti nisam znala dati grupe Feminem i pokazala što zna i umije te osvojila srca stručnoga žirija koji su je nagradili zasluženim prvim mjestom.
557 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net