jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Sud potvrdio da je Zlatar Violić bila u sukobu interesa zbog Autografa
Hrg: pred HSS-om su untarstranački izbori
Umro Jakov Bienenfeld, ugledni član Židovske općine Zagreb
Bolnicama neće biti plaćeno 150 milijuna kuna za prekoračenje limita
Karamarko i Hasanbegović ne mogu određivati prostor slobode
IKEA povlači iz prodaje stropne svjetiljke Hyby, Lock i Rinna
Na izbornu kampanju potrošeno 40,2 milijuna kuna
  FlashNews:
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Prosvjeta10.03.2015. Prosvjeta
Učenici SŠ Stjepan Ivšić sudionici radionica o ljudskim pravima s kolegama iz Srbije i Bosne i Hercegovine Cilj okupljanja prvenstveno su bile radionice o ljudskim pravima, snaga argumentiranja, te vječno pitanje „Gdje moje pravo završava, a tvoje počinje“.
313 čitanja | Više >>>

06.03.2015. Prosvjeta
Održano predavanje "Budi mi prijatelj - Stop nasilju među djecom i mladima" učenicima Osnovne škole u Gornjem Bazju Kroz deset poruka, djeca su upoznala što je nasilje, koje su vrste nasilja i da nasilje nije samo fizičko, već i verbalno, socijalno, emocionalno, seksualno, vjersko, rasno i nacionalno.
346 čitanja | Više >>>

02.03.2015. Prosvjeta
Natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka Program će započeti 7. rujna 2015. godine, a polaznici/polaznice će se nakon završenog Programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave odnosno u ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije) sukladno potrebama službe.
1480 čitanja | Više >>>

14.02.2015. Prosvjeta
Profesor  Brlas kao suradnik Agencije za odgoj i obrazovanje sudjeluje u regionalnim edukacijama za škole Ova državna agencija provodi sustavnu edukaciju učitelja i nastavnika u Republici Hrvatskoj, a profesor Siniša Brlas već je godinama njezin suradnik i član stručnoga tima.
266 čitanja | Više >>>

01.02.2015. Prosvjeta
Osnovna škola Suhopolje dočekala novo polugodište u toplijem i ljepšem izdanju Nekadašnji metalni spoj škole i školskog restorana zamijenjen je energetski učinkovitijom PVC stolarijom, zahvaljujući čemu je škola postala mnogo prikladnija za odgojno-obrazovni rad.
359 čitanja | Više >>>

27.01.2015. Prosvjeta
Učenici SŠ Stjepan Ivšić u posjetu Marinadi Cilj posjete bio je upoznati učenike s praktičnom stranom predmeta Trgovinsko poslovanje i Strukovne vježbe 2, u čemu nam je uvelike pomogao "domaćin Marinade", Alen Samardžić, rukovoditelj službe održavanja koji je naše učenike proveo kroz Marinadina skladišta, te proizvodne hale u kojima se odvijaju najsuvremeniji proizvodni procesi u ovoj branši. Uz detaljna objašnjenja svih procesa koji se odvijaju od polja do stola, naši učenici su zadovoljno krenuli put kuće.
426 čitanja | Više >>>

27.01.2015. Prosvjeta
Smotri učenika osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije LiDraNo 2015. u Slatini 6.veljače Županijska smotra u stvaralaštvu po izričajima održati će se u dva bloka. Domaćin učenicima osnovnih škola je OŠ Eugena Kumičića, učenicima srednjih škola SŠ Marka Marulića, dok će se izričaji u dramsko-scenskom stvaralaštvu za učenike obiju kategorija održati u prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Slatini.
396 čitanja | Više >>>

23.01.2015. Prosvjeta
Budi mi prijatelj - Stop nasilju među djecom i mladima U organizaciji Udruge distrofičara invalida celebralne dječje paralize i ostalih tjelasnih invalida Virovitice, učenicima 4.A razreda Osnovne škole Gradina, održano je edukativno predavanje na temu "Budi mi prijatelj - Stop nasilju među djecom i mladima". Predavanje je održao Ivica Čuljak,pedagog škole.
584 čitanja | Više >>>

16.12.2014. Prosvjeta
Raspisan još jedan natječaj za stipendije Nakon raspisivanja natječaja za dodjelu šest novih stipendija za akademsku 2014./2015. godinu, Grad Virovitica se zbog velikog interesa odlučio na raspisivanje još jednog natječaja za dodjelu dodatnih šest stipendije redovitim studentima s prebivalištem na području grada Virovitice.
451 čitanja | Više >>>

14.12.2014. Prosvjeta
Kreativnošću protiv ovisnosti Cilj projekta bio je potaknuti učenike da pokažu svoju kreativnost, maštovitost, originalnost i darovitost.
488 čitanja | Više >>>

05.12.2014. Prosvjeta
Visokoj školi Virovitica potpora od 96.500 kuna za projekt Studentskog doma Ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je 1. prosinca Odluku o dodjeli financijskih sredstava za pripremu projekata izgradnje ili rekonstrukcije objekata studentskog smještaja čija bi se provedba mogla financirati iz Europskog fonda.
346 čitanja | Više >>>

30.11.2014. Prosvjeta
Učenici u Slatini uspoređivali stihove Tina Ujevića i pjevača Mile Kitića Nastavni sat koji su nastavnice osmislile pokazao je i trivijalnost i besmislenost narodnjačkih stihova te slabu glazbenu vrijednost takvih kompozicija.
401 čitanja | Više >>>

20.11.2014. Prosvjeta
Narodnjačka poetika u životu mladih Učenici su kroz analizu stihova narodnjačke pjesme spoznali i uvidjeli da su u pitanju lake note kratkoga trajanja i besmislenih stihova koje će vjerojatno, kako su sami rekli, već sutra zaboraviti.
687 čitanja | Više >>>

20.11.2014. Prosvjeta
Gimnaziji Petra Preradovića nagrada FER-a za najbolje rangirane kandidate pri upisu akademskoj godini 2015./16. Broj nagrada se dodjeljuje na temelju brojnosti upisa i uspješnosti virovitičkih gimnazijalaca na FER-u.
802 čitanja | Više >>>

09.11.2014. Prosvjeta
Irena i Veronika predstavljale svoju školu i županiju na “21. susretu malih pjesnika Slavonije i Baranje” Na ovogodišnjem „21. susretu malih pjesnika Slavonije i Baranje“održanom 7. studenog u Cerniku u Brodsko-posavskoj županiji, učenice Irena Marušić iz 8.r., i Veronika Brzica iz 6.r. OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica predstavljale su svoju školu i županiju.
366 čitanja | Više >>>

08.11.2014. Prosvjeta
Projekti ICT4SCF i KFT predstavljeni ravnateljima škola  Vukovarsko-srijemske županije Voditeljica projekata Melita Schmitz iz Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine 7. studenog predstavila je u Vukovaru na Županijskom stručnom vijeću ravnatelja škola Vukovarsko-srijemske županije projekte koji su sufinancirani sredstvima Europske unije i osnivača škola.
241 čitanja | Više >>>

05.11.2014. Prosvjeta
Osnovna škola Davorin Trstenjak iz Čađavice sudjeluje u kampanji “Osmjeh za 5!” U sklopu edukativno-preventivne kampanje “Osmjeh za 5!” koju provodi tvrtka DM u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanje i sporta, na natječaj su se prijavili i učenici 1. Razreda.
333 čitanja | Više >>>

05.11.2014. Prosvjeta
Projekt “Shema školskog voća i povrća” u OŠ V. Nazora Nova Bukovica Projekt Shema školskog voća i povrća od ove se školske godine provodi u svim razredima osnovne škole. U skladu s planiranim projektnim aktivnostima učenici škole O.Š Vladimir Nazor iz Nove Bukovice sudjelovali su u predavanjima Savjetodavne službe iz Slatine i Udruge Balans iz Osijeka, nutricionističkog savjetovališta.
318 čitanja | Više >>>

03.11.2014. Prosvjeta
Za 17 škola s područja Virovitičko-podravske županije odobreno 48 pomoćnika u nastavi Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar donio je odluku o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2014./2015. školsku godinu u ukupnom iznosu od 11.562.640 kuna.
445 čitanja | Više >>>

27.10.2014. Prosvjeta
U Mjesecu hrvatske knjige Učenici 1.a razreda O.Š. Eugena Kumičića postali članovima školske knjižnice Mjesec hrvatske knjige obilježava se svake godine i to u periodu od 15. listopada do 15. studenog te u tom periodu učenici prvih razreda postaju članovima školske knjižnice.
315 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net