jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Obiteljski liječnici pozdravljaju najavu zapošljavanja 200 liječnika u primarnoj zaštiti
Sve više kriminala seli na internet; izolirana nije ni Hrvatska
Oštro se protivim promjeni naziva Trga maršala Tita
Počela i službena kampanja za izbor novog predsjednika SDP-a
U pet slavonskih županija do 2020. 2,5 milijardi eura iz EU fondova
Virovitica prijavljuje projekt Rekonstrukcija nerazvrstane ceste
Izdana građevinska dozvola za nove hale AMS BIOMASE
  FlashNews:
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Prosvjeta20.05.2016. Prosvjeta
Moderna srednja škola u Pitomači proizvodi ekološku kamilicu, a učenici vode i pravcati restoran! Nevjerojatna škola - ima i vlastite pčele - djeca upravo proizvode solarni automobil - i da, proizvode i vino - školsku belinu i školsku crninu. Ni to nije kraj - ali za sva čuda iz Pitomače tri minute nije dovoljno.
642 čitanja | Više >>>

19.05.2016. Prosvjeta
Treće mjesto za slatinskim osmašicama za najbolji esej na temu Heroj Domovinskog rata u mojem zavičaju Esej govori o hrabrom mladiću iz Zdenaca koji je ratne 1991. godine Hrvatsku branio u Vukovaru. Potom je 9 mjeseci proveo u srpskim kazamatima, vratio se kući,, a u Zdencima mu je priređen veličanstven doček. U sjećanje na taj dan i „dan danas“ u Zdencima na zgradi skladišta stoji grafit „Vratite nam Đucu“.
261 čitanja | Više >>>

17.05.2016. Prosvjeta
Terenska nastava studenata VŠMTI-a u Informativno edukativnom centru u Noskovačkoj Dubravi Studenti su se upoznali sa radom Javne ustanove i tijekom obnove i uređenja objekta Informativno edukativnog centra, te projektima koji su u provedbi ili pripremi. Ravnateljica Javne ustanove Tatjana Arnold Sabo upoznala je studente sa zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije, a drugoga dana studenti su u pratnji djelatnika Javne ustanove obišli i poučnu stazu ”Dravi u zagrljaj” i promatračnicu za ptice, te koristili opremu za promatranje ptica.
244 čitanja | Više >>>

16.05.2016. Prosvjeta
Promocijom rada virovitičke GLOBE škole promoviraju i Viroviticu-GLOBE ekipa OŠ IBM osvojila 1. mjesto u orijentacijskom natjecanju Na ovogodišnje državno natjecanje i smotru hrvatskih GLOBE škola iz naše županije plasirale su se četiri škole (dvije osnovne škole iz Virovitice i dvije iz Slatine), već godinama aktivne u ovom programu.
1045 čitanja | Više >>>

16.05.2016. Prosvjeta
Portal Upisi u srednje škole - sve informacije neophodne za upis u srednju školu na jednom mjestu Portal obiluje korisnim informacijama iz svih onih područja koja zanimaju budućeg srednjoškolca: podatci o srednjim školama u Republici Hrvatskoj, vremenici upisa, potrebni dokumenti, pravilnici i zakoni, opisi zanimanja, svi bitni podatci o srednjoškolskom obrazovanju i još puno toga više.
339 čitanja | Više >>>

16.05.2016. Prosvjeta
Grad Virovitica pozvao maturante na Norijadu Ove godine Grad Virovitica poziva maturante na Norijadu koja će se održati u utorak 17. svibnja od 12 do 15 sati gore u Gradskom parku iza Dvorca Pejačević.
506 čitanja | Više >>>

16.05.2016. Prosvjeta
Brlići - treći puta najuspješnija osnovna škola u Županiji U školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica održana je priredba povodom Dana škole i 30. godišnjice prijateljstva i partnerstava sa školom iz Traunreuta. Uz glazbu i ples na svečanosti su predstavljeni i nagrađeni najuspješniji učenici i njihovi mentori, najbolji sportaši i sportašice te njihovi mentori i jubilarci, kojih je ove godine deset.
378 čitanja | Više >>>

13.05.2016. Prosvjeta
Dopusnica za preddiplomskog stručnog studija računarstva Studij traje tri godine, a njegovim se završetkom stječe 180 ECTS bodova i stručni naziv prvostupnika inženjera računarstva.
334 čitanja | Više >>>

13.05.2016. Prosvjeta
Radovi na rekonstrukciji krovišta na Osnovnoj školi u Suhopolju Na zgradi Osnovne škole Suhopolje u tijeku su radovi u sklopu energetske obnove vrijedni 1,5 milijuna kuna. Izvodi ih Gradba d.o.o., a stručni nadzor povjeren je King Art Studio d.o.o. Rekonstruirat će se krovište na školi koje bi trebalo završiti do 1. rujna.
269 čitanja | Više >>>

11.05.2016. Prosvjeta
Slatinčanka Jelena Borovčak plasirala se u završni krug državnog natjecanja Volim domovinu u Pisarovini Ukupni plasman za državno natjecanje je treće mjesto od deset prvoplasiranih učenika sa 17,10 od ukupno mogućih 20 bodova.
326 čitanja | Više >>>

09.05.2016. Prosvjeta
Sporazum o sufinanciranju rada Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici U dvorani TVIN, Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, potpisivan je sporazum o sufinanciranju rada Visoke škole. Potpisali su ga Virovitičko-podravska županija, gradovi i općine.
338 čitanja | Više >>>

09.05.2016. Prosvjeta
Iva Ribić izabrana za predsjednicu Studentskog zbora Iva Ribić (22) iz Virovitice, nova je predsjednica Studentskog zbora Visoke škole za menadžmentu u turizmu i informatici u Virovitici.
431 čitanja | Više >>>

09.05.2016. Prosvjeta
Opća opasnost na Zbogom školo do jeseni Na ovogodišnjoj manifestaciji, «Zbogom školo do jeseni», koja će se u organizaciji Virovitičko-podravske županije održati 3. lipanj u Virovitici, nastupit će Opća opasnost. Bend "Opća opasnost" osnovali su dvojica mladih Županjaca, Slaven Živanović - Žiža i Pero Galić 1992. godine.
664 čitanja | Više >>>

08.05.2016. Prosvjeta
U Hrvatskoj, jedino Tehnički muzej u Zagrebu i Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača imaju apisarij Ono što je za insekte terarij, to je za pčele apisarij. Naš profesor hrvatskog jezika, Marin Domović, inače hobi pčelar, uz pomoć učenika i puno truda, postavio je apisarij sa živim pčelama gdje se kroz staklo može vidjeti kako žive pčele u jednoj zajednici.
516 čitanja | Više >>>

08.05.2016. Prosvjeta
Radovi na novoj fasade zgrade Srednje škole Marka Marulića u Slatini Vrijednost radova je 1,2 milijuna kuna, izvođač je tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o, a stručni nadzor obavlja tvrtka Arhis d.o.o.
305 čitanja | Više >>>

03.05.2016. Prosvjeta
Učenici naše županije na državnome natjecanju iz hrvatskoga jezika U Zadru je je od 27. do 29. travnja 2016. godine održano državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika. Na natjecanju su sudjelovali i učenici srednjih škola iz Virovitičko-podravske županije.
563 čitanja | Više >>>

02.05.2016. Prosvjeta
OŠ Eugena Kumičića uspješna u pilot projektu “e-škole – Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola” Na natječaj se javilo ukupno 720 škola, a izabrano je njih 150. Od tih 150 škola njih 20 je odabrano da uđe u pilot projekt, a među njima je i Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina.
458 čitanja | Više >>>

22.04.2016. Prosvjeta
Održana tribina Institucionalizacija pedofilije u Hrvatskoj Kako bi pojasnila predavanje o institucionaliziranju pedofilije u Hrvatskoj, odnosno o spolnom odgoju u Hrvatskim školama, Karoline Vidović Krišto, iznijela je podatke Kinsey instituta, koji se temelje na seksualnom zlostavljanju dojenčadi i djece.
1012 čitanja | Više >>>

20.04.2016. Prosvjeta
Ljerki Medved školskoj knjižničarki iz Voćina Nagrada za životno djelo U Zadru je 8. travnja za vrijeme trajanja 28. Proljetne škole školskih knjižničara Republike Hrvatske Hrvatska udruga školskih knjižničara dodijelila nagrade najboljim knjižničarkama i knjižničarima prema prijavama za ovu kalendarsku godinu.
491 čitanja | Više >>>

12.04.2016. Prosvjeta
Državni LiDraNo 2016. U društvu najboljih mladih glumaca, pisaca i novinara iz cijele Hrvatske našla se i učenica Srednje škole Marka Marulića Slatina Martina Jukić zajedno sa svojom mentoricom Valerijom Ivanac-Jelenčić. Martina se na Smotri predstavila u kategoriji pojedinačnoga scenskog izraza – izvela je monolog 4.48 psihoza.
380 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net