jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Udruge: Nakićeva odluka o C1 uputnici izazvala kaos u sustavu
Šikić: Od jeseni kreće program socijalnog poduzetništva
Savez slijepih: Novca za nas nema, za političku promidžbu ima
HNS osudio postavljanje šatora u Srbu
HND osuđuje primitivan napad HNiP-a na Ljubicu Letinić
Ministarstvo kulture raspisalo poziv za predlaganje programa u kulturi 2017.
DZS: Prosječna neto plaća za travanj 5.633 kune
  FlashNews:
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Prosvjeta29.02.2016. Prosvjeta
Slatinski maturanti posjetili Hrvatski sabor Posjet je uključivao nazočnost samoj sjednici Hrvatskog sabora – učenici su se s galerije mogli osvjedočiti kako se ponašaju zastupnici u sabornici. Osim toga bilo je organizirano i razgledanje zgrade Sabora. Ove godine, na žalost, učenici nisu imali priliku razgovarati i postavljati pitanja zastupnicima iz naše izborne jedinice.
306 čitanja | Više >>>

25.02.2016. Prosvjeta
Dan ružičastih majica u OŠ Vladimir Nazor U Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica danas je kratkim glazbenim programom obilježen Dan ružičastih majica u kojem je sudjelovao mali školski zbor i učenici viših razreda prigodnim igrokazom o potrebi uvažavanja i prihvaćanja različitosti. To je dan kojim obilježavamo borbu protiv vršnjačkog nasilja, ali zašto ružičaste majice?
386 čitanja | Više >>>

22.02.2016. Prosvjeta
Fijasko: Jazz u glazbenoj školi bez publike! A da ga prebace u Monte Cristo? Tamo je uvijek ima! Svi muzikolozi, pedagozi, svirci, dirigenti, direktori, čistačice i tajnice, štimači instrumenata i vozači, svi nabrojeni djelatnici da su došli već bi pola dvorane bilo popunjeno.
2150 čitanja | Više >>>

22.02.2016. Prosvjeta
Znanstvenici s najvećeg svjetskog laboratorija u CERN-u u virovitičkoj Gimnaziji Od veljače do travnja ove godinena fakultetima i institutima diljem svijeta preko 10 tisuća srednjoškolaca provest će jedan dan poput znanstvenika analizirajući stvarne podatke prikupljene na najvećem i najsnažnijem sudarivaču čestica na svijetu “LargeHadronCollider” (LHC) smještenom na CERN-u (Europski laboratoriju za fiziku elementarnih čestica).
363 čitanja | Više >>>

20.02.2016. Prosvjeta
Dvije srednjoškolke iz Pitomače oduševile britanskog kuhara Anica Čukelj i Sanja Međurečan su učenice Srednje škole Stjepana Sulimanca, a sada će dva tjedna raditi u kuhinji Hannas u gradiću Torquayu gdje će pomagati glavnom kuharu Dini Pavledisu i njegovoj ekipi.
741 čitanja | Više >>>

18.02.2016. Prosvjeta
Virovitički učenici u Torquayu rodnom gradu najpoznatije spisateljice krimića Agathe Christie Već je dogovoren odlazak u kazalište Princess, kina, muzeje, sportska natjecanja, kulturna događanja i razgledavanja znamenitosti mjesta.Torquay je mjesto engleske rivijere, bogato raznim festivalima tijekom cijele godine pa je planirano da posjetimo jedan tijekom boravka.
626 čitanja | Više >>>

21.01.2016. Prosvjeta
Kolegij ravnatelja o pomoćnicima u nastavi, projektima prekogranične suradnje, ekskurzijama, školi u prirodi U organizaciji županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu održan je kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije na kojemu je bilo riječi o pomoćnicima u nastavi, koji su s radom započeli u listopadu prošle godine.
459 čitanja | Više >>>

12.01.2016. Prosvjeta
Ideja godine - natjecanja za srednjoškolce Ovo je treća godina natjecanja, a organizatori pozivaju srednjoškolce da šalju svoje ideje prvo do 15. veljače, a krajnji rok je 18. ožujka.
676 čitanja | Više >>>

07.01.2016. Prosvjeta
Pet škola s područja Virovitičko-podravske županije u pilot projektu e-Škole Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, OŠ Suhopolje, OŠ Vladimir Nazor Virovitica te OŠ Eugena Kumičića Slatina.
520 čitanja | Više >>>

22.12.2015. Prosvjeta
Donesena odluka o gradskim stipendijama Na natječaj za stipendiranje javilo se 39 studenata s područja Virovitice, a stipendije će dobiti njih deset.
433 čitanja | Više >>>

21.12.2015. Prosvjeta
Promovirano 30 stručnih prvostupnika Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Na svečanosti promocije dodijeljeno je i Priznanje za promicanje međunarodnog ugleda Visoke škole Virovitica Ivi Ribić i Barbari Domović te Dekanova nagrada Dominiku Suku.
526 čitanja | Više >>>

17.12.2015. Prosvjeta
Potpisani ugovori za energetsku obnovu OŠ Petra Preradovića Pitomača i SŠ Marka Marulića Slatina Za energetsku obnovu ovih dviju škola utrošit će se milijun i 400 tisuća kuna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
531 čitanja | Više >>>

09.12.2015. Prosvjeta
Kreće energetska obnova gimnazije Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je gimnaziji Petra Preradovića gotovo 190 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrade.
381 čitanja | Više >>>

04.12.2015. Prosvjeta
Djeca u vrtićima u sklopu projekta Kapljica i kamen uče o važnosti očuvanja okoliša Realizacijom projekta provode se radionice za djecu u dobi od 4 do 6 godina u 9 vrtića Virovitičko-podravske županije, za ukupno 20 grupa djece. Radionice provodi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u suradnji s djelatnicima vrtića Virovitičko-podravske županije.
364 čitanja | Više >>>

18.11.2015. Prosvjeta
Jelena Borovčak osvojila prvo mjesto u pjevanju na Dječjem festivalu u Orahovici Jelena je pjevala pjesmu Sve što ti nisam znala dati grupe Feminem i pokazala što zna i umije te osvojila srca stručnoga žirija koji su je nagradili zasluženim prvim mjestom.
520 čitanja | Više >>>

18.11.2015. Prosvjeta
Završne aktivnosti povodom obilježavanja Mjeseca hravstke knjige u OŠ Eugena Kumičića Učenici područnih škola iz Bakića, Gornjeg Miholjca, Josipova, Vaške i Novaka na terenskoj nastavi u Virovitici posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Virovitica.
372 čitanja | Više >>>

03.11.2015. Prosvjeta
U Parku prirode Papuk održan V. Kamp rendžera Učenici su kroz radionice i terenski obilazak dobili priliku da se pobliže upoznaju sa zaštićenim prostorom, načinom na koji Park funkcionira i posebno poslovima i zadacima čuvara prirode. Polaznici kampa sudjelovali su i u tri rendžerske ophodnje kojima su prošli i obuku orijentacije u prostoru, a posjetili su i neke od najatraktivnijih lokacija u Parku.
328 čitanja | Više >>>

28.10.2015. Prosvjeta
Virovitica dobiva Studentski dom Nositelj ovog projekta je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Investicija je vrijedna 16.600.000,00 kn, a sva potrebna projektna i projektno-tehnička dokumentacija je pripremljena. Za pripremu projektno-tehničke dokumentacije Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa dodijelilo je Visokoj školi 96.500,00 kn. U pripremi projektne prijave sudjelovali su Razvojna agencija VIDRA i Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije.
666 čitanja | Više >>>

26.10.2015. Prosvjeta
Mjesec hrvatske knjige 2015. u OŠ Eugena Kumičića  obilježava se mnogobrojnim aktivnostima Jedna od prvih aktivnosti u Mjesec hrvatske knjige je bila prijem prvašiča u školsku knjižnicu, a to su ove godine bili učenici 1.a razreda i učiteljica Mira Brezovčan te 1.b razred s učiteljicom Spomenkom Bošnjak. Uskoro će postati članovima i slatinske Gradske knjižnice čime se od početka školovanja djecu potiče na čitanje i druženje s knjigom.
566 čitanja | Više >>>

20.10.2015. Prosvjeta
Novi međunarodni projekt za Nazore: Rastimo da bismo bili jednaki Cilj projekta je integracija djece i ljudi s posebnim potrebama u njihovoj svakodnevnoj sredini, prije svega u školskom okruženju.
539 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net