jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Index.hr: Ministar Medved prijetio novinaru Mazzoccu
Pupovac: Srbi su korišteni kao motivacija za potpis
Predsjednica: Sastanak sa Željkom Markić nije bio tajan
Grabar-Kitarović: poljoprivreda mora postati sredstvo blagostanja, a ne siromašenja
Započela sadnja novih stabala u Gradskom parku
Završeno 50. orahavoačko proljeće
Stotinjak planinara na 13. virovitičkim planianrskim susretima
  FlashNews:
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Prosvjeta12.12.2017. Prosvjeta
Objavljene privremene rang liste za stipendiste Grada Virovitice Komisija za stipendiranje studenata Grada Virovitice donijela je u ponedjeljak, 11. prosinca, prijedlog privremenih lista za stipendiranje studenata u akademskoj godini 2017./2018. Utvrđene su liste za prvu godinu studija za tri stipendije te za više godine studija za sedam stipendija. Liste će biti objavljene na službenim stranicama Grada Virovitice te će svaki kandidat, ukoliko ima prigovor, moći uložiti pismenu žalbu u roku od osam dana.
1427 čitanja | Više >>>

08.12.2017. Prosvjeta
Računala za sve osnovne i srednje škole Virovitičko-podravske županije Župan Igor Andrović podijelio je svim osnovnim i srednjim školama kojima je Virovitičko-podravska županija osnivač. Uručio je 96 računala s ciljem osuvremenjivanja nastavnih procesa, što je samo nastavak ulaganja u informatizaciju škola s područja naše županije. Osnovne škole dobile su 61, a srednje 35 računala. Virovitičko-podravska županija, za ovo je izdvojila oko 300 tisuća kuna.
643 čitanja | Više >>>

08.12.2017. Prosvjeta
OŠ Eugena Kumičića Slatina: Nekada su listopadu završavali  6.525  kubika plina, danas 3.819 Osnovna škola Eugena Kumičića od danas ima energetski certifikat B razreda (nekada je imala C). Zgrada Osnovne škole Eugena Kumičića danas je potpuno obnovljena. Projekt energetske obnove obuhvaćao je zamjenu vanjske stolarije, te je postavljena toplinska izolacija vanjskih zidova i podova prema negrijanom prostoru. Zamijenjena je i postojeća rasvjeta s rasvjetom veće učinkovitosti (LED rasvjetom).
670 čitanja | Više >>>

08.12.2017. Prosvjeta
OŠ Davorina Trstenjaka u Čađavici: Nakon energetske obnove troši 74 posto manje toplinske i 34 posto električne energije Škola u Čađavici, izgrađena 1940. godine, dobila je novo lice. Nakon projekta Energetske obnove OŠ Davorina Trstenjaka Čađavica, ova „stara“ zgrada i ona, nešto novija izgrađena 1973. godine, u odnosu na nekada, potpuno su neprepoznatljive.
1054 čitanja | Više >>>

27.11.2017. Prosvjeta
Poziv za volontiranje  u poludnevnom boravku učenika u školi Ivane Brlić Mažuranić Poludnevni boravak u školi je psihosocijalni tretman koji uključuje preventivni i tretmanski rad s djecom pružajući usluge boravka, stručne psihosocijalne pomoći i odgojno-obrazovnog rada. Glavni cilj je pružiti djeci pomoć u ostvarivanju uspjeha te snalaženja u školskom, vršnjačkom i obiteljskom okruženju.
1260 čitanja | Više >>>

24.11.2017. Prosvjeta
Raspisan natječaj za dodjelu studentskih stipendija Zainteresirani podnose prijave na natječaj osobno ili poštom u roku od 8 dana od dana objave natječaja u „Virovitičkom listu“, odnosno do 1. prosinca, u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, Trg kralja Zvonimira 1, 33000 Virovitica, s napomenom „Natječaj za stipendije“.
465 čitanja | Više >>>

22.11.2017. Prosvjeta
U OŠ Eugena Kumičića održan književni susret sa Sanjom Polak Govorila je učenicima o važnosti čitanja za cjelokupan razvoj djeteta i preporučila im je da dnevno čitaju bar petnaestak minuta kako bi poboljšali svoj vokabular, oplemenili maštu, razvili empatiju te postali bolji ljudi.
392 čitanja | Više >>>

20.11.2017. Prosvjeta
Povjerenici VPŽ na izvještajnoj skupštini Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i učeničkim domovima Sukladno dnevnom redu, a uz ostale aktivnosti u radu dan je naglasak na ono što sindikat čeka u bliskoj budućnosti . To je ukoliko dođe do dogovora, potpisivanje Temeljnog kolektivnog ugovora zaposlenih u javnim službama te predstojeći pregovori o Granskom kolektivnom ugovoru. Istaknuto je da zadani ciljevi u pregovaranju neće biti ostvareni bez aktivnog sudjelovanja svih članova sindikata.
485 čitanja | Više >>>

13.11.2017. Prosvjeta
Župan Andrović posjetio OŠ Josipa Kozarca Slatina: Edukacija je najveće i najznačajnije ulaganje u budućnost naše djece Projekt Osnove korištenja BBC micro:bit mikroračunalasastoji od trideset školskih sati osnova korištenja BBC mikro:bit mikroračunala s osiguranim predavačima edukatorima, po dva sata tjedno iduća četiri mjeseca.
336 čitanja | Više >>>

13.11.2017. Prosvjeta
Virovitičko-podravska županija je prva koja će izraditi jedinstven model za prepoznavanje, identifikaciju i rad s darovitim učenicima U projektu je 14 osnovnih i 7 srednjih škola kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija. Njime će se poticati rad s darovitom djecom i učenicima u predtercijarnoj razini.
339 čitanja | Više >>>

10.11.2017. Prosvjeta
Reforma školstva ide u krivom smjeru Nakon inicijativnog sastanka održanog prije petnaestak dana, jučer je u prostoru županijskog SDP-a održana Konstituirajuća sjednica Savjeta za školstvo SDP Virovitičko-podravske županije. Članovi Savjeta, većinom profesori sa područja županije, za predsjednika izabrali su Danijela Bijuka, profesora iz Pitomače.
961 čitanja | Više >>>

09.11.2017. Prosvjeta
Strukovnoj školi Virovitica odobren projekt Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću Među 21 odabranih projekata je i projekt „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“ kojeg je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoje Virovitičko-podravske županije u suradnji sa Strukovnom školom Virovitica i Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije. Projekt je dobio visokih 98,5 posto bodova i u stopostotnom iznosu će biti financiran bespovratnim EU sredstvima, u iznosu od 1.412.696,22 kuna.
348 čitanja | Više >>>

09.11.2017. Prosvjeta
U četvrtak potpisivanje ugovora  o usluzi izrade modela identifikacije STEM talentiranih i darovitih učenika Po provedenom postupku javne nabave, ugovor će se zaključiti između Virovitičko-podravske županije i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar iz Zagreba. Vrijednost ugovora koji se potpisuje iznosi 505 tisuća kuna, a sve u svrhu provedbe Projekta pod nazivom Budi STEMpatičan.
249 čitanja | Više >>>

27.10.2017. Prosvjeta
Jesu li tiskovni mediji nepoznati našim učenicima?! Zanimljiva je činjenica da su učenici u mogućnosti raspoznati vrstu tiska, ali su odmah rekli kako oni čitaju novine i časopise na računalu i da se kod kuće baš i ne susreću s tiskanim izdanjima. Ono što je još zanimljivije jest činjenica da su odmah detektirali tematiku dnevnih novina te izrazili da im je pomalo dosta stalno istih tema.
321 čitanja | Više >>>

25.10.2017. Prosvjeta
U četvrtak potpis ugovora za energetsku obnovu dječjih vrtića u Pitomači, Voćinu i Slatini, Gimnazije u Virovitici, škole u Voćinu i sportske dvorane u Slatini Sredstva su odobrena u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ koji je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, a koji se sufinanciraju iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
340 čitanja | Više >>>

24.10.2017. Prosvjeta
Mjesec hrvatske knjige: Poticanje čitanja – što prije, to bolje Da je čitanje priča važno za razvoj ljudske osobnosti potvrđuju mnogobrojna istraživanja, ali najvažnije je vidjeti dječje osmjehe nakon pročitane priče i razgovor koji dokazuje da su duboko u sebi proživjeli stanja likova te razumjeli ono kako su se likovi osjećali.
509 čitanja | Više >>>

20.10.2017. Prosvjeta
Virovitičko-podravskoj županiji odobrena tri nova projekta za obnovu škola, u Zdencima, novu stolariju u Pitomači i adaptaciju dijela sportske dvorane u Slatini Uz suradnju s Ministarstvom regionalnog razvoja i Europskih fondova, ovo je nastavak ulaganja u školstvo i stvaranja još boljih uvjeta svim našim učenicima kako u osnovnim tako i srednjim školama – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.
236 čitanja | Više >>>

16.10.2017. Prosvjeta
 Od 1. studenoga za 350 učenika petih razreda  pokreće se pilot projekt micro bit edukacije I dok se „STEM revolucija“ u osnovnim školama provodi u šestom razredu kao micro bit edukacija, u Virovitičko-podravskoj županiji su otišli korak dalje.
541 čitanja | Više >>>

09.10.2017. Prosvjeta
Obrtničko-(ne)klasični salon ljepote Povodom Europskog dana jezika učenici i nastavnici Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici i Katoličke klasične gimnazije u Virovitici osmislili su pomalo neobičan, (ne)klasičan susret dviju virovitičkih srednjih škola.
498 čitanja | Više >>>

03.10.2017. Prosvjeta
Više od 500 studenata studira Visoku školu u Virovitici, prvu godinu upisalo je njih 119 Prema riječima dekana Visoke škole Virovitica, Olivera Jukića, s nastavom preddiplomskog studiju, od ponedjeljka 2. listopada startalo je ukupno 119 studenata, na Studiju menadžmenta (informatički menadžment i menadžment ruralnog turizma), te na Studiju poduzetništva (poduzetništvo usluga), te na Studiju računarstva (smjer programsko inženjerstvo).
383 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net