jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata
  FlashNews:
« 1 2 3 4 5 6 »

Blog urednika26.08.2012. Blog urednika
Agitprop iz Rusanove 1 Nekritičko isticanje i obožavanje jedne osobe kao nepogrešivog vođe svekolikog razvoja i napretka grada nije ništa drugo nego definicija pojma kulta ličnosti.
5855 čitanja | Više >>>

21.08.2012. Blog urednika
Kirvaj, kirbaj, a boga mi i vašar! Rokovo već 15 godina bezuspješno traži formulu, nikako da se profilira i da konačno postane prepoznatljiva manifestacija. Programi koji se mogu raširiti na cijelo ljeto trpaju se u tih dvanaest dana, miješaju se kruške i jabuke, termini se vrlo često preklapaju pa se sve ponekad pretvori u kaos.
4645 čitanja | Više >>>

21.07.2012. Blog urednika
Zajebavaš li ti to nas, Šemperu? Pod egidom „svjetski ekskluziv“ (baš kao da je skinut s popisa epehaovih turbo-senzacionalno-ekskluzivno priglupih naslova za podcjenjivanje zdrave pameti čitatelja) službene internetske stranice Virovitičko-podravske županije donose „neslužbenu vijest iz krugova bliskih Vladi Republike Hrvatske“ da bi se u okolici Virovitice mogla graditi prva svjetska svemirske stanice sa teleportacijskim uređajem.
6381 čitanja | Više >>>

18.02.2012. Blog urednika
Krivi smo mi: Objavimo Registar novinara i političara koji su uništili Vjesnik Ako zahtijevamo da se objavi Registar branitelja kako bi prepoznali uljeze, ako tražimo da poljoprivrednici javno objave spisak onih koji koriste poticaje kako bi se otkrile zlouporabe onda možemo tražiti i javno objavljivanje imena onih koji su uništili hrvatsku novinarsku instituciju.
4269 čitanja | Više >>>

07.02.2012. Blog urednika
Više nema zapreka da gradonačelnik i župan mjesto ne prepuste sposobnijim i časnijim ljudima Ministar u Britaniji odstupio jer je lagao policiji, a u Virovitici imamo pravomoćno osuđenog župana koji je pod skrivenim imenom vrijeđao građane, gradonačelnika upletenog u najveću korupcijsku aferu u povijesti Hrvatske i saborskog zastupnika sa sijaset kaznenih prijava, ali o ostavkama ne pomišljaju unatoč tome što su ljudi na izborima jasno rekli što misle o njihovom (ne)djelima.
4348 čitanja | Više >>>

26.01.2012. Blog urednika
Hoće li oni koji su zbog posla ušli u HDZ zadržati iskaznicu ili samo okrenuti kaput? Josip Đakić nazvao je prijedlog izmjene Zakona o sprečavanju sukoba interesa, demagoškim trikom, rekavši da će odsada sredstvima upravljati politički podobni.Od svih HDZ-ovaca našao se o tome govoriti upravo onaj koji dolazi iz županije poznate po tome da ne možeš ni ulice čistiti ako nisi politički podoban.
4392 čitanja | Više >>>

14.10.2011. Blog urednika
Ne želim sabornicu na našem portalu Ovaj blog namijenjen je svim onim čitateljima koji žele znati zašto uvodimo reda među komentarima pod člancima, svim prijateljima koji su ovih dana zvali telefonom ili slali sms, fb i mail poruke, dobronamjernim i zabrinutim komentatorima i onima koji su mene i moje suradnike nazivali bolesnicima, kretenima, budalama i šta ti ja znam kakvim ne sve pogrdnim imenima.
4696 čitanja | Više >>>

28.02.2010. Blog urednika
Izvan kontrole Hrvatska bukti! Stotine radnika prosvjeduje u riječkom brodogradilištu, osječki pivari ne kuhaju zlatnu tekućinu, štrajkaju dubrovački građevinari, više mjeseci plaće nije dobilo tisuće radnika od Vukovara do Splita, od Slavonskog Broda do Pule, štrajk su najavili i radnici Keramičke industrije Orahovica, a ministar Šuker nas širokim osmijehom uvjerava da je sve u redu, da je stanje pod kontrolom i da svi mogu mirno spavati. Iz ministarske perspektive problema dosita nema.
3152 čitanja | Više >>>

17.02.2010. Blog urednika
Zagreb u našem sokaku Ministri unutarnjih poslova u Hrvatskoj efikasni su samo onda kad treba slati policiju na prosvjednike, kada pendrecima treba spriječiti otvoreno izražavanje nezadovoljstva skupine građana i po nalogu, uglavnom bahatih čuvara staljinističkih pečata, ušutkati ih pozivajući se na razne članke raznih zakona koje čitaju onako kako arogantnim nalogodavcima paše. Kad treba biti efikasan u razotkrivanju korupcije onda se čeka pravo vrijeme, nečiji mig, dozvola svevišnjih i politička klima, a članci i zakoni, pravilnici i odredbe, pravda i zdrav razum tada nisu toliku bitni.
1997 čitanja | Više >>>

01.02.2010. Blog urednika
Tko je "popalio" žito? Ministru Karamarku ne preostaje ništa drugo nego u Đakovo poslati svog Schützera s pitanjem: Tko je “popalio” žito! Možda bude uspješniji od onog iz serije pa konačno uhapsi i “studenta” koji je odgovoran za katastrofu s Đakovštinom.
2659 čitanja | Više >>>

30.11.2009. Blog urednika
Prisavska posla Rečenica „A sada prisavska posla“ kojom je urednik i voditelj Dnevnika HTV-a Siniša Kovačević neku večer u središnjoj informativnoj emisiji najavio jedan od priloga zasigurno će uči u udžbenike televizijskog novinarstva. Budućim novinarima to se može tumačiti kao ironijski način ograde od materijala koji, po zapovjedi nadređenih, urednik mora uvrstiti među događaje dana od nacionalnog interesa, a sam zna da sramotni prilog koji je uslijedio ni po čemu nije zadovoljio kriterije top vijesti za Dnevnik.
2434 čitanja | Više >>>

20.10.2009. Blog urednika
Okreni kameru, isključi ton… Kao i u većini teških stvari u našem društvu posao umjesto obitelji, društva, policije i pravosuđa moraju odraditi mediji: Okrenite kameru, isključite ton, osudite primitivizam…
4022 čitanja | Više >>>

22.07.2009. Blog urednika
Stani - pani Mudrijaši iz Banskih dvora i s Pantovčaka smatraju da krizu moraju solidarno rješavati umirovljenici, učenici, poljoprivrednici, branitelji i radnici, jednom riječju građani. Da, kada je u pitanju globalna kriza čiji nas krak tek sada udara jačinom zamaha golf palice od koje igrač može oglušiti, ali nikako ne za onaj, veći dio, koji su sami izazvali i čijim udarcima odolijevamo već godinama. Pa nisam ja kriv, a globalna recesija nikao, što Hrvatska ima 126 gradova i 429 općina, dvostruko više od jedne Engleske koja pak ima 15 puta više stanovnika nego Hrvatska i što neki načelnici imaju veće plaće nego ministri.
2847 čitanja | Više >>>

13.07.2009. Blog urednika
Smrt fašizmu Ima još nešto tragičnije za Hrvatsku od televizijskog kršenja zakona i novinarske služinčadi a to je da budući hrvatski predsjednik postane čovjek koji će možda kazati da je i autor pjesme «Jasenovac i Gradiška stara» i svi junaci iz te tragičnice, a spominje se i Maks osobno, zaslužili najoštriju kaznu ali su se, eto, i oni borili za interese Hrvatske na neki svoj način – maljem, kamom, nožem, kamenom, plinom, streljivom, dravskom, savskom i dunavskom vodom, pjesmom te rasnim zapovijedima, uredbama i zakonima.
2404 čitanja | Više >>>

27.02.2009. Blog urednika
Sramota RTL-ove bešćutnosti Vijest da na nekom odjelu virovitičke Opće bolnice već dvije godine leži pacijentica čija obitelj traži eutanaziju u Viroviticu donijeli su suradnici one besprizorne komercijalne televizije kojoj je senzacija u pravilu ispred informacije, čiji novinari ne znaju nalaze li se u Virovitici ili Vinkovcima i čiji urednici, sudeći po sramotnom prilogu u kojemu su bolesnu ženu nazvali noćnom morom, ne znaju ili ne žele znati što je etika u novinartsvu.
3852 čitanja | Više >>>

08.01.2009. Blog urednika
Harač, namet, danak... Puno je nepoznanica u toj reformi i koliko se god trudio, ministru ne polazi za rukom objasniti zašto građani Hrvatske, čija je stopa doprinosa za zdravstvo najveća u Europi, sada moraju plaćati dodatni harač, namet ili danak za osnovne zdravstvene usluge. Oprostite gospodine ministre, znam da ne volite ove izraze, ali ja se, kad u liječničkoj ordinaciji moram posegnut u džep i platiti ono što sam već jednom platio, osjećam kao netko koga harače.
2622 čitanja | Više >>>

11.11.2008. Blog urednika
Virovitički Šukeri Na putu do Novinarskog doma u Zagrebu gdje smo slušali odlično predavanje o legendarnom reporteru Franji Martinu Fuisu razgovaramo o tome jeli on virovitički ili zagrebački novinar. Na tu temu nije nas naveo naslov tribine («Zagonetna smrt zagrebačkog reportera») već navada da sve naše ljude koje su potekli iz Virovitice strpamo u isti koš bez obzira jesu li živjeli i stvarali u Virovitici, tu išli u gimnaziju ili su, tek usput, ovdje rođeni. Čvrsto sam branio uvjerenje da nekog možemo smatrati našim novinarom, glumcem, pjevačem, pjesnikom, inženjerom, liječnikom, sportašem, odvjetnikom ili sucem samo ako radi u Virovitici ili za virovitičke firme. Mogli bi proći i oni čije srca kuca za ovaj grad i koji mu, na ovaj ili onaj način pomažu, spominju ime, lobiraju, ovdje dolaze na vikende i godišnje odmore, posjećuju prijatelje ili su aktivni u Zavičajnom društvu.
3256 čitanja | Više >>>

07.09.2008. Blog urednika
Virovitički auto relly - umjesto spektakla debakl Najavljivan kao automobilistički spektakl koji će pobuditi veliko zanimanje građana Virovitice, Virovitičko-podravske županije i cijele Hrvatske, Open rally challenge (ORC relly) doživio je među Virovitičanima pravi debakl. Toliko nezadovoljstva, negodovanja, prosvjeda, gunđanja, protesta, prigovaranja pa i psovki na jednom mjestu već dugo nismo čuli. Osokoljeni uspjehom, odlično organiziranih motorističkih utrka ulicama Virovitice, članovi Moto kluba Kumovi velikodušno su ponudili domaćinstvo auto trkama koje su, međutim, za njih bile prevelik zalogaj.
2644 čitanja | Više >>>

07.09.2008. Blog urednika
Bilo Ađelka Ercega Ovog tjedna napustio na je Anđelko Erceg, izdavač i glavni urednik Makarske kronike, lista za kojeg kažu da je promijenio sliku o lokalnim medijima u Hrvatskoj. Umro je u svojoj Makarskoj u 53. godini života, nakon teške bolesti. Makarska je daleko od Virovitice, «Makarska kronika» vjerojatno Viroviticu nikada nije spomenula, a većina Virovitičana nije imali prilike vidjeti i čitati te novine. Nemam ni ja s Makarskom ama baš ništa, tamo sam zadnji put bio još prije Domovinskog rata, nisu me privikle ni prekrasne plaže jedne od najljepših rivijera na Jadranu. Koliko znam, malo je Virovitičana koji imaju veze s Makarinama ili Makarankama, a ne poznam nikoga tko se predstavlja kao «makarska zet» ili «makarska nevjesta».
3251 čitanja | Više >>>

17.08.2008. Blog urednika
Estetski rasizam Zapadni mediji sada suze liju nad kineskim slučajem želeći tu daleku azijsku zemlju prikazati u negativnom svjetlu iako su i sami svjesni da su i njima, baš kao i cijelom svijetu, upravo oni svojim agresivnim medijima nametnuli kult ljepote i savršenstva. Amerika je ta koja kugli zemaljskoj nameće duh sapunica i holivudskog smeća, a sada licemjerno kritizira gospodina Chen Qigang!
2461 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net