jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Ribić: Vlada želi ukinuti regres za godišnji odmor
HND pozdravlja Hedlovu odluku da objavi dokaz o pokušaju političara da ga podmiti
Cammeo ne sudjelujemo u prosvjedu taksista
Osnovana udruga CROMED
HNS protiv blokade prometnica u jeku turističke sezone
Objavljen Pravilnik za obnovu poljoprivrednog zemljišta
Hrvatski građani više vole domaća vina
  FlashNews:

Županija29.01.2007. Županija
Županiji na raspolaganju 3.119.630 kuna bespovratnih sredstava Fond za regionalni razvoj republike Hrvatske raspisao je natječaj za korištenje financijskih sredstava u 2007. godini, objavljen u Narodnim novinama br. 6 od 15. siječnja 2007. godine, kao i na web stranici Fonda www.fond.hrr (uz pripadajući Zahtjev za dodjelu sredstava koji je dopunjen u odnosu na 2006.godinu i Upute o popunjavanju zahtjeva. Za Virovitičko – podravsku županiju, osigurano je 3.119.630,00 kuna bespovratne potpore.
683 čitanja | Više >>>

26.01.2007. Županija
Županijski čelnici u Gradini Čelnici Virovitičko – podravske županije, župan dr. Stjepan Feketić, te njegov zamjenik, Zvonimir Koić, uz člana Poglavarstva Zdenka Blažičevića, boravili su u radnom posjetu općini Gradina gdje su ih uz načelnika Dražea Peića, dočekali, predsjednik Vijeća, Milan Cindrić, te donačelnici, Damir Brdarić i Željko Budiša. Načelnik Dražen Peić, istaknuo je zahvalu za posjet općini Gradina, koji je, kako je kazao „prvi posjet župana općini Gradina u novom sazivu“.
1249 čitanja | Više >>>

26.01.2007. Županija
Rukometašice TVIN Trgocentra u posjetu županu dr. Stjepanu Feketiću Izaslanstvo Ženskog rukometnog kluba TVIN Trgocentar, u kojem su bili: predsjednik Slobodan Jančevski, trener Zdenko Kordi, tajnik Mario Šolc, te igračice, Maja Maloča, Andreja Hrg i Zdenka Premužić, boravili su danas u radnom posjetu Virovitičko – podravskoj županiji gdje ih je primio župan dr. Stjepan Feketić.
1675 čitanja | Više >>>

25.01.2007. Županija
Prva sjednica Poglavarstva pod predsjedanjem dr Feketića Uz predsjedanje župana Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepana Feketića, održana je sjednica Poglavarstva, prva u novom sazivu, a kojoj su nazočili: dožupani Zvonimir Šimić i Zvonimir Koić, te: Đurđa Aragović, Zdenko Blažičević, Tvrtko Kovačević, Stjepan Dujmić, Đora Đorđević, Nikica Krpan, Mato Bubaš, Staniša Žarković i Stanko Ivanec
706 čitanja | Više >>>

23.01.2007. Županija
Reagiranje župana Feketića na dopis Državnog povjerenstva za procjenu  šteta od elemntarnih nepogoda Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, reagirao je na je dopis Državnog povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda u kojem između ostalog stoji da je „Uvidom u dokumentaciju, vidljivo je da je šteta od naplavina nastala 29. lipnja 2006. godine na području Grada Virovitice, te općina Zdenci i Voćin, zabunom ispuštena iz obrade prilikom potvrde šteta nadležnog ministarstva za potvrdu istih, uslijed prijavljivanja dva puta nastanak štete od naplavina“.
558 čitanja | Više >>>

23.01.2007. Županija
Županijski čelnici posjetili Lukač Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, te njegov zamjenik, Zvonimir Koić, posjetili su načelnika općine Lukač, Đuru Bukvića i predsjednika Vijeća Lukača, Franju Kostelca. U radnom posjetu, župan Feketić i zamjenik Koić, upoznali su se s aktivnostima koje se provode i koje se planiraju u narednom razdoblju, te iskazali zadovoljstvo s do sada učinjenim na području općine Lukač. Tom prigodom, načelnik Đuro Bukvić je županijskim čelnicima naglasio zadovoljstvo jer je posjeta Lukaču dokaz da je Županiji stalo do projekata na kojima se radi na području općine Lukač.
628 čitanja | Više >>>

13.01.2007. Županija
Novi župan - dr Feketić zamijenio Šimića Skupština Virovitičko-podravske županije juečr je većinom glasova razriješila dužnosti župana Virovitičko-podravske županije, Zvonimira Šimića (HSP), i na njegovo mjesto imenovala dr Stjepana Feketića (HDZ), dosadašnjeg predsjednika Skupštine Virovitičko-podravske županije. Do promjene župana došlo je temeljem sporazuma stranaka HDZ-HSP-HSLS potpisnog nakon lokalnih izbora u travnju 2005. godine, koji su tada negirali javnosti.
1519 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
U petak novi župan? U petak, 12.siječnja,u 9 sati bit će održana sjednica Skupštine Virovitičko – podravske županije na kojoj će dosadašnji župan Zvonimir Šimić biti razrješen dužnosti i biti imenovan novi župan - dr Stjepan Feketić.
721 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
Objavljen Poziv odobravanja financijske potpore za udruge  iz Domovinskog rata Na temelju članka 23. Zakona o udrugama, a sukladno odredbama «Programa suradnje Vlade Republike Hrvatske i nevladinog neprofitnog sektora u Republici Hrvatskoj», Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je Poziv udruga iz Domovinskog rata za prijavu programa radi odobravanja financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2007. godinu
575 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
Natječaj za financijska sredstva organizacija civilnog društva U organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a na temelju članka 39. i 71. Zakona o sustavu državne uprave i članka 23. Zakona, a u svezi s Odlukom o raspisivanju Natječaja za financiranje projekata organizacija civilnog društva kojima se doprinosi poboljšanju kvalitete života starijih osoba u Republici Hrvatskoj raspisuje se Natječaj za odobrenje financijskih sredstava u 2007. za provedbu projekata organizacija civilnog društva kojima se doprinosi poboljšanju kvalitete života starijih osoba u Republici Hrvatskoj.
558 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
Raspisan Poziv za prijavu projekata koje daju potporu djeci i mladima Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, sukladno članku 23. Zakona o udrugama raspisalo je Poziv za prijavu projekata udruga u Republici Hrvatskoj za financijsku potporu u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2007. godinu na poziciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Udruge, sukladno ovom Pozivu, mogu svoje prijave slati za jednu vrstu financijske potpore, i to za Projekte koji donose nove ideje, te modele razvoja i/ili načine rješavanja postojećih problema, a čije je vremensko trajanje ograničeno do 31. prosinca 2007. godine s područja aktivnosti potpore djeci i mladima.
555 čitanja | Više >>>

10.01.2007. Županija
Osnovana Razvojna agencija Virovitičko – podravske županije Trgovački sud u Bjelovaru, po prijedlogu Županijskog centra za poduzetništvo i razvoj, u sudski je registar upisao Razvojnu agenciju Virovitičko – podravske županije čimeje ona formalno osnovana. Razvojna agencija Virovitičko – podravske županije, biti će društvo s ograničenom odgovornošću za promicanje regionalnog razvoja sa sjedištem u Virovitici, Trg Ljudevita Patačića 1.
807 čitanja | Više >>>

05.01.2007. Županija
Šimić župan do 12. siječnja Na današnjoj sjednici Međustranačkog vijeća Virovitičko – podravske županije definirano je da će iduća sjednica Skupštine Virovitičko – podravske županije biti održati 12. siječnja. Bit će to prva ovogodišnja sjednica na kojoj će, vjerojatno, biti usvojena odluka o zamjeni župana.
679 čitanja | Više >>>

02.01.2007. Županija
Radionica socijalno gospodarskog oporavka – za područja Posebne državne skrbi Vlada Republike Hrvatske počela je provoditi Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka (PSGO) područja Posebne državne skrbi koji je financiran iz zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Državnog proračuna RH. Prema tome, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka organizira jednodnevnu radionicu Projekta socijalno gospodarskog oporavka – pokomponenta „mala komunalna infrastruktura za područja posebne državne skrbi (PPDS) Virovitičko – podravske županije“.
640 čitanja | Više >>>

28.12.2006. Županija
Ministarstvo turizma pohvalilo županijsko izvješće o  planiranim   aktivnostima za 2007. Na adresu Virovitičko – podravske županije stigao je dopis Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka (u potpisu državni tajnik Zdenko Mičić) u kojem se hvali zvješće o poduzetim i planiranim aktivnostima za pripremu turističke 2007. godine.
965 čitanja | Više >>>

27.12.2006. Županija
Ugovor  o provođenju katastarske izmjere Danas je župan, Zvonimir Šimić i Sanja Kićinbači, potpisali Ugovore o nabavi o provođenju katastarske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina na području grada Virovitice za dio katastarske općine Virovitica, naselje Požari. Prema tome, Ugovor o nabavi obuhvaća Dopunsku mrežu stalnih geodetskih točaka i izrada elaborata dopunske mreže stalnih geodetskih točaka; Katastarska izmjera i izrade elaborata katastarske izmjere.
1138 čitanja | Više >>>

25.12.2006. Županija
Za elementarne nepogode u 2006. županija dobila 6.1 milijun kuna Vlada Republike Hrvatske, donijela je odluku o žurnoj pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih tijekom 2006. godine u Republici Hrvatskoj. Od ukupnog iznosa 17.870.000 kuna, Virovitičko – podravskoj županiji je pripalo 6.120.910 kuna. Pomoć je dodijeljena gradovima i općinama, a krajnji korisnici su: fizičke oso9be, tvrtke, i poduzeća, odnosno zadruge koje su pretrpjele štetu.
555 čitanja | Više >>>

22.12.2006. Županija
Uređuju se županijski kanali 3. i 4. reda Iz proračuna Virovitičko – podravske županije, za uređenje kanala melioracijske odvodnje, odnosno kanala 3. i 4. reda, Hrvatskim vodama je uplaćeno 351.850 kuna. Sredstva su uplaćena temeljem Ugovora o sufinanciranju programa održavanja građevina detaljne melioracijske odvodnje.
639 čitanja | Više >>>

22.12.2006. Županija
Župan Šimić građanima čestitao Božić i Novu Godinu U povodu Božića i Nove Godine župan Zvonimir Šimić uputio prigodnu blagdansku. “Božićni blagdani predstavljaju vrijeme ljubavi, nade, mira, obitelji i Božjeg blagoslova. Oni predstavljaju prigodu za razmišljanje o životu, vrijednostima na kojima temeljimo svoje postojanje i načelima na kojima želimo graditi budućnost.
585 čitanja | Više >>>

20.12.2006. Županija
Radionica „Mala komunalna infrastruktura za područja posebne državne skrbi“, Vlada Republike Hrvatske počela je provoditi Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka (PSGO) područja Posebne državne skrbi koji je financiran iz zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Državnog proračuna RH. Prema tome, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka organizira jednodnevnu radionicu Projekta socijalno gospodarskog oporavka – pokomponenta „mala komunalna infrastruktura za područja posebne državne skrbi (PPDS) Virovitičko – podravske županije“.
584 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net