jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Lovrinčević: Hrvatska će 2016. godine stvoriti samo 9000 novih radnih mjesta
Hrvatska potpisala memorandum koji će omogućiti veću zaštitu ptica grabljivica
HNB će pregledati anekse ugovora koje je Erste banka poslala dužnicima u švicarcima
Krenuo besplatan prijevoz za starije i nemoćne osobe
Virkom nabavlja vozila na električni pogon
Otvoreno novo dječje igralište u Južnom bloku
Flora kupila dva nova trokomorna specijalna komunalna vozila
  FlashNews:

Županija20.12.2006. Županija
Predstavljen Kalendar Virovitičko-podravske županije Županijsko čelništvo novinarima je predstavilo kalendar Virovitičko – podravske županije za 2007. godinu. Tematski obuhvaća 12 posebnih poglavlja (Virovitičko – podravska županija, gradovi i općine, prirodne ljepote, sakralna umjetnost, vode županije, povijesni spomenici, plodovi ravnice, gastro ponuda, Jankovac, vino, kulturne i društvene vrednote, ljepote zimi) o čemu je govorio župan Zvonimir Šimić.
518 čitanja | Više >>>

18.12.2006. Županija
Priznanja izlagačima Eko etna Župan Zvonimir Šimić i njegovi zamjenici, Đuro Matovina i Zvonimir Koć, podijelili su danas zahvalnice izvođačima na ovogodišnjem Eko Eetno Hrvatska 2006. na kojemu je Virovitičko – podravska županija osvojila „Zlatnu povelju“ za cjelokupan nastup. Uz riječi dobrodošlice, župan i njegovi zamjenici još su se jednom zahvalili izlagačima na uspjehu koji ne bi bilo moguće ostvariti bez njihovog angažmana.
1075 čitanja | Više >>>

14.12.2006. Županija
Usvojen proračun Skupština Virovitičko – podravske županije, na današnjoj je sjednici, sa 28 glasova za i 8 suzdržanih, usvojila prijedlog Proračuna za 2007. godinu koji iznosi 74.988.000 kuna. Prigodom planiranja rashoda i izdataka pošlo se od smjernica Vlade RH, odnosno uputa Ministarstva financija.
531 čitanja | Više >>>

12.12.2006. Županija
Županija Obiteljskom centru poklonila namještaj Jednoglasnom odlukom članova Poglavarstva Virovotičko-podravske županije donesen je zaključak o darovanju namještaja Obiteljskom centru Virovitičko – podravske županije.Odluka je donesena na temelju ugovora o osnivanju savjetovališta za djecu, mladež, brak i obitelj, pri Centru za socijalnu skrb Virovitica.
429 čitanja | Više >>>

10.12.2006. Županija
Županija na drugom mjestu u Hrvatskoj po povećanju dodane vrijednosti Prema pisanju časopisa Intelektualni kapital, koji se objavljuje u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, Financijske agencije (FINA) i Hrvatske gospodarske komore, za razdoblje prvih devet mjeseci u 2006. godini, Virovitičko – podravska županija se nalazi na drugom mjestu u Hrvatskoj po povećanju dodane vrijednosti.
527 čitanja | Više >>>

07.12.2006. Županija
Županijski proračun za 2007. godinu veći za 3 milijuna kuna Članovi Poglavarstva Virovitičko – podravske županije, usvojili su prijedlog Proračuna za 2007. godinu koji iznosi 74.988.000 kuna. Prigodom planiranja rashoda i izdataka pošlo se od smjernica Vlade RH, odnosno uputa Ministarstva financija.
371 čitanja | Više >>>

07.12.2006. Županija
Arboretum Lisičine - zaštičeno područje Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije donijelo je zaključak o pokretanju postupka proglašenja Arboretuma Lisičine zaštićenim područjem temeljem Zakona o zaštiti prirode. Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije pribavit će potrebnu dokumentaciju i koordinirati svim aktivnostima oko proglašenja i izraditi stručne podloge.
1023 čitanja | Više >>>

07.12.2006. Županija
Novac za kakvoću mlijeka Iz proračuna Virovitičko – podravske županije, danas je za provođenje projekta „Povećanje proizvodnje i kakvoće mlijeka na području naše Županije, Hrvatskom stočarskom centru Zagreb uplaćeno 13.725,00 kuna.
397 čitanja | Više >>>

02.12.2006. Županija
Županija uplatila 300.000 kuna za uređenje kanala Prema ugovoru o sufinanciranju programa održavanja građevina detaljne melioracijske odvodnje (kanali 3.i 4. reda), iz sredstava proračuna Virovitičko – podravske županije, Hrvatskim vodama je doznačeno 300.000 kuna.
413 čitanja | Više >>>

23.11.2006. Županija
Dvije stotine djece OŠ Petar Preradović iz Pitomače posjetilo Županiju Dvije stotine djece Osnovne škole Petar Preradović iz Pitomače, odnosno učenici trećih i četvrtih razreda, posjetili su danas sjedište Virovitičko – podravsku županiju gdje su ih dočekali župan Zvonimir Šimić i njegov zamjenik Đuro Matovina. Čelnici Županije spremno su odgovarali na dječja pitanja koja su bila raznovrsna...
561 čitanja | Više >>>

09.11.2006. Županija
Počela podjela fazana u zajednička županijska lovišta Nakon odluke Poglavarstva o kupovini fazana za obogaćivanje lovišta na području Virovitičko – podravske županije, od ponuditelja Cro Stella kupljeno je 1500 fazana za Zajednička lovišta na području Županije. Prvih 450 fazana je podijeljeno Lovačkim udrugama u Čađavici, Crncu, Zdencima, Orahovici, Čačincima, Humljanima i Novoj Bukovici.
473 čitanja | Više >>>

08.11.2006. Županija
Pecek predlaže da ministar Primorac vrati županijsko priznanje? Predsjednik kluba HSS-a u Skupštini Virovitičko podravske županije Željko Pecek razmišlja o tome da predloći ministru Draganu Primorcu da vrati «Zlatnu plaketu», županijsko priznanje koje mu je Skupštini uručila ove godine. U dopisu medijima Pecek piše:
2524 čitanja | Više >>>

25.10.2006. Županija
Skupština usvojila Županijsku razvojnu strategiju Strateški razvojni program za razdoblje od 2007. do 2013. godine, Županijska razvojna strategija, usvojena je na sjednici Skupštine Virovitičko – podravske županije. Taj iznimno vrijedan dokument, u kojem se sažimlju sve relevantne činjenice vezane za Virovitičko – podravsku županiju, u procesu približavanja Hrvatske Europskoj uniji...
454 čitanja | Više >>>

25.09.2006. Županija
Virovitičko – podravskoj županiji predana Županijska razvojna strategija Županijska razvojna strategija, dokument koji govori razvoju Virovitičko – podravske do 2013. godine, predana je danas županu Zvonimiru Šimiću. Taj, iznimno vrijedan dokument, daje glavne smjernice razvoja Županije do 2013. godine i prema riječima stručnjaka iz Inženjerskog biroa, Virovitičko – podravska županija je prva kojoj je Nacionalna savjetodavna skupina usvojila Županijsku razvojnu strategiju.
870 čitanja | Više >>>

24.09.2006. Županija
Županijska blagajna oštećena za 2,4 milijuna kuna Lokalna samouprava ne može biti dobar poslovni partner, pokazuje to primjer županije koja je u šest godina, zbog izdanih kreditnih garancija poduzetnicima, ostala bez 2.409.098,63 kuna – doznaje Večernji list.
703 čitanja | Više >>>

04.09.2006. Županija
Otvorene dvije nove škole Svečanom sjednicom Županijske skupštine održanom u Kazalištu Virovitica jučer je obilježen Dan Virovitičko-podravske županije i trinaesta godišnjica njezinog postojanja u novom teritorijalnom ustrojstvu Republike Hrvatske. "Ova županija je prije nešto više od godinu dana bila po stupnju ekonomske razvijenosti na pretposljednjem mjestu u Hrvatskoj, a broj nezaposlenih osoba prelazio je 9.500. Sada više nismo pretposljednji, pomaknuli smo se za jedno mjesto, a zabilježen je i pad nezaposlenosti za 4,4 posto. Naš je prioritet ekonomski razvoj i zapošljavanje pa stvaramo pretpostavke za otvaranje 17 poduzetničkih zona i otvaranje dvije tisuće radnih mjesta", rekao je predsjednik Skupštine, dr. Stjepan Feketić.
434 čitanja | Više >>>

29.08.2006. Županija
Stigle nove table Virovitičko-podravske županije Danas je započelo je postavljanje tabli dobrodošlice Virovitičko – podravske županije. Postavljene su u okviru projekta turističke, takozvane smeđe signalizacije. Na ulazima u Virovitičko – podravsku županiju postavljeno su četiri table dobrodošlice, a do petka, 1. rujna, biti će postavljeno svih deset planiranih.
1478 čitanja | Više >>>

23.08.2006. Županija
Određeni dobitnici Povelja zahvalnosti Virovitičko-podravske županije Povodom dana Virovitičko – podravske županije, podijeliti će se devet Povelja zahvalnosti, jednog od priznanja koje Županija dodjeljuje za istaknute rezultate i doprinos pojedinim pravnim i fizičkim osobama. Povelje zahvalnosti dobiti će: 7 plin d.o.o. Virovitica, Košarkaški klub Mladost Čačinci, Josip Mikolčić, Dobrovoljno vatrogasno društvo Crnac iz Crnca...
430 čitanja | Više >>>

18.08.2006. Županija
Za Dan županije Hrvatska – Mađarska Nogometne reprezentacije Hrvatske i Mađarske (igrači do 19 godina) uveličat će proslavu Dana županije. Reprezentacije će odmjeriti snage 22. kolovoza u 17. sati na stadionu Park u Suhopolju.
491 čitanja | Više >>>

17.08.2006. Županija
Otvorena stomatološka ordinacija u Bušetini Povodom obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije u prostorijama ambulante u Bušetini, danas su virovitičko-podravski župan Zvonimir Šimić i predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije dr Stjepan Feketić svečano otvorili prostorije nove stomatološke ordinacije.
2354 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net