jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Uvode se nadzorne kamere na Hitni bolnički prijem
Grad Virovitica među prvih pet gradova po broju riješenih predmeta legalizacije
Asfaltirana cesta u ulici Mate Lovraka u Virovitici
Ministar Slaven Dobrović u radnom posjetu Parku prirode Papuk
Shakespeare pir gostuje na 10. Gumbekovim danima
Hrvatska ima izrazito visoku stopu dugotrajnog siromaštva djece
SDP i partneri: U slučaju Agrokor najvažnija su radna mjesta
  FlashNews:

Županija23.01.2007. Županija
Reagiranje župana Feketića na dopis Državnog povjerenstva za procjenu  šteta od elemntarnih nepogoda Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, reagirao je na je dopis Državnog povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda u kojem između ostalog stoji da je „Uvidom u dokumentaciju, vidljivo je da je šteta od naplavina nastala 29. lipnja 2006. godine na području Grada Virovitice, te općina Zdenci i Voćin, zabunom ispuštena iz obrade prilikom potvrde šteta nadležnog ministarstva za potvrdu istih, uslijed prijavljivanja dva puta nastanak štete od naplavina“.
547 čitanja | Više >>>

23.01.2007. Županija
Županijski čelnici posjetili Lukač Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, te njegov zamjenik, Zvonimir Koić, posjetili su načelnika općine Lukač, Đuru Bukvića i predsjednika Vijeća Lukača, Franju Kostelca. U radnom posjetu, župan Feketić i zamjenik Koić, upoznali su se s aktivnostima koje se provode i koje se planiraju u narednom razdoblju, te iskazali zadovoljstvo s do sada učinjenim na području općine Lukač. Tom prigodom, načelnik Đuro Bukvić je županijskim čelnicima naglasio zadovoljstvo jer je posjeta Lukaču dokaz da je Županiji stalo do projekata na kojima se radi na području općine Lukač.
601 čitanja | Više >>>

13.01.2007. Županija
Novi župan - dr Feketić zamijenio Šimića Skupština Virovitičko-podravske županije juečr je većinom glasova razriješila dužnosti župana Virovitičko-podravske županije, Zvonimira Šimića (HSP), i na njegovo mjesto imenovala dr Stjepana Feketića (HDZ), dosadašnjeg predsjednika Skupštine Virovitičko-podravske županije. Do promjene župana došlo je temeljem sporazuma stranaka HDZ-HSP-HSLS potpisnog nakon lokalnih izbora u travnju 2005. godine, koji su tada negirali javnosti.
1477 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
U petak novi župan? U petak, 12.siječnja,u 9 sati bit će održana sjednica Skupštine Virovitičko – podravske županije na kojoj će dosadašnji župan Zvonimir Šimić biti razrješen dužnosti i biti imenovan novi župan - dr Stjepan Feketić.
708 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
Objavljen Poziv odobravanja financijske potpore za udruge  iz Domovinskog rata Na temelju članka 23. Zakona o udrugama, a sukladno odredbama «Programa suradnje Vlade Republike Hrvatske i nevladinog neprofitnog sektora u Republici Hrvatskoj», Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je Poziv udruga iz Domovinskog rata za prijavu programa radi odobravanja financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2007. godinu
554 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
Natječaj za financijska sredstva organizacija civilnog društva U organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a na temelju članka 39. i 71. Zakona o sustavu državne uprave i članka 23. Zakona, a u svezi s Odlukom o raspisivanju Natječaja za financiranje projekata organizacija civilnog društva kojima se doprinosi poboljšanju kvalitete života starijih osoba u Republici Hrvatskoj raspisuje se Natječaj za odobrenje financijskih sredstava u 2007. za provedbu projekata organizacija civilnog društva kojima se doprinosi poboljšanju kvalitete života starijih osoba u Republici Hrvatskoj.
539 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
Raspisan Poziv za prijavu projekata koje daju potporu djeci i mladima Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, sukladno članku 23. Zakona o udrugama raspisalo je Poziv za prijavu projekata udruga u Republici Hrvatskoj za financijsku potporu u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2007. godinu na poziciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Udruge, sukladno ovom Pozivu, mogu svoje prijave slati za jednu vrstu financijske potpore, i to za Projekte koji donose nove ideje, te modele razvoja i/ili načine rješavanja postojećih problema, a čije je vremensko trajanje ograničeno do 31. prosinca 2007. godine s područja aktivnosti potpore djeci i mladima.
535 čitanja | Više >>>

10.01.2007. Županija
Osnovana Razvojna agencija Virovitičko – podravske županije Trgovački sud u Bjelovaru, po prijedlogu Županijskog centra za poduzetništvo i razvoj, u sudski je registar upisao Razvojnu agenciju Virovitičko – podravske županije čimeje ona formalno osnovana. Razvojna agencija Virovitičko – podravske županije, biti će društvo s ograničenom odgovornošću za promicanje regionalnog razvoja sa sjedištem u Virovitici, Trg Ljudevita Patačića 1.
794 čitanja | Više >>>

05.01.2007. Županija
Šimić župan do 12. siječnja Na današnjoj sjednici Međustranačkog vijeća Virovitičko – podravske županije definirano je da će iduća sjednica Skupštine Virovitičko – podravske županije biti održati 12. siječnja. Bit će to prva ovogodišnja sjednica na kojoj će, vjerojatno, biti usvojena odluka o zamjeni župana.
667 čitanja | Više >>>

02.01.2007. Županija
Radionica socijalno gospodarskog oporavka – za područja Posebne državne skrbi Vlada Republike Hrvatske počela je provoditi Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka (PSGO) područja Posebne državne skrbi koji je financiran iz zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Državnog proračuna RH. Prema tome, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka organizira jednodnevnu radionicu Projekta socijalno gospodarskog oporavka – pokomponenta „mala komunalna infrastruktura za područja posebne državne skrbi (PPDS) Virovitičko – podravske županije“.
627 čitanja | Više >>>

28.12.2006. Županija
Ministarstvo turizma pohvalilo županijsko izvješće o  planiranim   aktivnostima za 2007. Na adresu Virovitičko – podravske županije stigao je dopis Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka (u potpisu državni tajnik Zdenko Mičić) u kojem se hvali zvješće o poduzetim i planiranim aktivnostima za pripremu turističke 2007. godine.
939 čitanja | Više >>>

27.12.2006. Županija
Ugovor  o provođenju katastarske izmjere Danas je župan, Zvonimir Šimić i Sanja Kićinbači, potpisali Ugovore o nabavi o provođenju katastarske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina na području grada Virovitice za dio katastarske općine Virovitica, naselje Požari. Prema tome, Ugovor o nabavi obuhvaća Dopunsku mrežu stalnih geodetskih točaka i izrada elaborata dopunske mreže stalnih geodetskih točaka; Katastarska izmjera i izrade elaborata katastarske izmjere.
1117 čitanja | Više >>>

25.12.2006. Županija
Za elementarne nepogode u 2006. županija dobila 6.1 milijun kuna Vlada Republike Hrvatske, donijela je odluku o žurnoj pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih tijekom 2006. godine u Republici Hrvatskoj. Od ukupnog iznosa 17.870.000 kuna, Virovitičko – podravskoj županiji je pripalo 6.120.910 kuna. Pomoć je dodijeljena gradovima i općinama, a krajnji korisnici su: fizičke oso9be, tvrtke, i poduzeća, odnosno zadruge koje su pretrpjele štetu.
544 čitanja | Više >>>

22.12.2006. Županija
Uređuju se županijski kanali 3. i 4. reda Iz proračuna Virovitičko – podravske županije, za uređenje kanala melioracijske odvodnje, odnosno kanala 3. i 4. reda, Hrvatskim vodama je uplaćeno 351.850 kuna. Sredstva su uplaćena temeljem Ugovora o sufinanciranju programa održavanja građevina detaljne melioracijske odvodnje.
631 čitanja | Više >>>

22.12.2006. Županija
Župan Šimić građanima čestitao Božić i Novu Godinu U povodu Božića i Nove Godine župan Zvonimir Šimić uputio prigodnu blagdansku. “Božićni blagdani predstavljaju vrijeme ljubavi, nade, mira, obitelji i Božjeg blagoslova. Oni predstavljaju prigodu za razmišljanje o životu, vrijednostima na kojima temeljimo svoje postojanje i načelima na kojima želimo graditi budućnost.
575 čitanja | Više >>>

20.12.2006. Županija
Radionica „Mala komunalna infrastruktura za područja posebne državne skrbi“, Vlada Republike Hrvatske počela je provoditi Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka (PSGO) područja Posebne državne skrbi koji je financiran iz zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Državnog proračuna RH. Prema tome, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka organizira jednodnevnu radionicu Projekta socijalno gospodarskog oporavka – pokomponenta „mala komunalna infrastruktura za područja posebne državne skrbi (PPDS) Virovitičko – podravske županije“.
575 čitanja | Više >>>

20.12.2006. Županija
Predstavljen Kalendar Virovitičko-podravske županije Županijsko čelništvo novinarima je predstavilo kalendar Virovitičko – podravske županije za 2007. godinu. Tematski obuhvaća 12 posebnih poglavlja (Virovitičko – podravska županija, gradovi i općine, prirodne ljepote, sakralna umjetnost, vode županije, povijesni spomenici, plodovi ravnice, gastro ponuda, Jankovac, vino, kulturne i društvene vrednote, ljepote zimi) o čemu je govorio župan Zvonimir Šimić.
632 čitanja | Više >>>

18.12.2006. Županija
Priznanja izlagačima Eko etna Župan Zvonimir Šimić i njegovi zamjenici, Đuro Matovina i Zvonimir Koć, podijelili su danas zahvalnice izvođačima na ovogodišnjem Eko Eetno Hrvatska 2006. na kojemu je Virovitičko – podravska županija osvojila „Zlatnu povelju“ za cjelokupan nastup. Uz riječi dobrodošlice, župan i njegovi zamjenici još su se jednom zahvalili izlagačima na uspjehu koji ne bi bilo moguće ostvariti bez njihovog angažmana.
1414 čitanja | Više >>>

14.12.2006. Županija
Usvojen proračun Skupština Virovitičko – podravske županije, na današnjoj je sjednici, sa 28 glasova za i 8 suzdržanih, usvojila prijedlog Proračuna za 2007. godinu koji iznosi 74.988.000 kuna. Prigodom planiranja rashoda i izdataka pošlo se od smjernica Vlade RH, odnosno uputa Ministarstva financija.
652 čitanja | Više >>>

12.12.2006. Županija
Županija Obiteljskom centru poklonila namještaj Jednoglasnom odlukom članova Poglavarstva Virovotičko-podravske županije donesen je zaključak o darovanju namještaja Obiteljskom centru Virovitičko – podravske županije.Odluka je donesena na temelju ugovora o osnivanju savjetovališta za djecu, mladež, brak i obitelj, pri Centru za socijalnu skrb Virovitica.
557 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net