jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Pusić: preokrenuti ekonomski i politički trendovi te pružen otpor
Hrvatska u ponedjeljak slavi Dan antifašističke borbe
Karamarko: Milanović nastavlja raditi na podjelama, građani neće od toga živjeti bolje
Varga: nema privatizacije zdravstva, to su podmetanja
Trpimir Goluža novi predsjednik Hrvatske liječničke komore
Tomašić: Konzervativna stranka na izbore izlazi u koaliciji pet stranaka
Nacionalno vijeće učenika nezadovoljno provođenjem ovogodišnje mature
  FlashNews:

Županija25.09.2006. Županija
Virovitičko – podravskoj županiji predana Županijska razvojna strategija Županijska razvojna strategija, dokument koji govori razvoju Virovitičko – podravske do 2013. godine, predana je danas županu Zvonimiru Šimiću. Taj, iznimno vrijedan dokument, daje glavne smjernice razvoja Županije do 2013. godine i prema riječima stručnjaka iz Inženjerskog biroa, Virovitičko – podravska županija je prva kojoj je Nacionalna savjetodavna skupina usvojila Županijsku razvojnu strategiju.
772 čitanja | Više >>>

24.09.2006. Županija
Županijska blagajna oštećena za 2,4 milijuna kuna Lokalna samouprava ne može biti dobar poslovni partner, pokazuje to primjer županije koja je u šest godina, zbog izdanih kreditnih garancija poduzetnicima, ostala bez 2.409.098,63 kuna – doznaje Večernji list.
614 čitanja | Više >>>

04.09.2006. Županija
Otvorene dvije nove škole Svečanom sjednicom Županijske skupštine održanom u Kazalištu Virovitica jučer je obilježen Dan Virovitičko-podravske županije i trinaesta godišnjica njezinog postojanja u novom teritorijalnom ustrojstvu Republike Hrvatske. "Ova županija je prije nešto više od godinu dana bila po stupnju ekonomske razvijenosti na pretposljednjem mjestu u Hrvatskoj, a broj nezaposlenih osoba prelazio je 9.500. Sada više nismo pretposljednji, pomaknuli smo se za jedno mjesto, a zabilježen je i pad nezaposlenosti za 4,4 posto. Naš je prioritet ekonomski razvoj i zapošljavanje pa stvaramo pretpostavke za otvaranje 17 poduzetničkih zona i otvaranje dvije tisuće radnih mjesta", rekao je predsjednik Skupštine, dr. Stjepan Feketić.
347 čitanja | Više >>>

29.08.2006. Županija
Stigle nove table Virovitičko-podravske županije Danas je započelo je postavljanje tabli dobrodošlice Virovitičko – podravske županije. Postavljene su u okviru projekta turističke, takozvane smeđe signalizacije. Na ulazima u Virovitičko – podravsku županiju postavljeno su četiri table dobrodošlice, a do petka, 1. rujna, biti će postavljeno svih deset planiranih.
1344 čitanja | Više >>>

23.08.2006. Županija
Određeni dobitnici Povelja zahvalnosti Virovitičko-podravske županije Povodom dana Virovitičko – podravske županije, podijeliti će se devet Povelja zahvalnosti, jednog od priznanja koje Županija dodjeljuje za istaknute rezultate i doprinos pojedinim pravnim i fizičkim osobama. Povelje zahvalnosti dobiti će: 7 plin d.o.o. Virovitica, Košarkaški klub Mladost Čačinci, Josip Mikolčić, Dobrovoljno vatrogasno društvo Crnac iz Crnca...
365 čitanja | Više >>>

18.08.2006. Županija
Za Dan županije Hrvatska – Mađarska Nogometne reprezentacije Hrvatske i Mađarske (igrači do 19 godina) uveličat će proslavu Dana županije. Reprezentacije će odmjeriti snage 22. kolovoza u 17. sati na stadionu Park u Suhopolju.
420 čitanja | Više >>>

17.08.2006. Županija
Otvorena stomatološka ordinacija u Bušetini Povodom obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije u prostorijama ambulante u Bušetini, danas su virovitičko-podravski župan Zvonimir Šimić i predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije dr Stjepan Feketić svečano otvorili prostorije nove stomatološke ordinacije.
2207 čitanja | Više >>>

17.08.2006. Županija
Novo vozilo Doma zdravlja Za potrebe prijevoza pacijenata na dijalizu sa saltinskog područja, Dom zdravlja Virovitičko – podravske županije kupio je kombi Renault, vrijednost 242.060 kuna. Svečanosti primopredaje, uz ravnatelja Doma zdravlja Tomislava Bobana bili su nazočni župan Zvonimir Šimić i predsjednik Županijske skupštine dr Stjepan Feketić
395 čitanja | Više >>>

07.08.2006. Županija
Službenici Županije ne rade 16. kolovoza Uvažavajući preporuku virovitičkog Gradskog Poglavarstva kolegij Virovitičko-podravske županije danas blagdan Svetog Roka i Dan grada Virovitice proglasio neradnim danom. Učinjeno je to, kako je naglasio virovitičko-podravski župan Zvonim Šimić kako bi se građanima omogućilo da taj dan obilježe na prikladan način, te da prisustvuju organiziranim svečanostima.
368 čitanja | Više >>>

03.08.2006. Županija
Bespovratna pomoć Fonda za regionalni razvoj Danas je župan Virovitičko –podravske županije, Zvonimir Šimić, u ime Županije potpisao ugovore o dodjeli bespovratne potpore Fonda za regionalni razvoj Republike Hrvatske, Slatine i općina Suhopolje, Mikleuš, Lukač, Čađavica, Čačinci i Voćin. Ukupna vrijednost ugovora je 4,2 milijuna kuna.
610 čitanja | Više >>>

03.08.2006. Županija
Županija pomaže konjičkom maratonu Virovitičko-podravska županija pomoći će organizaciju Konjičkog maratona Veliki Grđevac-Topolovca-Kinkovo - Golo Brdo, Sveti Đurađ –Virovitica- Lončarica koji, 7 rujna u povodu 15. obljetnice vojno redarstvene operacije „Otkos 10“, organizira Udruga Bilogora – Papuk 1991. godine. Na maratonu će sudjelovati 70 konjanika.
490 čitanja | Više >>>

15.07.2006. Županija
SDP: Šimić nije bio zgranut kada je na teret drugih sebi priskrbio desetine tisuća kuna Nakon prekinute 9. sjednice Skupštine Virovitičko-podravske županije 12.srpnja, te ponovno održane dan kasnije, u pisanim i elektronskim medijima moglo se pročitati i čuti niz neistina i, može se to i tako reći, gluposti, koje je izrekao župan Zvonimir Šimić, ( što od njega više i ne čudi ), a na temu odlaska oporbenih vijećnika sa sjednice – piše SDP u današnjem priopćenju
1372 čitanja | Više >>>

14.07.2006. Županija
Nova TV: Nagrada zastupniku s kaznenim prijavama!? - Jučerašnji prilog na Novoj TV danas je glavna tema razgovora na radnim mjestima i kafićima Onaj tko ga nije imao prilike vidjeti izravno u televizijskom eteru to je učinio na internetskim stranicama te televizijske kuće. Novinarka Ksenija Kardum piše: Jedna ministru Draganu Primorcu, druga HDZ - ovu saborskom zastupniku Josipu Đakiću.Oporba je, međutim, zgrožena. Protiv Đakića, tvrde, postoji niz kaznenih prijava, a poznat je i navodni napad na stranačkog kolegu koji je kasnije tvrdio da je pao niz stepenice.Izbor dobitnika županijske nagrade ispada, srećom, najveći problem virovitičko - podravske županije. Na ostalim poljima ide joj, tvrde tamošnje vlasti, tako dobro da može preuzeti i dugove požeško - slavonske županije.
909 čitanja | Više >>>

13.07.2006. Županija
Đakiću ipak nagrada za izniman doprinos razvoju županije Nakon što je HDZ uspio natjerati svoje vijećnike na ispunjavanje obveze – redovno sudjelovanje u radu i dolazak na sjedbice kako bi imali kvorum - Skupština Virovitičko-podravske županije danas je na nastavljenoj sjednici usvojila Odluku o javnim priznanjima. Josip Novogradec (HSS) bi je protiv obrazloživši da saborski zastupnik Josip Đakić najviše županijsko priznanje nije zaslužio jer je u Saboru samo radio svoj posao. «Podrazumijeva se da će raditi za svoju županiju. Zato, uostalom, prima plaču», rekao je Novogardec.
615 čitanja | Više >>>

13.07.2006. Županija
Desa Kolesarić najaktivniji borac za ljudska prava u županiji isključena iz Odbora za ljudska prava Skupština Virovitičko-podravske je na prijedlog župana Zvonimira Šimića i Odora za izbor i imenovanja iz Županijske koordinacije za ljudska prava isključila Desu Kolesarić (HNS) i na njeno mjesto imenovala Borisa Hlavatija (HSP). U obrazloženju takve odluke navodi se da je to učinjeno zbog toga što je gospođa Kolesarić, zajedno s ostalim vijećnicama oporbenih stranaka jučer napustila sjednicu županijske Skupštine jer s dnevnog reda nijs skinuta odluka o dodijeli nagada i priznanja zaslužnicima. Protiv tog prijedloga bili su vijećnici HSS-a i HNS-a.
1871 čitanja | Više >>>

12.07.2006. Županija
Zbog prijedloga da odlikuje Đakića oporba napustila sjednicu županijske Skupštine Današnja sjednica Skupštine Virovitičko – podravske županije prekinuta odlaskom 12 oporbenih vijećnika (HSS/SDP/HNS) nakon što nije prihvaćen njihov prijedlog da se s dnevnog reda skine donošenje odluke o dodjeli javnih priznanja Virovitičko – podravske županije.
430 čitanja | Više >>>

11.07.2006. Županija
Trg dr Franje Tuđmana najljepši u županiji Virovitički Trg dr Franje Tuđmana proglašen je najuređenijim gradskim trgom, a virovitička ulica Zrinski vrt od kućnog broja 17 do 27 najuređenijom ulicom u Virovitičko-podravskoj županiji u akciji Hrvatske turističke zajednice «Volim Hrvatsku 2006». U kategoriji «park u gradu» prvoplasirani je Gradski park Slatina, a u kategoriji okućnica obiteljskih kuća – okućnica obitelji Kovač iz orahovačke Ulice kralja Zvonimira 108. Najuređeniji balkon ima obitelj Đurđević iz virovitičke ulice Zlatna polja. Najboljim suvenirom proglašena je serija suvenira Virovitice, Podravine i Slavonije pod nazivom «Tragovi i uspomene» koje je izradila Jasna Gojević. U kategoriji «turistička ponuda ili zanimljivost» prvoplasirana je «Grofova poučna staza» u Park šumi Jankovac Parka prirode Papuk.
836 čitanja | Više >>>

11.07.2006. Županija
Đakić i Primorac najzaslužniji za promicanje vrijednosti i ugleda Virovitičko-podravske županije !? Saborski zastupnik Josip Đakić i dr.sc Dragan Primorac, ministar obrazovanja, znanosti i športa najzaslužniji su za promicanje vrijednosti, položaja i ugleda Virovitičko-podravske županije jer su dali izniman doprinos njenom razvoju i općem napretku. Tako bar misle predlagači pa su Skupštini predložili da im dodijelili najviše priznanje – Zlatnu plaketu Virovitičko-podravske županije. U obrazloženju koje su članovi Skupštine dobili na svoje kućne adrese i na osnovu kojih bi u srijedu trebali glasovati, međutim, ne piše koje je to «izuzetne zasluge» dvojac učinio, tko ih je preložio, tko su im bili kandidati i na osnovu kojih parametara je ocjenjena zasluga.
1515 čitanja | Više >>>

10.07.2006. Županija
Šimić uporan: Dajte nam Požeško-slavonsku županiju Reagirajući na izjave požeško-slavonskog župana Zvonka Ronka (SDP) kako bi Vlada RH trebala financijski pomoći riješiti bankrot Požeško-slavonske županije, Virovitičko-podravski župan Zvonimir Šimić (HSP) poslao je danas medijima priopćenje u kojem poziva Vladu RH da razmisli o raspisivanju novih izbora za Požeško-slavonsku županiju te o ideji spajanja dviju županija - Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske.
405 čitanja | Više >>>

08.06.2006. Županija
Županija kupuje Peugeot 407 Jednoglasnom odlukom Poglavarstva Virovitičko – podravske županije, odlučeno je da se odobri nabavka službenog automobila Peugeot 407 za potrebe županije vrijednog 240.000 kuna. Županija bi plaćala obročno, leasingom, na 60 mjeseci. Osobni automobila Audi A6 quatro (reg oznake VT – 402BB), u vlasništvu Županije, u visini njegove procijenjene vrijednosti bit će prodan.
454 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net