jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Udruga Blokirani: sustavno nas vrijeđaju čelnici Živog zida
Živi zid: Iza priopćenja Blokiranih stoje Predsjednica Republike i predsjednik HDZ-a
Uskoro svi podaci o pacijentu na jednom eKartonu.
Kiša pokvarila Srednjovjekovni turnir na Jankovcu
Dječji vrtić Cvrčak slavi 65 rođendan.
Počela izgradnja kružnog toja kod groblja!
Otvoren stručni sajam prehrambene tehnologije u Kapošvaru.
  FlashNews:

Županija18.12.2006. Županija
Priznanja izlagačima Eko etna Župan Zvonimir Šimić i njegovi zamjenici, Đuro Matovina i Zvonimir Koć, podijelili su danas zahvalnice izvođačima na ovogodišnjem Eko Eetno Hrvatska 2006. na kojemu je Virovitičko – podravska županija osvojila „Zlatnu povelju“ za cjelokupan nastup. Uz riječi dobrodošlice, župan i njegovi zamjenici još su se jednom zahvalili izlagačima na uspjehu koji ne bi bilo moguće ostvariti bez njihovog angažmana.
1046 čitanja | Više >>>

14.12.2006. Županija
Usvojen proračun Skupština Virovitičko – podravske županije, na današnjoj je sjednici, sa 28 glasova za i 8 suzdržanih, usvojila prijedlog Proračuna za 2007. godinu koji iznosi 74.988.000 kuna. Prigodom planiranja rashoda i izdataka pošlo se od smjernica Vlade RH, odnosno uputa Ministarstva financija.
521 čitanja | Više >>>

12.12.2006. Županija
Županija Obiteljskom centru poklonila namještaj Jednoglasnom odlukom članova Poglavarstva Virovotičko-podravske županije donesen je zaključak o darovanju namještaja Obiteljskom centru Virovitičko – podravske županije.Odluka je donesena na temelju ugovora o osnivanju savjetovališta za djecu, mladež, brak i obitelj, pri Centru za socijalnu skrb Virovitica.
423 čitanja | Više >>>

10.12.2006. Županija
Županija na drugom mjestu u Hrvatskoj po povećanju dodane vrijednosti Prema pisanju časopisa Intelektualni kapital, koji se objavljuje u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, Financijske agencije (FINA) i Hrvatske gospodarske komore, za razdoblje prvih devet mjeseci u 2006. godini, Virovitičko – podravska županija se nalazi na drugom mjestu u Hrvatskoj po povećanju dodane vrijednosti.
521 čitanja | Više >>>

07.12.2006. Županija
Županijski proračun za 2007. godinu veći za 3 milijuna kuna Članovi Poglavarstva Virovitičko – podravske županije, usvojili su prijedlog Proračuna za 2007. godinu koji iznosi 74.988.000 kuna. Prigodom planiranja rashoda i izdataka pošlo se od smjernica Vlade RH, odnosno uputa Ministarstva financija.
368 čitanja | Više >>>

07.12.2006. Županija
Arboretum Lisičine - zaštičeno područje Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije donijelo je zaključak o pokretanju postupka proglašenja Arboretuma Lisičine zaštićenim područjem temeljem Zakona o zaštiti prirode. Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije pribavit će potrebnu dokumentaciju i koordinirati svim aktivnostima oko proglašenja i izraditi stručne podloge.
1009 čitanja | Više >>>

07.12.2006. Županija
Novac za kakvoću mlijeka Iz proračuna Virovitičko – podravske županije, danas je za provođenje projekta „Povećanje proizvodnje i kakvoće mlijeka na području naše Županije, Hrvatskom stočarskom centru Zagreb uplaćeno 13.725,00 kuna.
388 čitanja | Više >>>

02.12.2006. Županija
Županija uplatila 300.000 kuna za uređenje kanala Prema ugovoru o sufinanciranju programa održavanja građevina detaljne melioracijske odvodnje (kanali 3.i 4. reda), iz sredstava proračuna Virovitičko – podravske županije, Hrvatskim vodama je doznačeno 300.000 kuna.
411 čitanja | Više >>>

23.11.2006. Županija
Dvije stotine djece OŠ Petar Preradović iz Pitomače posjetilo Županiju Dvije stotine djece Osnovne škole Petar Preradović iz Pitomače, odnosno učenici trećih i četvrtih razreda, posjetili su danas sjedište Virovitičko – podravsku županiju gdje su ih dočekali župan Zvonimir Šimić i njegov zamjenik Đuro Matovina. Čelnici Županije spremno su odgovarali na dječja pitanja koja su bila raznovrsna...
537 čitanja | Više >>>

09.11.2006. Županija
Počela podjela fazana u zajednička županijska lovišta Nakon odluke Poglavarstva o kupovini fazana za obogaćivanje lovišta na području Virovitičko – podravske županije, od ponuditelja Cro Stella kupljeno je 1500 fazana za Zajednička lovišta na području Županije. Prvih 450 fazana je podijeljeno Lovačkim udrugama u Čađavici, Crncu, Zdencima, Orahovici, Čačincima, Humljanima i Novoj Bukovici.
449 čitanja | Više >>>

08.11.2006. Županija
Pecek predlaže da ministar Primorac vrati županijsko priznanje? Predsjednik kluba HSS-a u Skupštini Virovitičko podravske županije Željko Pecek razmišlja o tome da predloći ministru Draganu Primorcu da vrati «Zlatnu plaketu», županijsko priznanje koje mu je Skupštini uručila ove godine. U dopisu medijima Pecek piše:
2470 čitanja | Više >>>

25.10.2006. Županija
Skupština usvojila Županijsku razvojnu strategiju Strateški razvojni program za razdoblje od 2007. do 2013. godine, Županijska razvojna strategija, usvojena je na sjednici Skupštine Virovitičko – podravske županije. Taj iznimno vrijedan dokument, u kojem se sažimlju sve relevantne činjenice vezane za Virovitičko – podravsku županiju, u procesu približavanja Hrvatske Europskoj uniji...
421 čitanja | Više >>>

25.09.2006. Županija
Virovitičko – podravskoj županiji predana Županijska razvojna strategija Županijska razvojna strategija, dokument koji govori razvoju Virovitičko – podravske do 2013. godine, predana je danas županu Zvonimiru Šimiću. Taj, iznimno vrijedan dokument, daje glavne smjernice razvoja Županije do 2013. godine i prema riječima stručnjaka iz Inženjerskog biroa, Virovitičko – podravska županija je prva kojoj je Nacionalna savjetodavna skupina usvojila Županijsku razvojnu strategiju.
842 čitanja | Više >>>

24.09.2006. Županija
Županijska blagajna oštećena za 2,4 milijuna kuna Lokalna samouprava ne može biti dobar poslovni partner, pokazuje to primjer županije koja je u šest godina, zbog izdanih kreditnih garancija poduzetnicima, ostala bez 2.409.098,63 kuna – doznaje Večernji list.
674 čitanja | Više >>>

04.09.2006. Županija
Otvorene dvije nove škole Svečanom sjednicom Županijske skupštine održanom u Kazalištu Virovitica jučer je obilježen Dan Virovitičko-podravske županije i trinaesta godišnjica njezinog postojanja u novom teritorijalnom ustrojstvu Republike Hrvatske. "Ova županija je prije nešto više od godinu dana bila po stupnju ekonomske razvijenosti na pretposljednjem mjestu u Hrvatskoj, a broj nezaposlenih osoba prelazio je 9.500. Sada više nismo pretposljednji, pomaknuli smo se za jedno mjesto, a zabilježen je i pad nezaposlenosti za 4,4 posto. Naš je prioritet ekonomski razvoj i zapošljavanje pa stvaramo pretpostavke za otvaranje 17 poduzetničkih zona i otvaranje dvije tisuće radnih mjesta", rekao je predsjednik Skupštine, dr. Stjepan Feketić.
422 čitanja | Više >>>

29.08.2006. Županija
Stigle nove table Virovitičko-podravske županije Danas je započelo je postavljanje tabli dobrodošlice Virovitičko – podravske županije. Postavljene su u okviru projekta turističke, takozvane smeđe signalizacije. Na ulazima u Virovitičko – podravsku županiju postavljeno su četiri table dobrodošlice, a do petka, 1. rujna, biti će postavljeno svih deset planiranih.
1440 čitanja | Više >>>

23.08.2006. Županija
Određeni dobitnici Povelja zahvalnosti Virovitičko-podravske županije Povodom dana Virovitičko – podravske županije, podijeliti će se devet Povelja zahvalnosti, jednog od priznanja koje Županija dodjeljuje za istaknute rezultate i doprinos pojedinim pravnim i fizičkim osobama. Povelje zahvalnosti dobiti će: 7 plin d.o.o. Virovitica, Košarkaški klub Mladost Čačinci, Josip Mikolčić, Dobrovoljno vatrogasno društvo Crnac iz Crnca...
423 čitanja | Više >>>

18.08.2006. Županija
Za Dan županije Hrvatska – Mađarska Nogometne reprezentacije Hrvatske i Mađarske (igrači do 19 godina) uveličat će proslavu Dana županije. Reprezentacije će odmjeriti snage 22. kolovoza u 17. sati na stadionu Park u Suhopolju.
478 čitanja | Više >>>

17.08.2006. Županija
Otvorena stomatološka ordinacija u Bušetini Povodom obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije u prostorijama ambulante u Bušetini, danas su virovitičko-podravski župan Zvonimir Šimić i predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije dr Stjepan Feketić svečano otvorili prostorije nove stomatološke ordinacije.
2306 čitanja | Više >>>

17.08.2006. Županija
Novo vozilo Doma zdravlja Za potrebe prijevoza pacijenata na dijalizu sa saltinskog područja, Dom zdravlja Virovitičko – podravske županije kupio je kombi Renault, vrijednost 242.060 kuna. Svečanosti primopredaje, uz ravnatelja Doma zdravlja Tomislava Bobana bili su nazočni župan Zvonimir Šimić i predsjednik Županijske skupštine dr Stjepan Feketić
446 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net