jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Uvode se nadzorne kamere na Hitni bolnički prijem
Grad Virovitica među prvih pet gradova po broju riješenih predmeta legalizacije
Asfaltirana cesta u ulici Mate Lovraka u Virovitici
Ministar Slaven Dobrović u radnom posjetu Parku prirode Papuk
Shakespeare pir gostuje na 10. Gumbekovim danima
Hrvatska ima izrazito visoku stopu dugotrajnog siromaštva djece
SDP i partneri: U slučaju Agrokor najvažnija su radna mjesta
  FlashNews:

Županija13.01.2007. Županija
Novi župan - dr Feketić zamijenio Šimića Skupština Virovitičko-podravske županije juečr je većinom glasova razriješila dužnosti župana Virovitičko-podravske županije, Zvonimira Šimića (HSP), i na njegovo mjesto imenovala dr Stjepana Feketića (HDZ), dosadašnjeg predsjednika Skupštine Virovitičko-podravske županije. Do promjene župana došlo je temeljem sporazuma stranaka HDZ-HSP-HSLS potpisnog nakon lokalnih izbora u travnju 2005. godine, koji su tada negirali javnosti.
1467 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
U petak novi župan? U petak, 12.siječnja,u 9 sati bit će održana sjednica Skupštine Virovitičko – podravske županije na kojoj će dosadašnji župan Zvonimir Šimić biti razrješen dužnosti i biti imenovan novi župan - dr Stjepan Feketić.
703 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
Objavljen Poziv odobravanja financijske potpore za udruge  iz Domovinskog rata Na temelju članka 23. Zakona o udrugama, a sukladno odredbama «Programa suradnje Vlade Republike Hrvatske i nevladinog neprofitnog sektora u Republici Hrvatskoj», Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je Poziv udruga iz Domovinskog rata za prijavu programa radi odobravanja financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2007. godinu
547 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
Natječaj za financijska sredstva organizacija civilnog društva U organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a na temelju članka 39. i 71. Zakona o sustavu državne uprave i članka 23. Zakona, a u svezi s Odlukom o raspisivanju Natječaja za financiranje projekata organizacija civilnog društva kojima se doprinosi poboljšanju kvalitete života starijih osoba u Republici Hrvatskoj raspisuje se Natječaj za odobrenje financijskih sredstava u 2007. za provedbu projekata organizacija civilnog društva kojima se doprinosi poboljšanju kvalitete života starijih osoba u Republici Hrvatskoj.
531 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
Raspisan Poziv za prijavu projekata koje daju potporu djeci i mladima Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, sukladno članku 23. Zakona o udrugama raspisalo je Poziv za prijavu projekata udruga u Republici Hrvatskoj za financijsku potporu u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2007. godinu na poziciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Udruge, sukladno ovom Pozivu, mogu svoje prijave slati za jednu vrstu financijske potpore, i to za Projekte koji donose nove ideje, te modele razvoja i/ili načine rješavanja postojećih problema, a čije je vremensko trajanje ograničeno do 31. prosinca 2007. godine s područja aktivnosti potpore djeci i mladima.
527 čitanja | Više >>>

10.01.2007. Županija
Osnovana Razvojna agencija Virovitičko – podravske županije Trgovački sud u Bjelovaru, po prijedlogu Županijskog centra za poduzetništvo i razvoj, u sudski je registar upisao Razvojnu agenciju Virovitičko – podravske županije čimeje ona formalno osnovana. Razvojna agencija Virovitičko – podravske županije, biti će društvo s ograničenom odgovornošću za promicanje regionalnog razvoja sa sjedištem u Virovitici, Trg Ljudevita Patačića 1.
790 čitanja | Više >>>

05.01.2007. Županija
Šimić župan do 12. siječnja Na današnjoj sjednici Međustranačkog vijeća Virovitičko – podravske županije definirano je da će iduća sjednica Skupštine Virovitičko – podravske županije biti održati 12. siječnja. Bit će to prva ovogodišnja sjednica na kojoj će, vjerojatno, biti usvojena odluka o zamjeni župana.
656 čitanja | Više >>>

02.01.2007. Županija
Radionica socijalno gospodarskog oporavka – za područja Posebne državne skrbi Vlada Republike Hrvatske počela je provoditi Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka (PSGO) područja Posebne državne skrbi koji je financiran iz zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Državnog proračuna RH. Prema tome, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka organizira jednodnevnu radionicu Projekta socijalno gospodarskog oporavka – pokomponenta „mala komunalna infrastruktura za područja posebne državne skrbi (PPDS) Virovitičko – podravske županije“.
620 čitanja | Više >>>

28.12.2006. Županija
Ministarstvo turizma pohvalilo županijsko izvješće o  planiranim   aktivnostima za 2007. Na adresu Virovitičko – podravske županije stigao je dopis Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka (u potpisu državni tajnik Zdenko Mičić) u kojem se hvali zvješće o poduzetim i planiranim aktivnostima za pripremu turističke 2007. godine.
930 čitanja | Više >>>

27.12.2006. Županija
Ugovor  o provođenju katastarske izmjere Danas je župan, Zvonimir Šimić i Sanja Kićinbači, potpisali Ugovore o nabavi o provođenju katastarske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina na području grada Virovitice za dio katastarske općine Virovitica, naselje Požari. Prema tome, Ugovor o nabavi obuhvaća Dopunsku mrežu stalnih geodetskih točaka i izrada elaborata dopunske mreže stalnih geodetskih točaka; Katastarska izmjera i izrade elaborata katastarske izmjere.
1105 čitanja | Više >>>

25.12.2006. Županija
Za elementarne nepogode u 2006. županija dobila 6.1 milijun kuna Vlada Republike Hrvatske, donijela je odluku o žurnoj pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih tijekom 2006. godine u Republici Hrvatskoj. Od ukupnog iznosa 17.870.000 kuna, Virovitičko – podravskoj županiji je pripalo 6.120.910 kuna. Pomoć je dodijeljena gradovima i općinama, a krajnji korisnici su: fizičke oso9be, tvrtke, i poduzeća, odnosno zadruge koje su pretrpjele štetu.
540 čitanja | Više >>>

22.12.2006. Županija
Uređuju se županijski kanali 3. i 4. reda Iz proračuna Virovitičko – podravske županije, za uređenje kanala melioracijske odvodnje, odnosno kanala 3. i 4. reda, Hrvatskim vodama je uplaćeno 351.850 kuna. Sredstva su uplaćena temeljem Ugovora o sufinanciranju programa održavanja građevina detaljne melioracijske odvodnje.
627 čitanja | Više >>>

22.12.2006. Županija
Župan Šimić građanima čestitao Božić i Novu Godinu U povodu Božića i Nove Godine župan Zvonimir Šimić uputio prigodnu blagdansku. “Božićni blagdani predstavljaju vrijeme ljubavi, nade, mira, obitelji i Božjeg blagoslova. Oni predstavljaju prigodu za razmišljanje o životu, vrijednostima na kojima temeljimo svoje postojanje i načelima na kojima želimo graditi budućnost.
571 čitanja | Više >>>

20.12.2006. Županija
Radionica „Mala komunalna infrastruktura za područja posebne državne skrbi“, Vlada Republike Hrvatske počela je provoditi Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka (PSGO) područja Posebne državne skrbi koji je financiran iz zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Državnog proračuna RH. Prema tome, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka organizira jednodnevnu radionicu Projekta socijalno gospodarskog oporavka – pokomponenta „mala komunalna infrastruktura za područja posebne državne skrbi (PPDS) Virovitičko – podravske županije“.
566 čitanja | Više >>>

20.12.2006. Županija
Predstavljen Kalendar Virovitičko-podravske županije Županijsko čelništvo novinarima je predstavilo kalendar Virovitičko – podravske županije za 2007. godinu. Tematski obuhvaća 12 posebnih poglavlja (Virovitičko – podravska županija, gradovi i općine, prirodne ljepote, sakralna umjetnost, vode županije, povijesni spomenici, plodovi ravnice, gastro ponuda, Jankovac, vino, kulturne i društvene vrednote, ljepote zimi) o čemu je govorio župan Zvonimir Šimić.
625 čitanja | Više >>>

18.12.2006. Županija
Priznanja izlagačima Eko etna Župan Zvonimir Šimić i njegovi zamjenici, Đuro Matovina i Zvonimir Koć, podijelili su danas zahvalnice izvođačima na ovogodišnjem Eko Eetno Hrvatska 2006. na kojemu je Virovitičko – podravska županija osvojila „Zlatnu povelju“ za cjelokupan nastup. Uz riječi dobrodošlice, župan i njegovi zamjenici još su se jednom zahvalili izlagačima na uspjehu koji ne bi bilo moguće ostvariti bez njihovog angažmana.
1401 čitanja | Više >>>

14.12.2006. Županija
Usvojen proračun Skupština Virovitičko – podravske županije, na današnjoj je sjednici, sa 28 glasova za i 8 suzdržanih, usvojila prijedlog Proračuna za 2007. godinu koji iznosi 74.988.000 kuna. Prigodom planiranja rashoda i izdataka pošlo se od smjernica Vlade RH, odnosno uputa Ministarstva financija.
644 čitanja | Više >>>

12.12.2006. Županija
Županija Obiteljskom centru poklonila namještaj Jednoglasnom odlukom članova Poglavarstva Virovotičko-podravske županije donesen je zaključak o darovanju namještaja Obiteljskom centru Virovitičko – podravske županije.Odluka je donesena na temelju ugovora o osnivanju savjetovališta za djecu, mladež, brak i obitelj, pri Centru za socijalnu skrb Virovitica.
553 čitanja | Više >>>

10.12.2006. Županija
Županija na drugom mjestu u Hrvatskoj po povećanju dodane vrijednosti Prema pisanju časopisa Intelektualni kapital, koji se objavljuje u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, Financijske agencije (FINA) i Hrvatske gospodarske komore, za razdoblje prvih devet mjeseci u 2006. godini, Virovitičko – podravska županija se nalazi na drugom mjestu u Hrvatskoj po povećanju dodane vrijednosti.
663 čitanja | Više >>>

07.12.2006. Županija
Županijski proračun za 2007. godinu veći za 3 milijuna kuna Članovi Poglavarstva Virovitičko – podravske županije, usvojili su prijedlog Proračuna za 2007. godinu koji iznosi 74.988.000 kuna. Prigodom planiranja rashoda i izdataka pošlo se od smjernica Vlade RH, odnosno uputa Ministarstva financija.
448 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net