jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Predsjedništvo HNS-a za predsjednika predlaže Ivana Vrdoljaka
Zastupnici: Umirovljenici su nam siromašni, uvijek iste udruge dobivaju novac
Rasprava na Odboru: Nužno je suzbijati homofobiju i nasilje prema LGBT osobama
Rasprava na Odboru: Nužno je suzbijati homofobiju i nasilje prema LGBT osobama
Ministarstvo branitelja odbacilo insinuacije o pogodovanju u javnoj nabavi automobila
HŽ Infrastruktura potvrdila kašnjenje radova na pruzi Dugo Selo-Križevci
SSSH traži plaćeno pripravništvo za nezaposlene starije od 30 godina
  FlashNews:

Županija18.02.2007. Županija
U ponedjeljak potpisivanje Izjave o partnerstvu za Područja posebne državne   skrbi Župan dr. Stjepan Feketić u ponedjeljak će potpisati Izjavu o partnerstvu u projektima socijalno gospodarskog oporavka područja Posebne državne skrbi u Virovitičko – podravskoj županiji. Činu potpisivanja nazočiti će načelnici, gradonačelnici i ravnatelji osnovnih škola s područja od posebne državne srbi – Virovitice, Slatine, Crnaca, Čačinaca, Gradine, Mikleuša, Sopja, Suhopolja i Voćina.
647 čitanja | Više >>>

16.02.2007. Županija
Župan Feketić primio franjevce iz Plehana Župan Virovitičko – podravske županije dr. Stjepan Feketić i njegov zamjenik, Zvonimir Šimić, primili su danas u radni posjet franjevce iz Plehana koje je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Plehanu, Mirko Filipović, vikar navedenog samostana, Ilija Jerković, te predsjednik inicijativnog odbora „Slavonija i Podravina s ljubavlju za Plehan“, Nenad Križić. Naime, u sklopu akcije „Slavonija i Podravina s ljubavlju za Plehan“, cilj je skupljanje novčanih sredstava za izgradnju Franjevačkog samostana i crkve u Plehanu kod Dervente.
1824 čitanja | Više >>>

15.02.2007. Županija
Prema izvješću Svjetske banke nismo među pet najsiromašnijih županija Prema preciznom izvješću koje je provela Svjetska banka o životnom standardu u Republici Hrvatskoj i koje je predstavljeno u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, Virovitičko – podravska banka ne spada u pet najsiromašnijih hrvatskih županija.
1185 čitanja | Više >>>

14.02.2007. Županija
"Verandi" odobrena upotreba imena Virovitičko – podravske županije Nedavno osnovanoj Udruzi za pomoć mladima „Veranda“, odobreno je korištenje uporabe imena Virovitičko – podravska županija. „Veranda“ je udruga koja će pomagati mladima u borbi protiv najveće pošasti novoga doba – ovisnosti, odnosno prevencije borbe protiv droge i ostalih ovisnosti.
790 čitanja | Više >>>

14.02.2007. Županija
TVIN Trgocentru – 20 tisuća kuna kao pomoć za put u Norvešku Kao pomoć za put u Norvešku gdje će u petak 16., te nedjelju 18. veljače odigrati utakmice 4. kola Kupa kupova EHF-a, rukometašicama TVIN Trgocentra danas su članovi Poglavarstva Virovitičko – podravske županije odobrili pomoć u iznosu od 20.000,00 kuna. Plasmanom u 4. kolo Kupa kupova, virovitičke rukometašice ostvarile su najveći uspjeh u povijesti virovitičkog rukometa.
729 čitanja | Više >>>

12.02.2007. Županija
Radiionica  za Projekt socijalno gospodarskog oporavka U vijećnici općine Suhopolje, predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Regionalne jedinice Đakovo za Projekt socijalno gospodarskog oporavka održali su radionicu na temu projektnog planiranja (PCM) prema pravilima Svjetske banke kako bi potencijalne podnositelje s Područja posebne državne skrbi upoznali s metodama i alatima za kvalitetno popunjavanje aplikacijskih obrazaca.
519 čitanja | Više >>>

05.02.2007. Županija
Proračun Pitomače 12.500.000 kuna, 30 posto veći nego 2006. godine Župan Virovitičko - podravske županije, dr. Stjepan Feketić, te njegov zamjenik Zvonimir Koić, danas su boravili u radnoj posjeti Općini Pitomača gdje su se susreli s načelnikom Željkom Grgačićem, te članovima Poglavarstva, Rajkom Stilinovićem i Rikardom Bakanom. Načelnik Grgačić upoznao je županijske čelnike sa zatečenim stanjem u Općini nakon nedavnog preuzimanja vlasti. Grgačić je govorio o prvoj sjednici Općinskog poglavarstva na kojemu se analiziralo ustroj Poglavarstva i radnih tijela, o Proračunu općine Pitomača, koji za 2007. godinu iznosi 12,5 milijuna kuna i veći je od prošlogodišnjeg za 30 posto.
776 čitanja | Više >>>

29.01.2007. Županija
Županiji na raspolaganju 3.119.630 kuna bespovratnih sredstava Fond za regionalni razvoj republike Hrvatske raspisao je natječaj za korištenje financijskih sredstava u 2007. godini, objavljen u Narodnim novinama br. 6 od 15. siječnja 2007. godine, kao i na web stranici Fonda www.fond.hrr (uz pripadajući Zahtjev za dodjelu sredstava koji je dopunjen u odnosu na 2006.godinu i Upute o popunjavanju zahtjeva. Za Virovitičko – podravsku županiju, osigurano je 3.119.630,00 kuna bespovratne potpore.
689 čitanja | Više >>>

26.01.2007. Županija
Županijski čelnici u Gradini Čelnici Virovitičko – podravske županije, župan dr. Stjepan Feketić, te njegov zamjenik, Zvonimir Koić, uz člana Poglavarstva Zdenka Blažičevića, boravili su u radnom posjetu općini Gradina gdje su ih uz načelnika Dražea Peića, dočekali, predsjednik Vijeća, Milan Cindrić, te donačelnici, Damir Brdarić i Željko Budiša. Načelnik Dražen Peić, istaknuo je zahvalu za posjet općini Gradina, koji je, kako je kazao „prvi posjet župana općini Gradina u novom sazivu“.
1258 čitanja | Više >>>

26.01.2007. Županija
Rukometašice TVIN Trgocentra u posjetu županu dr. Stjepanu Feketiću Izaslanstvo Ženskog rukometnog kluba TVIN Trgocentar, u kojem su bili: predsjednik Slobodan Jančevski, trener Zdenko Kordi, tajnik Mario Šolc, te igračice, Maja Maloča, Andreja Hrg i Zdenka Premužić, boravili su danas u radnom posjetu Virovitičko – podravskoj županiji gdje ih je primio župan dr. Stjepan Feketić.
1714 čitanja | Više >>>

25.01.2007. Županija
Prva sjednica Poglavarstva pod predsjedanjem dr Feketića Uz predsjedanje župana Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepana Feketića, održana je sjednica Poglavarstva, prva u novom sazivu, a kojoj su nazočili: dožupani Zvonimir Šimić i Zvonimir Koić, te: Đurđa Aragović, Zdenko Blažičević, Tvrtko Kovačević, Stjepan Dujmić, Đora Đorđević, Nikica Krpan, Mato Bubaš, Staniša Žarković i Stanko Ivanec
715 čitanja | Više >>>

23.01.2007. Županija
Reagiranje župana Feketića na dopis Državnog povjerenstva za procjenu  šteta od elemntarnih nepogoda Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, reagirao je na je dopis Državnog povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda u kojem između ostalog stoji da je „Uvidom u dokumentaciju, vidljivo je da je šteta od naplavina nastala 29. lipnja 2006. godine na području Grada Virovitice, te općina Zdenci i Voćin, zabunom ispuštena iz obrade prilikom potvrde šteta nadležnog ministarstva za potvrdu istih, uslijed prijavljivanja dva puta nastanak štete od naplavina“.
565 čitanja | Više >>>

23.01.2007. Županija
Županijski čelnici posjetili Lukač Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, te njegov zamjenik, Zvonimir Koić, posjetili su načelnika općine Lukač, Đuru Bukvića i predsjednika Vijeća Lukača, Franju Kostelca. U radnom posjetu, župan Feketić i zamjenik Koić, upoznali su se s aktivnostima koje se provode i koje se planiraju u narednom razdoblju, te iskazali zadovoljstvo s do sada učinjenim na području općine Lukač. Tom prigodom, načelnik Đuro Bukvić je županijskim čelnicima naglasio zadovoljstvo jer je posjeta Lukaču dokaz da je Županiji stalo do projekata na kojima se radi na području općine Lukač.
637 čitanja | Više >>>

13.01.2007. Županija
Novi župan - dr Feketić zamijenio Šimića Skupština Virovitičko-podravske županije juečr je većinom glasova razriješila dužnosti župana Virovitičko-podravske županije, Zvonimira Šimića (HSP), i na njegovo mjesto imenovala dr Stjepana Feketića (HDZ), dosadašnjeg predsjednika Skupštine Virovitičko-podravske županije. Do promjene župana došlo je temeljem sporazuma stranaka HDZ-HSP-HSLS potpisnog nakon lokalnih izbora u travnju 2005. godine, koji su tada negirali javnosti.
1545 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
U petak novi župan? U petak, 12.siječnja,u 9 sati bit će održana sjednica Skupštine Virovitičko – podravske županije na kojoj će dosadašnji župan Zvonimir Šimić biti razrješen dužnosti i biti imenovan novi župan - dr Stjepan Feketić.
727 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
Objavljen Poziv odobravanja financijske potpore za udruge  iz Domovinskog rata Na temelju članka 23. Zakona o udrugama, a sukladno odredbama «Programa suradnje Vlade Republike Hrvatske i nevladinog neprofitnog sektora u Republici Hrvatskoj», Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je Poziv udruga iz Domovinskog rata za prijavu programa radi odobravanja financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2007. godinu
584 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
Natječaj za financijska sredstva organizacija civilnog društva U organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a na temelju članka 39. i 71. Zakona o sustavu državne uprave i članka 23. Zakona, a u svezi s Odlukom o raspisivanju Natječaja za financiranje projekata organizacija civilnog društva kojima se doprinosi poboljšanju kvalitete života starijih osoba u Republici Hrvatskoj raspisuje se Natječaj za odobrenje financijskih sredstava u 2007. za provedbu projekata organizacija civilnog društva kojima se doprinosi poboljšanju kvalitete života starijih osoba u Republici Hrvatskoj.
571 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
Raspisan Poziv za prijavu projekata koje daju potporu djeci i mladima Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, sukladno članku 23. Zakona o udrugama raspisalo je Poziv za prijavu projekata udruga u Republici Hrvatskoj za financijsku potporu u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2007. godinu na poziciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Udruge, sukladno ovom Pozivu, mogu svoje prijave slati za jednu vrstu financijske potpore, i to za Projekte koji donose nove ideje, te modele razvoja i/ili načine rješavanja postojećih problema, a čije je vremensko trajanje ograničeno do 31. prosinca 2007. godine s područja aktivnosti potpore djeci i mladima.
573 čitanja | Više >>>

10.01.2007. Županija
Osnovana Razvojna agencija Virovitičko – podravske županije Trgovački sud u Bjelovaru, po prijedlogu Županijskog centra za poduzetništvo i razvoj, u sudski je registar upisao Razvojnu agenciju Virovitičko – podravske županije čimeje ona formalno osnovana. Razvojna agencija Virovitičko – podravske županije, biti će društvo s ograničenom odgovornošću za promicanje regionalnog razvoja sa sjedištem u Virovitici, Trg Ljudevita Patačića 1.
817 čitanja | Više >>>

05.01.2007. Županija
Šimić župan do 12. siječnja Na današnjoj sjednici Međustranačkog vijeća Virovitičko – podravske županije definirano je da će iduća sjednica Skupštine Virovitičko – podravske županije biti održati 12. siječnja. Bit će to prva ovogodišnja sjednica na kojoj će, vjerojatno, biti usvojena odluka o zamjeni župana.
687 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net