jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Josipović: Novi su izbori jedina primjerena opcija
Brkić: HDZ će iscpriti sve mogućnosti da Vlada opstane
Klaićeva: Inozemni stručnjaci operiraju djecu s prirođenim anomalijama
Vrdoljak: Potpora Jokiću i ekspertnom timu za kurikularnu reformu
Sindikati: Šustar treba dati ostavku ako se slaže s reformom, a ne podrži je
Ministar Romić najavio poticaje poljoprivrednicima
Šustar: Reforma ide dalje, s Jokićem ili bez njega
  FlashNews:

Županija25.12.2006. Županija
Za elementarne nepogode u 2006. županija dobila 6.1 milijun kuna Vlada Republike Hrvatske, donijela je odluku o žurnoj pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih tijekom 2006. godine u Republici Hrvatskoj. Od ukupnog iznosa 17.870.000 kuna, Virovitičko – podravskoj županiji je pripalo 6.120.910 kuna. Pomoć je dodijeljena gradovima i općinama, a krajnji korisnici su: fizičke oso9be, tvrtke, i poduzeća, odnosno zadruge koje su pretrpjele štetu.
491 čitanja | Više >>>

22.12.2006. Županija
Uređuju se županijski kanali 3. i 4. reda Iz proračuna Virovitičko – podravske županije, za uređenje kanala melioracijske odvodnje, odnosno kanala 3. i 4. reda, Hrvatskim vodama je uplaćeno 351.850 kuna. Sredstva su uplaćena temeljem Ugovora o sufinanciranju programa održavanja građevina detaljne melioracijske odvodnje.
576 čitanja | Više >>>

22.12.2006. Županija
Župan Šimić građanima čestitao Božić i Novu Godinu U povodu Božića i Nove Godine župan Zvonimir Šimić uputio prigodnu blagdansku. “Božićni blagdani predstavljaju vrijeme ljubavi, nade, mira, obitelji i Božjeg blagoslova. Oni predstavljaju prigodu za razmišljanje o životu, vrijednostima na kojima temeljimo svoje postojanje i načelima na kojima želimo graditi budućnost.
540 čitanja | Više >>>

20.12.2006. Županija
Radionica „Mala komunalna infrastruktura za područja posebne državne skrbi“, Vlada Republike Hrvatske počela je provoditi Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka (PSGO) područja Posebne državne skrbi koji je financiran iz zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Državnog proračuna RH. Prema tome, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka organizira jednodnevnu radionicu Projekta socijalno gospodarskog oporavka – pokomponenta „mala komunalna infrastruktura za područja posebne državne skrbi (PPDS) Virovitičko – podravske županije“.
539 čitanja | Više >>>

20.12.2006. Županija
Predstavljen Kalendar Virovitičko-podravske županije Županijsko čelništvo novinarima je predstavilo kalendar Virovitičko – podravske županije za 2007. godinu. Tematski obuhvaća 12 posebnih poglavlja (Virovitičko – podravska županija, gradovi i općine, prirodne ljepote, sakralna umjetnost, vode županije, povijesni spomenici, plodovi ravnice, gastro ponuda, Jankovac, vino, kulturne i društvene vrednote, ljepote zimi) o čemu je govorio župan Zvonimir Šimić.
575 čitanja | Više >>>

18.12.2006. Županija
Priznanja izlagačima Eko etna Župan Zvonimir Šimić i njegovi zamjenici, Đuro Matovina i Zvonimir Koć, podijelili su danas zahvalnice izvođačima na ovogodišnjem Eko Eetno Hrvatska 2006. na kojemu je Virovitičko – podravska županija osvojila „Zlatnu povelju“ za cjelokupan nastup. Uz riječi dobrodošlice, župan i njegovi zamjenici još su se jednom zahvalili izlagačima na uspjehu koji ne bi bilo moguće ostvariti bez njihovog angažmana.
1257 čitanja | Više >>>

14.12.2006. Županija
Usvojen proračun Skupština Virovitičko – podravske županije, na današnjoj je sjednici, sa 28 glasova za i 8 suzdržanih, usvojila prijedlog Proračuna za 2007. godinu koji iznosi 74.988.000 kuna. Prigodom planiranja rashoda i izdataka pošlo se od smjernica Vlade RH, odnosno uputa Ministarstva financija.
596 čitanja | Više >>>

12.12.2006. Županija
Županija Obiteljskom centru poklonila namještaj Jednoglasnom odlukom članova Poglavarstva Virovotičko-podravske županije donesen je zaključak o darovanju namještaja Obiteljskom centru Virovitičko – podravske županije.Odluka je donesena na temelju ugovora o osnivanju savjetovališta za djecu, mladež, brak i obitelj, pri Centru za socijalnu skrb Virovitica.
484 čitanja | Više >>>

10.12.2006. Županija
Županija na drugom mjestu u Hrvatskoj po povećanju dodane vrijednosti Prema pisanju časopisa Intelektualni kapital, koji se objavljuje u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, Financijske agencije (FINA) i Hrvatske gospodarske komore, za razdoblje prvih devet mjeseci u 2006. godini, Virovitičko – podravska županija se nalazi na drugom mjestu u Hrvatskoj po povećanju dodane vrijednosti.
622 čitanja | Više >>>

07.12.2006. Županija
Županijski proračun za 2007. godinu veći za 3 milijuna kuna Članovi Poglavarstva Virovitičko – podravske županije, usvojili su prijedlog Proračuna za 2007. godinu koji iznosi 74.988.000 kuna. Prigodom planiranja rashoda i izdataka pošlo se od smjernica Vlade RH, odnosno uputa Ministarstva financija.
421 čitanja | Više >>>

07.12.2006. Županija
Arboretum Lisičine - zaštičeno područje Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije donijelo je zaključak o pokretanju postupka proglašenja Arboretuma Lisičine zaštićenim područjem temeljem Zakona o zaštiti prirode. Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije pribavit će potrebnu dokumentaciju i koordinirati svim aktivnostima oko proglašenja i izraditi stručne podloge.
1109 čitanja | Više >>>

07.12.2006. Županija
Novac za kakvoću mlijeka Iz proračuna Virovitičko – podravske županije, danas je za provođenje projekta „Povećanje proizvodnje i kakvoće mlijeka na području naše Županije, Hrvatskom stočarskom centru Zagreb uplaćeno 13.725,00 kuna.
424 čitanja | Više >>>

02.12.2006. Županija
Županija uplatila 300.000 kuna za uređenje kanala Prema ugovoru o sufinanciranju programa održavanja građevina detaljne melioracijske odvodnje (kanali 3.i 4. reda), iz sredstava proračuna Virovitičko – podravske županije, Hrvatskim vodama je doznačeno 300.000 kuna.
468 čitanja | Više >>>

23.11.2006. Županija
Dvije stotine djece OŠ Petar Preradović iz Pitomače posjetilo Županiju Dvije stotine djece Osnovne škole Petar Preradović iz Pitomače, odnosno učenici trećih i četvrtih razreda, posjetili su danas sjedište Virovitičko – podravsku županiju gdje su ih dočekali župan Zvonimir Šimić i njegov zamjenik Đuro Matovina. Čelnici Županije spremno su odgovarali na dječja pitanja koja su bila raznovrsna...
610 čitanja | Više >>>

09.11.2006. Županija
Počela podjela fazana u zajednička županijska lovišta Nakon odluke Poglavarstva o kupovini fazana za obogaćivanje lovišta na području Virovitičko – podravske županije, od ponuditelja Cro Stella kupljeno je 1500 fazana za Zajednička lovišta na području Županije. Prvih 450 fazana je podijeljeno Lovačkim udrugama u Čađavici, Crncu, Zdencima, Orahovici, Čačincima, Humljanima i Novoj Bukovici.
507 čitanja | Više >>>

08.11.2006. Županija
Pecek predlaže da ministar Primorac vrati županijsko priznanje? Predsjednik kluba HSS-a u Skupštini Virovitičko podravske županije Željko Pecek razmišlja o tome da predloći ministru Draganu Primorcu da vrati «Zlatnu plaketu», županijsko priznanje koje mu je Skupštini uručila ove godine. U dopisu medijima Pecek piše:
2615 čitanja | Više >>>

25.10.2006. Županija
Skupština usvojila Županijsku razvojnu strategiju Strateški razvojni program za razdoblje od 2007. do 2013. godine, Županijska razvojna strategija, usvojena je na sjednici Skupštine Virovitičko – podravske županije. Taj iznimno vrijedan dokument, u kojem se sažimlju sve relevantne činjenice vezane za Virovitičko – podravsku županiju, u procesu približavanja Hrvatske Europskoj uniji...
482 čitanja | Više >>>

25.09.2006. Županija
Virovitičko – podravskoj županiji predana Županijska razvojna strategija Županijska razvojna strategija, dokument koji govori razvoju Virovitičko – podravske do 2013. godine, predana je danas županu Zvonimiru Šimiću. Taj, iznimno vrijedan dokument, daje glavne smjernice razvoja Županije do 2013. godine i prema riječima stručnjaka iz Inženjerskog biroa, Virovitičko – podravska županija je prva kojoj je Nacionalna savjetodavna skupina usvojila Županijsku razvojnu strategiju.
965 čitanja | Više >>>

24.09.2006. Županija
Županijska blagajna oštećena za 2,4 milijuna kuna Lokalna samouprava ne može biti dobar poslovni partner, pokazuje to primjer županije koja je u šest godina, zbog izdanih kreditnih garancija poduzetnicima, ostala bez 2.409.098,63 kuna – doznaje Večernji list.
777 čitanja | Više >>>

04.09.2006. Županija
Otvorene dvije nove škole Svečanom sjednicom Županijske skupštine održanom u Kazalištu Virovitica jučer je obilježen Dan Virovitičko-podravske županije i trinaesta godišnjica njezinog postojanja u novom teritorijalnom ustrojstvu Republike Hrvatske. "Ova županija je prije nešto više od godinu dana bila po stupnju ekonomske razvijenosti na pretposljednjem mjestu u Hrvatskoj, a broj nezaposlenih osoba prelazio je 9.500. Sada više nismo pretposljednji, pomaknuli smo se za jedno mjesto, a zabilježen je i pad nezaposlenosti za 4,4 posto. Naš je prioritet ekonomski razvoj i zapošljavanje pa stvaramo pretpostavke za otvaranje 17 poduzetničkih zona i otvaranje dvije tisuće radnih mjesta", rekao je predsjednik Skupštine, dr. Stjepan Feketić.
468 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net