jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata
  FlashNews:

Županija08.03.2007. Županija
Općinama i gradovima raspodijeljen državni novac Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije danas je donijelo odluku o raspodijeli dijela pomoći Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2007. godinu jedinicama lokalne samouprave Virovitičko-podravske županije.
793 čitanja | Više >>>

22.02.2007. Županija
Uskoro Županijsko dječje vijeće i Savez izviđača Danas je župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, ugostio Saru Mariju Lovrenović, malu županicu koja je na tu „dužnost“ izabrana prije dvije godine i trenutno je drugom mandatu. Sara Marija je na sastanku istaknula želju za osnivanjem „Županijskog dječjeg vijeća“ za područje Virovitičko – podravske županije u koje bi ulazili po jedan učenik iz osnovnih i područnih osnovnih škola s područja Županije.
692 čitanja | Više >>>

22.02.2007. Županija
Županijski čelnici posjetili Voćin Župan dr. Stjepa Feketić i njegov zamjenik Zvonimir Koić, posjetili su dana općinu Voćin gdje su se sastali s načelnikom općine Viktorom Andrejevićem i njegovim suradnicima. Načelnik ih izvijestio o stanju u najvećoj općini na području Virovitičko – podravske županije. Općina Voćin ima 3000 stanovnika, prosjek godina je 28, a oko 50 posto stanovnika je došla s Kosova i iz BiH. Natalitet je u stalnom porastu pa je tako 2006. godine rođeno 54, a umrlo 9 ljudi. Kazao e da je do sada izgrađeno i 150 kuća Srbima povratnicima, da općinu Voćin čini 21 naselje od kojih je šest nenaseljenih.
606 čitanja | Više >>>

20.02.2007. Županija
Konzulica  najvaila mogućnost gostovanje kazališta iz Srbije Generalna konzulica Republike Srbije, Bojana Ristić danas je, po drugi puta (prvi put je to bilo u studenom prošle godine) posjetila Virovitičko-podravsku županiju. Razgovarala sa županom dr. Stjepanom Feketićem i njegovim zamjenikom Zvonimirom Koićem. Sastanku je bio nazočan i Staniša Žarković, predsjednik Vijeća Srpske nacionalne manjine Viroviičko-podravske županije i član Poglavarstva Virovitičko – podravske županije.
830 čitanja | Više >>>

18.02.2007. Županija
U ponedjeljak potpisivanje Izjave o partnerstvu za Područja posebne državne   skrbi Župan dr. Stjepan Feketić u ponedjeljak će potpisati Izjavu o partnerstvu u projektima socijalno gospodarskog oporavka područja Posebne državne skrbi u Virovitičko – podravskoj županiji. Činu potpisivanja nazočiti će načelnici, gradonačelnici i ravnatelji osnovnih škola s područja od posebne državne srbi – Virovitice, Slatine, Crnaca, Čačinaca, Gradine, Mikleuša, Sopja, Suhopolja i Voćina.
696 čitanja | Više >>>

16.02.2007. Županija
Župan Feketić primio franjevce iz Plehana Župan Virovitičko – podravske županije dr. Stjepan Feketić i njegov zamjenik, Zvonimir Šimić, primili su danas u radni posjet franjevce iz Plehana koje je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Plehanu, Mirko Filipović, vikar navedenog samostana, Ilija Jerković, te predsjednik inicijativnog odbora „Slavonija i Podravina s ljubavlju za Plehan“, Nenad Križić. Naime, u sklopu akcije „Slavonija i Podravina s ljubavlju za Plehan“, cilj je skupljanje novčanih sredstava za izgradnju Franjevačkog samostana i crkve u Plehanu kod Dervente.
1930 čitanja | Više >>>

15.02.2007. Županija
Prema izvješću Svjetske banke nismo među pet najsiromašnijih županija Prema preciznom izvješću koje je provela Svjetska banka o životnom standardu u Republici Hrvatskoj i koje je predstavljeno u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, Virovitičko – podravska banka ne spada u pet najsiromašnijih hrvatskih županija.
1228 čitanja | Više >>>

14.02.2007. Županija
"Verandi" odobrena upotreba imena Virovitičko – podravske županije Nedavno osnovanoj Udruzi za pomoć mladima „Veranda“, odobreno je korištenje uporabe imena Virovitičko – podravska županija. „Veranda“ je udruga koja će pomagati mladima u borbi protiv najveće pošasti novoga doba – ovisnosti, odnosno prevencije borbe protiv droge i ostalih ovisnosti.
833 čitanja | Više >>>

14.02.2007. Županija
TVIN Trgocentru – 20 tisuća kuna kao pomoć za put u Norvešku Kao pomoć za put u Norvešku gdje će u petak 16., te nedjelju 18. veljače odigrati utakmice 4. kola Kupa kupova EHF-a, rukometašicama TVIN Trgocentra danas su članovi Poglavarstva Virovitičko – podravske županije odobrili pomoć u iznosu od 20.000,00 kuna. Plasmanom u 4. kolo Kupa kupova, virovitičke rukometašice ostvarile su najveći uspjeh u povijesti virovitičkog rukometa.
767 čitanja | Više >>>

12.02.2007. Županija
Radiionica  za Projekt socijalno gospodarskog oporavka U vijećnici općine Suhopolje, predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Regionalne jedinice Đakovo za Projekt socijalno gospodarskog oporavka održali su radionicu na temu projektnog planiranja (PCM) prema pravilima Svjetske banke kako bi potencijalne podnositelje s Područja posebne državne skrbi upoznali s metodama i alatima za kvalitetno popunjavanje aplikacijskih obrazaca.
570 čitanja | Više >>>

05.02.2007. Županija
Proračun Pitomače 12.500.000 kuna, 30 posto veći nego 2006. godine Župan Virovitičko - podravske županije, dr. Stjepan Feketić, te njegov zamjenik Zvonimir Koić, danas su boravili u radnoj posjeti Općini Pitomača gdje su se susreli s načelnikom Željkom Grgačićem, te članovima Poglavarstva, Rajkom Stilinovićem i Rikardom Bakanom. Načelnik Grgačić upoznao je županijske čelnike sa zatečenim stanjem u Općini nakon nedavnog preuzimanja vlasti. Grgačić je govorio o prvoj sjednici Općinskog poglavarstva na kojemu se analiziralo ustroj Poglavarstva i radnih tijela, o Proračunu općine Pitomača, koji za 2007. godinu iznosi 12,5 milijuna kuna i veći je od prošlogodišnjeg za 30 posto.
811 čitanja | Više >>>

29.01.2007. Županija
Županiji na raspolaganju 3.119.630 kuna bespovratnih sredstava Fond za regionalni razvoj republike Hrvatske raspisao je natječaj za korištenje financijskih sredstava u 2007. godini, objavljen u Narodnim novinama br. 6 od 15. siječnja 2007. godine, kao i na web stranici Fonda www.fond.hrr (uz pripadajući Zahtjev za dodjelu sredstava koji je dopunjen u odnosu na 2006.godinu i Upute o popunjavanju zahtjeva. Za Virovitičko – podravsku županiju, osigurano je 3.119.630,00 kuna bespovratne potpore.
714 čitanja | Više >>>

26.01.2007. Županija
Županijski čelnici u Gradini Čelnici Virovitičko – podravske županije, župan dr. Stjepan Feketić, te njegov zamjenik, Zvonimir Koić, uz člana Poglavarstva Zdenka Blažičevića, boravili su u radnom posjetu općini Gradina gdje su ih uz načelnika Dražea Peića, dočekali, predsjednik Vijeća, Milan Cindrić, te donačelnici, Damir Brdarić i Željko Budiša. Načelnik Dražen Peić, istaknuo je zahvalu za posjet općini Gradina, koji je, kako je kazao „prvi posjet župana općini Gradina u novom sazivu“.
1285 čitanja | Više >>>

26.01.2007. Županija
Rukometašice TVIN Trgocentra u posjetu županu dr. Stjepanu Feketiću Izaslanstvo Ženskog rukometnog kluba TVIN Trgocentar, u kojem su bili: predsjednik Slobodan Jančevski, trener Zdenko Kordi, tajnik Mario Šolc, te igračice, Maja Maloča, Andreja Hrg i Zdenka Premužić, boravili su danas u radnom posjetu Virovitičko – podravskoj županiji gdje ih je primio župan dr. Stjepan Feketić.
1838 čitanja | Više >>>

25.01.2007. Županija
Prva sjednica Poglavarstva pod predsjedanjem dr Feketića Uz predsjedanje župana Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepana Feketića, održana je sjednica Poglavarstva, prva u novom sazivu, a kojoj su nazočili: dožupani Zvonimir Šimić i Zvonimir Koić, te: Đurđa Aragović, Zdenko Blažičević, Tvrtko Kovačević, Stjepan Dujmić, Đora Đorđević, Nikica Krpan, Mato Bubaš, Staniša Žarković i Stanko Ivanec
732 čitanja | Više >>>

23.01.2007. Županija
Reagiranje župana Feketića na dopis Državnog povjerenstva za procjenu  šteta od elemntarnih nepogoda Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, reagirao je na je dopis Državnog povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda u kojem između ostalog stoji da je „Uvidom u dokumentaciju, vidljivo je da je šteta od naplavina nastala 29. lipnja 2006. godine na području Grada Virovitice, te općina Zdenci i Voćin, zabunom ispuštena iz obrade prilikom potvrde šteta nadležnog ministarstva za potvrdu istih, uslijed prijavljivanja dva puta nastanak štete od naplavina“.
588 čitanja | Više >>>

23.01.2007. Županija
Županijski čelnici posjetili Lukač Župan Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepan Feketić, te njegov zamjenik, Zvonimir Koić, posjetili su načelnika općine Lukač, Đuru Bukvića i predsjednika Vijeća Lukača, Franju Kostelca. U radnom posjetu, župan Feketić i zamjenik Koić, upoznali su se s aktivnostima koje se provode i koje se planiraju u narednom razdoblju, te iskazali zadovoljstvo s do sada učinjenim na području općine Lukač. Tom prigodom, načelnik Đuro Bukvić je županijskim čelnicima naglasio zadovoljstvo jer je posjeta Lukaču dokaz da je Županiji stalo do projekata na kojima se radi na području općine Lukač.
658 čitanja | Više >>>

13.01.2007. Županija
Novi župan - dr Feketić zamijenio Šimića Skupština Virovitičko-podravske županije juečr je većinom glasova razriješila dužnosti župana Virovitičko-podravske županije, Zvonimira Šimića (HSP), i na njegovo mjesto imenovala dr Stjepana Feketića (HDZ), dosadašnjeg predsjednika Skupštine Virovitičko-podravske županije. Do promjene župana došlo je temeljem sporazuma stranaka HDZ-HSP-HSLS potpisnog nakon lokalnih izbora u travnju 2005. godine, koji su tada negirali javnosti.
1612 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
U petak novi župan? U petak, 12.siječnja,u 9 sati bit će održana sjednica Skupštine Virovitičko – podravske županije na kojoj će dosadašnji župan Zvonimir Šimić biti razrješen dužnosti i biti imenovan novi župan - dr Stjepan Feketić.
749 čitanja | Više >>>

11.01.2007. Županija
Objavljen Poziv odobravanja financijske potpore za udruge  iz Domovinskog rata Na temelju članka 23. Zakona o udrugama, a sukladno odredbama «Programa suradnje Vlade Republike Hrvatske i nevladinog neprofitnog sektora u Republici Hrvatskoj», Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je Poziv udruga iz Domovinskog rata za prijavu programa radi odobravanja financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2007. godinu
638 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net