jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Predsjedništvo SDP-a bez rasprave o datumu izbora
HALMED: iz prometa se povlače tri serije masti Betrion
Klemm: rastavljanje šatora moguće kada se raspišu izbori
Patrijarh Irinej: zlo smo činili svi, ali mi u manjoj mjeri
Vlada odlučuje o uvjetima za izbor članova NO državnih tvrtki
Ukida se povratna naknada za ambalažu od mlijeka i mliječnih proizvoda
HCK se priprema za mogući migrantski val u Hrvatskoj
  FlashNews:

Županija02.12.2006. Županija
Županija uplatila 300.000 kuna za uređenje kanala Prema ugovoru o sufinanciranju programa održavanja građevina detaljne melioracijske odvodnje (kanali 3.i 4. reda), iz sredstava proračuna Virovitičko – podravske županije, Hrvatskim vodama je doznačeno 300.000 kuna.
409 čitanja | Više >>>

23.11.2006. Županija
Dvije stotine djece OŠ Petar Preradović iz Pitomače posjetilo Županiju Dvije stotine djece Osnovne škole Petar Preradović iz Pitomače, odnosno učenici trećih i četvrtih razreda, posjetili su danas sjedište Virovitičko – podravsku županiju gdje su ih dočekali župan Zvonimir Šimić i njegov zamjenik Đuro Matovina. Čelnici Županije spremno su odgovarali na dječja pitanja koja su bila raznovrsna...
533 čitanja | Više >>>

09.11.2006. Županija
Počela podjela fazana u zajednička županijska lovišta Nakon odluke Poglavarstva o kupovini fazana za obogaćivanje lovišta na području Virovitičko – podravske županije, od ponuditelja Cro Stella kupljeno je 1500 fazana za Zajednička lovišta na području Županije. Prvih 450 fazana je podijeljeno Lovačkim udrugama u Čađavici, Crncu, Zdencima, Orahovici, Čačincima, Humljanima i Novoj Bukovici.
444 čitanja | Više >>>

08.11.2006. Županija
Pecek predlaže da ministar Primorac vrati županijsko priznanje? Predsjednik kluba HSS-a u Skupštini Virovitičko podravske županije Željko Pecek razmišlja o tome da predloći ministru Draganu Primorcu da vrati «Zlatnu plaketu», županijsko priznanje koje mu je Skupštini uručila ove godine. U dopisu medijima Pecek piše:
2457 čitanja | Više >>>

25.10.2006. Županija
Skupština usvojila Županijsku razvojnu strategiju Strateški razvojni program za razdoblje od 2007. do 2013. godine, Županijska razvojna strategija, usvojena je na sjednici Skupštine Virovitičko – podravske županije. Taj iznimno vrijedan dokument, u kojem se sažimlju sve relevantne činjenice vezane za Virovitičko – podravsku županiju, u procesu približavanja Hrvatske Europskoj uniji...
416 čitanja | Više >>>

25.09.2006. Županija
Virovitičko – podravskoj županiji predana Županijska razvojna strategija Županijska razvojna strategija, dokument koji govori razvoju Virovitičko – podravske do 2013. godine, predana je danas županu Zvonimiru Šimiću. Taj, iznimno vrijedan dokument, daje glavne smjernice razvoja Županije do 2013. godine i prema riječima stručnjaka iz Inženjerskog biroa, Virovitičko – podravska županija je prva kojoj je Nacionalna savjetodavna skupina usvojila Županijsku razvojnu strategiju.
779 čitanja | Više >>>

24.09.2006. Županija
Županijska blagajna oštećena za 2,4 milijuna kuna Lokalna samouprava ne može biti dobar poslovni partner, pokazuje to primjer županije koja je u šest godina, zbog izdanih kreditnih garancija poduzetnicima, ostala bez 2.409.098,63 kuna – doznaje Večernji list.
619 čitanja | Više >>>

04.09.2006. Županija
Otvorene dvije nove škole Svečanom sjednicom Županijske skupštine održanom u Kazalištu Virovitica jučer je obilježen Dan Virovitičko-podravske županije i trinaesta godišnjica njezinog postojanja u novom teritorijalnom ustrojstvu Republike Hrvatske. "Ova županija je prije nešto više od godinu dana bila po stupnju ekonomske razvijenosti na pretposljednjem mjestu u Hrvatskoj, a broj nezaposlenih osoba prelazio je 9.500. Sada više nismo pretposljednji, pomaknuli smo se za jedno mjesto, a zabilježen je i pad nezaposlenosti za 4,4 posto. Naš je prioritet ekonomski razvoj i zapošljavanje pa stvaramo pretpostavke za otvaranje 17 poduzetničkih zona i otvaranje dvije tisuće radnih mjesta", rekao je predsjednik Skupštine, dr. Stjepan Feketić.
350 čitanja | Više >>>

29.08.2006. Županija
Stigle nove table Virovitičko-podravske županije Danas je započelo je postavljanje tabli dobrodošlice Virovitičko – podravske županije. Postavljene su u okviru projekta turističke, takozvane smeđe signalizacije. Na ulazima u Virovitičko – podravsku županiju postavljeno su četiri table dobrodošlice, a do petka, 1. rujna, biti će postavljeno svih deset planiranih.
1394 čitanja | Više >>>

23.08.2006. Županija
Određeni dobitnici Povelja zahvalnosti Virovitičko-podravske županije Povodom dana Virovitičko – podravske županije, podijeliti će se devet Povelja zahvalnosti, jednog od priznanja koje Županija dodjeljuje za istaknute rezultate i doprinos pojedinim pravnim i fizičkim osobama. Povelje zahvalnosti dobiti će: 7 plin d.o.o. Virovitica, Košarkaški klub Mladost Čačinci, Josip Mikolčić, Dobrovoljno vatrogasno društvo Crnac iz Crnca...
404 čitanja | Više >>>

18.08.2006. Županija
Za Dan županije Hrvatska – Mađarska Nogometne reprezentacije Hrvatske i Mađarske (igrači do 19 godina) uveličat će proslavu Dana županije. Reprezentacije će odmjeriti snage 22. kolovoza u 17. sati na stadionu Park u Suhopolju.
457 čitanja | Više >>>

17.08.2006. Županija
Otvorena stomatološka ordinacija u Bušetini Povodom obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije u prostorijama ambulante u Bušetini, danas su virovitičko-podravski župan Zvonimir Šimić i predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije dr Stjepan Feketić svečano otvorili prostorije nove stomatološke ordinacije.
2271 čitanja | Više >>>

17.08.2006. Županija
Novo vozilo Doma zdravlja Za potrebe prijevoza pacijenata na dijalizu sa saltinskog područja, Dom zdravlja Virovitičko – podravske županije kupio je kombi Renault, vrijednost 242.060 kuna. Svečanosti primopredaje, uz ravnatelja Doma zdravlja Tomislava Bobana bili su nazočni župan Zvonimir Šimić i predsjednik Županijske skupštine dr Stjepan Feketić
430 čitanja | Više >>>

07.08.2006. Županija
Službenici Županije ne rade 16. kolovoza Uvažavajući preporuku virovitičkog Gradskog Poglavarstva kolegij Virovitičko-podravske županije danas blagdan Svetog Roka i Dan grada Virovitice proglasio neradnim danom. Učinjeno je to, kako je naglasio virovitičko-podravski župan Zvonim Šimić kako bi se građanima omogućilo da taj dan obilježe na prikladan način, te da prisustvuju organiziranim svečanostima.
411 čitanja | Više >>>

03.08.2006. Županija
Bespovratna pomoć Fonda za regionalni razvoj Danas je župan Virovitičko –podravske županije, Zvonimir Šimić, u ime Županije potpisao ugovore o dodjeli bespovratne potpore Fonda za regionalni razvoj Republike Hrvatske, Slatine i općina Suhopolje, Mikleuš, Lukač, Čađavica, Čačinci i Voćin. Ukupna vrijednost ugovora je 4,2 milijuna kuna.
650 čitanja | Više >>>

03.08.2006. Županija
Županija pomaže konjičkom maratonu Virovitičko-podravska županija pomoći će organizaciju Konjičkog maratona Veliki Grđevac-Topolovca-Kinkovo - Golo Brdo, Sveti Đurađ –Virovitica- Lončarica koji, 7 rujna u povodu 15. obljetnice vojno redarstvene operacije „Otkos 10“, organizira Udruga Bilogora – Papuk 1991. godine. Na maratonu će sudjelovati 70 konjanika.
531 čitanja | Više >>>

15.07.2006. Županija
SDP: Šimić nije bio zgranut kada je na teret drugih sebi priskrbio desetine tisuća kuna Nakon prekinute 9. sjednice Skupštine Virovitičko-podravske županije 12.srpnja, te ponovno održane dan kasnije, u pisanim i elektronskim medijima moglo se pročitati i čuti niz neistina i, može se to i tako reći, gluposti, koje je izrekao župan Zvonimir Šimić, ( što od njega više i ne čudi ), a na temu odlaska oporbenih vijećnika sa sjednice – piše SDP u današnjem priopćenju
1382 čitanja | Više >>>

14.07.2006. Županija
Nova TV: Nagrada zastupniku s kaznenim prijavama!? - Jučerašnji prilog na Novoj TV danas je glavna tema razgovora na radnim mjestima i kafićima Onaj tko ga nije imao prilike vidjeti izravno u televizijskom eteru to je učinio na internetskim stranicama te televizijske kuće. Novinarka Ksenija Kardum piše: Jedna ministru Draganu Primorcu, druga HDZ - ovu saborskom zastupniku Josipu Đakiću.Oporba je, međutim, zgrožena. Protiv Đakića, tvrde, postoji niz kaznenih prijava, a poznat je i navodni napad na stranačkog kolegu koji je kasnije tvrdio da je pao niz stepenice.Izbor dobitnika županijske nagrade ispada, srećom, najveći problem virovitičko - podravske županije. Na ostalim poljima ide joj, tvrde tamošnje vlasti, tako dobro da može preuzeti i dugove požeško - slavonske županije.
913 čitanja | Više >>>

13.07.2006. Županija
Đakiću ipak nagrada za izniman doprinos razvoju županije Nakon što je HDZ uspio natjerati svoje vijećnike na ispunjavanje obveze – redovno sudjelovanje u radu i dolazak na sjedbice kako bi imali kvorum - Skupština Virovitičko-podravske županije danas je na nastavljenoj sjednici usvojila Odluku o javnim priznanjima. Josip Novogradec (HSS) bi je protiv obrazloživši da saborski zastupnik Josip Đakić najviše županijsko priznanje nije zaslužio jer je u Saboru samo radio svoj posao. «Podrazumijeva se da će raditi za svoju županiju. Zato, uostalom, prima plaču», rekao je Novogardec.
620 čitanja | Više >>>

13.07.2006. Županija
Desa Kolesarić najaktivniji borac za ljudska prava u županiji isključena iz Odbora za ljudska prava Skupština Virovitičko-podravske je na prijedlog župana Zvonimira Šimića i Odora za izbor i imenovanja iz Županijske koordinacije za ljudska prava isključila Desu Kolesarić (HNS) i na njeno mjesto imenovala Borisa Hlavatija (HSP). U obrazloženju takve odluke navodi se da je to učinjeno zbog toga što je gospođa Kolesarić, zajedno s ostalim vijećnicama oporbenih stranaka jučer napustila sjednicu županijske Skupštine jer s dnevnog reda nijs skinuta odluka o dodijeli nagada i priznanja zaslužnicima. Protiv tog prijedloga bili su vijećnici HSS-a i HNS-a.
1880 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net