jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Pusić: preokrenuti ekonomski i politički trendovi te pružen otpor
Hrvatska u ponedjeljak slavi Dan antifašističke borbe
Karamarko: Milanović nastavlja raditi na podjelama, građani neće od toga živjeti bolje
Varga: nema privatizacije zdravstva, to su podmetanja
Trpimir Goluža novi predsjednik Hrvatske liječničke komore
Tomašić: Konzervativna stranka na izbore izlazi u koaliciji pet stranaka
Nacionalno vijeće učenika nezadovoljno provođenjem ovogodišnje mature
  FlashNews:

Grad18.08.2007. Grad
Kožnjak odgovara kritičarima i poziva medije da više ne prenose neistine Samozvani političari iskrivljavanjem mojih izjava te iznošenjem niza neistina obmanjuju javnost prezentirajući svoje viđenje projekata unatoč nepoznavanju stvarnog stanja i osnovnog predznanja koje se svodi na zbrajanje i točno prezentiranje.
2111 čitanja | Više >>>

16.08.2007. Grad
Škvorčević: Samo ljubav može izliječiti ljudsko dostojanstvo „Budimo dostojni vremena koje nam je Bog dodijelio živjeti“ – poruka je požeskog biskupa msgr. dr. Antuna Škvorčevića na euharistijskom slavlju kojega je u perivoju župne crkve sv. Roka u Virovitici predvodio danas, povodom blagana Sv. Roka, zaštitnika grada. Biskup Škvorčević pozvao je mnogobrojne vjernike, predstavnike gradske i županijske vlasti, Vlade i sabora, da svojim životom slijede primjer Sv. Roka, koji je prije sedam stoljeća otkrio Krista i njegov model čovjeka.
774 čitanja | Više >>>

15.08.2007. Grad
Najbolji tulum od kad je Rokova Od kada je Rokova nije bilo boljeg tuluma! Tako u jednoj rečenici možemo opisati sinoćnji program na središnjoj pozornici i dojmove više tisuća posjetitelja iz gotovo cijele Virovitičko-podravske županije, ali i iz Daruvara, Koprivnice, Bjelovara, Barcsa, Zagreba, Osijeka i mnogih drugih mjesta u okolici pa i šire. Fanovi odličnih rock skupina Ramirez, Vatra i Hladno pivo na koncert u Viroviticu iz svojih su gradova tijekom cijelog dana pristizali osobnim automobilima, autostopom, autobusima i vlakovima. U Virovitici je cijeli dan vladala ona prava atmosfera iščekivanja kakvu može stvoriti samo rockerska publika puna ljubavi prema glazbi koju vole i poštuju.
1447 čitanja | Više >>>

14.08.2007. Grad
Šeks počasni građanin, Zelenbrzu nagrada za životno djelo Virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak u prigodnom je govoru na današnjoj je svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja je u povodu Dana grada (16. kolovoza) izdvojio realizirane projekte razvoja grada - zapadnu obilaznicu vrijednu 120 milijuna kuna, Poduzetničku zonu II u čiju je gradnju uloženo 7,5 milijuna kuna i gradnju dviju zgrada sa 32 stana za potrebe hrvatskih ratnih vojnih invalida. «Naročito smo ponosni na projekt rekonstrukcije zgrade i opremanja Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica jer smo dobili moderan i reprezentativan hram kulture za 21. stoljeće, ukupne vrijednost 14,5 milijuna kuna», rekao je Kožnjak dodavši kako je Vlada Republike Hrvatske u Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju kroz različite projekte uložila dvije milijarde kuna.
1190 čitanja | Više >>>

14.08.2007. Grad
Govoreći o Tuđmanu Šeks pobrkao Roosvelta i Lincolna !? Predsjednik Hrvatskog sabora, Vladimir Šeks, otkrio je u središtu Virovitice, na prostoru ispred Gradske knjižnice i čitaonice, spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr Franji Tuđmanu, rad akademskog kipara Ante Jurkića iz Zagreba. «Tri su bitna elementa koja su obilježila život dr Franje Tuđmana zbog kojih je, bez obzira na neke pogreške u unutarnjoj politici, zaslužio spomenik: neumorno zanimanje za pravo Hrvata na hrvatsku državu, promicanje ideje hrvatske slobode u svojim djelima i doktrina na sveopćoj hrvatskoj pomirbi», rekao je Šeks dodavši da podizanje spomenika Franji Tuđmanu u Virovitici ima višestruko značenje jer je upravo u Virovitici slomljena «četnička ideja o amputiranoj Hrvatskoj».
4960 čitanja | Više >>>

13.08.2007. Grad
Novotny: U odluci o Tuđmanovom spomeniku zakinuta demokracija Glavni tajnik DC-a Vladimir Novotny izjavio je za internetski portal Javno.hr kako je glede postavljanja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr Franji Tuđmanu u središtu Virovitice bez javne rasprave i mišljenja struke zakinuta demokracija. «Demokracija je procedura, ako nema procedure nema demokracije», rekao je Novotny dodavši kako iza takve odluke Gradskog poglavarstva stoji ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.
600 čitanja | Više >>>

11.08.2007. Grad
Virovitički Tuđman kao Lincoln Najava otkrivanja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u utorak, 14. kolovoza, izazvala je burne reakcije struke, oporbenih stranaka i dijela građana jer gradska vlast Virovitičanima nije pružila mogućnost da kažu što misle, nije organizirala javnu raspravu, a o gradnji spomenika nije se govorilo ni na Gradskom vijeću.Rijetki virovitički stručnjaci za urbanizam u telefonskom razgovoru su nam izjavili da još ne mogu govoriti o slučaju jer nemaju sve informacije na osnovi kojih mogu donijeti zaključke, ali prema onome što su do sada vidjeli, tvrde da se može govoriti o devastaciji prostora.
1916 čitanja | Više >>>

06.08.2007. Grad
Flora uklanja oštećena stabla Radnici virovitičke Flore počeli su uklanjati stabala s javnih površina koja su oštećena olujnim vjetrom 24. srpnja. Oštećena stabla predstavljaju opasnost za ljude, vozila i objekte. Stručnjaci Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Virovitice u suradnji s djelatnicima Flore prethodno su obišli cijelo područje, utvrdili stanje i izradili plan uklanjanja.
611 čitanja | Više >>>

06.08.2007. Grad
Završila 1. likovna kolonija «Virovitica 1 2 3 4» Podravac će namignuti Šokici, a Šokac će se udvarati Podravki. Oni će stajati jedno pokraj drugoga i svjedočiti o ljubavi između Slavonije i Podravine, u ovom gradu koji ih stoljećima spaja“. Motiv je to kiparske kolonije pod nazivom 1234., u okviru manifestacije Rokovo 2007.,
koja je završila u subotu.
1147 čitanja | Više >>>

03.08.2007. Grad
Koncesiju za gospodarenje zgradom dobila zagrebačka tvrtka Gramatinvest Koncesiju za gospodarsko korištenje zaštićenog kulturnog dobra Palače Pejačević, zgrade izgrađene u 18. stoljeću dobila je zagrebačka tvrtka Gramatinvest d.o.o. – odlučilo je virovitičko Gradsko poglavarstvo. Koncesija je dodijeljena na rok od 20 godina, a Gramatinvest, nakon dobivanja uporabne dozvole, Virovitici mora plaćati milijun kuna godišnje.
1407 čitanja | Više >>>

05.07.2007. Grad
Kožnjak: Gradska vlast nije pogodovala rođacima i prijateljima Gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak reagirao je na priopćenje Odbora za poljoprivredu Gradske organizacije HSS-a Virovitica. Kožnjak piše: Neistina je da je gospodin Željko Iharoš vlasnik privatnog poduzeća koje ima koncesiju za obavljanje Javnog gradskog prijevoza na području Grada Virovitice, također je neistina da je gospodin Iharoš imao od prije sedam godina 10 ha državne zemlje u zakupu. Zemlju je u jednogodišnji zakup izlicitirao 2003. godine za vrijeme HSS-ove vlasti, te se isti kao i svim drugim poljoprivrednicima produživao svake godine.
1341 čitanja | Više >>>

30.06.2007. Grad
Uz prijedlog Odluke o dodjeli Nagrade za životno djelo profesoru Zelenbrzu Gradsko vijeće usvojilo je odluku o nagrade za životno djelo profesoru Ibanu Zelembrz. U obrazloženju koje je potpisao predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja koje je potpisao Zvonko Kožnjak piše: Ivan Zelenbrz, prof. diplomirani knjižničar, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, radio je kao srednjoškolski nastavnik, ponajviše u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici, gdje je 1992. godine izabran za ravnatelja i tu je dužnost obnašao do 1995. godine kada je postao ravnateljem virovitičke Gradske knjižnice i čitaonice.
1036 čitanja | Više >>>

30.06.2007. Grad
Virovitica i Poreč budući gradovi prijatelji Virovitičko Gradsko vijeće donijelo je odluku o sklapanju Sporazuma o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između Virovitice i Poreča. Cilj suradnje je ostvarivanje zajedničkih interesa na unapređivanju gospodarskog, kulturnog i svekolikog drugog razvoja. Gradonačelnici dvaju gradova, Zvonko Kožnjak i Edi Štifanić, prethodno su već potpisali pismo namjere za uspostavljanje međusobne suradnje.
680 čitanja | Više >>>

30.06.2007. Grad
Proširen prostor pod naplatom parkirališta Prostor pod naplatom parkiranja u Virovitici bit će proširiti na nove ulice. Parkiranje će se uskoro plaćati u Strossmayerovu ulici do Ođenice, u ulici Matije Gupca do «Vodičanke», Pejačevićevoj i Masarykovoj ulici, te na Trg dr. Ante Stračevića. Javnio parkiralište je svaka djelomično uređena stabilna površina koja ima neposredan pristup na javnu prometnu površinu i koja je označena propisanom vertikalnom signalizacijom za parkiranje motornih vozila.
805 čitanja | Više >>>

28.06.2007. Grad
Šeks počasni građanin Virovitice, Kirinu i Đakiću Zlatna plaketa Gradsko vijeće Virovitice na današnjoj je sjednici donijelo odluku o godišnjim nagradama koje će biti uručene 16. kolovoza na Dan grada. Za počasnog građanina proglašen je Vladimir Šeks jer «kao osvjedočeni prijatelj Grada osobno daje nemjerljiv doprinos svim planovima i projektima čiji je gorljiv zagovornik». Godišnje nagrade dobit će tvornica šećera «Viro» za razvoj gospodarstva i Mirna Šenjug za izvanredne rezultate u sportu, a nagrada za životno djelo bit će uručena profesoru Ivanu Zelenbru za unapređenje knjižničarske djelatnosti i kulture te odgoja i obrazovanja.
943 čitanja | Više >>>

28.06.2007. Grad
Obrazloženje uz prijedlog Odluke o dodjeli Zlatne plakete «Grb grada Virovitice»  Ivici Kirinu Gradsko vijeće usvojilo je danas odluku o dodjeli Zlatne plakete «Grb Grada Virovitice». U obrazloženju koje je potpisao predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja koje je potpisao Zvonko Kožnjak piše: Ivica Kirin rođen je 1970. godine u Virovitici, gdje završava osnovnu i srednju školu, a potom u Varaždinu završava Geotehnički fakultet i stječe zvanje dipl. inž. geotehnike.
2240 čitanja | Više >>>

28.06.2007. Grad
Obrazloženje uz prijedlog Odluke o dodjeli Zlatneplakete «Grb grada Virovitice»  Josipu Đakiću Gradsko vijeće usvojilo je danas odluku o dodjeli Zlatne plakete «Grb Grada Virovitice" saborskom zastupniku Josipu Đakiću. U obrazloženju koje je potpisao predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja koje je potpisao Zvonko Kožnjak piše: Josip Đakić, saborski zastupnik Hrvatske demokratske zajednice, rođen je 1960 godine u Pitomače, gdje pohađa osnovnu školu, a srednju u Đurđevcu i Zagrebu.
1106 čitanja | Više >>>

28.06.2007. Grad
Obrazloženje uz prijedlog Odluke o proglašenju Vladimira Šeksa počasnim građaninom Gradsko vijeće usvojilo je danas odluku o proglašenju Vladimira Šeksa počasnim građaninom Virovitice. U obrazloženju koje je potpisao predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja koje je potpisao Zvonko Kožnjak pišeVladimir Šeks, rođen je 1943. godine u Osijeku gdje završava osnovnu i srednju školu (Gimnaziju), te Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Rođenjem Slavonac, a Hrvat u srcu i duši, čiji je radni, politički i životni put sve drugo nego uobičajena ravna crta, a Vlado, kako ga uobičavaju zvati prijatelji, nije samo šutljivi svjedok ovozemaljskog života, već aktivan kreator zbivanja, posebno u posljednjih petnaestak i više godina.
825 čitanja | Više >>>

26.06.2007. Grad
Prijedlog Izmjene i dopune gradskog proračuna Gradsko poglavarstvo predložilo je Gradskom vijeću Izmjena i dopuna Proračuna Grada Virovitice za 2007. godinu. Gradski proračun iznosio bi 87.090.000 kuna, bio bi povećan za 6.568.000 kuna ili 8,16 posto. Time bi prihodi i primici bili uravnoteženi sa rashodima i izdacima. Naime, pojedini prihodi ostvaruju u manjim ili većim svotama od planiranih što se odražava i na rashodovnu stranu proračuna. Veličine rashoda također su mijenjane prema prioritetima potreba vodeći brigu o izvorima prihoda iz kojih se financiraju.
756 čitanja | Više >>>

26.06.2007. Grad
Svjetska banka pomaže gradnju kanalizacije u virovitičkim prigradskim naseljima Virovitička komunalna tvrtka «Virkom» koja se bavi distribucijom plina, vode i toplinske energije te odvodnjom kod Svjetske banke nominirala je projekt odvodnje oborinskih voda u Virovitici i prigradskim naseljima Korija, Golo Brdo, Podgorje i Sveti Đurađ - doznaje Virovitički list. Naime, Svjetska banka kreditira takve projekte u cilju poboljšanja vodoopskrbe i kanalizacijske infrastrukture kako i se dostigli standardi Europske unije.
779 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net