jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Čak 74 posto građana smatra da zemlja ide u krivom smjeru
Premijer Plenković najnegativniji političar
Beljak: Postojeći politički sustav je potrošen- HSS će ponuditi nužne reforme
Europljani ove godine putovali iznad očekivanja, a 2018. planiraju i više
HGK podržava povećanje kvota za strane radnike
Istraga protiv Franje Lucića postala pravomoćna
Edo Maajka treći headliner Antivalentinova 3 u veljači u Domu sportova
  FlashNews:

Grad14.06.2008. Grad
Općini Čađavica dodijeljena  potpore za zapošljavanje radnika putem javnih radova U prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Virovitica održano je potpisivanje ugovora o dodjeli potpore za zapošljavanje radnika putem javnih radova. Ugovore su u Područnoj službi Virovitica potpisali privremena pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Virovitica, Lahorka Weiss i načelnik općine Čađavica, Mirko Rončević.
674 čitanja | Više >>>

13.06.2008. Grad
Učenici na dar  invalidska kolica Kako bi se učenici Osnovne škole Virovitica, Ivani Kaić, olakšalo kretanje, a boravak u školi učinio što ugodnijim, danas su predsjednik i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa grada Virovitice, Zdenko Blažićević i Marko Teskera, izvršili zamjenu dotrajalih invalidskih kolica - novima. Kako za učenike škole, tako i za Ivanu ovo je bio veliki događaj pa stoga nije mogla skiti oduševljenje, ali i suze radosnice.
689 čitanja | Više >>>

13.06.2008. Grad
Gurnuo glavu u rupu na cesti Zoran Stipić odlučio je upozoriti gradske vlasti u Virovitici na loše stanje prometnica. Na jednoj od glavnih gradskih prometnica koja je povezana na državnu cestu D2 je, ističe, velika rupa koja nije sanirana. Stipić je glavu ugurao u nju kako bi, kaže, pokazao da su i rupe na cestama uzroci prometnih nesreća.
1641 čitanja | Više >>>

12.06.2008. Grad
Dodjela nagrada za  „Iskoristi   dan“ U Velikoj vijećnici Virovitičko – podravske županije, sutra s početkom od 9 sati, održati će se dodjela nagrada za sudjelovanje na likovnom i literarnom natječaju „Iskoristi dan“. Na temelju programa rada Školskih preventivnih program po osmi put se organizirao natječaj za učenike osnovnih škola u likovnom izričaju, te po sedmi put za učenike osnovnih i srednjih škola u literarnom izričaju na temu „Iskoristi dan…“.
710 čitanja | Više >>>

11.06.2008. Grad
Vjerovat ćemo kada vidimo, dosta smo se toga naslušali svih proteklih godina Plavljenje vrtova, staja, svinjaca, garaža, podruma pa i kuća je problem s kojim mještani prigradskog virovitičkog naselja Korija žive već 30 godina. Oborinske vode koje se slijevaju s Bilogore, prolaze kroz propuste ispod željezničke pruge Virovitica - Koprivnica, i nakon što na poljima formiraju jezero, probijaju se kroz pješčano tlo i uzrokuju poplave u dijelu naselja dva do tri puta godišnje.
3547 čitanja | Više >>>

10.06.2008. Grad
Voda mi uzela 50.000 kuna Ne treba mi ni odšteta, očajan sam. Želim samo da se sve što prije pokrene i konačno se izgradi sustav odvodnje slivnih voda, da ne moram za svake kiše plivati. U dva dana dvaput sam gledao kako mi voda odnosi sve što imam. Punila je radionicu, uništila kompresore, alat, materijale, cijevi, uzela 50.000 kuna - rekao je Zoran Trnovec iz virovitičkog prigradskog naselja Korija o nevremenu što je za vikend zahvatilo Viroviticu.
1414 čitanja | Više >>>

09.06.2008. Grad
Kirin: Ispričavam se građanima, za poplave su krive sve dosadašnje gradske vlasti Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin ispričao se na danasšnjoj konferenciji za novinare svim građanima koji su u poplavama proteklih dana pretrpjeli štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini te poljoprivrednim usjevima na oranicama i vrtovima. On je priznao da je riječ o nebrizi na uređivanju, čišćenju i održavanju odvodnih kanala te uz neodgovorne građane za takvo stanje okrivio sve dosadašnje gradske vlasti.
1037 čitanja | Više >>>

08.06.2008. Grad
I danas obilna kiša, ponovno zatvorena Podravska magistrala Nakon oblačnog i djelomice sunčanog jutra obilna kiša je na području Virovitice ponovno počela padati oko podneva što je opet prouzročilo izlijevanje kanala i nove poplave. Najkritičnije je u virovitičkom prigradskom naselju Čemernica zbog čega je oko 14 sati ponovno je za sav promet zatvorena državna cesta D2 (Podravska magistrala) na dionici Virovitica-Suhopolje. Promet se odvijao lokalnom cestom Virovitica-Lukač-Gradina-Suhopolje.
1766 čitanja | Više >>>

07.06.2008. Grad
Obilna kiša srušila platanu u središtu grada Zbog jake kiše danas predvečer ne Trgu kralja Tomislava, preko puta Kavane Nova u Gradskom parku srušena je platana stara dvjestotinjak godina. Vrhovi platane pali su preko nogostupa i državne ceste. U to vrijeme nije bilo niti automobila pa, srećom nema ozlijeđenih. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe odmah su izašli na teren uklonili grane za državne ceste kako bi se promet mogao nastaviti nesmetano odvijati. DDijelovi grana još se uvijek nalaze uz rub ceste pa policija koja osigurava mjesto savjetuje oprezu vožnju.
1827 čitanja | Više >>>

07.06.2008. Grad
Mobilizirane sve vatrogasne jedinice, zatvorena Podravska magistrala i dvije županijske ceste Na području Virovitice danas poslije podne palo je 120 litara kiše po četvornom metru što je prouzročilo nova izlijevanja kanala u dvadesetak virovitičkih ulica i svim prigradskim naseljima. Najteže je naseljima Čemernica, Taborište, Podgorje, Rezovac i Korija, a prema informacijama Javne vatrogasne postrojbe Virovitica poplavljeno je gotovo stotinu podruma, garaža i gospodarskih objekata. Prema riječima zapovjednika Ante Tutića mobilizirane su sve raspoložive vatrogasne jedinice, a u pomoć su pozvani i vatrogasci iz Slatine i Pitomače.
2614 čitanja | Više >>>

04.06.2008. Grad
U utorak radionice za Projekte socijalno gospodarskog oporavka U utorak 10. lipnja, u Velikoj vijećnici Virovitičko – podravske županije, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva u suradnji s Virovitičko - podravskom županijom organizirati će informativnu radionicu za Projekt socijalno - gospodarskog oporavka područja posebne državne skrbi. Navedena radionica započeti će u 10 sati.
615 čitanja | Više >>>

30.05.2008. Grad
Za dva mjeseca počinje obnova Mihanovićeve ulice U roku od dva mjeseca trebali bi početi radovi na rekonstrukciji i proširenju Mihanovićeve ulice u Virovitici, doznajemo iz gradske uprave. Ona će u roku od tri godine postati glavna lokalna prometnica, na koju će se, zatvaranjem centra preusmjeriti većina gradskog prometa.
2878 čitanja | Više >>>

30.05.2008. Grad
Do školske godine 2009./10 nova područna školu u Taborištu Do početka školske godine 2009./2010., grad planira staviti u uporabu novu područnu školu Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u prigradskom naselju Taborište. – Radovi na izgradnji trebali bi početi ove jeseni i biti gotovi u roku od godinu dana. Ishodili smo lokacijsku dozvolu, a u fazi izrade je projekt za građevinsku dozvolu. Škola će se nalaziti u blizini mjesnog doma, na oko 400 četvornih metara površine i sukladno potrebama, imat će dvije učionice.
1617 čitanja | Više >>>

30.05.2008. Grad
Završili 6. Proljetni zvuci Jana Vlašimkog Koncertom Tria GIG iz Zagreba, nastupom izvođača na dva saksofona i klaviru, završili su ovogodišnji, 6. Proljetni zvuci Jana Vlašimskog, koje su organizirali Osnovna glazbena škola Jana Vlašimskog i virovitička Češka beseda. Zamišljeni kao susret profesionalnih glazbenika, odmor i druženje kroz glazbu, razmjenu notnih zapisa i glazbeni poklon gradu, Proljetni su zvuci okupili više stotina izvođača svih generacija iz Hrvatske, Češke i Slovenije.
1100 čitanja | Više >>>

30.05.2008. Grad
Podzemne garaže za mir vozača Unatoč tome što se diljem grada parkirališta uređuju i planiraju nova, Virovitičani i dalje gube živce, naročito vikendom, kada je u blizini centra prava umjetnost pronaći slobodno parkirno mjesto. Najneurednije parkiralište, upozoravaju građani je ono na Zvonimirovom trgu, odnosno u dvorištu zgrade iza slastičarnice Dora, a najpretrpanija parkirališta na potezu tržnice i Robne kuće, te u Gajevoj ulici.
1318 čitanja | Više >>>

30.05.2008. Grad
Prometna jedinica mladeži  započinje s radom Već četvrtu godinu za redom, promet u Gradu Virovitici regulirat će pripadnici Prometne jedinice. Prometna jedinica mladeži osnovana je 2004. godine Sporazumom između Grada Virovitice i Policijske uprave-Virovitičko-podravske. Tako su danas u prostorima Gradske uprave potpisani ugovori sa 10 pripadnika prometne jedinice od kojih će osam od ponedjeljka početi sa svojim radom, dok su dva pripadnika u pričuvi.
1400 čitanja | Više >>>

29.05.2008. Grad
Mladi u Barcs, stariji uz televizor i ventilator Virovitičani se znaju čuvati od vrućina, tvrde dežurni liječnici hitne medicinske pomoći pri Općoj bolnici Virovitica, koji unatoč spremnosti za dehidrirane, umorne i oslabljene od sunca, ovog tjedna nisu imali nijednu intervenciju zbog vrućina.
2510 čitanja | Više >>>

25.05.2008. Grad
Virovitičkim školama 5,6 milijuna kuna Virovitičke osnovne škole ove će godine dobiti 6,6 milijuna kuna iz sredstava za decentralizirane funkcije osnovnog školstva. Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić dobit će 1,8 milijuna kuna, Vladimira Nazora 1,2 milijuna kuna, Osnovna škola Virovitica 727.000 kuna, a Glazbena škola Jan Vlašymski 192.000 kune.
718 čitanja | Više >>>

25.05.2008. Grad
Za otpad 388 tisuća kuna godišnje – Pet općina - Suhopolje, Gradina, Lukač, Voćin i Špišić Bukovic, uz Viroviticu, ove će godine Gradu uplatiti 387.927,63 kune naknade za korištenje virovitičkog gradskog odlagališta. Općine plaćaju naknadu za zbrinjavanje otpada u Virovitici kojeg „proizvedu“ na svom području.
649 čitanja | Više >>>

23.05.2008. Grad
Jedini virovitički taksist od prijevoza godišnje zaradi samo jednu plaću Unatoč tome što je jedini registrirani taksist u gradu, te što su mu, tvrdi, cijene prijevoza među najnižima u Hrvatskoj, Damir Koren ne može preživjeti od prijevoza drugih. Tijekom cijele prošle godine kao taksist zaradio je svega jednu plaću – oko pet i pol tisuća kuna, u prosjeku samo 463 kune mjesečno.
2126 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net