jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Uvode se nadzorne kamere na Hitni bolnički prijem
Grad Virovitica među prvih pet gradova po broju riješenih predmeta legalizacije
Asfaltirana cesta u ulici Mate Lovraka u Virovitici
Ministar Slaven Dobrović u radnom posjetu Parku prirode Papuk
Shakespeare pir gostuje na 10. Gumbekovim danima
Hrvatska ima izrazito visoku stopu dugotrajnog siromaštva djece
SDP i partneri: U slučaju Agrokor najvažnija su radna mjesta
  FlashNews:

Grad03.04.2008. Grad
Grad kupuje kuću za socijalno ugroženu četveročlanu obitelj Grad je osigurao sredstva za kupnju kuće u Golom Brdu 161 u vrijednosti oko 200.000,00 kuna. Radi se o prizemnoj kući građenoj 80-ih godina, površine 136 m2, a ukupno zemljište veličine je oko 200 čhv-a.
684 čitanja | Više >>>

02.04.2008. Grad
Asfaltiran Mali park Ovih dana bit će sanirana oštećenja na kolnicima i u ostalim gradskim i prigradskim ulicama, a ukupna vrijednost radova na održavanju javnih površina u gradu iznosi oko milijun kuna. Djelatnici bjelovarske tvrtke Ceste započeli su asfaltiranje dijela Ulice Stjepana Radića, a završeni su radovi na proširenju i rekonstrukciji ceste u Malom parku. Ukupna vrijednost izvedenih radova na toj lokaciji iznosi 150.000 kuna.
914 čitanja | Više >>>

01.04.2008. Grad
Utvrđeni uvjeti, kriteriji i postupak za kupnju stanova iz Programa POS-a Postupak za odobravanje zahtjeva za kupnju stana provodi Grad Virovitica putem posebno osnovanog Povjerenstva koje po objavljenom javnom pozivu za utvrđivanje Liste reda prvenstva obavlja bodovanje po zaprimljenim zahtjevima, a sukladno Odlukom postavljenim uvjetima odnosno kriterijima za odobravanje zahtjeva.
1024 čitanja | Više >>>

28.03.2008. Grad
Umjesto da zbrinjavaju neki građevinari pale građevinski otpad Zbog crnog dima koji se jutros nadvio nad dijelom Rusanove ulice, preko puta autobusnog kolodvora u središtu Virovitice, na poziv građana, interveniralo je komunalno redarstvo. Građevinski radnici palili su otpad srušenih građevinskih objekata na mjestu gdje će niknuti nova stambeno-poslovna zgrada. Odmah po upozorenju vatra je ugašena, a radnici su se pravdali kako nisu znali da je paljenje građevinskog otpada zakonom zabranjeno. Naime, paljenjem otpada prekršen je Zakon o zaštiti okoliša, Pravilnik o gospodarenju otpadom i Zakon o otpadu.
3189 čitanja | Više >>>

21.03.2008. Grad
Gradonačelnik korisnicima Pučke kuhinje pojačao blagdanski obrok Gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak u pratnji suradnika, posjetio je danas Pučku kuhinju u Gradskom društvu Hrvatskog crvenog križa Virovitica, gdje je tradicionalno korisnike pučke kuhinje darivao obilnijim obrokom. Svih 200-tinjak korisnika dobilo je i prigodne pakete sa kuhanom šunkom.
796 čitanja | Više >>>

21.03.2008. Grad
Predstavljene propozicije 4. međunarodne ulične trke – Virovitica 1,2,3,4,…Doživjeti stotu Jučer je u prostorijama Gradske uprave održan sastanak vezan za propozicije ovogodišnje međunarodne ulične trke Virovitica 1234…Doživjeti stotu.
1573 čitanja | Više >>>

14.03.2008. Grad
Akcija Cvijet za dan duže 2008 U organizaciji lige protiv raka Virovitičko-podravske županije sutra započinje humanitarna akcija Cvijet za dan duže 2008. Akcija traje tokom cijele godine a prikupljat će se sredstva za nabavu aparata za rano otkrivanje i liječenje raka.
835 čitanja | Više >>>

11.03.2008. Grad
Veleposlanik Republike Češke sa suradnicima posjetio Viroviticu Veleposlanik Republike Češke, Karel Kühnl sa suradnicima, Tomaš Kuchta (gospodarski savjetnik u Veleposlanstvu Češke) i Vladimir Vana (izaslanik tvrtke Chech Trade), posjetio je Grad Viroviticu gdje se sastao sa gradonačelnikom Virovitice Zvonkom Kožnjakom, direktorom tvrtke Virkom, Zdravkom Perom i predstavnicom udruge Češka beseda, Jasnom Per-Kožnjak.
541 čitanja | Više >>>

11.03.2008. Grad
Gradski bazen dobio rasvjetne stupove U nazočnosti predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza Željka Kavrana, predsjednika Nadzornog odbora Hrvatskog olimpijskog saveza Ivana Jelenčića, glavnog tajnika Hrvatskog streljačkog saveza i predsjednik Športskog saveza grada Zagreba Tomislava Šepeca, danas je gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak obišao Gradski bazen Virovitica na kojemu su nedavno postavljeni novi rasvjetni stupovi.
1084 čitanja | Više >>>

10.03.2008. Grad
Naknada za umanjenu vrijednost nekretnina Virovitičko Gradsko poglavarstvo danas je usvojilo odluku o visini naknade koju će komunalna tvrtka Flora, kao nositelj stvarnih prava na Gradskom odlagalištu otpada u Virovitici, plaćati u svrhu isplate naknade vlasnicima nekretnina u zoni utjecaja odlagališta otpada radi namirenja umanjene tržišne vrijednosti nekretnine. Cijena je određena na temelju izračuna i analize jedne tone zbrinutog otpada u protekloj godini tako da će Flora svaki mjesec gradu doznačiti 21.999,71 kunu.
740 čitanja | Više >>>

10.03.2008. Grad
Umirovljenicima po 200 kuna uskrsnice U povodu uskršnjih blagdana Grad Virovitica isplatit će jednokratnu novčanu pomoć od 200 kuna svim umirovljenicima s područja Virovitice koji imaju mirovinu manju od 500 kuna i svim korisnicima stalne socijalne pomoći. Isplate naknade umirovljenicima vršit će se prema popisu Zavoda za mirovinsko osiguranje, a korisnicima stalne pomoći uz predočenje osobne iskaznice, u Službi za financije (Stjepana Radića 21/1) od 17. do 19. ožujka od 9 do 14 sati.
692 čitanja | Više >>>

07.03.2008. Grad
Uskoro bez oronulih fasada !? Virovitička gradska uprava odlučila je sufinancirati obnovu pročelja zgrada u središtu Virovitice jer svojom zagušćenošću nagrađuju izgled grada. Pogotovo je to došlo do izražaja u posljednjih nekoliko godina kada su u središtu nikle brojne nove građevine, od kojih su neke i slijepljene na stare, pa sada oronule zgrade još više dolaze do izražaja.
801 čitanja | Više >>>

07.03.2008. Grad
Cijela povijest Slatine bit će ispričana kroz školske predmete Nakon dovršenja rekonstrukcije i unutarnjeg uređenja zgrade starog kotara, u kojoj je nekad djelovala i škola, u tom će veličanstvenom zdanju svoje prostore imati i Zavičajni muzej Slatina. U potkrovlju zgrade bit će stalni postav muzeja, a u prizemlju galerija za povremene izložbe. Slatinski će muzej napokon imati i svoj depo, restauratorsku radionicu, priručnu knjižnicu i kancelarije, a ukupno će imati na raspolaganju oko 1100 četvornih metara adekvatnog prostora.
1443 čitanja | Više >>>

06.03.2008. Grad
Za Dom umirovljenika zainteresirano 250 osoba Zbog velikog interesa starijih osoba za mjestom na kojem bi proživjeli sigurnu i dostojanstvenu starost, daleko od obitelji kojima su na teret i bolesti koja ih sprječava za žive sami, Dom umirovljenika, koji bi primio veći broj osoba, aktualna je tema u Virovitici već više od deset godina. Za dio starije populacije, nepokretne i teško bolesne umirovljenike brinu se socijalne službe, te privatni domovi, no mnogi umirovljenici ne mogu si priuštiti između dvije i tri tisuće kuna mjesečno, koliko prosječno iznosi boravak kod privatnika.
1948 čitanja | Više >>>

05.03.2008. Grad
Nova odluka o javnim priznanjima Gradsko poglavarstvo Virovitice promijenilo je odluku o javnim priznanjima jer su u onoj iz 1999. godine primijećene neke manjkavosti, a tijekom vremena, kako je naglašeno, «učene su potrebe za promjenama» Umjesto dosadašnjih pet, novom odlukom o javnim priznanjima utvrđuju se četiri vrste javnih priznanja: Počasni građanin Grada Virovitice, Zlatna plaketa „Grb Grada Virovitice za životno djelo“, Zlatna plaketa Grada Virovitice i Zahvalnica Grada Virovitice.
661 čitanja | Više >>>

04.03.2008. Grad
Započeli radovi na adaptaciji Palače Pejačević Tri mjeseca nakon službenog početka obnove Palače Pejačević uriličenog uoči izbora u propagandne svrhe ovih su dana počeli i stvarni radovi. Dvadesetak djelatnika zagrebačke tvrtke Emporion plus d.o.o. započeli su s radovima na adaptaciji zaštićenog spomenika kulture kojega je Grad Virovitica dao u koncesiju na 20 godina tvrtki Gramatinvest d.o.o. iz Zagreba, vlasnika Ivice Matića. Radovi vrijedni oko 35 milijuna kuna trebali bi biti završeni najkasnije do ožujka 2009. godine.
1847 čitanja | Više >>>

04.03.2008. Grad
Za katastarske izmjere 81.668 kunu Za sufinanciranje izmjera katastarskih općina jedinica lokalne samouprave, Virovitičko – podravska županija izdvojila je 81.668.41 kuna za katastarske izmjere u općinama Mikleuš, Voćin i Suhopolje, te u naselju Požari u Virovitici. Sredstva su isplaćena temeljem Ugovora o nabavi za obavljanje geodetsko - katastarskih usluga u svrhu izrade katastra nekretnina na područjima jedinica lokalne samouprave u Virovitičko-podravskoj županiji.
642 čitanja | Više >>>

22.02.2008. Grad
Županija „Proljetne zvuke Jana Vlašimskog“ izdvaja 3000 kuna Prema odluci poglavara Virovitičko – podravska županija će sa 3.000 kuna pripomoći organizaciju ovogodišnje glazbene manifestacije „Proljetni zvuci Jana Vlašimskog“ koji će se održati u Virovitici. Ove godine „Proljetni zvuci Jana Vlašimskog“ održati će se po šesti put. Na taj način Virovitički glazbenici i njihovi gosti prirediti će niz koncerata u čast Jana Vlašimskog.
786 čitanja | Više >>>

19.02.2008. Grad
Novi prostor za dvije udruge branitelja Jučer su u prostorima bivše vojarne svečano otvorene nove uredske prostorije UHBDDR-a – Podružnica Virovitičko-podravske županije i UHBDDR-a – Klub „50. samostalni bataljun Zbora narodne garde Virovitica. Grad Virovitica namijenio je dio prostora bivše vojarne udrugama s područja grada, a UHBDDR je jedna od mnogih udruga koje su već uselile u nove prostore. Otvaranju je nazočio virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak i gradski pročelnik za društvene djelatnosti Marc Šojat.
1712 čitanja | Više >>>

18.02.2008. Grad
Kožnjak na gardilištu Poduzetničke zone III Gradonačelnik Zvonko Kožnjak u pratnji suradnika obišao je radove na izgradnji komunalne infrastrukture u virovitičkoj Poduzetničkoj zoni III. Dosad izvedeni radovi vrijedni su 2 milijuna kuna, a uređen je tamponski sloj ceste te su u tijeku radovi na izradi oborinske kanalizacije, izmještanju magistralnog vodovoda i 10 KV dalekovoda.Krajem prosinca prošle godine sklopljeni su ugovori s prvim investitorima u zoni (Beki, Galeb-mont, Enavigo, Domus i A.C.C.) od kojih su 4 proizvodnih, a jedna trgovačka djelatnost.
771 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net