jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Predsjedništvo HNS-a za predsjednika predlaže Ivana Vrdoljaka
Zastupnici: Umirovljenici su nam siromašni, uvijek iste udruge dobivaju novac
Rasprava na Odboru: Nužno je suzbijati homofobiju i nasilje prema LGBT osobama
Rasprava na Odboru: Nužno je suzbijati homofobiju i nasilje prema LGBT osobama
Ministarstvo branitelja odbacilo insinuacije o pogodovanju u javnoj nabavi automobila
HŽ Infrastruktura potvrdila kašnjenje radova na pruzi Dugo Selo-Križevci
SSSH traži plaćeno pripravništvo za nezaposlene starije od 30 godina
  FlashNews:

Grad08.06.2008. Grad
I danas obilna kiša, ponovno zatvorena Podravska magistrala Nakon oblačnog i djelomice sunčanog jutra obilna kiša je na području Virovitice ponovno počela padati oko podneva što je opet prouzročilo izlijevanje kanala i nove poplave. Najkritičnije je u virovitičkom prigradskom naselju Čemernica zbog čega je oko 14 sati ponovno je za sav promet zatvorena državna cesta D2 (Podravska magistrala) na dionici Virovitica-Suhopolje. Promet se odvijao lokalnom cestom Virovitica-Lukač-Gradina-Suhopolje.
1757 čitanja | Više >>>

07.06.2008. Grad
Obilna kiša srušila platanu u središtu grada Zbog jake kiše danas predvečer ne Trgu kralja Tomislava, preko puta Kavane Nova u Gradskom parku srušena je platana stara dvjestotinjak godina. Vrhovi platane pali su preko nogostupa i državne ceste. U to vrijeme nije bilo niti automobila pa, srećom nema ozlijeđenih. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe odmah su izašli na teren uklonili grane za državne ceste kako bi se promet mogao nastaviti nesmetano odvijati. DDijelovi grana još se uvijek nalaze uz rub ceste pa policija koja osigurava mjesto savjetuje oprezu vožnju.
1819 čitanja | Više >>>

07.06.2008. Grad
Mobilizirane sve vatrogasne jedinice, zatvorena Podravska magistrala i dvije županijske ceste Na području Virovitice danas poslije podne palo je 120 litara kiše po četvornom metru što je prouzročilo nova izlijevanja kanala u dvadesetak virovitičkih ulica i svim prigradskim naseljima. Najteže je naseljima Čemernica, Taborište, Podgorje, Rezovac i Korija, a prema informacijama Javne vatrogasne postrojbe Virovitica poplavljeno je gotovo stotinu podruma, garaža i gospodarskih objekata. Prema riječima zapovjednika Ante Tutića mobilizirane su sve raspoložive vatrogasne jedinice, a u pomoć su pozvani i vatrogasci iz Slatine i Pitomače.
2589 čitanja | Više >>>

04.06.2008. Grad
U utorak radionice za Projekte socijalno gospodarskog oporavka U utorak 10. lipnja, u Velikoj vijećnici Virovitičko – podravske županije, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva u suradnji s Virovitičko - podravskom županijom organizirati će informativnu radionicu za Projekt socijalno - gospodarskog oporavka područja posebne državne skrbi. Navedena radionica započeti će u 10 sati.
610 čitanja | Više >>>

30.05.2008. Grad
Za dva mjeseca počinje obnova Mihanovićeve ulice U roku od dva mjeseca trebali bi početi radovi na rekonstrukciji i proširenju Mihanovićeve ulice u Virovitici, doznajemo iz gradske uprave. Ona će u roku od tri godine postati glavna lokalna prometnica, na koju će se, zatvaranjem centra preusmjeriti većina gradskog prometa.
2634 čitanja | Više >>>

30.05.2008. Grad
Do školske godine 2009./10 nova područna školu u Taborištu Do početka školske godine 2009./2010., grad planira staviti u uporabu novu područnu školu Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u prigradskom naselju Taborište. – Radovi na izgradnji trebali bi početi ove jeseni i biti gotovi u roku od godinu dana. Ishodili smo lokacijsku dozvolu, a u fazi izrade je projekt za građevinsku dozvolu. Škola će se nalaziti u blizini mjesnog doma, na oko 400 četvornih metara površine i sukladno potrebama, imat će dvije učionice.
1587 čitanja | Više >>>

30.05.2008. Grad
Završili 6. Proljetni zvuci Jana Vlašimkog Koncertom Tria GIG iz Zagreba, nastupom izvođača na dva saksofona i klaviru, završili su ovogodišnji, 6. Proljetni zvuci Jana Vlašimskog, koje su organizirali Osnovna glazbena škola Jana Vlašimskog i virovitička Češka beseda. Zamišljeni kao susret profesionalnih glazbenika, odmor i druženje kroz glazbu, razmjenu notnih zapisa i glazbeni poklon gradu, Proljetni su zvuci okupili više stotina izvođača svih generacija iz Hrvatske, Češke i Slovenije.
1084 čitanja | Više >>>

30.05.2008. Grad
Podzemne garaže za mir vozača Unatoč tome što se diljem grada parkirališta uređuju i planiraju nova, Virovitičani i dalje gube živce, naročito vikendom, kada je u blizini centra prava umjetnost pronaći slobodno parkirno mjesto. Najneurednije parkiralište, upozoravaju građani je ono na Zvonimirovom trgu, odnosno u dvorištu zgrade iza slastičarnice Dora, a najpretrpanija parkirališta na potezu tržnice i Robne kuće, te u Gajevoj ulici.
1303 čitanja | Više >>>

30.05.2008. Grad
Prometna jedinica mladeži  započinje s radom Već četvrtu godinu za redom, promet u Gradu Virovitici regulirat će pripadnici Prometne jedinice. Prometna jedinica mladeži osnovana je 2004. godine Sporazumom između Grada Virovitice i Policijske uprave-Virovitičko-podravske. Tako su danas u prostorima Gradske uprave potpisani ugovori sa 10 pripadnika prometne jedinice od kojih će osam od ponedjeljka početi sa svojim radom, dok su dva pripadnika u pričuvi.
1384 čitanja | Više >>>

29.05.2008. Grad
Mladi u Barcs, stariji uz televizor i ventilator Virovitičani se znaju čuvati od vrućina, tvrde dežurni liječnici hitne medicinske pomoći pri Općoj bolnici Virovitica, koji unatoč spremnosti za dehidrirane, umorne i oslabljene od sunca, ovog tjedna nisu imali nijednu intervenciju zbog vrućina.
2286 čitanja | Više >>>

25.05.2008. Grad
Virovitičkim školama 5,6 milijuna kuna Virovitičke osnovne škole ove će godine dobiti 6,6 milijuna kuna iz sredstava za decentralizirane funkcije osnovnog školstva. Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić dobit će 1,8 milijuna kuna, Vladimira Nazora 1,2 milijuna kuna, Osnovna škola Virovitica 727.000 kuna, a Glazbena škola Jan Vlašymski 192.000 kune.
715 čitanja | Više >>>

25.05.2008. Grad
Za otpad 388 tisuća kuna godišnje – Pet općina - Suhopolje, Gradina, Lukač, Voćin i Špišić Bukovic, uz Viroviticu, ove će godine Gradu uplatiti 387.927,63 kune naknade za korištenje virovitičkog gradskog odlagališta. Općine plaćaju naknadu za zbrinjavanje otpada u Virovitici kojeg „proizvedu“ na svom području.
646 čitanja | Više >>>

23.05.2008. Grad
Jedini virovitički taksist od prijevoza godišnje zaradi samo jednu plaću Unatoč tome što je jedini registrirani taksist u gradu, te što su mu, tvrdi, cijene prijevoza među najnižima u Hrvatskoj, Damir Koren ne može preživjeti od prijevoza drugih. Tijekom cijele prošle godine kao taksist zaradio je svega jednu plaću – oko pet i pol tisuća kuna, u prosjeku samo 463 kune mjesečno.
2089 čitanja | Više >>>

23.05.2008. Grad
Stotinu građana mjesečno odbije dati dimnjak na čišćenje Budući da upozorenja nisu pomogla, ni prijave, koje je „zaradilo“ pedesetak građana, opametilo ih nije lupanje na vratima kao ni usmene opomene, stoga je Grad odlučio drugim putem stati na kraj nesavjesnim građanima koji u vrijeme sezone čišćenja dimnjaka odbijaju dati u ruke dimnjačara svoje „čađave cijevi“.
1654 čitanja | Više >>>

23.05.2008. Grad
Od kazališta do dobre zalogajnice Klikom miša o Virovitici možete doznati gotovo sve - dobiti kartu grada, otkriti koja se predstava večeras održava u Kazalištu i koji liječnik radi poslijepodne u Domu zdravlja. Dolazite li kući iz drugih gradova i mjesta, možete provjeriti vozni red autobusnih linija i voznih linija vlakova za Viroviticu.
922 čitanja | Više >>>

16.05.2008. Grad
Obljetnica osnutka HVIDR-e Virovitica Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju poginulim braniteljima Domovinskog rata na Gradskom groblju u Virovitici, obilježena je 16 obljetnica osnutka HVIDR-e Virovitica. Na današnji dan, 1992. godine, osnovana je HVIDR-a Virovitica, prva u Republici Hrvatskoj.
742 čitanja | Više >>>

15.05.2008. Grad
Virovitica dobila nove suvenire Virovitica je dobila novu seriju dekorativnih izvornih suvenira – keramičkih skulptura u formi sitne plastike nastalih namjerom očuvanja i promicanja tradicije mikeštva kao nematerijalne baštine. Prvi niz od četiri skulpture-suvenira, Mikeš s kruhom (u znak dobrodošlice), Mikeš sa svitkom (u znak prijateljstva), Mikeš s virovitičkim oglasnim stupom (u znak komunikativnosti) i Mikeš s repom (u znak ustrajnosti) nastao je u suradnji sa Zlatom Šokec iz Pitomače, članice je Likovne radionice „Opatija“ i LIK-a „Nikola Trick“ iz Virovitice, umjetnice koja se od 1990. profesionalno posvetila keramici.
2703 čitanja | Više >>>

14.05.2008. Grad
Kiro opet gradonačelnik Ministar unutarnjih poslova u prethodnoj Vladi Republike Hrvatske, Ivica Kirin, koji je zbog «afere vepar» krajem prošle godine morao podnijeti ostavku na tu dužnost samo nekoliko tjedana prije službenog isteka mandata, danas je ponovno izabran za virovitičkog gradonačelnika. Za njegovo imenovanje je na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća glasovalo 13 vijećnika HDZ-a, HSP-a i HSU-a. Četiri vijećnika HSS-a, HNS-a, NGL-a i SDP-a nije došlo na sjednicu, a dva vijećnika napustilo je dvoranu neposredno prije glasovanja.
2103 čitanja | Više >>>

11.05.2008. Grad
Podijeljeno 4000 sadnica cvijeća Grad Virovitica i gradska Turistička zajednica, podijelili su građanima, u okviru ekološko-edukativne akcije «Više cvijeća-manje smeća» 4000 sadnica cvijeća. Na Trgu kralja Tomislava mnogobrojni Virovitičani opsjedali su štandove kako bi poklonjenim sadnicama ukrasili balkone i vrtove. U pogodnom programu sudjelovali su mališani Dječjeg vrtića Cvrčak, plesačice KUC-a, Virovitičke mažoretkinje te učenici virovitičkih škola - OŠ Ivane Brlić- Mažuranić, OŠ Vladimira Nazora i OŠ Virovitica.
1025 čitanja | Više >>>

07.05.2008. Grad
Kirin se vratio zbog obitelji i prijatelja, Kožnjak direktor nove Virkomove tvrtke Virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak i predsjednik Gradske odbora HDZ-a, član Gradskog vijeća i bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin na današnjoj su konferenciji za novinare najavili izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća zakazanu za 14. svibnja na kojoj će Kožnjak biti razriješen dužnosti gradonačelnika.
2159 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net