jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
U Hrvatskoj postoje elementi fašizacije društva
Forum žena SDP-a: Ministarstvo socijalne politike u čestitki diskriminira one koji su drugačiji
Središnji državni portal e-Savjetovanja proslavio prvi rođendan
Grabar-Kitarović govorila o slobodi medija; dio aktivista i novinara je izviždao
Svaki drugi liječnik u primarnoj zaštiti razmišlja o odlasku u inozemstvo
TIH: Bez slobodnih i neovisnih novinara nema slobode medija
Varga: Građani će biti diskriminirani po platežnoj moći i mjestu stanovanja
  FlashNews:

Grad



20.11.2007. Grad
Gradonačelnik primio Nazorovce iz «Nultog sata» Danas je gradonačelnik Zvonko Kožnjak u prostorima Grada Virovitice primio u službeni posjet učenike sedmog razreda OŠ Vladimira Nazora iz Virovitice koji su gostovali u četvrtak 8. studenoga u dječjoj emisiji Nulti sat na Hrvatskoj radioteleviziji. Nastup u emisiji dio je nagrade koju su učenici povijesne grupe osvojili na natječaju Hrvatski gradski perivoji. Učenici su izradili prezentaciju o virovitičkom gradskom parku i ponudili kreativna rješenja za uređenje i promociju parka. U radu na prezentaciji sudjelovalo je trinaestero učenika članova povijesne grupe, a vodila ih je profesorica povijesti Buga Zdjelar.
1422 čitanja | Više >>>

17.11.2007. Grad
Podgorju novi zvonik Do proslave blagdana Sv. Nikole Tavelića, zaštitnika prigradskog naselja Podgorje, trebali bi biti dovršeni radovi na izgradnji zvonika u okviru kapelice, koje izvodi poduzeće Nikola d.o.o. iz Virovitice. Nakon što su mještani vlastitim prihodima otkupili zemljište oko kapelice, Grad je odlučio financirati izradu zvonika, visine 13 metara, vrijednog 144.000 kuna.
519 čitanja | Više >>>

17.11.2007. Grad
Osnovan ogranak Svjetske građanske zajednice Na osnivačkoj Skupštini virovitičkog ogranka Svjetske građanske zajednice za predsjednicu je izabrana Anastazija Markotić, za dopredsjednicu Marijana Ferenča a za tajnika Nebojša Kovačević. Aktivnosti SGZ-a prvo je u Virovitici promovirala Lidija Prović iz Virovitice, a djelovanje je nastavljeno požrtvovnošću i ustrajnošću povjerenice Marije Koren. SGZ danas ima 27 članova.
1716 čitanja | Više >>>

16.11.2007. Grad
Otvoreni radovi na obnovi Palače Pejačević Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, direktor zagrebačkog poduzeća Gramatinvest d.o.o. iz Zagreba Ivica Matić i virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak otvorili su danas radove na obnovi Palače Pejačević, zaštićene zgrade, spomenik I. kategorije. Krovište zarade izgorjela u požaru u listopadu 1997. godine zbog neispravnih dimnjaka.
1415 čitanja | Više >>>

15.11.2007. Grad
Osniva se ogranak Svjetske građanske zajednice u Virovitici Skupština Svjetske građanske zajednice jednoglasno je odlučila da se u Virovitici formira ogranak. Svi zainteresirani za rad u virovitičkom ogranku Svjetske građanske zajednice mogu se javiti broj telefona 098/445-279 gdje će dobiti i detaljne informacije o mjestu i vremenu održavanja osnivačke sjednice. Ogranak mora imati najmanje sedam članova. Izborom rukovodstva prestat će mandat dosadašnjoj povjerenici Mariji Koren što ne znači da ne može biti izabrana za predsjednicu.
756 čitanja | Više >>>

14.11.2007. Grad
Završila rekonstrukcija Fuisove Presvlačenjem aslatnog sloja jučer je završena rekonstrukcija Ulice Franje Fuisa koja je, novom regulacijom prometa, postala s prvenstvom prolaza i dio državne ceste D2. Ulica je proširena za jedan metar, a postavljeni su i slivnici za oborinsku vodu. Ukupna dužina rekonstruirane trase je 600 metara, a širina 5 metara. Vrijednost radova je 775.000 kuna.
721 čitanja | Više >>>

13.11.2007. Grad
Centar za rehabilitaciju i odgoj mijenja izgled gradskog središta Nedavna odluka Gadskog vijeća, kojom su vijećnici prihvatili izmjene i dopune urbanističkog plana uređenja središta grada, a koja je najvećim dijelom bila vezana uz izgradnju novog Centra za rehabilitaciju i odgoj, a samim time i promjenama u dosadašnjem urbanističkom planu, potakla je oporbene vijećnikei pojedine građane na pitanje cjelokupnog uređenja gradskog centra.
747 čitanja | Više >>>

12.11.2007. Grad
Država Virovitici poklonila zemljište za poduzetničke zone Sjever i Zapad Gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Grga Ivezić potpisali su danas u Virovitici Ugovor o darovanju nekretnina za virovitičke poduzetničke zone Sjever i Zapad. Poduzetnička zona Sjever prostire se na 6,73 hektara neposredno uz željezničku prugu, a Poduzetnička zona Zapad na 76 hektara uz državnu cestu i virovitičku obilaznicu.
853 čitanja | Više >>>

07.11.2007. Grad
Čađavici za nerazvrstane ceste Općina Čađavica dobila je darovnicu od Republike Hrvatske, odnosno od Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka u sklopu projekta Socijalno gospodarskog oporavka područja posebne državne skrbi. Darovnica je dobivena za troškove projekta: “Održavanje uporabljive građevine – nerazvrstane ceste u naseljima Čađavački Lug, Ilmin Dvor i Starin.
552 čitanja | Više >>>

03.11.2007. Grad
Snijeg se na Papuku još uvijek zadržao Na nadmorskim visinama većim od 600 metara, na slavonskom gorju, temperatura zraka noću se spušta i do dva i više stupnjeva ispod ništice. Snijeg, koji je zabijelio Papuk prije petnaestak dana još uvijek se zadržao na planinskim vrhovima pružajući brojnim planinarima i turističkim posjetiteljima Parka prirode Papuk sliku prave zimske idile.
461 čitanja | Više >>>

02.11.2007. Grad
Veleučilištu 240.000 kuna Izmjenama Plana nabave za potrebe izrade glavnog i izvedbenog projekta adaptacije zgrade Veleučilišta u Virovitici, virovitičko Gradsko poglavarstvo, osiguralo je iznos od 240 tisuća kuna za izradu arhitektonsko-urbanističkog idejnog rješenja Veleučilišta i treće osnovne škole u Virovitici.
804 čitanja | Više >>>

02.11.2007. Grad
Za poticajnu stanogradnju zainteresirano 79 građana Anketu o zainteresiranosti građana za kupnju stanova i kuća iz Programa Poticajnoj stanogradnji ispunilo je 79 građana zainteresiranih za rješavanje stambenog pitanja. Njih 55 kupilo bi stana, a 24 kuću. Većina anketiranih, njih 37 su podstanari, a 26 živi sa roditeljima ili su korisnici stanova sa zaštićenom najamninom.
762 čitanja | Više >>>

30.10.2007. Grad
Islanđani bi u Virovitici gradili termalne toplice Gradonačelnik Zvonko Kožnjak i predstavnicima islandske tvrtke Enex Christian Rigollet i Friđrik Omarsson sastali su se danas u Virovitici kako bi razmotrili mogućnost izgradnje termalnih toplica u okolici Virovitice. «Enex» je vodeća tvrtka na području geotermalnih izvara, a cilj joj je širenje znanja vezanog uz geotermalne i hidro izvore te njihovu najbolju iskoristivost.
1375 čitanja | Više >>>

26.10.2007. Grad
Od danas carinarnica u Virovitici Predsjednik Hrvatskog Sabora, Vladimir Šeks, i zamjenica direktora Carinske uprave, Vesna Kudić, označili su danas početak rada Carinarnice Virovitica u čijem je okviru organiziran rad dvije carinske ispostave, u Virovitici i Terezinom Polju i carinski odjeljak u Slatini. «Carinarnica će doprinijeti pozitivnim efektima gospodarstva Virovitičko-podravske županije koje inače bilježi odlične rezultate u vanjsko-trgovinskoj robnoj razmjeni», rekla je Vesna Kudić.
1972 čitanja | Više >>>

25.10.2007. Grad
Svoboda  traži uvid dokumentacije o zakupu državnog zemljišta Zakup državnog poljoprivrednog zemljišta i pravo na pristup informacija bili su povod žučnoj i na momente vrlo mučnoj raspravi na sjednici virovitičkog Gradskog vijeća zbog čega ju je vijećnik HSS-a, profesor Branko Svoboda., koji je temu i pokrenuo, uvrijeđeno napustio i ljutiti zalupio vratima.
1219 čitanja | Više >>>

25.10.2007. Grad
Vijećnik Stjepan Kapoli evidencijski listić donio u ponoć Vijećnik HSP-a u virovitičkom Gradskom vijeću, Stjepan Kapoli, prijavu za pitanje na aktualnom satu podnio je točno u ponoć, odnosno u prvim minutama novog dana. Na vrata gradske uprave zalijepio je obrazac nazvan «Evidencijski listić» kojim vijećnik potvrđuje da će biti nazočan sjednici i da će na aktualnom satu postaviti vijećničko pitanje.
1203 čitanja | Više >>>

24.10.2007. Grad
Počinje sanacija zgrade bivše vojarne Gradonačelnik Zvonko Kožnjak i direktor pitomačke građevinske tvrtke Croming, Rajko Stilinović, potpisali s danas ugovor o izvođenju radova na sanaciji zgrade bivše vojarne u Virovitici. Na glavnoj uličnoj zgradi s desne strane bivše vojarne u koju će useliti buduće virovitičko Veleučilište, sanirat će se krovište i zamijeniti kompletna vanjska stolarija. Ugovorena vrijednost radova je 1,7 milijuna kuna.
658 čitanja | Više >>>

22.10.2007. Grad
Otvorena nova zgrada Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Đuro Poldrugač, otvorio je u Virovitici novu zgradu Područnog ureda za zaštitu i spašavanje. Prostor za rad ureda za zaštitu i spašavanje bio je jedan od najvećih problema organizacije koja priprema, planira i rukovodi operativnim snagama te koordinira djelovanje svih sudionika zaštite i spašavanja. Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Virovitici jedan je od najmanjih u Hrvatskoj. Dvadeset djelatnika u protekle dvije godine radio u skučenim uvjetima u Domu Hrvatske vojske, u prostoru gdje je nekada bila kuglana.
696 čitanja | Više >>>

22.10.2007. Grad
Pronađeno 2,6 grama marihuane Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, policijski službenici PU virovitičko – podravske proveli pretražili su stan i ostale prostorija 28 – godišnjeg I.H. i kuću njegove bake B.K., te vikend kuću, koju također I.H. koristi. Tom prilikom pronađena je PVC vrećica u kojoj se nalazilo 2,6 grama opojne droge tipa marihuana.
586 čitanja | Više >>>

19.10.2007. Grad
Prinosi šećerne repe manji za 15 posto Zbog velike modernizacije pogona u virovitičkoj tvornici šećera «Viro» ovogodišnja kampanja šećerne repe krenula je dvadesetak dana kasnije nego inače. U devedeset dana bit će prerađeno 500.000 tona šećerne repe od koje se planira proizvesti 65 tisuća tona šećera.
668 čitanja | Više >>>