jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Pusić: preokrenuti ekonomski i politički trendovi te pružen otpor
Hrvatska u ponedjeljak slavi Dan antifašističke borbe
Karamarko: Milanović nastavlja raditi na podjelama, građani neće od toga živjeti bolje
Varga: nema privatizacije zdravstva, to su podmetanja
Trpimir Goluža novi predsjednik Hrvatske liječničke komore
Tomašić: Konzervativna stranka na izbore izlazi u koaliciji pet stranaka
Nacionalno vijeće učenika nezadovoljno provođenjem ovogodišnje mature
  FlashNews:

Grad21.09.2007. Grad
Okućnica obitelji Romić najljepša u Hrvatskoj najljepšom privatnom okućnicom u kontinentalnoj Hrvatskoj u akciji Hrvatske turističke zajednice "zeleni cvijet". - Iznenađen sam jer se nisam previše nadao nagradi. Jedno je kad vidite lijepu kuću, puno cvijeća i zelenila kod nekog drugog, pa se divite kako je sve prelijepo, uredno, kako super izgleda. Kad to sami radite, u svom vrtu, gledate na to i kao na posao, a ne samo kao na nešto lijepo, za ukras - kazao je virovitički poduzetnik Robert Romić.
9591 čitanja | Više >>>

04.09.2007. Grad
Primitivni kič u Virovitici: Kloniranje strašila Nakaradni niz političke sadnje spomenika s likom Franje Tuđmana u svim pozama - za sada od stojećeg do sjedećeg -nezaustavljivo se nastavlja. Virovitica neki dan potvrđuje da je Franjo Tuđman, unatoč 21 stoljeću i demokraciji, prestigao brojem spomeničke nazočnosti po svim hrvatskim kutovima, totalitarni običaj i nadmašio prethodnika druga Tita. Poput vrtnih patuljaka samo u zagasitoj i sumornoj boji neke rezignacije Tuđmani niču gdje tko hoće: u travi, na putu, u privatnom dvorištu, uz cestu, na trgu, na plaži...
2709 čitanja | Više >>>

27.08.2007. Grad
Kožnjak: SDP-ove ocjene o poduzetničkim zonama su paušalne Na stav SDP-a o podiuzeničkim zonama očitovao se danas virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak (HDZ). "To su sve paušalne ocjene, bez osnove. Naše su zone velikih površina i radovi na izvođenju komunalne infrastrukture su financijski visoki. Nije isto imati zonu od šest ili čestrdesetak hektara.
970 čitanja | Više >>>

23.08.2007. Grad
Nitko u državi dosad nije otkrio kamo je iz štednih zadruga nestalo 128 milijuna Ni dvije godine nakon što je 1285 prevarenih štediša u propaloj Štedno-kreditnoj zadruzi ostalo bez 105 milijuna kuna, a još dvjestotinjak štediša izgubilo 23 milijuna kuna u uništenoj Zanatskoj štedno-kreditnoj zadruzi Virovitica, pravda nije daleko odmakla. Nekoliko čelnika tih financijskih institucija osuđeno je zbog zloporaba, nekoliko je dobilo oslobađajuće presude, ali štediše svoj novac još nisu vidjeli.
1341 čitanja | Više >>>

20.08.2007. Grad
Prijave za Izložbu voća i povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda do 25. kolovoza I ove godine održati će se Izložba voća i povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda Virovitičko – podravske županije. Izložba će se održati 1. rujna u Virovitici i biti će četvrta po redu. Pokrovitelj izložbe je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva uz organizaciju Virovitičko – podravske županije i Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu Virovitičko – podravske županije.
479 čitanja | Više >>>

18.08.2007. Grad
Tri blagdanske laži gradonačelnika Kožnjaka! Da su u laži kratke noge zna svako dijete jer to je prva poslovica koju nas uče u obitelji ili školi. U samo tri prosto proširene rečenice koju je na otkrivanju kipa dr Franje Tuđmana izrekao gradonačelnik Zvonko Kožnjak slagao je tri puta. Ili misli da mi imamo kratko pamćenje ili ne poznaje grad kojeg vodi ili misli da povijest počinje od njega.
3029 čitanja | Više >>>

18.08.2007. Grad
Kožnjak odgovara kritičarima i poziva medije da više ne prenose neistine Samozvani političari iskrivljavanjem mojih izjava te iznošenjem niza neistina obmanjuju javnost prezentirajući svoje viđenje projekata unatoč nepoznavanju stvarnog stanja i osnovnog predznanja koje se svodi na zbrajanje i točno prezentiranje.
2119 čitanja | Više >>>

16.08.2007. Grad
Škvorčević: Samo ljubav može izliječiti ljudsko dostojanstvo „Budimo dostojni vremena koje nam je Bog dodijelio živjeti“ – poruka je požeskog biskupa msgr. dr. Antuna Škvorčevića na euharistijskom slavlju kojega je u perivoju župne crkve sv. Roka u Virovitici predvodio danas, povodom blagana Sv. Roka, zaštitnika grada. Biskup Škvorčević pozvao je mnogobrojne vjernike, predstavnike gradske i županijske vlasti, Vlade i sabora, da svojim životom slijede primjer Sv. Roka, koji je prije sedam stoljeća otkrio Krista i njegov model čovjeka.
778 čitanja | Više >>>

15.08.2007. Grad
Najbolji tulum od kad je Rokova Od kada je Rokova nije bilo boljeg tuluma! Tako u jednoj rečenici možemo opisati sinoćnji program na središnjoj pozornici i dojmove više tisuća posjetitelja iz gotovo cijele Virovitičko-podravske županije, ali i iz Daruvara, Koprivnice, Bjelovara, Barcsa, Zagreba, Osijeka i mnogih drugih mjesta u okolici pa i šire. Fanovi odličnih rock skupina Ramirez, Vatra i Hladno pivo na koncert u Viroviticu iz svojih su gradova tijekom cijelog dana pristizali osobnim automobilima, autostopom, autobusima i vlakovima. U Virovitici je cijeli dan vladala ona prava atmosfera iščekivanja kakvu može stvoriti samo rockerska publika puna ljubavi prema glazbi koju vole i poštuju.
1450 čitanja | Više >>>

14.08.2007. Grad
Šeks počasni građanin, Zelenbrzu nagrada za životno djelo Virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak u prigodnom je govoru na današnjoj je svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja je u povodu Dana grada (16. kolovoza) izdvojio realizirane projekte razvoja grada - zapadnu obilaznicu vrijednu 120 milijuna kuna, Poduzetničku zonu II u čiju je gradnju uloženo 7,5 milijuna kuna i gradnju dviju zgrada sa 32 stana za potrebe hrvatskih ratnih vojnih invalida. «Naročito smo ponosni na projekt rekonstrukcije zgrade i opremanja Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica jer smo dobili moderan i reprezentativan hram kulture za 21. stoljeće, ukupne vrijednost 14,5 milijuna kuna», rekao je Kožnjak dodavši kako je Vlada Republike Hrvatske u Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju kroz različite projekte uložila dvije milijarde kuna.
1196 čitanja | Više >>>

14.08.2007. Grad
Govoreći o Tuđmanu Šeks pobrkao Roosvelta i Lincolna !? Predsjednik Hrvatskog sabora, Vladimir Šeks, otkrio je u središtu Virovitice, na prostoru ispred Gradske knjižnice i čitaonice, spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr Franji Tuđmanu, rad akademskog kipara Ante Jurkića iz Zagreba. «Tri su bitna elementa koja su obilježila život dr Franje Tuđmana zbog kojih je, bez obzira na neke pogreške u unutarnjoj politici, zaslužio spomenik: neumorno zanimanje za pravo Hrvata na hrvatsku državu, promicanje ideje hrvatske slobode u svojim djelima i doktrina na sveopćoj hrvatskoj pomirbi», rekao je Šeks dodavši da podizanje spomenika Franji Tuđmanu u Virovitici ima višestruko značenje jer je upravo u Virovitici slomljena «četnička ideja o amputiranoj Hrvatskoj».
4992 čitanja | Više >>>

13.08.2007. Grad
Novotny: U odluci o Tuđmanovom spomeniku zakinuta demokracija Glavni tajnik DC-a Vladimir Novotny izjavio je za internetski portal Javno.hr kako je glede postavljanja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr Franji Tuđmanu u središtu Virovitice bez javne rasprave i mišljenja struke zakinuta demokracija. «Demokracija je procedura, ako nema procedure nema demokracije», rekao je Novotny dodavši kako iza takve odluke Gradskog poglavarstva stoji ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.
602 čitanja | Više >>>

11.08.2007. Grad
Virovitički Tuđman kao Lincoln Najava otkrivanja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u utorak, 14. kolovoza, izazvala je burne reakcije struke, oporbenih stranaka i dijela građana jer gradska vlast Virovitičanima nije pružila mogućnost da kažu što misle, nije organizirala javnu raspravu, a o gradnji spomenika nije se govorilo ni na Gradskom vijeću.Rijetki virovitički stručnjaci za urbanizam u telefonskom razgovoru su nam izjavili da još ne mogu govoriti o slučaju jer nemaju sve informacije na osnovi kojih mogu donijeti zaključke, ali prema onome što su do sada vidjeli, tvrde da se može govoriti o devastaciji prostora.
1921 čitanja | Više >>>

06.08.2007. Grad
Flora uklanja oštećena stabla Radnici virovitičke Flore počeli su uklanjati stabala s javnih površina koja su oštećena olujnim vjetrom 24. srpnja. Oštećena stabla predstavljaju opasnost za ljude, vozila i objekte. Stručnjaci Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Virovitice u suradnji s djelatnicima Flore prethodno su obišli cijelo područje, utvrdili stanje i izradili plan uklanjanja.
617 čitanja | Više >>>

06.08.2007. Grad
Završila 1. likovna kolonija «Virovitica 1 2 3 4» Podravac će namignuti Šokici, a Šokac će se udvarati Podravki. Oni će stajati jedno pokraj drugoga i svjedočiti o ljubavi između Slavonije i Podravine, u ovom gradu koji ih stoljećima spaja“. Motiv je to kiparske kolonije pod nazivom 1234., u okviru manifestacije Rokovo 2007.,
koja je završila u subotu.
1148 čitanja | Više >>>

03.08.2007. Grad
Koncesiju za gospodarenje zgradom dobila zagrebačka tvrtka Gramatinvest Koncesiju za gospodarsko korištenje zaštićenog kulturnog dobra Palače Pejačević, zgrade izgrađene u 18. stoljeću dobila je zagrebačka tvrtka Gramatinvest d.o.o. – odlučilo je virovitičko Gradsko poglavarstvo. Koncesija je dodijeljena na rok od 20 godina, a Gramatinvest, nakon dobivanja uporabne dozvole, Virovitici mora plaćati milijun kuna godišnje.
1415 čitanja | Više >>>

05.07.2007. Grad
Kožnjak: Gradska vlast nije pogodovala rođacima i prijateljima Gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak reagirao je na priopćenje Odbora za poljoprivredu Gradske organizacije HSS-a Virovitica. Kožnjak piše: Neistina je da je gospodin Željko Iharoš vlasnik privatnog poduzeća koje ima koncesiju za obavljanje Javnog gradskog prijevoza na području Grada Virovitice, također je neistina da je gospodin Iharoš imao od prije sedam godina 10 ha državne zemlje u zakupu. Zemlju je u jednogodišnji zakup izlicitirao 2003. godine za vrijeme HSS-ove vlasti, te se isti kao i svim drugim poljoprivrednicima produživao svake godine.
1349 čitanja | Više >>>

30.06.2007. Grad
Uz prijedlog Odluke o dodjeli Nagrade za životno djelo profesoru Zelenbrzu Gradsko vijeće usvojilo je odluku o nagrade za životno djelo profesoru Ibanu Zelembrz. U obrazloženju koje je potpisao predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja koje je potpisao Zvonko Kožnjak piše: Ivan Zelenbrz, prof. diplomirani knjižničar, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, radio je kao srednjoškolski nastavnik, ponajviše u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici, gdje je 1992. godine izabran za ravnatelja i tu je dužnost obnašao do 1995. godine kada je postao ravnateljem virovitičke Gradske knjižnice i čitaonice.
1046 čitanja | Više >>>

30.06.2007. Grad
Virovitica i Poreč budući gradovi prijatelji Virovitičko Gradsko vijeće donijelo je odluku o sklapanju Sporazuma o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između Virovitice i Poreča. Cilj suradnje je ostvarivanje zajedničkih interesa na unapređivanju gospodarskog, kulturnog i svekolikog drugog razvoja. Gradonačelnici dvaju gradova, Zvonko Kožnjak i Edi Štifanić, prethodno su već potpisali pismo namjere za uspostavljanje međusobne suradnje.
685 čitanja | Više >>>

30.06.2007. Grad
Proširen prostor pod naplatom parkirališta Prostor pod naplatom parkiranja u Virovitici bit će proširiti na nove ulice. Parkiranje će se uskoro plaćati u Strossmayerovu ulici do Ođenice, u ulici Matije Gupca do «Vodičanke», Pejačevićevoj i Masarykovoj ulici, te na Trg dr. Ante Stračevića. Javnio parkiralište je svaka djelomično uređena stabilna površina koja ima neposredan pristup na javnu prometnu površinu i koja je označena propisanom vertikalnom signalizacijom za parkiranje motornih vozila.
811 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net