jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata
  FlashNews:

Grad23.07.2008. Grad
Sufinanciranje za opremanje objekata za provedbu prakse u srednjim i strukovnim školama Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja objavilo je Natječaj za dodjelu novčane potpore za mjeru 2. „Školovanje (srednje škole, edukacijski kampovi, stručna obuka) seoskih žitelja iz oblasti poljoprivrede, ribarstva, šumarstva, lovstva i ruralnog razvitka" pod nazivom: „Sufinanciranje programa za opremanje objekata za provedbu prakse u srednjim poljoprivrednim, šumarskim, veterinarskim i ostalim strukovnim školama“ za 2008. godinu. Predmet natječaja je dodjela financijske potpore...
654 čitanja | Više >>>

20.07.2008. Grad
S.O.S. telefonu Poziv u pomoć Virovitica – 80.000,00 kuna na natječaju MOBMS-a Na natječaju Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, projekti usmjereni obitelji i zaštiti od nasilja u obitelji, koji usmjereni na unaprjeđenju zaštite od nasilja u obitelji, obiteljima s četvero i više djece, pružanju potpore trudnicama, rodiljama, mladim roditeljima i njihovim obiteljima, afirmaciji uspješnog roditeljstva, S.O.S. telefon – Poziv u pomoć Virovitica dobio je 80.000.00 kuna za projekt S.O.S. linija i savjetovalište za žene žrtve nasilja.
777 čitanja | Više >>>

15.07.2008. Grad
Palača Pejačević dobiva novog koncesionara? Predstavnici zagrebačke tvrtke Kangrad boravili su jučer u Virovitici kako bi razmotrili mogućnost preuzimanja obnove Palače Pejačević, spomenika kulture graditeljske baštine, teško stradalog u požaru 1998. godine. Svih ovih godina zgrada nije obnavljanja zbog nedostataka novaca, rješavanja imovinsko-pravnih odnosa sa stanarima i tvrtkama koje su u prizemlju imale lokale, ali i nedovoljno jasne vizije kako najbolje iskoristiti zgradu koja se mora obnavljati po strogim uvjetima konzervatora. Kada se činilo da je problem pred rješenjem zapelo je s koncesionarom i unatoč tome što su radovi od studenog do travnja dva puta formalno započinjali, zagrebačka tvrtka «Gramat invest» odustala je od partnerstva. «Interes nam da je da radovi što prije počnu kako bi se ispoštovala zacrtana dinamika obnove. Više nemamo vremena čekati, ne želim nositi na leđima teret obećanja. Obnova Palače Pejačević do proljeća mora završiti», kaže gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.
982 čitanja | Više >>>

15.07.2008. Grad
Kiro počeo pisati blog Poštovani posjetitelji bloga, želim Vas na početku pozdraviti i na ovaj način Vam se pokušati osobno približiti u idejama, razmišljanjima, pa i raspraviti kritički neke stvari koje se odnose na moj rad i moje ponašanje kao pojedinaca, ali i kao predstavnika lokalne vlasti. Ovaj moj drugi pokušaj pisanja bloga parafrazirat ću kroz jednu misao «Svaki put, ma koliko dug, počinje prvim korakom - velikim ili malim» tako i ja, koracima koji nisu bitni po veličini, pokušavam naći svoj put kroz svijet interneta i cyber svijeta do sličnih ljudi, ali i do novih ideja koje kroz svakodnevni život nikada ne bi bile izrečene, a kamoli realizirane.
1513 čitanja | Više >>>

14.07.2008. Grad
Ukrao trimer iz vikendice Policijski službenici PP Slatina kriminalističkom obradom su utvrdili da je nad D.T. (27) iz Slatine počinio više kaznenih djela teške krađe u vremenskom periodu od 14. do 16. lipnja ove godine. Između ostalog provalio je u vikendicu K.K. (58) iz Slatine iz koje ukrao trimer za travu marke „Stihl" u vrijednosti 1.800 kuna. Kasnije ju je prodao za 1.000 kuna M.O. (53) iz Slatine. Trimer je oduzet i vraćen vlasniku
742 čitanja | Više >>>

14.07.2008. Grad
Pijan vozio bez dozvole Dvadesetogodišnji M.P. iz Starog Graca zatečen je jutros oko 4 sata kako u Pitomači upravlja prije osobnim automobilom prije stjecanja prava. Policija ga je zaustavila na Trgu kralja Tomislava 2 i još utvrdila da je pijan (1,50 promila) i da nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Unatoč upozorenju policijskih službenika i nakon što je isključen iz prometa, M.P. pokušao nastaviti vožnju ali su ga policajci bez uporabe sredstava prisile u tome spriječili i doveli u prostorije PP Pitomača gdje je zadržan dok se nije otrijeznio.
854 čitanja | Više >>>

12.07.2008. Grad
Za provedbu Zakona o zaštiti životinja Udruga za zaštitu životinja «Šapa» iz Virovitice sudjelovala je na prosvjedu zbog neprovođenja Zakona o zaštiti životinja kojeg je danas na Trg bana Jelačića u Zagrebu organizirala udruga «Prijatelji životinja». Rok u kojem lokalne zajednice prema Zakonu o zaštiti životinja trebaju riješiti zbrinjavanje i skrb napuštenim životinja ističe s krajem ove godine, a stanje u cijeloj Hrvatskoj je alarmantno.
997 čitanja | Više >>>

11.07.2008. Grad
U subotu na bazenu Igre na vodi U organizaciji Grada Virovitice, Turističke zajednice grada Virovitice i Zajednice sportskih udruga grada Virovitice, u subotu, 12. srpnja 2008., u 20.30. sati na virovitičkom Gradskom bazenu održat će se prve virovitičke srpanjske igre na vodi. Igre obuhvaćaju 8 disciplina (plivačka štafeta, lov šarana, prijevoz kašeta na čamcu, vodena košarka, kad naš brod plovi, pivska klackalica, potezanje užeta u vodi i lov na čepove), a sudjeluju ekipe iz prigradskih naselja Milanovac, Korija, Sveti Đurađ i Rezovac.
899 čitanja | Više >>>

09.07.2008. Grad
Gradini u četvrtak slavi Dan općine U četvrtak 10. srpnja u Gradini će svečano biti obilježeni Dan općine Gradina. Svečanost obilježavanja Dana općine započinje u 18 sati, polaganjem vijenaca poginulim braniteljima. Nakon toga, u 19 sati, održati će se svečana sjednica Općinskog vijeća (prostorije Vatrogasnog doma u Gradini), a potom će se otvoriti poslovna zgrada općine Gradina.
766 čitanja | Više >>>

08.07.2008. Grad
Kirin najavio pisanje bloga na službenim stranicama Virovitica.hr Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin najavio je da će na službenim internetskim stranicama Grada Virovitice (Virovitica.hr) pisati blog! Teme članaka u «Gradonačelnikovom blogu» određivat će aktualna situacija, Kirin će u njima iznositi vlastite stavove i prijedloge, odgovarati na pitanja građana, razmatrati njihove prijedloge i polemizirati.
978 čitanja | Više >>>

07.07.2008. Grad
 Automatski polubranici na prijelazu u Bistrici Član Uprave HŽ-a Božo Cerovečki i virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić jučer su u Bistrici nedaleko od Slatine pustili u promet željezničko-cestovni prijelaz s automatskim polubranicima vrijedan 1.250.000 kuna, od kojih su milijun kuna sredstva HŽ-a, a 250.000 kuna izdvojila je Županijska uprava za ceste. To je posljednji od četiri takva prijelaza čiju su izgradnju zajednički financirali županija i HŽ. Cerovečki je istaknuo dobru suradnju s Virovitičko-podravskom županijom i naglasio da će se takav model financiranja primjenjivati u cijeloj Hrvatskoj.
1654 čitanja | Više >>>

07.07.2008. Grad
Kirin na Gongovoj tribini: Možda lokaciju odlagališta smeća riješimo referendumom Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin izjavio je na večerašnjoj tribini «Građanski sat» koju je u Virovitici organizirao GONG da je spreman prihvatiti prijedlog Hrvatske stranke pravne države (HSPD) da se pitanje lokacije gradnje Regionalnog centra za gospodarenja otpadom riješi referendumom građana Virovitice. «Eventualni referendum mogli bi raspisati nakon što stručnjaci izrade Studiju utjecaja na okoliš i javno je predstave građanima. Odlučili smo se za lokaciju Jasenaš kod Virovitice jer prema dosadašnjim istraživanjima zadovoljava svim uvjetima sigurnog odlaganja otpada. Osim toga Virovitica je najveći proizvođač otpada u Virovitičko-podravskoj županiji i sasvim je logično da se zalažemo za lokaciju u njenoj okolici», rekao je Kirin naglašavajući kako bi ta lokacija građanima Virovitice u konačnici donijela i niže cijene odvoza kućnog smeća.
1144 čitanja | Više >>>

04.07.2008. Grad
Otvorenje željezničko - cestovnog prijelaza s automatskim branicima u Bistrici U ponedjeljak (7. srpanj) će se u Bistrici, u 11 sati otvoriti željezničko - cestovni prijelaz s automatskim branicima na dionici željezničke pruge Dalj - Varaždin. Vrijednost radova je 1.250.000,00 kuna, a od navedenog iznosa Hrvatske željeznice sudjelovale su sa 1.000.000,00 kn, dok je Županijska uprava za ceste Virovitičko - podravske županije, dala 250.000,00 kuna. Podsjetimo, ove godine su otvorena tri pružna prijelaza s branicima u Podgorju, Dinjevcu i Vukosavljevici.
1071 čitanja | Više >>>

04.07.2008. Grad
U ponedjeljak Građanski sat - gostuju Ivica Kirin i Đurđa Aragović „Virovitičke aktualnosti - razgovor građana i predstavnika Grada" naziv je tribine iz ciklusa «Građanski sat» koju u ponedjeljak, 7. srpnja 2008. organizira GONG. Gosti su gradonačelnik Ivica Kirin i pročelnica Ureda gradonačelnika te predstavnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Grada Virovitice Đurđica Aragović.
1218 čitanja | Više >>>

02.07.2008. Grad
Kirin: Neka se investitor više ne izmotava! Ne zanima nas koje probleme sa svojim kooperantima ima investitor, neka i on i izvođači prestanu s izmotavanjem. Naši su zahtjevi kod potpisivanja ugovora bili jasni - želimo obnovljenu palaču iduće godine.
829 čitanja | Više >>>

02.07.2008. Grad
U Virovitici se osniva Državni arhiv Ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva Stjepan Čosić i predsjednik Hrvatskog arhivskog vijeća Jozo Ivanović, posjetili su Grad Viroviticu gdje su se susreli s gradonačelnikom Ivicom Kirinom, njegovim suradnicima i županom Virovitičko-podravske županije Tomislavom Tolušićem.
875 čitanja | Više >>>

02.07.2008. Grad
HSPD o gradnji odlagališta otpada u Jasenašu: «Opet ćemo si natovariti na vrat nekakvog Savu Štrpca» Hrvatska stranka pravne države (HSPD) protive se gradnji regionalnog odlagališta otpada u prigradskom naselju Jasenaš. Predsjednik stranke mr Siniša Prpić smatra da je zbog ekološkog, ekonomskog i političkog gledišta izbor lokacije prevažno pitanje koje bi se trebalo riješiti referendumom. «Svi građani Virovitice imaju pravo odgovoriti žele li umjesto vinskih cesta ili primjerice, tvornice za punjenje vode jer je kraj bogat izvorima, graditi odlagalište.
1319 čitanja | Više >>>

01.07.2008. Grad
U Virovitici uskoro Državni arhiv Virovitičko - podravske županije? Ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva Stjepan Čosić i predsjednik Hrvatskog arhivskog vijeća Jozo Ivanović posjetili su Viroviticu gdje su se sastali s gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom, njegovim suradnicima i županom Virovitičko - podravske županije Tomislavom Tolušićem.
1096 čitanja | Više >>>

01.07.2008. Grad
Javna rasprava o novom načinu financiranja Udruga Napravljen je prijedlog nove Odluke, Pravilnika i Rješenja za dodjelu sredstava Udrugama za 2009. godinu. Navedeni akti napravljeni su u suradnji Virovitičko - podravske županije i Odbora za koordinaciju suradnje Virovitičko - podravske županije i nevladinog, neprofitnog sektora
695 čitanja | Više >>>

01.07.2008. Grad
U Virovitici ustrojen Zmajski stol U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica danas je održano ustrojenje virovitičkog Zmajskog stola za čijeg je pročelnika izabran prof. Ivan Zelenbrz, dok je za tajnika izabran Rajko Stilinović. Profesor Zelenbrz zahvalio se na časti koja mu je pripala nakon što je izabran pročelnikom virovitičkog Zmajskog stola koji je prema Zelenbrzovim riječima, za Virovitičko-podravsku županiju značajan rodoljubni, domoljubni i kulturni čin.
1846 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net