jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Vlada RH: Sav potreban novac za liječenje djece bit će osiguran iz proračuna
HND traži kažnjavanje osobe koja je vrijeđala i napala novinara Index.hr
Dan antifašističke borbe - sjećanje na osnutak Sisačkog partizanskog odreda
Predsjednika Sabora Jandroković čestitao Dana antifašističke borbe
Plenković čestitao Dan antifašističke borbe
Izaslanstvo Grada Virovitice položilo vijenac na Partizanskom groblju.
Udruga antifašista obilježila Dan antifašističke borbe.
  FlashNews:

Grad15.05.2008. Grad
Virovitica dobila nove suvenire Virovitica je dobila novu seriju dekorativnih izvornih suvenira – keramičkih skulptura u formi sitne plastike nastalih namjerom očuvanja i promicanja tradicije mikeštva kao nematerijalne baštine. Prvi niz od četiri skulpture-suvenira, Mikeš s kruhom (u znak dobrodošlice), Mikeš sa svitkom (u znak prijateljstva), Mikeš s virovitičkim oglasnim stupom (u znak komunikativnosti) i Mikeš s repom (u znak ustrajnosti) nastao je u suradnji sa Zlatom Šokec iz Pitomače, članice je Likovne radionice „Opatija“ i LIK-a „Nikola Trick“ iz Virovitice, umjetnice koja se od 1990. profesionalno posvetila keramici.
2642 čitanja | Više >>>

14.05.2008. Grad
Kiro opet gradonačelnik Ministar unutarnjih poslova u prethodnoj Vladi Republike Hrvatske, Ivica Kirin, koji je zbog «afere vepar» krajem prošle godine morao podnijeti ostavku na tu dužnost samo nekoliko tjedana prije službenog isteka mandata, danas je ponovno izabran za virovitičkog gradonačelnika. Za njegovo imenovanje je na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća glasovalo 13 vijećnika HDZ-a, HSP-a i HSU-a. Četiri vijećnika HSS-a, HNS-a, NGL-a i SDP-a nije došlo na sjednicu, a dva vijećnika napustilo je dvoranu neposredno prije glasovanja.
2068 čitanja | Više >>>

11.05.2008. Grad
Podijeljeno 4000 sadnica cvijeća Grad Virovitica i gradska Turistička zajednica, podijelili su građanima, u okviru ekološko-edukativne akcije «Više cvijeća-manje smeća» 4000 sadnica cvijeća. Na Trgu kralja Tomislava mnogobrojni Virovitičani opsjedali su štandove kako bi poklonjenim sadnicama ukrasili balkone i vrtove. U pogodnom programu sudjelovali su mališani Dječjeg vrtića Cvrčak, plesačice KUC-a, Virovitičke mažoretkinje te učenici virovitičkih škola - OŠ Ivane Brlić- Mažuranić, OŠ Vladimira Nazora i OŠ Virovitica.
999 čitanja | Više >>>

07.05.2008. Grad
Kirin se vratio zbog obitelji i prijatelja, Kožnjak direktor nove Virkomove tvrtke Virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak i predsjednik Gradske odbora HDZ-a, član Gradskog vijeća i bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin na današnjoj su konferenciji za novinare najavili izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća zakazanu za 14. svibnja na kojoj će Kožnjak biti razriješen dužnosti gradonačelnika.
2141 čitanja | Više >>>

06.05.2008. Grad
Ivica Kirin po treći puta virovitički gradonačelnik, Kožnjak u mirovinu!? Ono o čemu se šuškalo mjesecima, točnije od kada je Ivica Kirin, nakon «afere vepar» krajem prosinca prošle godine dao ostavku na mjesto ministra unutarnjih poslova, obistinit će se 14. svibnja na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća – Ivica Kirin vraća se u fotelju gradonačelnika Virovitice. Nitko u gradskoj upravo dnas o tome nije želio govoriti. Glasnogovornik Dario Vranek samo je kratko potvrdio da je za srijedu u 9 sati sazvana konferencija za tisak, ali da će novinarima pozivi s temom konferencije biti poslani tog dana rano ujutro. Međutim, Ivica Kirin nam je izjavio da će se na konferenciji obratiti on i gradonačelnik Zvonko Kožnjak.
1761 čitanja | Više >>>

02.05.2008. Grad
Obilježen Jom Hašoa, dan sjećanja na žrtve Holokausta Uz predstavnike židovske zajednice predvođeni predsjednikom virovitičke Židovske općine Željkom Weissom, te uz nazočnost zamjenika župana Zvonimira Koića, polaganjem vijenca i paljenjem šest svijeća koje simboliziraju šest milijuna pobijenih Židova tijekom nacističke strahovlade u Europi uoči i tijekom Drugog svjetskog rata, obilježen je Jom Hašou, dan sjećanja na žrtve Holokausta.
707 čitanja | Više >>>

01.05.2008. Grad
Na virovitičkim ribnjacima proslavljen 1. svibanj Povodom Međunarodnog praznika rada danas je u organizaciji Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice, na Prvom virovitičkom ribnjaku održano prvosvibanjsko druženje. Više stotina Virovitičana moglo je uživati u bogatom zabavno-glazbenom programu u kojemu su nastupili Gradska glazba Virovitica, Kulturno umjetničko društvo Virovitica, Virovitičke mažoretkinje, Sinovi podravine te Mikeš i Prco.
716 čitanja | Više >>>

27.04.2008. Grad
Prijavio policiji urušavanje pročelja zgrade u središtu grada pa zaradio kaznenu prijavu Kada je virovitički trgovac Alen Ojurović u četvrtak 24. travnja poslije podne nazvao policijsku postaju kako bi prijavio urušavanje pročelja zgrade u susjedstvu trgovine «Konikom», na Trgu Franje Tuđmana, u kojoj je zaposlen nije mogao ni slutiti da će umjesto sudjelovanja u akciji zaštite građana zaraditi kaznenu prijavu i uvredu kakvu nikad nije doživio.
2415 čitanja | Više >>>

26.04.2008. Grad
Čačincima kruže   priče o davno bačenom prokletstvu Jesu li brojne prometne i druge nesreće sa smrtnim posljedicama u Čačincima posljedica uroka, prokletstva ili samo slučajnost nitko zasigurno ne može reći. Ali kad smrt u godinu dana pokosi nekoliko osoba u istoj ulici, ili čak istoj obitelji, onda je to dobar povod za traženje uzroka te neobične pojave.
7854 čitanja | Više >>>

25.04.2008. Grad
Proširena sjednica Gospodarsko socijalnog vijeća Danas je u Maloj vijećnici Virovitičko – podravske županije, održana proširena sjednica Gospodarsko socijalnog vijeća Virovitičko – podravske županije kojoj su kao gosti prisustvovali, Mladenka Vargek Smoljan iz državnog inspektorata PJ Osijek ispostava Virovitica, te Vesna Hećimović dr. medicine rada.
785 čitanja | Više >>>

22.04.2008. Grad
Slatinski plinoinstalateri državni viceprvaci Matej Sabo i Tomislav Čakanić, učenici 3. razreda plinoinstalatera u slatisnkoj Srednjoj školi Marka Marulića, postigli su zapažen uspjeh na državnom natjecanju plinoinstalatera, koje je 17. travnja održano u Gradskoj plinari Zagreb. U konkurenciji osam ekipa koje su se plasirale na to natjecanje, oni su zauzeli drugo mjesto. Ispred njih bili su jedino učenici zagrebačke Škole za montažu, instalacije i metalne konstrukcije.
1490 čitanja | Više >>>

21.04.2008. Grad
Virovitičke mažoretkinje osvojile tri medalje Jučer je u Velikoj Gorici je održan 11. kvalifikacijski turnir mažoretkinja za Europsko prvenstvo koji je okupio oko 500 mažoretkinja iz 15 timova. Natjecale su se mažoretkinje u velikim formacijama sa štapom i s pom-ponom.
683 čitanja | Više >>>

21.04.2008. Grad
Gordana Čurik – nova predsjednica Lions cluba Vereucha U protekloj Lions godini, uz sada već tradicionalne humanitarne akcije, klub je organizirao Prvi hrvatski simpozij o kockanju s međunarodnim sudjelovanjem, vrlo uspješno realiziran je projekt Bajkama do stvarnosti - igračka za prijatelja, podržan je i rad Udruge dijabetičara Virovitice, a na sve ulaze u grad Viroviticu postavljenje su oznake dobrodošlice Lions kluba Vereucha.
1228 čitanja | Više >>>

17.04.2008. Grad
Otvorene nove prostorije Razvojne agencije Sjever – DAN Potpisom Sporazuma o davanju na korištenje prostorija između Grada Virovitice i Razvojne agencije Sjever – DAN, jučer su otvorene nove uredske prostorije Razvojne Agencije u Virovitici. Razvojna agencija Sjever osnovana je krajem 2004. godine inicijativom gradonačelnika gradova Varaždina, Koprivnice, Bjelovara i Virovitice te župana Međimurske županije. Osnivači su imali viziju povezati gradove sjeverozapadne Hrvatske u regiju razvijenih gradova koji će kroz agenciju ostvarivati zajedničke ciljeve.
1673 čitanja | Više >>>

16.04.2008. Grad
Virovitica - miran i siguran grad Da Virovitičani žive u sigurnom gradu, mogli su saznati gradski poglavari i predstavnici medija na sjednici poglavarstva na kojoj su virovitički „plavci“ iznijeli podatke o broju kaznenih djela, prometnih nezgoda, odnosno pozitivno ocijenili opće stanje sigurnosti u gradu za prošlu godinu, u kojoj su evidentirali 394 kaznena djela, od ubojstava, krađa, organiziranog kriminala…
1730 čitanja | Više >>>

05.04.2008. Grad
Utvrđeni  kriteriji za kupnju stanova iz Programa društveno   poticajne stanogradnje Po prihvaćanju inicijative Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama -APN iz Zagreba, nositelja investitorskih poslova u svezi s izgradnjom i prodajom stanova te pozitivnom iskazivanju javnog interesa građana Virovitice za kupnju stanova iz Programa društveno poticajne stanogradnje Vlade na području Virovitice, Poglavarstvo donošenjem je Odluke o uvjetima, kriterijima i postupku za kupnju stanova iz Programa društveno poticajne stanogradnje na 94. sjednici, utvrdio pravo na kupnju stanova hrvatskim građanima koji imaju prebivalište na području Virovitice.
914 čitanja | Više >>>

04.04.2008. Grad
Nova kuća za bolji život bolesnog Josipa Benka Virovitičko Gradsko poglavarstvo odlučilo je socijalno ugroženoj četveročlanoj obitelji Baneka kupiti kuću i na taj način riješiti njihov stambeni problem i pomoći im u teškoj životnoj situaciji. Riječ je o prizemnoj kući građenoj osamdesetih godina, površine 136 četvornih metara s pripadajućim zemljištem od oko 200 četvornih metara za što je izdvojeno 200.000 kuna.
943 čitanja | Više >>>

04.04.2008. Grad
Kreće izrada Urbanističkih planova uređenja Poslovne Zone 1 i Športsko-rekreacijske zone Urbanističkog plana uređenja „Poslovne zone Zapad 1“ i Urbanističkog plana „Športsko rekreacijske Zone“ teme koji su temeljeni na Programu mjera za unapređenje stanja u prostoru grada Virovitica za razdoblje 2005.-2008.g. i na GUP-u grada Virovitice kao strateškom dokumentu prostornog uređenja.
802 čitanja | Više >>>

03.04.2008. Grad
Grad kupuje kuću za socijalno ugroženu četveročlanu obitelj Grad je osigurao sredstva za kupnju kuće u Golom Brdu 161 u vrijednosti oko 200.000,00 kuna. Radi se o prizemnoj kući građenoj 80-ih godina, površine 136 m2, a ukupno zemljište veličine je oko 200 čhv-a.
710 čitanja | Više >>>

02.04.2008. Grad
Asfaltiran Mali park Ovih dana bit će sanirana oštećenja na kolnicima i u ostalim gradskim i prigradskim ulicama, a ukupna vrijednost radova na održavanju javnih površina u gradu iznosi oko milijun kuna. Djelatnici bjelovarske tvrtke Ceste započeli su asfaltiranje dijela Ulice Stjepana Radića, a završeni su radovi na proširenju i rekonstrukciji ceste u Malom parku. Ukupna vrijednost izvedenih radova na toj lokaciji iznosi 150.000 kuna.
940 čitanja | Više >>>