jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Obiteljski liječnici pozdravljaju najavu zapošljavanja 200 liječnika u primarnoj zaštiti
Sve više kriminala seli na internet; izolirana nije ni Hrvatska
Oštro se protivim promjeni naziva Trga maršala Tita
Počela i službena kampanja za izbor novog predsjednika SDP-a
U pet slavonskih županija do 2020. 2,5 milijardi eura iz EU fondova
Virovitica prijavljuje projekt Rekonstrukcija nerazvrstane ceste
Izdana građevinska dozvola za nove hale AMS BIOMASE
  FlashNews:

Grad07.03.2008. Grad
Cijela povijest Slatine bit će ispričana kroz školske predmete Nakon dovršenja rekonstrukcije i unutarnjeg uređenja zgrade starog kotara, u kojoj je nekad djelovala i škola, u tom će veličanstvenom zdanju svoje prostore imati i Zavičajni muzej Slatina. U potkrovlju zgrade bit će stalni postav muzeja, a u prizemlju galerija za povremene izložbe. Slatinski će muzej napokon imati i svoj depo, restauratorsku radionicu, priručnu knjižnicu i kancelarije, a ukupno će imati na raspolaganju oko 1100 četvornih metara adekvatnog prostora.
1402 čitanja | Više >>>

06.03.2008. Grad
Za Dom umirovljenika zainteresirano 250 osoba Zbog velikog interesa starijih osoba za mjestom na kojem bi proživjeli sigurnu i dostojanstvenu starost, daleko od obitelji kojima su na teret i bolesti koja ih sprječava za žive sami, Dom umirovljenika, koji bi primio veći broj osoba, aktualna je tema u Virovitici već više od deset godina. Za dio starije populacije, nepokretne i teško bolesne umirovljenike brinu se socijalne službe, te privatni domovi, no mnogi umirovljenici ne mogu si priuštiti između dvije i tri tisuće kuna mjesečno, koliko prosječno iznosi boravak kod privatnika.
1893 čitanja | Više >>>

05.03.2008. Grad
Nova odluka o javnim priznanjima Gradsko poglavarstvo Virovitice promijenilo je odluku o javnim priznanjima jer su u onoj iz 1999. godine primijećene neke manjkavosti, a tijekom vremena, kako je naglašeno, «učene su potrebe za promjenama» Umjesto dosadašnjih pet, novom odlukom o javnim priznanjima utvrđuju se četiri vrste javnih priznanja: Počasni građanin Grada Virovitice, Zlatna plaketa „Grb Grada Virovitice za životno djelo“, Zlatna plaketa Grada Virovitice i Zahvalnica Grada Virovitice.
630 čitanja | Više >>>

04.03.2008. Grad
Započeli radovi na adaptaciji Palače Pejačević Tri mjeseca nakon službenog početka obnove Palače Pejačević uriličenog uoči izbora u propagandne svrhe ovih su dana počeli i stvarni radovi. Dvadesetak djelatnika zagrebačke tvrtke Emporion plus d.o.o. započeli su s radovima na adaptaciji zaštićenog spomenika kulture kojega je Grad Virovitica dao u koncesiju na 20 godina tvrtki Gramatinvest d.o.o. iz Zagreba, vlasnika Ivice Matića. Radovi vrijedni oko 35 milijuna kuna trebali bi biti završeni najkasnije do ožujka 2009. godine.
1780 čitanja | Više >>>

04.03.2008. Grad
Za katastarske izmjere 81.668 kunu Za sufinanciranje izmjera katastarskih općina jedinica lokalne samouprave, Virovitičko – podravska županija izdvojila je 81.668.41 kuna za katastarske izmjere u općinama Mikleuš, Voćin i Suhopolje, te u naselju Požari u Virovitici. Sredstva su isplaćena temeljem Ugovora o nabavi za obavljanje geodetsko - katastarskih usluga u svrhu izrade katastra nekretnina na područjima jedinica lokalne samouprave u Virovitičko-podravskoj županiji.
627 čitanja | Više >>>

22.02.2008. Grad
Županija „Proljetne zvuke Jana Vlašimskog“ izdvaja 3000 kuna Prema odluci poglavara Virovitičko – podravska županija će sa 3.000 kuna pripomoći organizaciju ovogodišnje glazbene manifestacije „Proljetni zvuci Jana Vlašimskog“ koji će se održati u Virovitici. Ove godine „Proljetni zvuci Jana Vlašimskog“ održati će se po šesti put. Na taj način Virovitički glazbenici i njihovi gosti prirediti će niz koncerata u čast Jana Vlašimskog.
761 čitanja | Više >>>

19.02.2008. Grad
Novi prostor za dvije udruge branitelja Jučer su u prostorima bivše vojarne svečano otvorene nove uredske prostorije UHBDDR-a – Podružnica Virovitičko-podravske županije i UHBDDR-a – Klub „50. samostalni bataljun Zbora narodne garde Virovitica. Grad Virovitica namijenio je dio prostora bivše vojarne udrugama s područja grada, a UHBDDR je jedna od mnogih udruga koje su već uselile u nove prostore. Otvaranju je nazočio virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak i gradski pročelnik za društvene djelatnosti Marc Šojat.
1677 čitanja | Više >>>

18.02.2008. Grad
Kožnjak na gardilištu Poduzetničke zone III Gradonačelnik Zvonko Kožnjak u pratnji suradnika obišao je radove na izgradnji komunalne infrastrukture u virovitičkoj Poduzetničkoj zoni III. Dosad izvedeni radovi vrijedni su 2 milijuna kuna, a uređen je tamponski sloj ceste te su u tijeku radovi na izradi oborinske kanalizacije, izmještanju magistralnog vodovoda i 10 KV dalekovoda.Krajem prosinca prošle godine sklopljeni su ugovori s prvim investitorima u zoni (Beki, Galeb-mont, Enavigo, Domus i A.C.C.) od kojih su 4 proizvodnih, a jedna trgovačka djelatnost.
728 čitanja | Više >>>

12.02.2008. Grad
Stiglo VIDI-jevo prizanje Na adresu virovitičke gradske uprave, ovih dana je stiglo VIDI-jevo priznanje za Službene stranice grada Virovitice (www.virovitica.hr) , koje su u prosincu 2007. godine u sklopu Nacionalnog Internet natječaja VIDI Web Top 100 uvrštene u popis stotinu najboljih hrvatskih web stranica, odnosno u listu deset najboljih hrvatskih web stranica u kategoriji Vladine organizacije i državne institucije.
725 čitanja | Više >>>

11.02.2008. Grad
Predstavljen SAPARD U organizaciji Razvojne agencije Sjever – DAN, danas je u prostorijama virovitičke Gradske uprave održana prezentacija 3 .natječaja pretpristupnog programa Europske unije za poljoprivredu i ruralni razvoj – SAPARD. Voditeljica projekata Razvojne agencije Sjever, Biserka Zamostni, pobliže je objasnila natječajnu proceduru 3. natječaja SAPARD programa, dok je predstavnik Hrvatske banke za obnovu i razvoj Hrvoje Galičić, prisutnima iznio mogućnosti kreditiranja projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju.
1187 čitanja | Više >>>

09.02.2008. Grad
Čega se u korizmi odriču Zvonko Kožnjak i Željka Grahovac „Nemam takav karakter da mogu prestati pušiti, zato sam si odredila „kaznu“ da si cijelu korizmu neću kupiti niti jednu krpicu, niti jedan novi odjevni predmet“ – povjerila nam je Željka Grahovac, predsjednica virovitičkog Gradskog vijeća i vjernica župe sv. Roka, svoje planove za korizmu. Nismo odoljeli pa smo poznate pitali onu staru „čega će se odreći“.
1282 čitanja | Više >>>

09.02.2008. Grad
Bušilicom do koncertne dvorane Djelatnici pitomačkog građevinskog poduzeća Croming rade na rekonstrukciji i obnovi zgrade Osnovne glazbene škole Jan Vlašymski u Virovitici, kojima će se postojeći kapaciteti zgrade proširiti, pa će osoblje i učenici konačno moći imati nastavu samo u učionicama, a ne, kao dosad, i u podrumu, kuhinji i zbornici.
678 čitanja | Više >>>

05.02.2008. Grad
Kirin aktivirao vijećnički mandat U sjeni rasprave oko glasovanja o (ne)povjerenju gardonačelniku Kožnjaku, donedavni ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, koji je je zbog „afere vepar“ dao ostavku samo nekoliko dana prije kraja mandata, aktivirao je mjesto u virovitičkom Gradskom vijeću. On je, zapravo, zamijenio svoju zamijenu, vijećnicu Zdenku Perak. Kirin je cijelo vrijeme izbjegavao novinare i nije želio davati izjave. „Neću ništa komentirati. Doći će vrijeme kada ćemo se opet obračati javnosti“.
1453 čitanja | Više >>>

03.02.2008. Grad
Virovitičko Gradsko vijeće o povjerenju gradonačelniku Kožnjaku Predsjednica virovitičkog Gradskoga vijeća Željka Grahovac sazvala je za utorak, 5.veljače redovitu sjednicu Gradskog vijeća u čiji je dnevni red uvršten prijedlog trećine vijećnika o iskazivanju nepovjerenja gradonačelniku Zvonku Kožnjaku.
1022 čitanja | Više >>>

01.02.2008. Grad
Maškare preuzele gradsku vlast Simboličnom predajom ključa Grada, gradonačelnik Zvonko Kožnjak je mirnim putem predao vlast maskiranim mališanima. Sljedećih pet dana Gradom će upravljati gusari, princeze, superheroji, vile i klauni. Grad će pretvoriti u veliku pozornicu smijeha i plesa, a odrasle će poslati na godišnji odmor i u vrtiće.
1087 čitanja | Više >>>

31.01.2008. Grad
Predstavljen detaljni plan uređenja Južnog bloka Članovima Gradskog poglavarstva predstavljen je detaljni plan uređenja virovitičke četvrti „Južni blok“ u kojem je, uz već postojeće stambene zgrade i obiteljske kuće sagrađene prije dvadesetak godina, samo u protekle dvije godine niknulo četiri nove zgrade. O tome je govorio dipl. inž. građevinarstva Željko Lovreković, iz virobitičke tvrtke „VTC projekt“, čiji je tim stručnjaka osmislio plan.
1722 čitanja | Više >>>

24.01.2008. Grad
Virovitica konačno dobiva suvremeni poštanski ured s pristupom za invalide U poštanskom uredu Središte pošta Virovitica počeli su radovi na adaptaciji poslovih ureda u Masarykovoj ulici, a svi poštanski poslovi trenutno se obavljaju u prostorijama zgrade Gradskog društva Crvenog križa koja se nalazi preko puta zgrade pošte. Direktor Poštanskog središta Virovitica, Zdenko Blažičević, zamolio je građane za strpljenje i razmijevanje jer četrdesetak djelatnika privremeno radi u skromnijim uvjetima i skučenom prostoru.
2378 čitanja | Više >>>

24.01.2008. Grad
Stigla lokacijska dozvola za gradnju Centra za djecu s poteškoćama u razvoju Grad Virovitica je dobio je lokacijsku dozvolu za gradnju Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Masarykovoj ulici. Riječ je o zgradi u kojoj će biti smještena osnovna školu za djecu s poteškoćama u razvoju, vrtić, jaslice, radionice za rehabilitaciju i spavaonice. Osim toga bit će sagrađena trodijelna sportska dvorana s tisuću mjesta koju će uz školsku djecu moći koristiti i građani te podzemna garaža sa 70 parkirnih mjesta.
1447 čitanja | Više >>>

23.01.2008. Grad
Konstituiran Savjet mladih, predsjednik Dalibor Per Na konstituirajućoj sjednic Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice za predsjednika izabran Dalibor Per, a za njegovu zamjenicu Tajana Šibenik. Savjet mladih bi se trebao baviti „rješavanjem pitanja i problema mladih“ te „unapređivanje položaja mladih“.Savjet mladih grada Virovitice imati će utjecaj na donošenje i provedbu odluka Gradskog vijeća koje su od interesa za mlade, a to konkretno znači da će virovitički Savjet mladih predlagati Gradskom vijeću raspravu o svim pitanjima od značaja za unapređivanje mladih“, obasnila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice, Željka Grahovac.
1676 čitanja | Više >>>

22.01.2008. Grad
Dobivena suglasnost Ministarstva kulture za zašticeni Park oko dvorca u Virovitici Upravno vijece Javne ustanove za upravljanje zašticenim prirodnim vrijednostima Viroviticko - podravske županije donijelo je Pravilnik o unutarnjem redu za zašticeni Park oko dvorca u Virovitici u kolovozu 2007. godine. Pravilnik je dostavljen Ministarstvu kulture na suglasnost, a prije usvajanja od strane Upravnog vijeca ustanove. Ministarstvo kulture je dalo suglasnost na Pravilnik o unutarnjem redu Parka oko dvorca Pejacevic u Virovitici.
250 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net