jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Novi pomoćnici ministra zdravstva Vili Beroš i Gordan Žanić
Sabor u četvrtak o izmjenama zakona o obrani i o službi u Oružanim snagama RH
Sabor u četvrtak o izmjenama zakona o obrani i o službi u Oružanim snagama RH
Glasovac (SDP): Premijer treba razriješiti Buljan Culej
Petrov pozvao predsjednicu da prijeđe s riječi na djela
Hrvatski javni dug na kraju trećeg lanjskog tromjesečja 81 posto BDP-a
Hrvatska među tri zemlje EU s najvećim rastom turističkih noćenja
  FlashNews:

Grad01.07.2008. Grad
U Virovitici uskoro Državni arhiv Virovitičko - podravske županije? Ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva Stjepan Čosić i predsjednik Hrvatskog arhivskog vijeća Jozo Ivanović posjetili su Viroviticu gdje su se sastali s gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom, njegovim suradnicima i županom Virovitičko - podravske županije Tomislavom Tolušićem.
1084 čitanja | Više >>>

01.07.2008. Grad
Javna rasprava o novom načinu financiranja Udruga Napravljen je prijedlog nove Odluke, Pravilnika i Rješenja za dodjelu sredstava Udrugama za 2009. godinu. Navedeni akti napravljeni su u suradnji Virovitičko - podravske županije i Odbora za koordinaciju suradnje Virovitičko - podravske županije i nevladinog, neprofitnog sektora
684 čitanja | Više >>>

01.07.2008. Grad
U Virovitici ustrojen Zmajski stol U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica danas je održano ustrojenje virovitičkog Zmajskog stola za čijeg je pročelnika izabran prof. Ivan Zelenbrz, dok je za tajnika izabran Rajko Stilinović. Profesor Zelenbrz zahvalio se na časti koja mu je pripala nakon što je izabran pročelnikom virovitičkog Zmajskog stola koji je prema Zelenbrzovim riječima, za Virovitičko-podravsku županiju značajan rodoljubni, domoljubni i kulturni čin.
1823 čitanja | Više >>>

29.06.2008. Grad
Prvi put u povijesti Virovitice zaprašivanje dosadnih krvopija Prvi put u povijesti Virovitice danas će neki dijelovi grada biti tretirani protiv komaraca! Virovitička gradska vlast i komunalna tvrtka «Flora Vtc» uslišali su apele građana i odlučili objaviti rat neviđenoj najezdi tih napasnika. Iako u Virovitici ne postoji organizirano praćenje komaraca na osnovu kojih bi se mogli izvesti pouzdani zaključci, stariji građani tvrde da ih nikada nije bilo više nego ove godine. Jednako puno ih ima i u gradu, prigradskim naseljima i selima te na poljima i u šumama što otežava život građana. Stručnjaci tvrde da su nezapamćeno veliki broj komaraca uzrokovale oborinske naplave i dizanje razine podzemnih voda.
1666 čitanja | Više >>>

29.06.2008. Grad
Što je Virovitičanima otpad, njima je zarade za život „Napišite da zahvaljujem svim Hrvatima koji mi daju da radim. To napišite. Da nije ovog smetlišta, ja, muž i naše devetero djece umrli bi od gladi. Od ovoga ja imam brašno, mi imamo kruh - priča 55. godišnja muslimanka Razija Šečić na virovitičkom odlagalištu otpada Bajeru.Okružena crnim vrećama polupunima plastičnih boca, starog željeza, žicama i drugim viškom iz virovitičkih domaćinstava, Razija pokazuje „blago" kojeg ona i još desetak drugih žena sakupljaju na Bajeru svakog radnog dana od 9 ujutro do 15 poslijepodne.
2228 čitanja | Više >>>

29.06.2008. Grad
Ugovor o adaptaciji Palače Pejačević pred raskidom Ni pola godine nakon službenog početka obnove Palače Pejačević upriličenog uoči izbora nosu počeli radovi na obnovi Palače Pejačević iako je dvadesetak radnika zagrebačke tvrtke Emporion plus d.o.o. u ožujku ove godine «uvedeno» u posao. Došli, vidjeli, izmjerili, pripremili i - otišli.«Stalno se nadamo da će se radnici pojaviti, a njih nema. Poslali smo upiti godina tvrtki Gramatinvest d.o.o. iz Zagreba s kojom je sklopljen ugovor o koncesiji na 20 godina da se žurno očituju o čemu je riječ. Ukoliko sljedećeg tjedna ne počnu radovi raskinut ćemo ugovor. Navodno je nastao problem između Gramatinvesta i njihovih kooperanta, ali se nas to ne tiče», izjavio nam je jučer virovitički gradonačelnik Ivica Kirn dodavši da već sada ima nekoliko virovitičkih tvrtki koje su zainteresirane da preuzmu posao.
2070 čitanja | Više >>>

25.06.2008. Grad
Otvorena veterinarska ambulantu u Špišić Bukovici Župan Tomislav Tolušić otvorio je prostorije nove veterinarske ambulante u Špišić Bukovici. Vrijednost radova na uređenju ambulante iznosi 350.000 kuna, a zaposlena su i tri djelatnika. Na području općine Špišić Bukovice više od 25 godina nije postojala veterinarska ambulanta što je uvelike otežavalo stanovništvu obavljanje poljoprivrednih djelatnosti, posebno stočarstva.
1049 čitanja | Više >>>

23.06.2008. Grad
Započelo Slatinsko ljeto 2008. U organizaciji gradske Turističke zajednice i slatinskoga Gradskog poglavarstva, u nedjelju je započela ovogodišnja kulturno-zabavna manifestacija Slatinsko ljeto 2008.Mnogi mališani obradovali su se konjima u Parku 136. brigade u središtu grada, gdje su im aktivisti Konjičkoga kluba Papuk omogućili besplatno stjecanje prvoga jahačkog iskustva. Pomagali su im popeti se na konja, davali upute kako će se držati i vodili konje, što su mnogi roditelji poželjeli ovjekovječiti fotoaparatima.
1509 čitanja | Više >>>

20.06.2008. Grad
U subotu počinje Škola plivanja U subotu 21. lipnja 2008, na virovitičkom gradskom bazenu počinje škola plivanja. Poduka u plivanju će se odvijati u 3 cjeline po 10 dana, a u svakoj cjelini nalazit će se po 6 grupa. Škola plivanja obuhvatit će oko 230 djece u dobi od 4-8 razreda, a svaka grupa sastoji se od maksimalno 15 polaznika. Škola plivanja traje do 20. srpnja, a sudjeluju učenici virovitičkih osnovnih škola Vladimir Nazor i Ivane Brlić Mažuranić, te područnih škola.
1133 čitanja | Više >>>

20.06.2008. Grad
Muzej najavio ikovnu radionicu Aerosol art. U okviru projekta "Mladi umjetnici se predstavljaju", 27. lipnja 2008. Gradski muzej Virovitica organizira likovnu radionicu Aerosol art. Radionicu organiziramo na mostu ispred Dvorca Pejačević.
750 čitanja | Više >>>

19.06.2008. Grad
Poslovni park za parkirališta, zgrade i tržnicu Stiže pauk na ulice, kreće ozbiljnije obračunavanje sa vozačima koji parkiraju vozila na zelenim površinama, uvode se kazne za lijepljenje plakata na privatne izloge koji kasnije ostaju ruglo, uvodi se naplata na sva parkirališta u gradu - u kratkim crtama sve navedeno je posao novoosnovanog društva s ograničenom odgovornošću, Poslovnog parka Virovitica, kojeg su sa 20.000 kuna temeljnog kapitala osnovali gradski poglavari. - Posao društva je složen, no sigurno je da će konačno uvesti red na ulice. Društvo neće raditi samo tijekom radnih dana, nego i vikendom, osobito na parkiralištima, gdje je velika gužva i nemar - komentirao je osnutak gradonačelnik Ivica Kirin.
895 čitanja | Više >>>

19.06.2008. Grad
Dobročinitelj Charly Halswanter budući počasni građanin Njemački dobročinitelj Charly Halswanter ove će godine biti proglašen počasnim građaninom Virovitice, na svečanoj sjednici Gradskog Vijeća povodom Dana grada, odlučilo je Gradsko poglavarstvo Virovitice. Titulu počasnog građanina C. Halswanter iz prijateljskog grada Traunreuta zaslužio je zbog nesebične pomoći Virovitici, osobito đacima i Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić.
965 čitanja | Više >>>

18.06.2008. Grad
U Flori pušteno postrojenje za sortiranje i prešanje ambalažnog otpada Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo, danas je u virovitičkoj komunalnoj tvrtki «Flora Vtc» pustio u pogon postrojenje za sortiranje i prešanje ambalažnog otpada vrijedno 1,5 milijuna kuna. Riječ je o modernoj liniji kapaciteta 10 do 14 tona ambalažnog otpada u jednoj smjeni koja se sastoji od usipnog koša, pužnog rasipača, perforatora, transportnog sustava, sortirnice i pedeset tonske automatske preše-balirke s vagom i sustavom nadzora. Pogon su proizveli i instalirali stručnjaci tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca.
2302 čitanja | Više >>>

18.06.2008. Grad
Mladi Slatinčani na prijemu kod gradonačelnika U četvrtak, 19.06.2008 učenici slatinske OŠ Eugena Kumičića zajedno sa svojim mentorima, bit će na prijemu kod slatinskog gradonačelnika Ivana Roštaša. Prijem će se održati u Hrvatskom domu sa početkom u 18 sati. Na prijem su pozvani samo najbolji, a takvih je ove školske godine u našoj školi bilo puno, od uspjeha na županijskoj razini pa sve do blistavih rezultata na državnim natjecanjima. Sjetimo se samo državnih prvaka na natjecanju iz biologije, prve nagrade naših filmaša " Iskrice" za kratki igrani film «Praznoglavci», državnih prvaka u krosu muška i ženska ekipa.
672 čitanja | Više >>>

17.06.2008. Grad
Osnovan Centar za cjeloživotno učenje U uredu Razvojne Agencije Sjever - DAN, održana je osnivačka skupština Centra za cjeloživotno učenje, u nazočnosti direktora Agencije Andrije Petrovića i gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina. Centar za cjeloživotno učenje je nestranačka, nevladina, neprofitna, samostalna institucija čiji je zadatak promicanje, organiziranje i provođenje cjeloživotnog učenja...
989 čitanja | Više >>>

14.06.2008. Grad
Općini Čađavica dodijeljena  potpore za zapošljavanje radnika putem javnih radova U prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Virovitica održano je potpisivanje ugovora o dodjeli potpore za zapošljavanje radnika putem javnih radova. Ugovore su u Područnoj službi Virovitica potpisali privremena pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Virovitica, Lahorka Weiss i načelnik općine Čađavica, Mirko Rončević.
701 čitanja | Više >>>

13.06.2008. Grad
Učenici na dar  invalidska kolica Kako bi se učenici Osnovne škole Virovitica, Ivani Kaić, olakšalo kretanje, a boravak u školi učinio što ugodnijim, danas su predsjednik i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa grada Virovitice, Zdenko Blažićević i Marko Teskera, izvršili zamjenu dotrajalih invalidskih kolica - novima. Kako za učenike škole, tako i za Ivanu ovo je bio veliki događaj pa stoga nije mogla skiti oduševljenje, ali i suze radosnice.
720 čitanja | Više >>>

13.06.2008. Grad
Gurnuo glavu u rupu na cesti Zoran Stipić odlučio je upozoriti gradske vlasti u Virovitici na loše stanje prometnica. Na jednoj od glavnih gradskih prometnica koja je povezana na državnu cestu D2 je, ističe, velika rupa koja nije sanirana. Stipić je glavu ugurao u nju kako bi, kaže, pokazao da su i rupe na cestama uzroci prometnih nesreća.
1685 čitanja | Više >>>

12.06.2008. Grad
Dodjela nagrada za  „Iskoristi   dan“ U Velikoj vijećnici Virovitičko – podravske županije, sutra s početkom od 9 sati, održati će se dodjela nagrada za sudjelovanje na likovnom i literarnom natječaju „Iskoristi dan“. Na temelju programa rada Školskih preventivnih program po osmi put se organizirao natječaj za učenike osnovnih škola u likovnom izričaju, te po sedmi put za učenike osnovnih i srednjih škola u literarnom izričaju na temu „Iskoristi dan…“.
748 čitanja | Više >>>

11.06.2008. Grad
Vjerovat ćemo kada vidimo, dosta smo se toga naslušali svih proteklih godina Plavljenje vrtova, staja, svinjaca, garaža, podruma pa i kuća je problem s kojim mještani prigradskog virovitičkog naselja Korija žive već 30 godina. Oborinske vode koje se slijevaju s Bilogore, prolaze kroz propuste ispod željezničke pruge Virovitica - Koprivnica, i nakon što na poljima formiraju jezero, probijaju se kroz pješčano tlo i uzrokuju poplave u dijelu naselja dva do tri puta godišnje.
3590 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net