jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Lovrinčević: Hrvatska će 2016. godine stvoriti samo 9000 novih radnih mjesta
Hrvatska potpisala memorandum koji će omogućiti veću zaštitu ptica grabljivica
HNB će pregledati anekse ugovora koje je Erste banka poslala dužnicima u švicarcima
Krenuo besplatan prijevoz za starije i nemoćne osobe
Virkom nabavlja vozila na električni pogon
Otvoreno novo dječje igralište u Južnom bloku
Flora kupila dva nova trokomorna specijalna komunalna vozila
  FlashNews:

Grad22.10.2007. Grad
Pronađeno 2,6 grama marihuane Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, policijski službenici PU virovitičko – podravske proveli pretražili su stan i ostale prostorija 28 – godišnjeg I.H. i kuću njegove bake B.K., te vikend kuću, koju također I.H. koristi. Tom prilikom pronađena je PVC vrećica u kojoj se nalazilo 2,6 grama opojne droge tipa marihuana.
555 čitanja | Više >>>

19.10.2007. Grad
Prinosi šećerne repe manji za 15 posto Zbog velike modernizacije pogona u virovitičkoj tvornici šećera «Viro» ovogodišnja kampanja šećerne repe krenula je dvadesetak dana kasnije nego inače. U devedeset dana bit će prerađeno 500.000 tona šećerne repe od koje se planira proizvesti 65 tisuća tona šećera.
601 čitanja | Više >>>

15.10.2007. Grad
Umjesto vojarne veleučilište, škole, sportska dvorana, stadion i bazeni Ministar obrane Berislav Rončević i gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak potpisali su danas u Virovitici sporazum o primopredaji virovitičke vojarne. Virovitička vojarna predana je Gradu Virovitici odlukom Vlade Republike Hrvatske od 25. svibnja ove godine. Razgovori na izradi idejnog projekta za buduće namjene čitavog kompleksa počeli su još u rujnu prošle godine, a brigada koja je zadnja bila u vojarni (15 POtrb) ugašena je 31. srpnja ove godine Dugoročnim planom razvoja Hrvatske vojske.
5692 čitanja | Više >>>

12.10.2007. Grad
Uskoro blokiranje nepropisno parkiranih automobila Virovitičko Gradsko poglavarstvo usvojilo je odluku o premještanju i blokiranju nepropisno zaustavljenih, parkiranih i napuštenih vozila. Takve automobile s virovitičkih ulica, trgova i javnih površina «lisicama» će uklanjat ovlaštene osobe MUP-a i komunalni čuvari.
1195 čitanja | Više >>>

12.10.2007. Grad
Nova regulacija prometa u virovitičkim ulicama Virovitičko Gradsko poglavarstvo donijelo je odluku o novoj regulaciji prometa u ulicama Tina Ujevića, Anatuna Mihanovića, Augusta Šenoe, Vinogradskoj, Petra Preradovića, Franje Fuisa i Aleji maturanata u Virovitici, Franje baruna Trenka u Taborištu, Zagrebačkoj u Čemernici i cesti za naselje Sveti Đurađ.
1854 čitanja | Više >>>

09.10.2007. Grad
Pripreme za projekt poticajne stanogradnje Virovitičko Gradsko poglavarstvo donijelo je odluku o osnivanju Povjerenstva za provedbu programa poticajne stanogradnje na području grada Virovitice. Prema riječima gradonačelnika Zvonka Kožnjaka cilj je poticati gradnju stanova kako to, već desetak godina, čine Zadar, Varaždin ili Zagreb, ali stvarajući vlastiti model.
849 čitanja | Više >>>

03.10.2007. Grad
Virovitičani nezadovoljni ponudom za subotnji izlazak Kada je prije nešto više od godinu dana zatvoren Vanadis u centru grada, a bio je okupljalište mladih koje je vodila Hrvatska mladež, Virovitičani željni plesa i subotnjeg provoda ostali su bez jednoga od ukupno dva diskača.
1232 čitanja | Više >>>

29.09.2007. Grad
Započela isplata za drva Grad Virovitica započeo je sa isplatom sredstava za podmirenje troškova korisnicima pomoči za uzdržavanje koji se griju na drva. Tom prigodom današnjoj isplati nazočio je i gradonačelnik Zvonko Kožnjak koji je iskoristio priliku da porazgovara sa korisnicima socijalne skrbi o problemima s kojima se najčešće susreću. Ovogodišnji odobreni iznos za samca ili obitelj iznosi 950,00 kuna. Prema popisu Centra za socijalnu skrb pravo na isplatu ima 194 korisnika socijalne skrbi što ukupno iznosi 184.300,00 kuna.
1226 čitanja | Više >>>

27.09.2007. Grad
Vijećnici HSP-a napustili sjednicu Gradskog vijeća Zbog nemogućnosti postavljanja pitanja na aktualnom satu gradskog vijeća Grada Virovitice, HSP-ovi gradski vijećnici grada Virovitice napustili su današnju sjednicu. Također, vijećnici HSP-a gradskog vijeća Grada Virovitice, uvidjeli su nedostatke „Poslovnika gradskog vijeća Grada Virovitice“ (objavljen u Službenom vjesniku-službeno glasilo Grada Virovitice, 27. prosinca 2001. godine).
955 čitanja | Više >>>

27.09.2007. Grad
Grahovac: Kapoli i Vukšić na neobičan način ostvaju medijsku pozornost uvaženi vijećnici HSP-a znaju ili su do sada morali znati da je Poslovnikom Gradskog vijeća propisano da prednost pri postavljanju pitanja na aktualnom satu imaju predsjednici Klubova. S obzirom da HSP ima samo dva vijećnika, HSP u Gradskom vijeću nema svoj Klub jer je uvjet za formiranje Kluba vijećnika postojanje najmanje tri člana, odnosno tri vijećnika u sazivu Vijeća.
1120 čitanja | Više >>>

23.09.2007. Grad
Pravo na slobodnu izradu nadgrobnih spomenika za «nepoznatog» kupca samo za  jednog klesara Nezadovoljan kršenjem Pravilnika i Odluke o grobljima, virovitički poduzetnik Zdravko Vrban, vlasnik zanatske radnje za završne radove u građevinarstvu, «Vigra», više puta se usmeno obraćao Upravnom odjelu za prostorno uređenje i komunalne djelatnosti Grada Virovitice i komunalnom poduzeću «Flora VTC» koje gospodari virovitičkim Gradskim grobljem. Vrban smatra da je njegova tvrtka, iz njemu nejasnih razloga, diskriminirana jer ne može ostvariti pravo na slobodnu izradu nadgrobnih spomenika za «nepoznatog» kupca.
2489 čitanja | Više >>>

22.09.2007. Grad
Ministar Kirin otvorio tvornicu za preradu začinske paprike Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin otvorio je jučer u Turanovcu nedaleko od Virovitice novi pogon za preradu, sušenje, mljevenje i pakiranje začinske paprike zagrebačke tvrtke «Šafram». Zagrebački poduzetnik Mirko Šafranko tvrtku je osnovao 1991. godine, a tvornicu u Turanovcu sagradio je 2004. godine. Prve godine iz nje je na tržište plasirano pet tona mljevene paprike, a prošle godine oko 150 tona.
2025 čitanja | Više >>>

21.09.2007. Grad
Okućnica obitelji Romić najljepša u Hrvatskoj najljepšom privatnom okućnicom u kontinentalnoj Hrvatskoj u akciji Hrvatske turističke zajednice "zeleni cvijet". - Iznenađen sam jer se nisam previše nadao nagradi. Jedno je kad vidite lijepu kuću, puno cvijeća i zelenila kod nekog drugog, pa se divite kako je sve prelijepo, uredno, kako super izgleda. Kad to sami radite, u svom vrtu, gledate na to i kao na posao, a ne samo kao na nešto lijepo, za ukras - kazao je virovitički poduzetnik Robert Romić.
10114 čitanja | Više >>>

04.09.2007. Grad
Primitivni kič u Virovitici: Kloniranje strašila Nakaradni niz političke sadnje spomenika s likom Franje Tuđmana u svim pozama - za sada od stojećeg do sjedećeg -nezaustavljivo se nastavlja. Virovitica neki dan potvrđuje da je Franjo Tuđman, unatoč 21 stoljeću i demokraciji, prestigao brojem spomeničke nazočnosti po svim hrvatskim kutovima, totalitarni običaj i nadmašio prethodnika druga Tita. Poput vrtnih patuljaka samo u zagasitoj i sumornoj boji neke rezignacije Tuđmani niču gdje tko hoće: u travi, na putu, u privatnom dvorištu, uz cestu, na trgu, na plaži...
2759 čitanja | Više >>>

27.08.2007. Grad
Kožnjak: SDP-ove ocjene o poduzetničkim zonama su paušalne Na stav SDP-a o podiuzeničkim zonama očitovao se danas virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak (HDZ). "To su sve paušalne ocjene, bez osnove. Naše su zone velikih površina i radovi na izvođenju komunalne infrastrukture su financijski visoki. Nije isto imati zonu od šest ili čestrdesetak hektara.
1034 čitanja | Više >>>

23.08.2007. Grad
Nitko u državi dosad nije otkrio kamo je iz štednih zadruga nestalo 128 milijuna Ni dvije godine nakon što je 1285 prevarenih štediša u propaloj Štedno-kreditnoj zadruzi ostalo bez 105 milijuna kuna, a još dvjestotinjak štediša izgubilo 23 milijuna kuna u uništenoj Zanatskoj štedno-kreditnoj zadruzi Virovitica, pravda nije daleko odmakla. Nekoliko čelnika tih financijskih institucija osuđeno je zbog zloporaba, nekoliko je dobilo oslobađajuće presude, ali štediše svoj novac još nisu vidjeli.
1398 čitanja | Više >>>

20.08.2007. Grad
Prijave za Izložbu voća i povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda do 25. kolovoza I ove godine održati će se Izložba voća i povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda Virovitičko – podravske županije. Izložba će se održati 1. rujna u Virovitici i biti će četvrta po redu. Pokrovitelj izložbe je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva uz organizaciju Virovitičko – podravske županije i Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu Virovitičko – podravske županije.
493 čitanja | Više >>>

18.08.2007. Grad
Tri blagdanske laži gradonačelnika Kožnjaka! Da su u laži kratke noge zna svako dijete jer to je prva poslovica koju nas uče u obitelji ili školi. U samo tri prosto proširene rečenice koju je na otkrivanju kipa dr Franje Tuđmana izrekao gradonačelnik Zvonko Kožnjak slagao je tri puta. Ili misli da mi imamo kratko pamćenje ili ne poznaje grad kojeg vodi ili misli da povijest počinje od njega.
3117 čitanja | Više >>>

18.08.2007. Grad
Kožnjak odgovara kritičarima i poziva medije da više ne prenose neistine Samozvani političari iskrivljavanjem mojih izjava te iznošenjem niza neistina obmanjuju javnost prezentirajući svoje viđenje projekata unatoč nepoznavanju stvarnog stanja i osnovnog predznanja koje se svodi na zbrajanje i točno prezentiranje.
2174 čitanja | Više >>>

16.08.2007. Grad
Škvorčević: Samo ljubav može izliječiti ljudsko dostojanstvo „Budimo dostojni vremena koje nam je Bog dodijelio živjeti“ – poruka je požeskog biskupa msgr. dr. Antuna Škvorčevića na euharistijskom slavlju kojega je u perivoju župne crkve sv. Roka u Virovitici predvodio danas, povodom blagana Sv. Roka, zaštitnika grada. Biskup Škvorčević pozvao je mnogobrojne vjernike, predstavnike gradske i županijske vlasti, Vlade i sabora, da svojim životom slijede primjer Sv. Roka, koji je prije sedam stoljeća otkrio Krista i njegov model čovjeka.
794 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net