jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Udruge: Nakićeva odluka o C1 uputnici izazvala kaos u sustavu
Šikić: Od jeseni kreće program socijalnog poduzetništva
Savez slijepih: Novca za nas nema, za političku promidžbu ima
HNS osudio postavljanje šatora u Srbu
HND osuđuje primitivan napad HNiP-a na Ljubicu Letinić
Ministarstvo kulture raspisalo poziv za predlaganje programa u kulturi 2017.
DZS: Prosječna neto plaća za travanj 5.633 kune
  FlashNews:

Grad12.12.2007. Grad
Potpisan ugovor o gardnji sustava odvodnje otpadnih voda Predstavnici Grada Virovitice, Hrvatskih voda i komunalne tvrtke «Virkom» potpisali su Ugovor o financiranju odvodnje otpadnih voda u virovitičkim prigradskim naseljima Korija, Sveti Đurađ, Podgorje i Golo Brdo te izgradnju Retencioznog bazena.
691 čitanja | Više >>>

07.12.2007. Grad
Unatoč sve strožim propisima, otpad se i dalje spaljuje u dvorištima Gusti crni oblaci, praćeni smradom spaljene gume, plastike, stiropora i drugog otpada, koji se povremeno mogu vidjeti u gradovima Virovitičko-podravske županije, izvan su kontrole inspekcija, koje u 2007. godini nisu utvrdile nijedan slučaj zagađivanja okoliša onečišćenjem zraka.U Slatini su ovaj četvrtak, u tamošnjoj industrijskoj zoni, prerađivači spaljivali otpad.
580 čitanja | Više >>>

29.11.2007. Grad
Projekt navodnjavanja „Novi Gradac – Detkovac“ za 900 hektara Sutra (petak) 30. studenog, u 11 sati, u prostorijama Virovitičko – podravske županije, Trg Ljudevita Patačića 1, potpisati će se ugovor za Projekt navodnjavanja “Novi Gradac -Detkovac”. Ugovor će biti potpisan između Virovitičko - podravske županije kao naručitelja izrade Projekta i Elektroprojekta d.d. iz Zagreba kao izrađivača Projekta.
1452 čitanja | Više >>>

28.11.2007. Grad
Zatvorena cesta Sveti Đurađ - Podgorje Zbog radova na kolniku privremeno se zatvara za sav promet lokalna cesta LC-40021 Virovitica - Podgorje na dionici od Fujsove ulice do Podgorja. Cesta će biti privremeno zatvorena od 27.11.2007. godine do okončanja radova (3 radna dana) od 08,00 do 16,00 sati.
801 čitanja | Više >>>

28.11.2007. Grad
Počelo asfaltiranje Aleje maturanata Djelatnici Hrvatskih cesta započeli su s postavljenjem asfaltnog sloja u Aleji maturanata, ulici koja povezuje Viroviticu s prigradskim naseljem Svetim Đurđom. Dužina trase je 584 metara, a vrijednost radova iznosi 244.000 kuna. Cesta prema Svetom Đurđu uništena je zbog prometovanja kamiona i drugih radnih strojeva koji su sudjelovali na izgradnju sjeverne virovitičke obilaznice.
905 čitanja | Više >>>

22.11.2007. Grad
Za obnovu zgrade Stare franjevačke apoteke Vlada doznačila dva milijuna kuna Vlada Republike Hrvatske doznačila je virovitičkom Franjevačkom samostanu dva milijuna kuna za nastavak radova na obnovi zgrade «Stare franjevačka apoteke» na Zvonimirovom trgu u središtu grada. Jedna od najstarijih zgrada u Virovitici sagrađena je u 18. stoljeću. Prema konzervatorskoj studiji koja je načinjena prije radova na obnovi smatra se da je zgrada Stare franjevačke apoteke, koja se još naziva i zgradom franjevačke rezidencije, čak starija od samostana u kojemu mi danas živimo, to je zapravo prvi samostan nakon Turaka.
862 čitanja | Više >>>

20.11.2007. Grad
Gradonačelnik primio Nazorovce iz «Nultog sata» Danas je gradonačelnik Zvonko Kožnjak u prostorima Grada Virovitice primio u službeni posjet učenike sedmog razreda OŠ Vladimira Nazora iz Virovitice koji su gostovali u četvrtak 8. studenoga u dječjoj emisiji Nulti sat na Hrvatskoj radioteleviziji. Nastup u emisiji dio je nagrade koju su učenici povijesne grupe osvojili na natječaju Hrvatski gradski perivoji. Učenici su izradili prezentaciju o virovitičkom gradskom parku i ponudili kreativna rješenja za uređenje i promociju parka. U radu na prezentaciji sudjelovalo je trinaestero učenika članova povijesne grupe, a vodila ih je profesorica povijesti Buga Zdjelar.
1463 čitanja | Više >>>

17.11.2007. Grad
Podgorju novi zvonik Do proslave blagdana Sv. Nikole Tavelića, zaštitnika prigradskog naselja Podgorje, trebali bi biti dovršeni radovi na izgradnji zvonika u okviru kapelice, koje izvodi poduzeće Nikola d.o.o. iz Virovitice. Nakon što su mještani vlastitim prihodima otkupili zemljište oko kapelice, Grad je odlučio financirati izradu zvonika, visine 13 metara, vrijednog 144.000 kuna.
523 čitanja | Više >>>

17.11.2007. Grad
Osnovan ogranak Svjetske građanske zajednice Na osnivačkoj Skupštini virovitičkog ogranka Svjetske građanske zajednice za predsjednicu je izabrana Anastazija Markotić, za dopredsjednicu Marijana Ferenča a za tajnika Nebojša Kovačević. Aktivnosti SGZ-a prvo je u Virovitici promovirala Lidija Prović iz Virovitice, a djelovanje je nastavljeno požrtvovnošću i ustrajnošću povjerenice Marije Koren. SGZ danas ima 27 članova.
1726 čitanja | Više >>>

16.11.2007. Grad
Otvoreni radovi na obnovi Palače Pejačević Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, direktor zagrebačkog poduzeća Gramatinvest d.o.o. iz Zagreba Ivica Matić i virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak otvorili su danas radove na obnovi Palače Pejačević, zaštićene zgrade, spomenik I. kategorije. Krovište zarade izgorjela u požaru u listopadu 1997. godine zbog neispravnih dimnjaka.
1438 čitanja | Više >>>

15.11.2007. Grad
Osniva se ogranak Svjetske građanske zajednice u Virovitici Skupština Svjetske građanske zajednice jednoglasno je odlučila da se u Virovitici formira ogranak. Svi zainteresirani za rad u virovitičkom ogranku Svjetske građanske zajednice mogu se javiti broj telefona 098/445-279 gdje će dobiti i detaljne informacije o mjestu i vremenu održavanja osnivačke sjednice. Ogranak mora imati najmanje sedam članova. Izborom rukovodstva prestat će mandat dosadašnjoj povjerenici Mariji Koren što ne znači da ne može biti izabrana za predsjednicu.
764 čitanja | Više >>>

14.11.2007. Grad
Završila rekonstrukcija Fuisove Presvlačenjem aslatnog sloja jučer je završena rekonstrukcija Ulice Franje Fuisa koja je, novom regulacijom prometa, postala s prvenstvom prolaza i dio državne ceste D2. Ulica je proširena za jedan metar, a postavljeni su i slivnici za oborinsku vodu. Ukupna dužina rekonstruirane trase je 600 metara, a širina 5 metara. Vrijednost radova je 775.000 kuna.
725 čitanja | Više >>>

13.11.2007. Grad
Centar za rehabilitaciju i odgoj mijenja izgled gradskog središta Nedavna odluka Gadskog vijeća, kojom su vijećnici prihvatili izmjene i dopune urbanističkog plana uređenja središta grada, a koja je najvećim dijelom bila vezana uz izgradnju novog Centra za rehabilitaciju i odgoj, a samim time i promjenama u dosadašnjem urbanističkom planu, potakla je oporbene vijećnikei pojedine građane na pitanje cjelokupnog uređenja gradskog centra.
753 čitanja | Više >>>

12.11.2007. Grad
Država Virovitici poklonila zemljište za poduzetničke zone Sjever i Zapad Gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Grga Ivezić potpisali su danas u Virovitici Ugovor o darovanju nekretnina za virovitičke poduzetničke zone Sjever i Zapad. Poduzetnička zona Sjever prostire se na 6,73 hektara neposredno uz željezničku prugu, a Poduzetnička zona Zapad na 76 hektara uz državnu cestu i virovitičku obilaznicu.
863 čitanja | Više >>>

07.11.2007. Grad
Čađavici za nerazvrstane ceste Općina Čađavica dobila je darovnicu od Republike Hrvatske, odnosno od Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka u sklopu projekta Socijalno gospodarskog oporavka područja posebne državne skrbi. Darovnica je dobivena za troškove projekta: “Održavanje uporabljive građevine – nerazvrstane ceste u naseljima Čađavački Lug, Ilmin Dvor i Starin.
558 čitanja | Više >>>

03.11.2007. Grad
Snijeg se na Papuku još uvijek zadržao Na nadmorskim visinama većim od 600 metara, na slavonskom gorju, temperatura zraka noću se spušta i do dva i više stupnjeva ispod ništice. Snijeg, koji je zabijelio Papuk prije petnaestak dana još uvijek se zadržao na planinskim vrhovima pružajući brojnim planinarima i turističkim posjetiteljima Parka prirode Papuk sliku prave zimske idile.
466 čitanja | Više >>>

02.11.2007. Grad
Veleučilištu 240.000 kuna Izmjenama Plana nabave za potrebe izrade glavnog i izvedbenog projekta adaptacije zgrade Veleučilišta u Virovitici, virovitičko Gradsko poglavarstvo, osiguralo je iznos od 240 tisuća kuna za izradu arhitektonsko-urbanističkog idejnog rješenja Veleučilišta i treće osnovne škole u Virovitici.
813 čitanja | Više >>>

02.11.2007. Grad
Za poticajnu stanogradnju zainteresirano 79 građana Anketu o zainteresiranosti građana za kupnju stanova i kuća iz Programa Poticajnoj stanogradnji ispunilo je 79 građana zainteresiranih za rješavanje stambenog pitanja. Njih 55 kupilo bi stana, a 24 kuću. Većina anketiranih, njih 37 su podstanari, a 26 živi sa roditeljima ili su korisnici stanova sa zaštićenom najamninom.
770 čitanja | Više >>>

30.10.2007. Grad
Islanđani bi u Virovitici gradili termalne toplice Gradonačelnik Zvonko Kožnjak i predstavnicima islandske tvrtke Enex Christian Rigollet i Friđrik Omarsson sastali su se danas u Virovitici kako bi razmotrili mogućnost izgradnje termalnih toplica u okolici Virovitice. «Enex» je vodeća tvrtka na području geotermalnih izvara, a cilj joj je širenje znanja vezanog uz geotermalne i hidro izvore te njihovu najbolju iskoristivost.
1418 čitanja | Više >>>

26.10.2007. Grad
Od danas carinarnica u Virovitici Predsjednik Hrvatskog Sabora, Vladimir Šeks, i zamjenica direktora Carinske uprave, Vesna Kudić, označili su danas početak rada Carinarnice Virovitica u čijem je okviru organiziran rad dvije carinske ispostave, u Virovitici i Terezinom Polju i carinski odjeljak u Slatini. «Carinarnica će doprinijeti pozitivnim efektima gospodarstva Virovitičko-podravske županije koje inače bilježi odlične rezultate u vanjsko-trgovinskoj robnoj razmjeni», rekla je Vesna Kudić.
1996 čitanja | Više >>>