jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Ribić: Vlada želi ukinuti regres za godišnji odmor
HND pozdravlja Hedlovu odluku da objavi dokaz o pokušaju političara da ga podmiti
Cammeo ne sudjelujemo u prosvjedu taksista
Osnovana udruga CROMED
HNS protiv blokade prometnica u jeku turističke sezone
Objavljen Pravilnik za obnovu poljoprivrednog zemljišta
Hrvatski građani više vole domaća vina
  FlashNews:

Grad25.05.2008. Grad
Virovitičkim školama 5,6 milijuna kuna Virovitičke osnovne škole ove će godine dobiti 6,6 milijuna kuna iz sredstava za decentralizirane funkcije osnovnog školstva. Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić dobit će 1,8 milijuna kuna, Vladimira Nazora 1,2 milijuna kuna, Osnovna škola Virovitica 727.000 kuna, a Glazbena škola Jan Vlašymski 192.000 kune.
708 čitanja | Više >>>

25.05.2008. Grad
Za otpad 388 tisuća kuna godišnje – Pet općina - Suhopolje, Gradina, Lukač, Voćin i Špišić Bukovic, uz Viroviticu, ove će godine Gradu uplatiti 387.927,63 kune naknade za korištenje virovitičkog gradskog odlagališta. Općine plaćaju naknadu za zbrinjavanje otpada u Virovitici kojeg „proizvedu“ na svom području.
636 čitanja | Više >>>

23.05.2008. Grad
Jedini virovitički taksist od prijevoza godišnje zaradi samo jednu plaću Unatoč tome što je jedini registrirani taksist u gradu, te što su mu, tvrdi, cijene prijevoza među najnižima u Hrvatskoj, Damir Koren ne može preživjeti od prijevoza drugih. Tijekom cijele prošle godine kao taksist zaradio je svega jednu plaću – oko pet i pol tisuća kuna, u prosjeku samo 463 kune mjesečno.
2054 čitanja | Više >>>

23.05.2008. Grad
Stotinu građana mjesečno odbije dati dimnjak na čišćenje Budući da upozorenja nisu pomogla, ni prijave, koje je „zaradilo“ pedesetak građana, opametilo ih nije lupanje na vratima kao ni usmene opomene, stoga je Grad odlučio drugim putem stati na kraj nesavjesnim građanima koji u vrijeme sezone čišćenja dimnjaka odbijaju dati u ruke dimnjačara svoje „čađave cijevi“.
1636 čitanja | Više >>>

23.05.2008. Grad
Od kazališta do dobre zalogajnice Klikom miša o Virovitici možete doznati gotovo sve - dobiti kartu grada, otkriti koja se predstava večeras održava u Kazalištu i koji liječnik radi poslijepodne u Domu zdravlja. Dolazite li kući iz drugih gradova i mjesta, možete provjeriti vozni red autobusnih linija i voznih linija vlakova za Viroviticu.
915 čitanja | Više >>>

16.05.2008. Grad
Obljetnica osnutka HVIDR-e Virovitica Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju poginulim braniteljima Domovinskog rata na Gradskom groblju u Virovitici, obilježena je 16 obljetnica osnutka HVIDR-e Virovitica. Na današnji dan, 1992. godine, osnovana je HVIDR-a Virovitica, prva u Republici Hrvatskoj.
735 čitanja | Više >>>

15.05.2008. Grad
Virovitica dobila nove suvenire Virovitica je dobila novu seriju dekorativnih izvornih suvenira – keramičkih skulptura u formi sitne plastike nastalih namjerom očuvanja i promicanja tradicije mikeštva kao nematerijalne baštine. Prvi niz od četiri skulpture-suvenira, Mikeš s kruhom (u znak dobrodošlice), Mikeš sa svitkom (u znak prijateljstva), Mikeš s virovitičkim oglasnim stupom (u znak komunikativnosti) i Mikeš s repom (u znak ustrajnosti) nastao je u suradnji sa Zlatom Šokec iz Pitomače, članice je Likovne radionice „Opatija“ i LIK-a „Nikola Trick“ iz Virovitice, umjetnice koja se od 1990. profesionalno posvetila keramici.
2673 čitanja | Više >>>

14.05.2008. Grad
Kiro opet gradonačelnik Ministar unutarnjih poslova u prethodnoj Vladi Republike Hrvatske, Ivica Kirin, koji je zbog «afere vepar» krajem prošle godine morao podnijeti ostavku na tu dužnost samo nekoliko tjedana prije službenog isteka mandata, danas je ponovno izabran za virovitičkog gradonačelnika. Za njegovo imenovanje je na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća glasovalo 13 vijećnika HDZ-a, HSP-a i HSU-a. Četiri vijećnika HSS-a, HNS-a, NGL-a i SDP-a nije došlo na sjednicu, a dva vijećnika napustilo je dvoranu neposredno prije glasovanja.
2086 čitanja | Više >>>

11.05.2008. Grad
Podijeljeno 4000 sadnica cvijeća Grad Virovitica i gradska Turistička zajednica, podijelili su građanima, u okviru ekološko-edukativne akcije «Više cvijeća-manje smeća» 4000 sadnica cvijeća. Na Trgu kralja Tomislava mnogobrojni Virovitičani opsjedali su štandove kako bi poklonjenim sadnicama ukrasili balkone i vrtove. U pogodnom programu sudjelovali su mališani Dječjeg vrtića Cvrčak, plesačice KUC-a, Virovitičke mažoretkinje te učenici virovitičkih škola - OŠ Ivane Brlić- Mažuranić, OŠ Vladimira Nazora i OŠ Virovitica.
1016 čitanja | Više >>>

07.05.2008. Grad
Kirin se vratio zbog obitelji i prijatelja, Kožnjak direktor nove Virkomove tvrtke Virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak i predsjednik Gradske odbora HDZ-a, član Gradskog vijeća i bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin na današnjoj su konferenciji za novinare najavili izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća zakazanu za 14. svibnja na kojoj će Kožnjak biti razriješen dužnosti gradonačelnika.
2155 čitanja | Više >>>

06.05.2008. Grad
Ivica Kirin po treći puta virovitički gradonačelnik, Kožnjak u mirovinu!? Ono o čemu se šuškalo mjesecima, točnije od kada je Ivica Kirin, nakon «afere vepar» krajem prosinca prošle godine dao ostavku na mjesto ministra unutarnjih poslova, obistinit će se 14. svibnja na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća – Ivica Kirin vraća se u fotelju gradonačelnika Virovitice. Nitko u gradskoj upravo dnas o tome nije želio govoriti. Glasnogovornik Dario Vranek samo je kratko potvrdio da je za srijedu u 9 sati sazvana konferencija za tisak, ali da će novinarima pozivi s temom konferencije biti poslani tog dana rano ujutro. Međutim, Ivica Kirin nam je izjavio da će se na konferenciji obratiti on i gradonačelnik Zvonko Kožnjak.
1781 čitanja | Više >>>

02.05.2008. Grad
Obilježen Jom Hašoa, dan sjećanja na žrtve Holokausta Uz predstavnike židovske zajednice predvođeni predsjednikom virovitičke Židovske općine Željkom Weissom, te uz nazočnost zamjenika župana Zvonimira Koića, polaganjem vijenca i paljenjem šest svijeća koje simboliziraju šest milijuna pobijenih Židova tijekom nacističke strahovlade u Europi uoči i tijekom Drugog svjetskog rata, obilježen je Jom Hašou, dan sjećanja na žrtve Holokausta.
716 čitanja | Više >>>

01.05.2008. Grad
Na virovitičkim ribnjacima proslavljen 1. svibanj Povodom Međunarodnog praznika rada danas je u organizaciji Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice, na Prvom virovitičkom ribnjaku održano prvosvibanjsko druženje. Više stotina Virovitičana moglo je uživati u bogatom zabavno-glazbenom programu u kojemu su nastupili Gradska glazba Virovitica, Kulturno umjetničko društvo Virovitica, Virovitičke mažoretkinje, Sinovi podravine te Mikeš i Prco.
727 čitanja | Više >>>

27.04.2008. Grad
Prijavio policiji urušavanje pročelja zgrade u središtu grada pa zaradio kaznenu prijavu Kada je virovitički trgovac Alen Ojurović u četvrtak 24. travnja poslije podne nazvao policijsku postaju kako bi prijavio urušavanje pročelja zgrade u susjedstvu trgovine «Konikom», na Trgu Franje Tuđmana, u kojoj je zaposlen nije mogao ni slutiti da će umjesto sudjelovanja u akciji zaštite građana zaraditi kaznenu prijavu i uvredu kakvu nikad nije doživio.
2428 čitanja | Više >>>

26.04.2008. Grad
Čačincima kruže   priče o davno bačenom prokletstvu Jesu li brojne prometne i druge nesreće sa smrtnim posljedicama u Čačincima posljedica uroka, prokletstva ili samo slučajnost nitko zasigurno ne može reći. Ali kad smrt u godinu dana pokosi nekoliko osoba u istoj ulici, ili čak istoj obitelji, onda je to dobar povod za traženje uzroka te neobične pojave.
7991 čitanja | Više >>>

25.04.2008. Grad
Proširena sjednica Gospodarsko socijalnog vijeća Danas je u Maloj vijećnici Virovitičko – podravske županije, održana proširena sjednica Gospodarsko socijalnog vijeća Virovitičko – podravske županije kojoj su kao gosti prisustvovali, Mladenka Vargek Smoljan iz državnog inspektorata PJ Osijek ispostava Virovitica, te Vesna Hećimović dr. medicine rada.
790 čitanja | Više >>>

22.04.2008. Grad
Slatinski plinoinstalateri državni viceprvaci Matej Sabo i Tomislav Čakanić, učenici 3. razreda plinoinstalatera u slatisnkoj Srednjoj školi Marka Marulića, postigli su zapažen uspjeh na državnom natjecanju plinoinstalatera, koje je 17. travnja održano u Gradskoj plinari Zagreb. U konkurenciji osam ekipa koje su se plasirale na to natjecanje, oni su zauzeli drugo mjesto. Ispred njih bili su jedino učenici zagrebačke Škole za montažu, instalacije i metalne konstrukcije.
1499 čitanja | Više >>>

21.04.2008. Grad
Virovitičke mažoretkinje osvojile tri medalje Jučer je u Velikoj Gorici je održan 11. kvalifikacijski turnir mažoretkinja za Europsko prvenstvo koji je okupio oko 500 mažoretkinja iz 15 timova. Natjecale su se mažoretkinje u velikim formacijama sa štapom i s pom-ponom.
692 čitanja | Više >>>

21.04.2008. Grad
Gordana Čurik – nova predsjednica Lions cluba Vereucha U protekloj Lions godini, uz sada već tradicionalne humanitarne akcije, klub je organizirao Prvi hrvatski simpozij o kockanju s međunarodnim sudjelovanjem, vrlo uspješno realiziran je projekt Bajkama do stvarnosti - igračka za prijatelja, podržan je i rad Udruge dijabetičara Virovitice, a na sve ulaze u grad Viroviticu postavljenje su oznake dobrodošlice Lions kluba Vereucha.
1245 čitanja | Više >>>

17.04.2008. Grad
Otvorene nove prostorije Razvojne agencije Sjever – DAN Potpisom Sporazuma o davanju na korištenje prostorija između Grada Virovitice i Razvojne agencije Sjever – DAN, jučer su otvorene nove uredske prostorije Razvojne Agencije u Virovitici. Razvojna agencija Sjever osnovana je krajem 2004. godine inicijativom gradonačelnika gradova Varaždina, Koprivnice, Bjelovara i Virovitice te župana Međimurske županije. Osnivači su imali viziju povezati gradove sjeverozapadne Hrvatske u regiju razvijenih gradova koji će kroz agenciju ostvarivati zajedničke ciljeve.
1687 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net