jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Udruge: Nakićeva odluka o C1 uputnici izazvala kaos u sustavu
Šikić: Od jeseni kreće program socijalnog poduzetništva
Savez slijepih: Novca za nas nema, za političku promidžbu ima
HNS osudio postavljanje šatora u Srbu
HND osuđuje primitivan napad HNiP-a na Ljubicu Letinić
Ministarstvo kulture raspisalo poziv za predlaganje programa u kulturi 2017.
DZS: Prosječna neto plaća za travanj 5.633 kune
  FlashNews:

Grad30.12.2007. Grad
Otvorena sezona skijanja u Rezovcu Snijeg koji je padao na Badnjak nije donio samo radost bijelog Božića već je obradovao sve ljubitelje skijanja i sanjanja u Virovitici i okolici. Bio je to znak da će biti otvoreno virovitičko skijalište u prigradskom naselju Rezovačke Krčevine jer sve je bili spremno još početkom prosinca – čekao se samo bijeli pokrivač.
5042 čitanja | Više >>>

24.12.2007. Grad
Osmero Virovitičana zatražilo pomoć zbog padova na skliskim nogostupima U Hitnu pomoć Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Virovitici do 12 sati pristiglo je osmero građana, uglavnom zbog prijeloma nožnog gležnja. Oni su pali na skliskim virovitičkim nogostupima, a jedna je Virovitičanka zbog poledice pala s bicikla. Kiša koja se ledi na tlu počela je padati u 7 sati. Nogostupi se posipaju, ali je kiša očito brža pa liječnici savjetuju oprez.
697 čitanja | Više >>>

22.12.2007. Grad
Više novaca za kulturu i sport U odnosu na 2007. godinu, iz gradske će se blagajne više izdvojiti za promicanje sporta, potporu kulturi, kao i za potporu natalitetu. Za 2008. godinu osigurat će 2,7 milijuna kuna, što će otići sportašima za organiziranje sportskih priredbi, promidžbu sporta, te za sportske aktivnosti najmlađih uzrasta. Četvrtinu više negoli ove godine izdvojit će se za rad Kazališta, Gradskog muzeja, Gradske knjižnice i čitaonice, za izgradnju i održavanje objekata u kulturi te za rad udruga u kulturi, pa će izdvajanja za kulturu iznositi 8,8 milijuna kuna.
593 čitanja | Više >>>

21.12.2007. Grad
Virovitički proračun: Malo više nego lani Virovitički su vijećnici izglasali su gradski proračun za 2008. godinu, koji iznosi 89 milijuna kuna. U odnosu na proračun za 2007. godinu, koji je iznosio 82 milijuna kuna, to je sedam milijuna kuna ili oko osam posto više u gradskoj blagajni.
813 čitanja | Više >>>

21.12.2007. Grad
Gradonačelnik primio predstavnike udruga  iz Domovinskog rata Virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak primio je danas predstavnike udruga proizašlih iz domovinskog rata te ih povodom božićno-novogodišnjih blagdana darivao prigodnim poklonima. Predstavnici su se zahvalili gradonačelniku i Gradu na suradnji i financijskoj pomoći koju Grad kroz svoj proračun izdvaja svake godine za rad i djelovanje njihovih udruga. Prijemu je prisustvovao i ministar unutarnjih poslova u Vladi RH Ivica Kirin.
1270 čitanja | Više >>>

12.12.2007. Grad
Potpisan ugovor o gardnji sustava odvodnje otpadnih voda Predstavnici Grada Virovitice, Hrvatskih voda i komunalne tvrtke «Virkom» potpisali su Ugovor o financiranju odvodnje otpadnih voda u virovitičkim prigradskim naseljima Korija, Sveti Đurađ, Podgorje i Golo Brdo te izgradnju Retencioznog bazena.
694 čitanja | Više >>>

07.12.2007. Grad
Unatoč sve strožim propisima, otpad se i dalje spaljuje u dvorištima Gusti crni oblaci, praćeni smradom spaljene gume, plastike, stiropora i drugog otpada, koji se povremeno mogu vidjeti u gradovima Virovitičko-podravske županije, izvan su kontrole inspekcija, koje u 2007. godini nisu utvrdile nijedan slučaj zagađivanja okoliša onečišćenjem zraka.U Slatini su ovaj četvrtak, u tamošnjoj industrijskoj zoni, prerađivači spaljivali otpad.
583 čitanja | Više >>>

29.11.2007. Grad
Projekt navodnjavanja „Novi Gradac – Detkovac“ za 900 hektara Sutra (petak) 30. studenog, u 11 sati, u prostorijama Virovitičko – podravske županije, Trg Ljudevita Patačića 1, potpisati će se ugovor za Projekt navodnjavanja “Novi Gradac -Detkovac”. Ugovor će biti potpisan između Virovitičko - podravske županije kao naručitelja izrade Projekta i Elektroprojekta d.d. iz Zagreba kao izrađivača Projekta.
1477 čitanja | Više >>>

28.11.2007. Grad
Zatvorena cesta Sveti Đurađ - Podgorje Zbog radova na kolniku privremeno se zatvara za sav promet lokalna cesta LC-40021 Virovitica - Podgorje na dionici od Fujsove ulice do Podgorja. Cesta će biti privremeno zatvorena od 27.11.2007. godine do okončanja radova (3 radna dana) od 08,00 do 16,00 sati.
809 čitanja | Više >>>

28.11.2007. Grad
Počelo asfaltiranje Aleje maturanata Djelatnici Hrvatskih cesta započeli su s postavljenjem asfaltnog sloja u Aleji maturanata, ulici koja povezuje Viroviticu s prigradskim naseljem Svetim Đurđom. Dužina trase je 584 metara, a vrijednost radova iznosi 244.000 kuna. Cesta prema Svetom Đurđu uništena je zbog prometovanja kamiona i drugih radnih strojeva koji su sudjelovali na izgradnju sjeverne virovitičke obilaznice.
914 čitanja | Više >>>

22.11.2007. Grad
Za obnovu zgrade Stare franjevačke apoteke Vlada doznačila dva milijuna kuna Vlada Republike Hrvatske doznačila je virovitičkom Franjevačkom samostanu dva milijuna kuna za nastavak radova na obnovi zgrade «Stare franjevačka apoteke» na Zvonimirovom trgu u središtu grada. Jedna od najstarijih zgrada u Virovitici sagrađena je u 18. stoljeću. Prema konzervatorskoj studiji koja je načinjena prije radova na obnovi smatra se da je zgrada Stare franjevačke apoteke, koja se još naziva i zgradom franjevačke rezidencije, čak starija od samostana u kojemu mi danas živimo, to je zapravo prvi samostan nakon Turaka.
872 čitanja | Više >>>

20.11.2007. Grad
Gradonačelnik primio Nazorovce iz «Nultog sata» Danas je gradonačelnik Zvonko Kožnjak u prostorima Grada Virovitice primio u službeni posjet učenike sedmog razreda OŠ Vladimira Nazora iz Virovitice koji su gostovali u četvrtak 8. studenoga u dječjoj emisiji Nulti sat na Hrvatskoj radioteleviziji. Nastup u emisiji dio je nagrade koju su učenici povijesne grupe osvojili na natječaju Hrvatski gradski perivoji. Učenici su izradili prezentaciju o virovitičkom gradskom parku i ponudili kreativna rješenja za uređenje i promociju parka. U radu na prezentaciji sudjelovalo je trinaestero učenika članova povijesne grupe, a vodila ih je profesorica povijesti Buga Zdjelar.
1487 čitanja | Više >>>

17.11.2007. Grad
Podgorju novi zvonik Do proslave blagdana Sv. Nikole Tavelića, zaštitnika prigradskog naselja Podgorje, trebali bi biti dovršeni radovi na izgradnji zvonika u okviru kapelice, koje izvodi poduzeće Nikola d.o.o. iz Virovitice. Nakon što su mještani vlastitim prihodima otkupili zemljište oko kapelice, Grad je odlučio financirati izradu zvonika, visine 13 metara, vrijednog 144.000 kuna.
529 čitanja | Više >>>

17.11.2007. Grad
Osnovan ogranak Svjetske građanske zajednice Na osnivačkoj Skupštini virovitičkog ogranka Svjetske građanske zajednice za predsjednicu je izabrana Anastazija Markotić, za dopredsjednicu Marijana Ferenča a za tajnika Nebojša Kovačević. Aktivnosti SGZ-a prvo je u Virovitici promovirala Lidija Prović iz Virovitice, a djelovanje je nastavljeno požrtvovnošću i ustrajnošću povjerenice Marije Koren. SGZ danas ima 27 članova.
1732 čitanja | Više >>>

16.11.2007. Grad
Otvoreni radovi na obnovi Palače Pejačević Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, direktor zagrebačkog poduzeća Gramatinvest d.o.o. iz Zagreba Ivica Matić i virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak otvorili su danas radove na obnovi Palače Pejačević, zaštićene zgrade, spomenik I. kategorije. Krovište zarade izgorjela u požaru u listopadu 1997. godine zbog neispravnih dimnjaka.
1446 čitanja | Više >>>

15.11.2007. Grad
Osniva se ogranak Svjetske građanske zajednice u Virovitici Skupština Svjetske građanske zajednice jednoglasno je odlučila da se u Virovitici formira ogranak. Svi zainteresirani za rad u virovitičkom ogranku Svjetske građanske zajednice mogu se javiti broj telefona 098/445-279 gdje će dobiti i detaljne informacije o mjestu i vremenu održavanja osnivačke sjednice. Ogranak mora imati najmanje sedam članova. Izborom rukovodstva prestat će mandat dosadašnjoj povjerenici Mariji Koren što ne znači da ne može biti izabrana za predsjednicu.
777 čitanja | Više >>>

14.11.2007. Grad
Završila rekonstrukcija Fuisove Presvlačenjem aslatnog sloja jučer je završena rekonstrukcija Ulice Franje Fuisa koja je, novom regulacijom prometa, postala s prvenstvom prolaza i dio državne ceste D2. Ulica je proširena za jedan metar, a postavljeni su i slivnici za oborinsku vodu. Ukupna dužina rekonstruirane trase je 600 metara, a širina 5 metara. Vrijednost radova je 775.000 kuna.
733 čitanja | Više >>>

13.11.2007. Grad
Centar za rehabilitaciju i odgoj mijenja izgled gradskog središta Nedavna odluka Gadskog vijeća, kojom su vijećnici prihvatili izmjene i dopune urbanističkog plana uređenja središta grada, a koja je najvećim dijelom bila vezana uz izgradnju novog Centra za rehabilitaciju i odgoj, a samim time i promjenama u dosadašnjem urbanističkom planu, potakla je oporbene vijećnikei pojedine građane na pitanje cjelokupnog uređenja gradskog centra.
757 čitanja | Više >>>

12.11.2007. Grad
Država Virovitici poklonila zemljište za poduzetničke zone Sjever i Zapad Gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Grga Ivezić potpisali su danas u Virovitici Ugovor o darovanju nekretnina za virovitičke poduzetničke zone Sjever i Zapad. Poduzetnička zona Sjever prostire se na 6,73 hektara neposredno uz željezničku prugu, a Poduzetnička zona Zapad na 76 hektara uz državnu cestu i virovitičku obilaznicu.
871 čitanja | Više >>>

07.11.2007. Grad
Čađavici za nerazvrstane ceste Općina Čađavica dobila je darovnicu od Republike Hrvatske, odnosno od Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka u sklopu projekta Socijalno gospodarskog oporavka područja posebne državne skrbi. Darovnica je dobivena za troškove projekta: “Održavanje uporabljive građevine – nerazvrstane ceste u naseljima Čađavački Lug, Ilmin Dvor i Starin.
564 čitanja | Više >>>