jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Sud potvrdio da je Zlatar Violić bila u sukobu interesa zbog Autografa
Hrg: pred HSS-om su untarstranački izbori
Umro Jakov Bienenfeld, ugledni član Židovske općine Zagreb
Bolnicama neće biti plaćeno 150 milijuna kuna za prekoračenje limita
Karamarko i Hasanbegović ne mogu određivati prostor slobode
IKEA povlači iz prodaje stropne svjetiljke Hyby, Lock i Rinna
Na izbornu kampanju potrošeno 40,2 milijuna kuna
  FlashNews:

Grad02.11.2007. Grad
Veleučilištu 240.000 kuna Izmjenama Plana nabave za potrebe izrade glavnog i izvedbenog projekta adaptacije zgrade Veleučilišta u Virovitici, virovitičko Gradsko poglavarstvo, osiguralo je iznos od 240 tisuća kuna za izradu arhitektonsko-urbanističkog idejnog rješenja Veleučilišta i treće osnovne škole u Virovitici.
798 čitanja | Više >>>

02.11.2007. Grad
Za poticajnu stanogradnju zainteresirano 79 građana Anketu o zainteresiranosti građana za kupnju stanova i kuća iz Programa Poticajnoj stanogradnji ispunilo je 79 građana zainteresiranih za rješavanje stambenog pitanja. Njih 55 kupilo bi stana, a 24 kuću. Većina anketiranih, njih 37 su podstanari, a 26 živi sa roditeljima ili su korisnici stanova sa zaštićenom najamninom.
744 čitanja | Više >>>

30.10.2007. Grad
Islanđani bi u Virovitici gradili termalne toplice Gradonačelnik Zvonko Kožnjak i predstavnicima islandske tvrtke Enex Christian Rigollet i Friđrik Omarsson sastali su se danas u Virovitici kako bi razmotrili mogućnost izgradnje termalnih toplica u okolici Virovitice. «Enex» je vodeća tvrtka na području geotermalnih izvara, a cilj joj je širenje znanja vezanog uz geotermalne i hidro izvore te njihovu najbolju iskoristivost.
1318 čitanja | Više >>>

26.10.2007. Grad
Od danas carinarnica u Virovitici Predsjednik Hrvatskog Sabora, Vladimir Šeks, i zamjenica direktora Carinske uprave, Vesna Kudić, označili su danas početak rada Carinarnice Virovitica u čijem je okviru organiziran rad dvije carinske ispostave, u Virovitici i Terezinom Polju i carinski odjeljak u Slatini. «Carinarnica će doprinijeti pozitivnim efektima gospodarstva Virovitičko-podravske županije koje inače bilježi odlične rezultate u vanjsko-trgovinskoj robnoj razmjeni», rekla je Vesna Kudić.
1918 čitanja | Više >>>

25.10.2007. Grad
Svoboda  traži uvid dokumentacije o zakupu državnog zemljišta Zakup državnog poljoprivrednog zemljišta i pravo na pristup informacija bili su povod žučnoj i na momente vrlo mučnoj raspravi na sjednici virovitičkog Gradskog vijeća zbog čega ju je vijećnik HSS-a, profesor Branko Svoboda., koji je temu i pokrenuo, uvrijeđeno napustio i ljutiti zalupio vratima.
1196 čitanja | Više >>>

25.10.2007. Grad
Vijećnik Stjepan Kapoli evidencijski listić donio u ponoć Vijećnik HSP-a u virovitičkom Gradskom vijeću, Stjepan Kapoli, prijavu za pitanje na aktualnom satu podnio je točno u ponoć, odnosno u prvim minutama novog dana. Na vrata gradske uprave zalijepio je obrazac nazvan «Evidencijski listić» kojim vijećnik potvrđuje da će biti nazočan sjednici i da će na aktualnom satu postaviti vijećničko pitanje.
1153 čitanja | Više >>>

24.10.2007. Grad
Počinje sanacija zgrade bivše vojarne Gradonačelnik Zvonko Kožnjak i direktor pitomačke građevinske tvrtke Croming, Rajko Stilinović, potpisali s danas ugovor o izvođenju radova na sanaciji zgrade bivše vojarne u Virovitici. Na glavnoj uličnoj zgradi s desne strane bivše vojarne u koju će useliti buduće virovitičko Veleučilište, sanirat će se krovište i zamijeniti kompletna vanjska stolarija. Ugovorena vrijednost radova je 1,7 milijuna kuna.
640 čitanja | Više >>>

22.10.2007. Grad
Otvorena nova zgrada Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Đuro Poldrugač, otvorio je u Virovitici novu zgradu Područnog ureda za zaštitu i spašavanje. Prostor za rad ureda za zaštitu i spašavanje bio je jedan od najvećih problema organizacije koja priprema, planira i rukovodi operativnim snagama te koordinira djelovanje svih sudionika zaštite i spašavanja. Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Virovitici jedan je od najmanjih u Hrvatskoj. Dvadeset djelatnika u protekle dvije godine radio u skučenim uvjetima u Domu Hrvatske vojske, u prostoru gdje je nekada bila kuglana.
674 čitanja | Više >>>

22.10.2007. Grad
Pronađeno 2,6 grama marihuane Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, policijski službenici PU virovitičko – podravske proveli pretražili su stan i ostale prostorija 28 – godišnjeg I.H. i kuću njegove bake B.K., te vikend kuću, koju također I.H. koristi. Tom prilikom pronađena je PVC vrećica u kojoj se nalazilo 2,6 grama opojne droge tipa marihuana.
565 čitanja | Više >>>

19.10.2007. Grad
Prinosi šećerne repe manji za 15 posto Zbog velike modernizacije pogona u virovitičkoj tvornici šećera «Viro» ovogodišnja kampanja šećerne repe krenula je dvadesetak dana kasnije nego inače. U devedeset dana bit će prerađeno 500.000 tona šećerne repe od koje se planira proizvesti 65 tisuća tona šećera.
620 čitanja | Više >>>

15.10.2007. Grad
Umjesto vojarne veleučilište, škole, sportska dvorana, stadion i bazeni Ministar obrane Berislav Rončević i gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak potpisali su danas u Virovitici sporazum o primopredaji virovitičke vojarne. Virovitička vojarna predana je Gradu Virovitici odlukom Vlade Republike Hrvatske od 25. svibnja ove godine. Razgovori na izradi idejnog projekta za buduće namjene čitavog kompleksa počeli su još u rujnu prošle godine, a brigada koja je zadnja bila u vojarni (15 POtrb) ugašena je 31. srpnja ove godine Dugoročnim planom razvoja Hrvatske vojske.
5872 čitanja | Više >>>

12.10.2007. Grad
Uskoro blokiranje nepropisno parkiranih automobila Virovitičko Gradsko poglavarstvo usvojilo je odluku o premještanju i blokiranju nepropisno zaustavljenih, parkiranih i napuštenih vozila. Takve automobile s virovitičkih ulica, trgova i javnih površina «lisicama» će uklanjat ovlaštene osobe MUP-a i komunalni čuvari.
1207 čitanja | Više >>>

12.10.2007. Grad
Nova regulacija prometa u virovitičkim ulicama Virovitičko Gradsko poglavarstvo donijelo je odluku o novoj regulaciji prometa u ulicama Tina Ujevića, Anatuna Mihanovića, Augusta Šenoe, Vinogradskoj, Petra Preradovića, Franje Fuisa i Aleji maturanata u Virovitici, Franje baruna Trenka u Taborištu, Zagrebačkoj u Čemernici i cesti za naselje Sveti Đurađ.
1875 čitanja | Više >>>

09.10.2007. Grad
Pripreme za projekt poticajne stanogradnje Virovitičko Gradsko poglavarstvo donijelo je odluku o osnivanju Povjerenstva za provedbu programa poticajne stanogradnje na području grada Virovitice. Prema riječima gradonačelnika Zvonka Kožnjaka cilj je poticati gradnju stanova kako to, već desetak godina, čine Zadar, Varaždin ili Zagreb, ali stvarajući vlastiti model.
857 čitanja | Više >>>

03.10.2007. Grad
Virovitičani nezadovoljni ponudom za subotnji izlazak Kada je prije nešto više od godinu dana zatvoren Vanadis u centru grada, a bio je okupljalište mladih koje je vodila Hrvatska mladež, Virovitičani željni plesa i subotnjeg provoda ostali su bez jednoga od ukupno dva diskača.
1251 čitanja | Više >>>

29.09.2007. Grad
Započela isplata za drva Grad Virovitica započeo je sa isplatom sredstava za podmirenje troškova korisnicima pomoči za uzdržavanje koji se griju na drva. Tom prigodom današnjoj isplati nazočio je i gradonačelnik Zvonko Kožnjak koji je iskoristio priliku da porazgovara sa korisnicima socijalne skrbi o problemima s kojima se najčešće susreću. Ovogodišnji odobreni iznos za samca ili obitelj iznosi 950,00 kuna. Prema popisu Centra za socijalnu skrb pravo na isplatu ima 194 korisnika socijalne skrbi što ukupno iznosi 184.300,00 kuna.
1260 čitanja | Više >>>

27.09.2007. Grad
Vijećnici HSP-a napustili sjednicu Gradskog vijeća Zbog nemogućnosti postavljanja pitanja na aktualnom satu gradskog vijeća Grada Virovitice, HSP-ovi gradski vijećnici grada Virovitice napustili su današnju sjednicu. Također, vijećnici HSP-a gradskog vijeća Grada Virovitice, uvidjeli su nedostatke „Poslovnika gradskog vijeća Grada Virovitice“ (objavljen u Službenom vjesniku-službeno glasilo Grada Virovitice, 27. prosinca 2001. godine).
983 čitanja | Više >>>

27.09.2007. Grad
Grahovac: Kapoli i Vukšić na neobičan način ostvaju medijsku pozornost uvaženi vijećnici HSP-a znaju ili su do sada morali znati da je Poslovnikom Gradskog vijeća propisano da prednost pri postavljanju pitanja na aktualnom satu imaju predsjednici Klubova. S obzirom da HSP ima samo dva vijećnika, HSP u Gradskom vijeću nema svoj Klub jer je uvjet za formiranje Kluba vijećnika postojanje najmanje tri člana, odnosno tri vijećnika u sazivu Vijeća.
1166 čitanja | Više >>>

23.09.2007. Grad
Pravo na slobodnu izradu nadgrobnih spomenika za «nepoznatog» kupca samo za  jednog klesara Nezadovoljan kršenjem Pravilnika i Odluke o grobljima, virovitički poduzetnik Zdravko Vrban, vlasnik zanatske radnje za završne radove u građevinarstvu, «Vigra», više puta se usmeno obraćao Upravnom odjelu za prostorno uređenje i komunalne djelatnosti Grada Virovitice i komunalnom poduzeću «Flora VTC» koje gospodari virovitičkim Gradskim grobljem. Vrban smatra da je njegova tvrtka, iz njemu nejasnih razloga, diskriminirana jer ne može ostvariti pravo na slobodnu izradu nadgrobnih spomenika za «nepoznatog» kupca.
2576 čitanja | Više >>>

22.09.2007. Grad
Ministar Kirin otvorio tvornicu za preradu začinske paprike Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin otvorio je jučer u Turanovcu nedaleko od Virovitice novi pogon za preradu, sušenje, mljevenje i pakiranje začinske paprike zagrebačke tvrtke «Šafram». Zagrebački poduzetnik Mirko Šafranko tvrtku je osnovao 1991. godine, a tvornicu u Turanovcu sagradio je 2004. godine. Prve godine iz nje je na tržište plasirano pet tona mljevene paprike, a prošle godine oko 150 tona.
2076 čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net